Rat u Gruziji
- jeza u ledja
#126 Re: Rat u Gruziji
Ja isto ne kontam o cemu ovo dvoje pricaju? O Beslanu ili...? 
-
RenaTTa
#127 Re: Rat u Gruziji
Dovoljno da bi tebi rekla odhebausRIZVA wrote:koliko si placena za ovu propagandu
- RIZVA
#128 Re: Rat u Gruziji
bas si coolRenaTTa wrote:Dovoljno da bi tebi rekla odhebausRIZVA wrote:koliko si placena za ovu propagandu
- kicky
#129 Re: Rat u Gruziji
...I assume da ćemo brzo doći do pravoslavne zavjere i sličnih mističnih teorija 
-
RenaTTa
#130 Re: Rat u Gruziji
imash pp ako si za prepucavanje, rado cu s tobom bogatiti vokabularRIZVA wrote:bas si coolRenaTTa wrote:Dovoljno da bi tebi rekla odhebausRIZVA wrote:koliko si placena za ovu propagandu
- Ashrafieh
#131 Re: Rat u Gruziji
Pa daj nam izvor informacije o poginuloj djeci. Evo tvoje izjave:RenaTTa wrote:gdje si to nashla?Ashrafieh wrote:Na spiskovima poginulih nema djece o kojoj RenaTTa prica. Pretpostavljam da Rusi u Izraelu vode jos jedan
propagadni rat i izmisljaju stvari koje se nisu dogodile. Odvratno.
zna se koliko je ljudi poginuli i djece, mozda si gledala slike a mozda i nisi
i kakve to veze ima sa Izraelom, nikakve prema tome nemoj se mnogo kaciti jevrejske drzave
Gdje su te slike poginule djece?RenaTTa wrote:jok nego djeca
Izrael opet umijesan do guse, ali na pogresnoj strani
- kicky
#132 Re: Rat u Gruziji
imaju pravo dobru zastavu :pride:Luke Perry wrote:Ili mozda ova http://en.wikipedia.org/wiki/Jewish_Autonomous_Oblast
đeš gore: pederi, židovi i još rusi!!!
-
RenaTTa
#133 Re: Rat u Gruziji
pa ukucaj Beslan na gogole pa ces naci, nemogu da trazim na ovoj stranici
http://beslan-2004.front.ru/ ja sam vidjela tonu djece i tonu slika e sad sto ti neke spiskove ganjas ne znam
i opet kazem Izrael nema veze sa ovim koliko god se ti trudila opljuvati ga
uf ne mogu vishe da se prepucavam
http://beslan-2004.front.ru/ ja sam vidjela tonu djece i tonu slika e sad sto ti neke spiskove ganjas ne znam
i opet kazem Izrael nema veze sa ovim koliko god se ti trudila opljuvati ga
uf ne mogu vishe da se prepucavam
- radioaktivno smeće
#134 Re: Rat u Gruziji
ruski izvori informisanja kazu da amerika finansira a izrael obucava i oprema gruzijsku vojsku vec godinama...pici wrote:e a stvarno odakle vam sad Izrael u svo ovoj prici![]()
- Ashrafieh
#135 Re: Rat u Gruziji
RenaTTa prica kako su neka djeca poginula a moju prijateljicu Nino jako zanima gdje se to desilo.jeza u ledja wrote:Ja isto ne kontam o cemu ovo dvoje pricaju? O Beslanu ili...?
Posto RenaTTa ne imenuje nikakav izvor pretpostavljamo da se radi o ratnohuskackoj ruskoj
propagandi koju siri velika ruska zajednica u Izraelu. U ovakvoj situaciji izmisljati price o
ubijenoj djeci je vise nego odvratno.
-
RenaTTa
#136 Re: Rat u Gruziji
Rekoh ti da mislim na Beslan, Severnaya Osetiya-Alaniya cccAshrafieh wrote:RenaTTa prica kako su neka djeca poginula a moju prijateljicu Nino jako zanima gdje se to desilo.jeza u ledja wrote:Ja isto ne kontam o cemu ovo dvoje pricaju? O Beslanu ili...?
Posto RenaTTa ne imenuje nikakav izvor pretpostavljamo da se radi o ratnohuskackoj ruskoj
propagandi koju siri velika ruska zajednica u Izraelu. U ovakvoj situaciji izmisljati price o
Kada su zatvoreni bili u shkoli, septembar 2004 i nije istina da mislim na ruske izvore shirom izraela nego sam to nashla na ruskoj stranici koja nema veze sa Izraelom, i ne vidim opche razlog da izrael uvlacis u svu ovu pricu, ima dovoljno antisemitskih mjesta gdje se mozes iskaliti! I pozdravi Nino i pitaj je jel prespavala septembar 2004 ...
- kicky
#137 Re: Rat u Gruziji
ergo Renatta je ratnohušačka ruska židovka, je... joj bog mater 
ne vidim problem u tome!?
-
RenaTTa
#138 Re: Rat u Gruziji
I renata je zavrshila na ovu temu, ja sam spomenula stradalu djecu a i ostali koji su stradali, nestali i uglejnisani u vonim akcijama tada 2004-te u Beslanu, izvor je GUGL i istoimena stranica sa RU domenom
Uzivat cu citajuci vase postove kvazi politicki analitichari na sve strane
u slast vam
Uzivat cu citajuci vase postove kvazi politicki analitichari na sve strane
u slast vam
- cyprus
#139 Re: Rat u Gruziji
U Beslanu ima 4 godine. To nema nikakve veze sa Gruzijom.Ashrafieh wrote:RenaTTa prica kako su neka djeca poginula a moju prijateljicu Nino jako zanima gdje se to desilo.jeza u ledja wrote:Ja isto ne kontam o cemu ovo dvoje pricaju? O Beslanu ili...?
Mislim da je @RenaTTa htjela skrenut pažnju na činjenicu da su najveće žrtve ratova nedužni, posebno djeca.
Last edited by cyprus on 09/08/2008 00:55, edited 2 times in total.
-
RenaTTa
#140 Re: Rat u Gruziji
???kicky wrote:ergo Renatta je ratnohušačka ruska židovka, je... joj bog mater
-
crni bombarder
#141 Re: Rat u Gruziji
......zakuhase Jevreji izmedju sebe! 
- RIZVA
#142 Re: Rat u Gruziji
sta je sa ovim pisac htjeo rec?kicky wrote:ergo Renatta je ratnohušačka ruska židovka, je... joj bog mater
- Ashrafieh
#143 Re: Rat u Gruziji
Step by step ... kakve veze ima gruzijska vojska sa teroristima u Beslanu?RenaTTa wrote:Rekoh ti da mislim na Beslan, Severnaya Osetiya-Alaniya cccAshrafieh wrote:RenaTTa prica kako su neka djeca poginula a moju prijateljicu Nino jako zanima gdje se to desilo.jeza u ledja wrote:Ja isto ne kontam o cemu ovo dvoje pricaju? O Beslanu ili...?
Kada su zatvoreni bili u shkoli, septembar 2004 i nije istina da mislim na ruske izvore shirom izraela nego sam to nashla na ruskoj stranici koja nema veze sa Izraelom, i ne vidim opche razlog da izrael uvlacis u svu ovu pricu, ima dovoljno antisemitskih mjesta gdje se mozes iskaliti! I pozdravi Nino i pitaj je jel prespavala septembar 2004 ...
Moras nam to objasniti.
-
omar little
#144 Re: Rat u Gruziji
jooooj jel ova renatta ona sa tema o izraelu sto je bila u vojsci? ako jeste uffff sto vas ceka propagandni assault
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#145 Re: Rat u Gruziji
radioaktivno smeće wrote:ruski izvori informisanja kazu da amerika finansira a izrael obucava i oprema gruzijsku vojsku vec godinama...pici wrote:e a stvarno odakle vam sad Izrael u svo ovoj prici![]()
Ashrafieh wrote:RenaTTa prica kako su neka djeca poginula a moju prijateljicu Nino jako zanima gdje se to desilo.jeza u ledja wrote:Ja isto ne kontam o cemu ovo dvoje pricaju? O Beslanu ili...?
-
RenaTTa
#146 Re: Rat u Gruziji
Vech sam to navela kada je Cyprus sugerirao da to nema veze sa Gruzijom, i nema veze, moja poenta nije bila u tome da trazim vezu gruzije u tome jer je i nema, nego da ukazem na ono sto se u u svakoj vojnoj akciji deshava, a to ej da stradaju nevini, u BEslanu su djeca stradala, zbog toga sam uzela taj Egsemplum i ne vidim razloga sto demantujes sve moje postove, pljujes po jednoj drzavi i narodu zajedno sa ovim kicky.jem itd. nebitno, mislim da si sada shvatila sto sam spominjala Beslan, ne zbog gruzije, nego zbog nevinih zrtava koji i u eto juznoj osetiji ginu :S
- jeza u ledja
#147 Re: Rat u Gruziji
Ja fakat ne kontam.Ashrafieh wrote:RenaTTa prica kako su neka djeca poginula a moju prijateljicu Nino jako zanima gdje se to desilo.jeza u ledja wrote:Ja isto ne kontam o cemu ovo dvoje pricaju? O Beslanu ili...?
Prvo ne kontam o kakvom se stradanju djece govori? (Mislim - kad i gdje?)
Drugo ne kontam kako nije opste poznata prica o Beslanu i o par stotina djece koja su tamo izginula?
Trece ne kontam kakve to veze ima sa ratom u Gruziji?
Cetvrto ne kontam kakve to veze ima sa Izraelom?
- radioaktivno smeće
#148 Re: Rat u Gruziji
na index-hr sam naletio i procito jedan lijepi pametan komentar pa ga postiram i vama
covjek sve lijepo i pametno objasnio
8.8.2008 22:30 | Naslov: Gruzijske snage se povlače iz glavnog grada Južne O... Prikaži/Sakrij | Citiraj
--------------------------------------------------------------------------------
Sukob u Gruziji je povezan s Osetijom koliko i Blanka s Tibetom.
On je prije svega rezultat neslaganja Rusije s jedne i zapadnih zemalja i Izraela s druge strane vezano uz širenje NATO-a i nafto- i plinovoda od Azerbajdžana i Turkmenistana do turske luke Cheyhan, pri čemu svaka od strana štiti svoje strateške vojno-energetske interese.
Shodno sporazumu između Reagana i Gorbačova Rusija ne želi NATO blizu svojih granica. Dok SAD prijedlaže postavljanje antiraketnog štita (čija osnovna namjena, uzgred budi rečeno, je postavljanje sustava za nadzor i mjenjaje vremenskih struja u atmosferi) i ulazak novih zemalja u NATO, Rusija je izašla s novim koncept vojnih integracija koji bi na podjednakoj osnovi uključivao sve svjetski relevantne sile.
Što se tiče nafte i plina, prvenstveni je američko-izraelski interes postavljanjem cijevi od Turkmenistana i Azerbajdžana do turske luke Cheyhan dokopati se većeg dijela kaspijske nafte i plina koji bi se supertankerima iz izraelske luke Eilar u Crvenom moru preko Indijsko oceana prijevozili na Daleki istok. Izrael je ponudio Rusiji učešće u cijelom projektu, ali su ovi to odbili.
Tijekom prošle godine SAD su financirale obimne isporuke izraelske vojne opreme Gruziji, te slanje instruktora za podučavanje tamošnje vojske. Iako se može pretpostaviti da je Rusija znala za ovo, vjerovatno ni oni sami nisu očekivali da će doći do sukoba. Ono što će biti puno zanimljivije je očekivana ruska odmazda naspram izraelske vojne podrške Gruziji na račun čega bi, pretpostavlja se, Iran i Sirija mogli primiti značajniju rusku vojnu pomoć.
covjek sve lijepo i pametno objasnio
8.8.2008 22:30 | Naslov: Gruzijske snage se povlače iz glavnog grada Južne O... Prikaži/Sakrij | Citiraj
--------------------------------------------------------------------------------
Sukob u Gruziji je povezan s Osetijom koliko i Blanka s Tibetom.
On je prije svega rezultat neslaganja Rusije s jedne i zapadnih zemalja i Izraela s druge strane vezano uz širenje NATO-a i nafto- i plinovoda od Azerbajdžana i Turkmenistana do turske luke Cheyhan, pri čemu svaka od strana štiti svoje strateške vojno-energetske interese.
Shodno sporazumu između Reagana i Gorbačova Rusija ne želi NATO blizu svojih granica. Dok SAD prijedlaže postavljanje antiraketnog štita (čija osnovna namjena, uzgred budi rečeno, je postavljanje sustava za nadzor i mjenjaje vremenskih struja u atmosferi) i ulazak novih zemalja u NATO, Rusija je izašla s novim koncept vojnih integracija koji bi na podjednakoj osnovi uključivao sve svjetski relevantne sile.
Što se tiče nafte i plina, prvenstveni je američko-izraelski interes postavljanjem cijevi od Turkmenistana i Azerbajdžana do turske luke Cheyhan dokopati se većeg dijela kaspijske nafte i plina koji bi se supertankerima iz izraelske luke Eilar u Crvenom moru preko Indijsko oceana prijevozili na Daleki istok. Izrael je ponudio Rusiji učešće u cijelom projektu, ali su ovi to odbili.
Tijekom prošle godine SAD su financirale obimne isporuke izraelske vojne opreme Gruziji, te slanje instruktora za podučavanje tamošnje vojske. Iako se može pretpostaviti da je Rusija znala za ovo, vjerovatno ni oni sami nisu očekivali da će doći do sukoba. Ono što će biti puno zanimljivije je očekivana ruska odmazda naspram izraelske vojne podrške Gruziji na račun čega bi, pretpostavlja se, Iran i Sirija mogli primiti značajniju rusku vojnu pomoć.
- RIZVA
#149 Re: Rat u Gruziji
opet se vrtimo u "zacaranom krugu"
- Ashrafieh
#150 Re: Rat u Gruziji
Neces valjda reci da je iz plemenitih motiva povezala Rijadus-Salichin bandu sa regularnom gruzijskom vojskom?kicky wrote:ergo Renatta je ratnohušačka ruska židovka, je... joj bog mater