Rat u Gruziji

Locked
Luke Perry

#101 Re: Rat u Gruziji

Post by Luke Perry »

RenaTTa wrote:Sjetite se Beslana i Sjeverne Osetije i KO je nastradao tada
Ma da nisu izraelci ? :lol:
RenaTTa

#102 Re: Rat u Gruziji

Post by RenaTTa »

jok nego djeca
cyprus

#103 Re: Rat u Gruziji

Post by cyprus »

Hm, s tim nisu imali puno veze Oseti...
Luke Perry

#104 Re: Rat u Gruziji

Post by Luke Perry »

A veza sa gruzijskom vojno-redarstvenom akcijom :D je u cemu...... :?
Ashrafieh

#105 Re: Rat u Gruziji

Post by Ashrafieh »

jeza u ledja wrote:Dovoljno je da procitam o njihovom vodji, bivsem komunjari i profesionalnom hrvacu (valjda je to sport br. 1 u Gruziji). Lik se zove Eduard Kokoity i upetljan je po svemu sudeci u kojekakve klanove krijumcarenja droge i ostalih pizdarija.

Pise na Wikipediji izmedju ostalog da je izjavio i ovo:

"Following a tense stand-off with the central Georgian authorities in July 2004, he claimed "Georgia wants war. But we are ready for self-defense." Prior to the 2006 South Ossetian presidential elections, he stated that the Georgian-Ossetian conflict was not an inter-ethnic, but clearly a political one caused by Georgia’s desire to impose on Ossetians the norms of Western democracy which could not be superior to the Caucasian traditional laws."

:roll:
Ovo je tata - Kokoity plese kako braca sviraju

Image
RenaTTa

#106 Re: Rat u Gruziji

Post by RenaTTa »

cyprus wrote:
Nisam ciljala na vezu :) znam sto pricam :D
mislila sam na onaj sloj drustva koji je nastradao tada i koji strada opet da li sjever ili jug nebitno
kicky

#107 Re: Rat u Gruziji

Post by kicky »

Ja sam upravo gledao sjednicu Vijeća sigurnosti na Russia Today i bogami mi moga ja ne vidim nikakve koristi od tog vijeća, a pogotovo kad je jedna od (stalnih) članica direktno uključena u sukob. Na kraju se sjednica pretvorila u trkeljanje ovog gruzijskog mladića (koji je valjda njihov ambasador) i Vitalija Čurkina koji se prilično zapjenio i nijednom nije ni pokušao odgovoriti na pitanje ovog mladca o ruskom sudjelovanju u sukobima. Amerikanac i Hrvat su isto naglasili zabrinutost zbog ruskog ulaska na teritorij suverene države međutim Vitalij nije reagirao i stalno je bacao loptu na stranu Gruzije nazivajući njihovu akciju ''avanturom koja je rezultirala etničkim čišćenjem''. Ovo je zajeban region i ja sam u prijašnjim temama o vanjskoj politci upozoravao da tu mnoge stvari nisu riješenje od Osetije, Abhazije u Gruziji, općenito - ruskog involviranja u regiji pa do Nagornjo Karabaha tj. Armenije i Azerbejdžana, a ova regija u strateškom smislu nije baš nebitna, a to dobro znaju i Ameri, a bogami i Rusi.
Luke Perry

#108 Re: Rat u Gruziji

Post by Luke Perry »

Ashrafieh wrote:
jeza u ledja wrote:Dovoljno je da procitam o njihovom vodji, bivsem komunjari i profesionalnom hrvacu (valjda je to sport br. 1 u Gruziji). Lik se zove Eduard Kokoity i upetljan je po svemu sudeci u kojekakve klanove krijumcarenja droge i ostalih pizdarija.

Pise na Wikipediji izmedju ostalog da je izjavio i ovo:

"Following a tense stand-off with the central Georgian authorities in July 2004, he claimed "Georgia wants war. But we are ready for self-defense." Prior to the 2006 South Ossetian presidential elections, he stated that the Georgian-Ossetian conflict was not an inter-ethnic, but clearly a political one caused by Georgia’s desire to impose on Ossetians the norms of Western democracy which could not be superior to the Caucasian traditional laws."

:roll:
Ovo je tata - Kokoity plese kako braca sviraju

Image

*ebote, pljunuti ratni zlocinac. :cry:
RenaTTa

#109 Re: Rat u Gruziji

Post by RenaTTa »

http://news.mail.ru/politics/1934117/

"Саакашвили просит США объявить войну России" upravo chitam na MAIL RU Novosti ovu vijest da Sakashvili moli SAD da objave rat Rusiji, ko zna ruski neka procita u cjelosti clanak, jako zanimljivo ne da mi se prijevod laprdat :(
Ashrafieh

#110 Re: Rat u Gruziji

Post by Ashrafieh »

RenaTTa wrote:
cyprus wrote:
Nisam ciljala na vezu :) znam sto pricam :D
mislila sam na onaj sloj drustva koji je nastradao tada i koji strada opet da li sjever ili jug nebitno
Gdje su bila djeca o kojoj pricas? Daj nam izvor ove informacije.
RenaTTa

#111 Re: Rat u Gruziji

Post by RenaTTa »

"И вот Михаил Саакашвили сегодня вечером в интервью телекомпании CNN призвал Соединенные Штаты вступить в войну (по всему — гражданскую) с Южной Осетией и Россией, само собой, на стороне Грузии. «Россия ведет с нами войну на нашей собственной территории», — молвил грузинский лидер, прозрачно намекая на то, что в интересах США оказать помощь Тбилиси. «Теперь это уже не только дело Грузии. Это посягательство на Америку, на ее ценности, – заявил он. – Мы – свободолюбивая нация, и наша свобода сейчас под ударом»."

"I kako je Mihail Sakashvili vecheras u intervjuu sa telekompanijom "CNN" pozvao Sjedinjene Americhke Drzhave da ustupe u vojnu akciju (po svemu - gradjansku) s Juzhnom Osetijom i Rusijom, sama na strani Gruzije, "Rusija vodi rati sa nama na nashoj sopstvenoj teritoriji" - rekao je gruzijski lider, osvrchuchi se na to, da je SAD-u u interesu pruziti pomoch Tbilisiju. "Sada to nije toliko djelo Gruzije. To je zahtjev za Ameriku, na njenu cijenjenost-rekao je on, Mi smo miroljubiva nacija, i nasha sloboda je sada ugrozhena."
cyprus

#112 Re: Rat u Gruziji

Post by cyprus »

Off topic: joj jes ludo ovo gruzijsko pismo. Evo ja naučih skoro sva slova. Nije uopšte teško, slova su skoro sva ista ko i naša, samo imaju druge znakove :)
Ashrafieh

#113 Re: Rat u Gruziji

Post by Ashrafieh »

RenaTTa wrote:"И вот Михаил Саакашвили сегодня вечером в интервью телекомпании CNN призвал Соединенные Штаты вступить в войну (по всему — гражданскую) с Южной Осетией и Россией, само собой, на стороне Грузии. «Россия ведет с нами войну на нашей собственной территории», — молвил грузинский лидер, прозрачно намекая на то, что в интересах США оказать помощь Тбилиси. «Теперь это уже не только дело Грузии. Это посягательство на Америку, на ее ценности, – заявил он. – Мы – свободолюбивая нация, и наша свобода сейчас под ударом»."

"I kako je Mihail Sakashvili vecheras u intervjuu sa telekompanijom "CNN" pozvao Sjedinjene Americhke Drzhave da ustupe u vojnu akciju (po svemu - gradjansku) s Juzhnom Osetijom i Rusijom, sama na strani Gruzije, "Rusija vodi rati sa nama na nashoj sopstvenoj teritoriji" - rekao je gruzijski lider, osvrchuchi se na to, da je SAD-u u interesu pruziti pomoch Tbilisiju. "Sada to nije toliko djelo Gruzije. To je zahtjev za Ameriku, na njenu cijenjenost-rekao je on, Mi smo miroljubiva nacija, i nasha sloboda je sada ugrozhena."
Daj nam reci gdje su poginula djeca o kojoj pricas, znamo i mi citati agencijske vijesti.

Najvaznije rijeci nema u tekstu - Транскавказская автомагистраль
RenaTTa

#114 Re: Rat u Gruziji

Post by RenaTTa »

kicky

#115 Re: Rat u Gruziji

Post by kicky »

a propos Amerike - maloprije javiše da je Gruzija tražila povlačenje svojih snaga iz Iraka (valjda kako bi pojačali snage u sukobima u Osetiji)
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#116 Re: Rat u Gruziji

Post by pici »

bas sam pratio CNN ako se ne smire moglobi bit krkljanca,mada ga vec sad ima al .....ma necu ni da pomislim...hebo rat. :evil:
Ashrafieh

#117 Re: Rat u Gruziji

Post by Ashrafieh »

Na spiskovima poginulih nema djece o kojoj RenaTTa prica. Pretpostavljam da Rusi u Izraelu vode jos jedan
propagadni rat i izmisljaju stvari koje se nisu dogodile. Odvratno.
RenaTTa

#118 Re: Rat u Gruziji

Post by RenaTTa »

Ashrafieh wrote:Na spiskovima poginulih nema djece o kojoj RenaTTa prica. Pretpostavljam da Rusi u Izraelu vode jos jedan
propagadni rat i izmisljaju stvari koje se nisu dogodile. Odvratno.
gdje si to nashla?
zna se koliko je ljudi poginuli i djece, mozda si gledala slike a mozda i nisi
i kakve to veze ima sa Izraelom, nikakve prema tome nemoj se mnogo kaciti jevrejske drzave :D
RIZVA

#119 Re: Rat u Gruziji

Post by RIZVA »

jevrejska drzava?
cyprus

#120 Re: Rat u Gruziji

Post by cyprus »

Otkud jevreji sad u cijeloj priči? :shock:
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#121 Re: Rat u Gruziji

Post by pici »

e a stvarno odakle vam sad Izrael u svo ovoj prici :shock: :?
RenaTTa

#122 Re: Rat u Gruziji

Post by RenaTTa »

da, sto jasno u ustavu i pishe
Medinat Yehudit Israel
jasno kao da napisesh Islamska republika, zar ne?
RenaTTa

#123 Re: Rat u Gruziji

Post by RenaTTa »

pici wrote:e a stvarno odakle vam sad Izrael u svo ovoj prici :shock: :?
Eh pici :D nesto bi rekla al ne mogu :D
Luke Perry

#124 Re: Rat u Gruziji

Post by Luke Perry »

RIZVA

#125 Re: Rat u Gruziji

Post by RIZVA »

koliko si placena za ovu propagandu
Locked