Rat u Gruziji
-
paratrooper
#201 Re: Rat u Gruziji
delete
Last edited by paratrooper on 09/08/2008 11:03, edited 1 time in total.
- Ashrafieh
#202 Re: Rat u Gruziji
Sudeci po onome sto si napisao na ovoj temi i ti si jedan od onih koji postaju samo da bi sebi povecalikicky wrote:Ashrafieh wrote:Ima, pogledaj malo ruske blogove na .il ali nije tema vecerasnje emisijekicky wrote: isto ko što beslan ništa nema s židovsko-ruskom ratnohuškačkom politikom???
A je li...vidiš kako sam predvidio tvoj odgovor. Such easy game to play
broj postova u profilu. Da imas veze sa ovim regionom sto ocito nemas znao bi da je nick dio grada koji su
RenaTTa i RenaTTini bombardirali 2006, dakle prije samo dvije godine. Ona u svakom postu pokazuje koliko
je ponosna sa novom domovinom a evo vrhunca arogancije:
Poceli su rat zbog dva vojnika, gadjali sve sto su stigli, jug potpuno rasturili. Mogu iz prve ruke reci kolikoRenaTTa wrote: pitaj je jel prespavala septembar 2004 ...
je njihova propaganda koju su sirili po svijetu lazna, jer Hezbollaha ovdje nije bilo na kilometre. Ali bice da
ti bolje znas o tome nego ja koja je sjedila u podrumu. Ne mogu a da ne vrisnem od bijesa, od ljutine, kad
RenaTTa koja podrzava vlast koja je ubijala libansku djecu prica o Beslanu. Izraelcima sva djeca ocito nisu ista
- Ashrafieh
#203 Re: Rat u Gruziji
Ne bih rekla da si bio na bliskom Istoku ali prije dvije godine su isto ovako kao ti na netu Izraelci koji nikad u zivotupici wrote:Mrdno sam ja po svijetu i uzduz i poprijeko sto ti neces za devet zivota,al ljudski prezir i glupost je svugdje isti.Ashrafieh wrote:Vjerujem da neko ko nije mrduo iz svoje avlije misli da je "Suncevo bratstvo" ime naucno-fantasticnog filma ...pici wrote:E cek sad mi malo klikeri ,jel to sto je Renatta iz Izraela pa napisala par postova o nekoj djeci(izvinjavam se ne znam o cemu se radi) i onda se uplice Velika Jevrejsko-Rusko-Americko-Arapsko-Vanzemaljska zavjera.........matere mi moje ako ste vi normalni....nema ljutnje al odoste sa teme u Naucnu Fantastiku
EOD
nisu vidjeli Bejruta izmisljali price o Hezbollahu, tako da nisi nikakav izuzetak. Prezir prema nekome ko odobrava rat u
Libanu a place nad sudbinom djece u Beslanu je beskrajan. To se zove rasizam.
A o lazi prica o Hezbollahu mogu reci iz prve ruke, jer sam bila tu 2006. godine, grad poznajem bolje nego
Sarajevo i vidjela svojim ocima sta rade libanskoj djeci. Stavicu jednom na net slike iz 2006 pa da vidite
kako izgleda kad vas gadjaju zato sto neko iz cista mira izmisli kako vam je u kuci Hezbollahovo mitraljesko gnijezdo ....
Ali ja necu za devet zivota vidjeti Bejruta koliko ga ti vidis za pet minuta na netu
- jeza u ledja
#204 Re: Rat u Gruziji
Nevezano konkretno za ovu temu..... sad slucajno na TVu pogledah film 'Lord of War' sa Nicholasom Cageom.
Obavezno pogledati.
Film se zavrsava sa komentarom da je zasnovan na stvarnim dogadjajima, i kako su najveci snabdjevaci oruzja u svijetu SAD, Rusija, Kina, V. Britanija i Francuska, 5 stalnih clanova Vijeca sigurnosti.
Film ko film nije nesto sad ekstra ekstra, mislim dobar je, ali je opet, stravican. Nije da otkrivaju toplu vodu, ali...da se covjek malo zapita.
Helem, djelimicno je ipak vezano za ovu temu.
PS: Citam sad o ovom filmu i nadjoh da je glavna uloga svercera oruzja napravljena po uzoru na stvarnog ruskog krijumcara oruzjem Viktora Bouta, valjda najpoznatijeg krijumcara u svijetu. Onda pocnem citati o njemu i nadjem da je on 'business partner with Hasan Cengic'.
I sto je najinteresantnije Bout je nedavno (u martu) najzad uhapsen, u Bangkoku, i sad ceka izrucenje radi pocetka sudjenja.
Obavezno pogledati.
Film se zavrsava sa komentarom da je zasnovan na stvarnim dogadjajima, i kako su najveci snabdjevaci oruzja u svijetu SAD, Rusija, Kina, V. Britanija i Francuska, 5 stalnih clanova Vijeca sigurnosti.
Film ko film nije nesto sad ekstra ekstra, mislim dobar je, ali je opet, stravican. Nije da otkrivaju toplu vodu, ali...da se covjek malo zapita.
Helem, djelimicno je ipak vezano za ovu temu.
PS: Citam sad o ovom filmu i nadjoh da je glavna uloga svercera oruzja napravljena po uzoru na stvarnog ruskog krijumcara oruzjem Viktora Bouta, valjda najpoznatijeg krijumcara u svijetu. Onda pocnem citati o njemu i nadjem da je on 'business partner with Hasan Cengic'.
- samson
#205 Re: Rat u Gruziji
hoce se lobijist obradovat a amerikanci se smiju
i cak georgija je slabo naoruzana
i cak georgija je slabo naoruzana
- Alfons Kauders
#206 Re: Rat u Gruziji
Pa rekoh ti neki dan da je na popravku. Opet. Trebalo bi danas biti gotovo pa se vidimo.d2 wrote:podmazi lanac debeli, trebali smo u 7h ujutro krenuti prema bjelasnici ali nismo zvali ljude bez kondicije kao sto si tiAlfons Kauders wrote:kako tebe, glavonjo, fula ?d2 wrote:zelio bih izjaviti sljedece - BMK u vezi ovoga ko sto je i njih BK kad je meni rokao snajper oko glave
hvala na paznji(jesam se ja naso prozivat nekog za glavatost)
- Ashrafieh
#207 Re: Rat u Gruziji
Otkrij nam tajnu i reci nam odakle ti informacija da se nisu htjeli odvojiti i da zele vecu autonomiju?jeza u ledja wrote: Juzna Osetija je da izvinete prkno u planinama velicine mozda jednog veceg kantona u FBiH i sa ukupnom populacijom od samo stotinjak hiljada ljudi. Tamo nista nema osim autoputa...
Na dva referenduma - 1992 i 2006 su odbili autonomiju u okviru Gruzije. Svi imaju ruska drzavljanstva i zele
neovisnost po uzoru na Kosovo. Ne znam stvarno odakle ti ovo o autonomiji kad oni imaju jasan stav.
Last edited by Ashrafieh on 09/08/2008 10:40, edited 1 time in total.
- Ashrafieh
#208 Re: Rat u Gruziji
Prezivjela 4 godine u Sarajevu i docekala da me RenaTTa i njena vojska bombarduju usred Bejruta. Gledala kakoamrica wrote:Ovo je uzasno, od 7 stranica postova najmanje je o ratu, puno o istoriji te regije, pa jos neki tabire visoku svjetsku politiku i interese, a najvise su osobna prepucavanja par sujetnih likova (uglavnom zenskih), a niko ne ne prica o onom najvaznijem:
o zrtvama!!!!!
Pa ima li iko na ovom forumu ko je prezivio rat u Sarajevu i BiH, nek ti roknu samo dvije sve bi ti se samo kazalo....
Uzas citave price se ogleda u tome sto se ovdje ljudi prepucavaju ko je pametniji, ko obrazovaniji, ko informiraniji, ko duhovitiji, a ljudi tamo ginu, 99% zrtava svakog rata su neduzni.
I zar se ne sjecate kako smo mi cekali da nam pomognu neke jake zemlje, sad je jasno zasto nisu, boli njih neka stvar za nama.
Zasto bih njih bilo briga za nekim plemenima kad slicna plemena, koja su nedavno dozivjela taj isti uzas ovdje prave viceve, izruguju se jedni drugim i prepucavaju se ko je u pravu u nebitnim sitnicama, u jezickim nesporazumima....
![]()
![]()
![]()
mali djecak iskrvaruje jer su negdje nestala dva izraelska vojnika. Decko nije imao nikakve veze ni sa otmicom,
ni sa Hezbollahom, ni sa islamom, jer je maronit. A da sutim kad neko velica najvecu kriminalnu organizaciju na svijetu -
Izrael necu, jer sam sve gledala svojim ocima i ne treba mi niko prodavati pricu kako je i sta je.
Krv libanske djece je zauvijek zaljepljena za njihove ruke ... a glume da placu nad Beslanom ... uzas ...
-
in33sa
#209 Re: Rat u Gruziji
Zanimljivo, nedavno je Hezbollah granatama i projketilima preuredjivao ulice Bejruta, ali od njihovih projektila valjda ne ginu djeca s obzirom da zgrazanja dusebriznika nije bilo
Inace, tema je Gruzija.
Inace, tema je Gruzija.
-
tataratira
#210 Re: Rat u Gruziji
ljudi se ponašaju kao da je ovo turnir u malom fudbalu
-
dallton
#211 Re: Rat u Gruziji
Hehe moguce to za crnke. Ja iz ovog sto sam citao zamisljam to tamo kao neku verziju Sicilije.
Na to me podsjeca i slika ovog poznatog Gruzijca.

Dzordzija je ba ruski naziv, oni imaju svoj za sebe koji veze s ovim nema. Mislim da i Armenci sebe zovu totalno drukcije.[/quote]
Dzugasvili... Jos dok je pljackao banke... Ja sam mislio da nece biti nista od njeg, govorio mu da se smiri a daleko je doguro...To su bila vremena...
[/quote]
Jest, jest Kauders, za sve si ti kriv, da nije tebe bilo nebi bilo ni poludjelog soboslikara iz Austrije, ni bradatog pisca Kapitala, ni organizovanih ljetovanja u Sibiru, ni proslave 600 godina velike pobjede, ni alternativnih lijecnika sa Durmitora koji vole autobuse za Batajnicu
Na to me podsjeca i slika ovog poznatog Gruzijca.

Dzordzija je ba ruski naziv, oni imaju svoj za sebe koji veze s ovim nema. Mislim da i Armenci sebe zovu totalno drukcije.[/quote]
Dzugasvili... Jos dok je pljackao banke... Ja sam mislio da nece biti nista od njeg, govorio mu da se smiri a daleko je doguro...To su bila vremena...
Jest, jest Kauders, za sve si ti kriv, da nije tebe bilo nebi bilo ni poludjelog soboslikara iz Austrije, ni bradatog pisca Kapitala, ni organizovanih ljetovanja u Sibiru, ni proslave 600 godina velike pobjede, ni alternativnih lijecnika sa Durmitora koji vole autobuse za Batajnicu
- kicky
#212 Re: Rat u Gruziji
Nemoj mi ti o poznavanju regije, živ bio! Meni o kavkazu priča čovjek koji je u jednom postu uspio spojit rusko-židovsku ratnohuškačku antiislamsku politiku sa ratom u jebenoj Južnoj Osetiji kojeg, gle čuda, vode Gruzija i RusijaAshrafieh wrote:
Sudeci po onome sto si napisao na ovoj temi i ti si jedan od onih koji postaju samo da bi sebi povecali
broj postova u profilu. Da imas veze sa ovim regionom sto ocito nemas znao bi da je nick dio grada koji su
RenaTTa i RenaTTini bombardirali 2006, dakle prije samo dvije godine. Ona u svakom postu pokazuje koliko
je ponosna sa novom domovinom a evo vrhunca arogancije:
...a o tebi dovoljno govori ova rečenica po kojoj je RenaTTa gađala Bejrut! Jadno!!!
- Ashrafieh
#213 Re: Rat u Gruziji
Tebi? A ko si ti uopce i zasto imas tako primitivan rjecnik?kicky wrote:Nemoj mi ti o poznavanju regije, živ bio! Meni o kavkazu priča čovjek koji je u jednom postu uspio spojit rusko-židovsku ratnohuškačku antiislamsku politiku sa ratom u jebenoj Južnoj Osetiji kojeg, gle čuda, vode Gruzija i RusijaAshrafieh wrote:
Sudeci po onome sto si napisao na ovoj temi i ti si jedan od onih koji postaju samo da bi sebi povecali
je ponosna sa novom domovinom a evo vrhunca arogancije:![]()
...a o tebi dovoljno govori ova rečenica po kojoj je RenaTTa gađala Bejrut! Jadno!!!
RenaTTa je dvije godine bila u izraelskoj vojsci i za mene je zlocinka. Ja nisam bila u libanskoj vojsci i nisam
ubijala izraelsku djecu. Toliko o nama. Plakala je na ovoj temi za djecom u Beslanu a velica zemlju koja ubija
libansku djecu. Toliko o vezi.
O vezi Beslana i Gruzije i Rusije pitaj nju i njene mosadovske veze, ona je na ovu temu ubacila Beslan a ne ja.
A sto se tice regije jako sam cesto u Dagestanu, u Mahackali. Tamo je u sumama van grada rat vec odavno,
samo sto o tome niko ne pise.
-
d2
#214 Re: Rat u Gruziji
pa taj tvoj GT ko Golf 2 - vazda na popravkuAlfons Kauders wrote: Pa rekoh ti neki dan da je na popravku. Opet. Trebalo bi danas biti gotovo pa se vidimo.
-
d2
#215 Re: Rat u Gruziji
ja se smijem na tvoju pricu o lijecenju kompleksa a za ovo sto si napisala kako sam vec ranije napisao BMK kao sto je i njih BK za mene.amrica wrote:ne vjerujem ni u sta od svega toga toga, najmanje u pravdu, ali ne mogu se smijati kad vidim kako padaju granate, pucaju VBR, i avioni bacaju bombe na civilne kuce.
- kicky
#216 Re: Rat u Gruziji
I rest my case...Ashrafieh wrote:
O vezi Beslana i Gruzije i Rusije pitaj nju i njene mosadovske veze, ona je na ovu temu ubacila Beslan a ne ja.
A sto se tice regije jako sam cesto u Dagestanu, u Mahackali. Tamo je u sumama van grada rat vec odavno,
samo sto o tome niko ne pise.
a propos teme: Gruzija je upravo proglasila ratno stanje s Rusijom!!!
- Alfons Kauders
#217 Re: Rat u Gruziji
Makar s Maom i Pol Potom nisam imo nista...dallton wrote:
A za Sibir, pa ja sam covjece vizionar. Kad sve ode u kurac, kad u Sarajevu bude 50C, otopi se led na Antarktiku, Sibir ce biti jebo trazen realestate...
- Alfons Kauders
#218 Re: Rat u Gruziji
Sta cu ja kad ga agresivno vozim. Neki dan sam udario upravo Golfa 2, namjerno. Htio vozac nesto da raspravlja, al sam ga samo pogledo ko da je on sljedeci i rijesen problem. Sutra ako ne budem bio plaho mahmuran (sanse za to su 0.02%).d2 wrote:pa taj tvoj GT ko Golf 2 - vazda na popravkuAlfons Kauders wrote: Pa rekoh ti neki dan da je na popravku. Opet. Trebalo bi danas biti gotovo pa se vidimo.haj valjda ce sutra biti suncano
-
kejns
#219 Re: Rat u Gruziji
cuj namjerno udario golfa. kako bi volio da si mene namjerno udario i izasao sa svojim strasnim pogledom.
-
kijameta
#220 Re: Rat u Gruziji
Mislis tamo su stvari dovedene u nered.in33sa wrote:Kakva crna Cecenija, tamo su stvari dovedene u red.
Cecenski pobunjenici su desetkovani, prakticno unisteni. Putin je "u tisini" rijesio problem, sve cecenske pobunjenicke vodje likvidirao, na vlasti su proruski Ceceni i mirna... Cecenija.
A primjecujem da Cecenija vise nije zanimljiva ni islamskim teroristima koji su tamo proteklih godina pumpali novac i dobrovoljce. Nakon sto su Ruje smakli Khataba i Basajeva, gotovo je.
Kakvi pobunjenici unisteni,nema tamo nikakvih pobunjenika niti ih je kada bilo,nego samo cecenski narod u svojoj stooljetnoj borbi za slobodu.
I nista tu nije gotovo.Ivan Grozni je prije 500 godina zauzeo Ceceniju i od tad traje borba cecenskoga naroda za slobodu.
I svaki put kada je Rusija u krizi,krene nova pobuna Cecena i nije ih smirio ni Petar veliki ni Staljin,koji ih je sve deportovao u Sibir,pa nece ni Putin.
Procitaj Hadzi Murata ili nadzi snmku kupa UEFA kada igra Terek iz Groznog i kada na punom stadionu zagrmi Cecnija.
-
ld
#221 Re: Rat u Gruziji
realno govoreci ceceni su razvalili ruse u prvom ratu 94-96,bili su ujedinjeni i organizovano se borili,dok su rusi bili strasno demoralisanikijameta wrote:Mislis tamo su stvari dovedene u nered.in33sa wrote:Kakva crna Cecenija, tamo su stvari dovedene u red.
Cecenski pobunjenici su desetkovani, prakticno unisteni. Putin je "u tisini" rijesio problem, sve cecenske pobunjenicke vodje likvidirao, na vlasti su proruski Ceceni i mirna... Cecenija.
A primjecujem da Cecenija vise nije zanimljiva ni islamskim teroristima koji su tamo proteklih godina pumpali novac i dobrovoljce. Nakon sto su Ruje smakli Khataba i Basajeva, gotovo je.
Kakvi pobunjenici unisteni,nema tamo nikakvih pobunjenika niti ih je kada bilo,nego samo cecenski narod u svojoj stooljetnoj borbi za slobodu.
I nista tu nije gotovo.Ivan Grozni je prije 500 godina zauzeo Ceceniju i od tad traje borba cecenskoga naroda za slobodu.
I svaki put kada je Rusija u krizi,krene nova pobuna Cecena i nije ih smirio ni Petar veliki ni Staljin,koji ih je sve deportovao u Sibir,pa nece ni Putin.
Procitaj Hadzi Murata ili nadzi snmku kupa UEFA kada igra Terek iz Groznog i kada na punom stadionu zagrmi Cecnija.
jedan od najvecih udaraca je bio kad bi ceceni zarobili ruske vojnike,koji su regruti starosti izmedju 18 i 19 godina,zvali bi satelitskim telefonima njihove roditelje da dodju da ih preuzmu
zabiljezeno je i vise slucajeva da su zrobljeni rusi prihvatali islam i pridruzili se cecenima u borbi,bilo je i nesto malo arapa
poslije poraza i povlacenja ruskih jedinica,i relativnog mira,dolazi do pojave otmica,kriminalnih bandi,takodje i arapi pocinju da dolaze,uglavnom iz saudijske arabije i pocinju da sire ekstremni vehabizam i dodatno razjedinjuju cecene koji su pripadnici hanefijskog mezheba i uglavnom sufije,i te sufije i njihova islamska zajednica je odigrala jednu od kljucnih uloga u prvom ratu,jer su insistirali na tome da nesmije biti pogubljivanja ratnih zarobljenika i civila,jer je i veci broj rusa zivio u ceceniji,dok su rusi ubijali sve sto im dodje na puskomet i sigurno da su ucinili genocid,zbrisali su veci broj sela sa cecenskom populacijom
dok su arapi poslije cinili sve ono sto i ema veze sa islamom,te poslije u kad su upali u dagastan,pocinili su vise zla nego dobra,a i u samoj ceceniji nametnuli su preko cecena koji su se okrenuli ekstremnom vehabizmu,njihovo vidjenje islama i dodatno razjedinili cecene i kad je poceo drugi cecesnki rat ruskim napadom
u oktobru 1999 i ceceni uspjesno brane grozni do februara 2000-te,mada je bilo 10tak hiljada cecena koji su branili grozni naspram 80-100 000 rusa,uspjeli su braniti groznih nekih 6 mjeseci i povukli su se u planine
putin je nametnuo potpunu medijsku blokadu,a i sami ceceni razjedinjeni izmedju vise frakcija su sve slabije pruzali otpor
tek u zadnjih par godina,doku umarov je postao novi komandir cecenski pobunjenika,sufija,i uspjesno je objedinio cecenske gerilce i ako bi ovaj rat u gruziji potrajao,vjerovatno ce gruzija poceti sa naoruzavanjem cecena,koji bi usljed te podrske mogli da destabiliziraju citav rejon kavkaza
mnogo toga je sada na kocki
- sheilak
#222 Re: Rat u Gruziji
Evo, bas sad gledam vijesti iz Gruzije na CNN-u. Slike skoro istovjetne onima iz ratne Bosne, iz Bijeljine, Sarajeva, SrebreniceNe mogu vjerovati da ce UN, USA, & co prepustiti jos jednu zemlju da bude raskomadana, a da ce oni i dalje zakazivati sjednice, donositi rezolucije, bezobrazno uskracivati ili davati pomoc kome oni hoce, izjednacavati sve strane... i bogatiti se nad mrtvima!
- BSn
#223 Re: Rat u Gruziji
Svako malo potezete ime Gruzije na gruzijskom jeziku, k'o da je to bitno, evo vam info, pa da ne supljiramo vise o tome kako Gruzijci zovu svoju zemlju, jer je to, trenutno, najmanje bitno.
Georgia [ˈdʒɔrdʒə] or Sakartvelo (Georgian: საქართველო), formerly the Republic of Georgia
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#224 Re: Rat u Gruziji
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac