Rat u Gruziji

Locked
dallton

#251 Re: Rat u Gruziji

Post by dallton »

E vidis burazeru nisam dobio od svoje Gruzijske "prijateljice" kako ti kazes nego od ljudi od koje znam cirka 25 sekundi - sto ti to meni nekom nebitnom Bosancu koji zivi pola u avionu izmedju Amerike, Berlina i Bosne neko ovo slao , da ljudi nisu ocajni ? I mani mi se objektivne price, toga sam se naslusao u Americi od onih sto rade za UN i Svjetsku Banku, Bosanci kao pritajeni teroristi a srbi kao humanisti. :x
I ma znas sta jebem ti svoje sopstvene Bosance uzduz i poprijeko kad ne znaju reci nista kad drugima kuca gori :x
Evo i nastavak poruke

Watch: Bombing in Gori - http://www.youtube.com/watch?v=VDKVgG78VnI
Civilians protesting in front of Russian Embassy - http://www.youtube.com/watch?v=XPJybw5WiPw
http://www.youtube.com/watch?v=58wJaWOalqo
dallton

#252 Re: Rat u Gruziji

Post by dallton »

Britanski mediji izvjestavaju? Pa jesi ti glup, svega ti tvog, tako su izvjestavali da se na Markalama ne zna ko je granatirao, sumnja se na "muslimane" :x Kako ne vidis da su ih gurnuli u konflikt pa sad izvukli svoje guzice :x
Last edited by dallton on 09/08/2008 23:15, edited 1 time in total.
Ashrafieh

#253 Re: Rat u Gruziji

Post by Ashrafieh »

cyprus wrote:A Ashrafieh, ja i dalje ne kontam otkud Izrael ovdje :shock: . Istina možemo i priču o iluminatima razbacit, šta se sve ovdje moglo pročitat u ovih 10 stranica, ovo ne bi izgleda bio ni najmanji višak :D :-) :roll:
Ja ne kontam otkud Beslan ovdje kad je ocito da ruska vojska radi u Gruziji ono sto je izraelska radila u Libanu.
Mozda te jos neko ubijedi na ovoj temi da smo se u Bejrutu sami spaljivali i glumili rat kako je krenulo ...

dallton :thumbup:

Samo se ti drzi Gruzijki :dance:
Ashrafieh

#254 Re: Rat u Gruziji

Post by Ashrafieh »

AO83 wrote: Da li si ti pokusao da se informises od nekog objektivnog izvora a ne od svoje gruzijske prijateljice?

Nekoliko stvari koje je napisala su apsolutno netacne - poput kada tvrdi da su stanovnici tog kraja natjerani da prihvate ruske pasose?! Ovo nije tacno i autor pokusava da manipulise stanjem na terenu.

Ako Rusija krsi ljudska prava u Ceceniji (naravno da krsi) kako to onda daju pravo Gruziji da rusi prava u Abhaziji ili Jusnoj Osetiji?! Mislim da su britanski mediji saopcili da gruzijski specijalci ubijaju civile.
Daj link a ne misli
Luke Perry

#255 Re: Rat u Gruziji

Post by Luke Perry »

Normalan covjek bi trebao biti uvijek protiv Rusa o bilo kojem konfliktu da je rijec. Cim su Rusi znas koliko je sati.
cyprus

#256 Re: Rat u Gruziji

Post by cyprus »

Ashrafieh wrote:Ja ne kontam otkud Beslan ovdje kad je ocito da ruska vojska radi u Gruziji ono sto je izraelska radila u Libanu.
Mozda te jos neko ubijedi na ovoj temi da smo se u Bejrutu sami spaljivali i glumili rat kako je krenulo ...
Beslan je renata spomenula u kontekstu stradanja djece. Mogla je uzeti bilo koji drugi primjer, ali ovaj iz Beslana je valjda najbliži sadašnjem žarištu. Ja ne znam zašto si ti toliko zapela za to.
cyprus

#257 Re: Rat u Gruziji

Post by cyprus »

Luke Perry wrote:Normalan covjek bi trebao biti uvijek protiv Rusa o bilo kojem konfliktu da je rijec. Cim su Rusi znas koliko je sati.
Za koga li bi ti "navijo" da si bio živ u vrijeme bitke za Staljingrad? :-)

(što ne mogu ovakvih sranja od izjava)
Luke Perry

#258 Re: Rat u Gruziji

Post by Luke Perry »

cyprus wrote:
Luke Perry wrote:Normalan covjek bi trebao biti uvijek protiv Rusa o bilo kojem konfliktu da je rijec. Cim su Rusi znas koliko je sati.

Sporazum Ribentrop - Molotov. Jesi li cuo za to? Napali Finsku i mislili lako cemo. Tako misle i za Gruziju :lol:
dallton

#259 Re: Rat u Gruziji

Post by dallton »

A za koga bi ti cyprus navijao u vrijeme Praskog proljeca, ziv bio? Manite mi drugog svjetskog rata i ruska braca hoce da nas oslobode...ta prica prolazi u Sumadiji
Luke Perry

#260 Re: Rat u Gruziji

Post by Luke Perry »

dallton wrote:A za koga bi ti cyprus navijao u vrijeme Praskog proljeca, ziv bio? Manite mi drugog svjetskog rata i ruska braca hoce da nas oslobode...ta prica prolazi u Sumadiji
Samo u Sumadiji a sta su radili srpskim zenama 44 :-)
zemo_online

#261 Re: Rat u Gruziji

Post by zemo_online »

kicky wrote:
test01 wrote:Gruzija je napala na Osetiju,a tu je jos i Abhazija.Ja se pitam zasto oni nece da zive u drzavi Gruziji?
Zašto kosovski Albanci ne žele živjeti u Republici Srbiji? da ne otvaram neka druga, nama bliža pitanja

jel se to bas tacno tako moze preslikati na Gruziju?
cyprus

#262 Re: Rat u Gruziji

Post by cyprus »

Očito ovdje se "navija" ta Gruziju samo zato što ju je Rusija napala. Pitam se da li bi iste reakcije bile da je recimo Turska poslala "mirovne snage" u recimo Adžariju?
Ashrafieh

#263 Re: Rat u Gruziji

Post by Ashrafieh »

cyprus wrote:
Ashrafieh wrote:Ja ne kontam otkud Beslan ovdje kad je ocito da ruska vojska radi u Gruziji ono sto je izraelska radila u Libanu.
Beslan je renata spomenula u kontekstu stradanja djece. Mogla je uzeti bilo koji drugi primjer, ali ovaj iz Beslana je valjda najbliži sadašnjem žarištu. Ja ne znam zašto si ti toliko zapela za to.
Ma po cemu je Beslan blizak ovome? Pa vi stvarno vrijedjate ovdje, ne znam odakle vam veza izmedju terorista i regularne vojske jedne
medjunarodno priznate drzave koja brani svoju teritoriju :x

Stradanje djece u Bejrutu i stradanje djece u Goriju se moze spomenuti u istom kontekstu, ali Beslan nema nikakve veze i maliciozno ga je
ubacivati u bilo kakvom kontekstu. Cudi me kako se ljudi ne sjecaju rata 2006 u kojem su sami ucestvovali a sjecaju Beslana 2004 godine.
Bice da djeca u Rusiji i djeca u Libanu Renati nisu ista.
Ashrafieh

#264 Re: Rat u Gruziji

Post by Ashrafieh »

cyprus wrote:

Ovo je bolesno :shock:
dallton

#265 Re: Rat u Gruziji

Post by dallton »

Ne navija se za Gruziju nego znamo svi sta rusi rade, cyprus ne pravi se lud, ako volis ruse eno Cecenije pa objasni njima ili pravo u UN takvih ima tamo dosta, recimo Butros Gali
dallton

#266 Re: Rat u Gruziji

Post by dallton »

Jel to rusija oslobadjala cehoslovacku, istocnu njemacku, madjarsku a pogotovo poljsku poslije drugog svjetskog rata...jest al kad se budemo igrali aviona :x
zemo_online

#267 Re: Rat u Gruziji

Post by zemo_online »

sta rusi rade,a sta nisu radili ili rade ostali narodi,veliki ili mali?
pravis razliku medju ljudima na osnovu etniciteta.
Ashrafieh

#268 Re: Rat u Gruziji

Post by Ashrafieh »

dallton wrote:Ne navija se za Gruziju nego znamo svi sta rusi rade, cyprus ne pravi se lud, ako volis ruse eno Cecenije pa objasni njima ili pravo u UN takvih ima tamo dosta, recimo Butros Gali
Nema na ovom forumu svijesti za ono sto ti pises. Ovaj covjek je pacijent koji ratne sukobe gleda kao nekakvu utakmicu i
zajebava se na racun jedne strasne tragedije i sa takvima ne treba diskutirati. Drugi je izmislio kako "gruzijski" specijalci
ubijaju ruske civile ali nigdje linka, nigdje izvora informacije. Dezinformacije su u ratu mocno oruzje.
cyprus

#269 Re: Rat u Gruziji

Post by cyprus »

Ashrafieh wrote:Ma po cemu je Beslan blizak ovome? Pa vi stvarno vrijedjate ovdje, ne znam odakle vam veza izmedju terorista i regularne vojske jedne
medjunarodno priznate drzave koja brani svoju teritoriju :x

Stradanje djece u Bejrutu i stradanje djece u Goriju se moze spomenuti u istom kontekstu, ali Beslan nema nikakve veze i maliciozno ga je
ubacivati u bilo kakvom kontekstu. Cudi me kako se ljudi ne sjecaju rata 2006 u kojem su sami ucestvovali a sjecaju Beslana 2004 godine.
Bice da djeca u Rusiji i djeca u Libanu Renati nisu ista.
Ti očigledno možeš biti svjetski prvak u krivom shvatanju stvari. Kada sam rekao da je Beslan blizak sadašnjem žarištu, mislio sam na prostornu udaljenost grada Beslana od Južne Osetije koja iznosi svega 50 km. Ninašta drugo i ne tvrdim da postoji bilo kakva povezanost. Jel inače imaš problema sa shvatanjem ili te samo prenosi malo ovih dana?

Ja i većina ljudi se sjećamo i Beslana i Libana, a također osuđujem i čečenske teroriste u školi u Beslanu i upad Izraelske vojske na Libansku teritoriju, te raketiranje iste. Ali mi nije jasno: zašto o tome sad pračamo? :shock:

Ako pričamo, onda možemo samo u kontextu stradanja civila, koji uvijek najebu najviše o kakvom god oružanom sukobu se radi, ali nikako na nivou ličnih prepucavanja i odvlačenja priče u strane koje nemaju nikakav smisao.
AO83

#270 Re: Rat u Gruziji

Post by AO83 »

dallton wrote:E vidis burazeru nisam dobio od svoje Gruzijske "prijateljice" kako ti kazes nego od ljudi od koje znam cirka 25 sekundi - sto ti to meni nekom nebitnom Bosancu koji zivi pola u avionu izmedju Amerike, Berlina i Bosne neko ovo slao , da ljudi nisu ocajni ? I mani mi se objektivne price, toga sam se naslusao u Americi od onih sto rade za UN i Svjetsku Banku, Bosanci kao pritajeni teroristi a srbi kao humanisti. :x
I ma znas sta jebem ti svoje sopstvene Bosance uzduz i poprijeko kad ne znaju reci nista kad drugima kuca gori :x
Evo i nastavak poruke

Watch: Bombing in Gori - http://www.youtube.com/watch?v=VDKVgG78VnI
Civilians protesting in front of Russian Embassy - http://www.youtube.com/watch?v=XPJybw5WiPw
http://www.youtube.com/watch?v=58wJaWOalqo
Rekao si da dobijas informacije od prijateljice prkeo facebooka koja je u Gruziji.

A za civilne zrtve mozes citati na bbc, cnn ili bilo kojem svjetskom informatinvom portalu. Takodje, Gruzijski predsjednik je rekao da je Gruzija prva napala region.

Sto se tice Bosne i britanskih medija - hmm mozda tabloidi, ali bbc nikada nije postavio u pitanje ko je granatirao Sarajevo. Mozda sam sebi umisljas neke stvari da bi u ovom slucaju mogao da opravdavas civilne zrtve koje su prouzrokovane gruzijskim tenkovima i unistavanju cijelog jednog grada.

Evo takodje postoje informacije da Rusija bombarduje druge gradove po Gruziji, prema vojnim izvorima (gruzije) napadnute su vojne baze u Gori.
dallton

#271 Re: Rat u Gruziji

Post by dallton »

ma nemoj, test, to sad etnicka diskriminacija? pa sto nije amerika napravila gulag pa pobila 20 miliona onih koji se ne slazu ako smo svi isti.... e sto ne mogu ove neutralne, ko UN u Srebrenici
cyprus

#272 Re: Rat u Gruziji

Post by cyprus »

dallton wrote:Ne navija se za Gruziju nego znamo svi sta rusi rade, cyprus ne pravi se lud, ako volis ruse eno Cecenije pa objasni njima ili pravo u UN takvih ima tamo dosta, recimo Butros Gali
A po čemu ti uopšte zaključuješ da ja volim Ruse? Zar nisam više puta rekao da mi se gadi njihova licemjernost i da ne opravdavam njihovu "mirovnu akciju" u Gruziji?

Ja samo se suprostavljam fašističkim izjavama tipa: uvijek protiv Rusa, čak i kad su upravu.

(Da se razumjemo, ne mislim da su sad upravu.)
AO83

#273 Re: Rat u Gruziji

Post by AO83 »

dallton wrote:ma nemoj, test, to sad etnicka diskriminacija? pa sto nije amerika napravila gulag pa pobila 20 miliona onih koji se ne slazu ako smo svi isti.... e sto ne mogu ove neutralne, ko UN u Srebrenici
Zasto konstantno koristis druge konflikte (americke, Srebrenicu) da bi opravdao sta se sada desava u Gruziji?

Normalnom cojeku je bitno da se vojne akcije zaustave, a ne da se navija za jednu a osudjuje druga strana.

Da stvarno navijam za Rusiju - da li onda mislis da bi me ovo uopste zanimalo? Ko starno misli da ce se Gruzija moci suprostaviti Rusiji je luda osoba. Ovo je bila ogromna greska gruzijske vlasti da vojno napadnu tu regiju.

Da je smatraju VLASTITOM ako sto tvrde braneci svoj teritorijalni integritet - onda nebi poslali tenkove na svoj "vlastiti" narod.
cyprus

#274 Re: Rat u Gruziji

Post by cyprus »

dallton wrote:ma nemoj, test, to sad etnicka diskriminacija? pa sto nije amerika napravila gulag pa pobila 20 miliona onih koji se ne slazu ako smo svi isti.... e sto ne mogu ove neutralne, ko UN u Srebrenici
btw, znaš ko je napravio gulage? Josif Visarionovič Đugašvili - čovjek rođen u upravo aktuelnom Goriju. A šta misliš šta je bio po etnicitetu?
dallton

#275 Re: Rat u Gruziji

Post by dallton »

Jeste, Gruzija je prva napala, to sam rekao u prvom postu vec danas popodne i to ti kao puno mjenja stvar - ono ruska intervencija je sad humanitarna, ko njih briga za Osetiju? A za zadnji post sam vec rekao da sam dobio ne od prijateljice nego od nekog koga znam 25 sekundi, koji ti dio nije jasan tu?
Locked