Radom za boljitak???

za boljitak

Post by za boljitak »

I da, bosmen, ne znam koliko je tvrtka Lijanovici duzna drzavi. Znas li ti?
Uostalom, ja radim u stranci, a ne u tvrtki. To su dvije razlicite stvari.
Prenj

Post by Prenj »

bosmen wrote:
za boljitak wrote:I da, bosmen, ne znam koliko je tvrtka Lijanovici duzna drzavi. Znas li ti?
Uostalom, ja radim u stranci, a ne u tvrtki. To su dvije razlicite stvari.
A kako onda trvdiš kako ste se vi dokazali da znate i možete raditi.
Ako misliš na stranku onda ne znam čime ste se dokazali.
Ako misliš na Lijanoviće onda ti odgovor nije na mjestu.
Bosmen,

molim te, budi ovako principijelan i radoznao i kada je SDA u pitanju.
Bojim se da oni moraju odgovarati za puno vece probleme i ukradene novce od 1991. do danas, nego braca Lijanovici, koji su ako nista drugo zaposlili gomilu ljudi iz svoga kraja u svojim fabrikama.
vratnik

Post by vratnik »

U BiH su konstitutivna tri jezika, u Federaciji BiH bosanski i hrvatski, u RS-u srpski. Dakle, u Grudama definitivno hrvatski, jer su ti ljudi taj isti jezik govorili i ranije. Ja sam, iako sam po profesiji profesorija knjizevnosti i bosanskog jezika, svjesna da bi bio fasizam i krajnji apsurd traziti od nekoga iz ovih podrucja da govori bosanski, ako ste na to ciljali.

Sto se tice konstitucije, po meni je Dejton prinudni, a samim tim i privremeni ustav. Ako sam vas dobro razumio, Vasa stranka podrzava dejtonski sporazum, i ne zeli da promjeni stanje odredjeno istim?
Ne znam zasto nazivate fasistickim i apsurdnim jedan jezik koji se govori na teritoriji medjunarodno priznate drzave. Ja ne govorim da su u Grudama fasisti iako insistiraju na hrvatskom jeziku, bojkotuju Bosnjake nastavnike vec mi je smijesno stvaranje bosnjackog jezika (ovdje se primjecuje kompaktan front nacionalista koji to pokusavaju, necete valjda s njima?!) pored postojeceg jezika kojim se KORISTE sva tri naroda a to je bosanski. Ne radi se o tome sta je sad stanje, vec za sta se zalaze vasa stranka.To je bilo moje pitanje.
Nista licno, samo se informisemo.
za boljitak

Post by za boljitak »

Sto se tice konstitucije, po meni je Dejton prinudni, a samim tim i privremeni ustav. Ako sam vas dobro razumio, Vasa stranka podrzava dejtonski sporazum, i ne zeli da promjeni stanje odredjeno istim?
Ne znam zasto nazivate fasistickim i apsurdnim jedan jezik koji se govori na teritoriji medjunarodno priznate drzave. Ja ne govorim da su u Grudama fasisti iako insistiraju na hrvatskom jeziku, bojkotuju Bosnjake nastavnike vec mi je smijesno stvaranje bosnjackog jezika (ovdje se primjecuje kompaktan front nacionalista koji to pokusavaju, necete valjda s njima?!) pored postojeceg jezika kojim se KORISTE sva tri naroda a to je bosanski. Ne radi se o tome sta je sad stanje, vec za sta se zalaze vasa stranka.To je bilo moje pitanje.

Vratnik, za Dejton se apsolutno slazemo. Stranka trazi reviziju Dejtonskog sporazuma, ako pratis novine, Josip Pejakovic je kao Alternativni visoki predstavnik trazio od parlamentarnih stranaka hitnu promjenu ovog sporazuma.
Apsurdno je nametati naziv jednog jezika narodu koji ga stoljecima drugacije imenuje. Ja zaista ne znam ko pokusava napraviti bosnjacki jezik, kada je jezik Bosnjaka bosanski jezik.
margareta

Post by margareta »

Nije li to stranka "Krađom za boljitak" il' sam samo isfrustirana lošim iskustvima ?
Govori se da u vašoj stranci dominiraju mesari, pa mi iskreno odgovori
ja sam vegeterijanka ?
Da li je u vašoj stranci Josip Pejaković ?
Možeš li u kratkim crticama prezentirati stranački program ?
LED

Post by LED »

Znam licno njihovog clana predsjednistva, izvjesnog Merseda Serifovica. On mi je dovoljan razlog da na tu stranku i ne pomisljam da glasam. Izvinjavam se stranci ali ako ste vi perspektivu i potecijal vidjeli u Mersedu Serifovicu onda mi je sve jasno. Mislim da jedna prodana dusa, prevarant i sarlatan, ne zasluzuje da vodi svoju porodicu a kamoli opstinu i sire. To za Nazifa Gljivu, je isto jasno da je u pocetku samo bio cilj sabrati sto vise clanova, po mogucnosti onih sa zvucnijim imenima, sad vam je eto drago sto on nije vise clan.
margareta

Post by margareta »

LED wrote:Znam licno njihovog clana predsjednistva, izvjesnog Merseda Serifovica. On mi je dovoljan razlog da na tu stranku i ne pomisljam da glasam. Izvinjavam se stranci ali ako ste vi perspektivu i potecijal vidjeli u Mersedu Serifovicu onda mi je sve jasno. Mislim da jedna prodana dusa, prevarant i sarlatan, ne zasluzuje da vodi svoju porodicu a kamoli opstinu i sire. To za Nazifa Gljivu, je isto jasno da je u pocetku samo bio cilj sabrati sto vise clanova, po mogucnosti onih sa zvucnijim imenima, sad vam je eto drago sto on nije vise clan.
Gdje god da je bio Gljiva , ne bih ni u snu za tu "stranku" ni da mi plate $$$$$............ :x dovoljno je da je BIO :x

Za Merseda nikad cula a ime mi nešto baš odbojno zvuci :x
Ahmed.ibn.Fahalan

Post by Ahmed.ibn.Fahalan »

Ja bih sad..kao član koji je pokrenuo ovu temu..želio da ove predhodne postove malo prokomentarišem.

Primjetno je da narod pred izbore konstantno govori da je razlog zašto non-stop glasamo za nacionaliste taj jer nemamo kome drugom dati glas.
Do sada smo imali priliku da gledamo na vlasti SDA, HDZ, SDS, PDP, SDP, i moju omiljenu kameleon stranku ZA BIH..koji bi napokon trebali promijeniti naziv u "ZA BILO KOGA..glavno da mi imamo dva tri ministra".
Vođen tim iskustvom ja lično vjerujem da je bolje dati svoj glas nekom drugom..pa ako me i razočaraju ostaje mi ono "e nećete više". A ovih drugih će uvijek biti..pitanje je samo koliko ćemo mi moći da izdržimo pored njih.
za boljitak

Post by za boljitak »

Leci sa tim sloganom pojavili su se u Tuzli, a znamo da dolaze iz redova SDP-a koji se plaše konkurencije, ne samo Stranke Radom za boljitak, nego i BOSS-a, Stranke za BiH i drugih. To je u principu nama samo reklama, jer je i antireklama reklama.
Josip Pejaković jeste član i on je od ove stranke imenovan za Alternativnog visokog predstavnika. Vrlo je aktivan i otvoren je Ured koji je u stalnoj komunikaciji sa gradjanima. Primamo veliki broj molbi za pomoć i na svaku smo dosad odgovorili.
Što se tiče programa, zamolila bih te da posjetiš našu web stranu, tamo imaš osnovna programska načela kojih je jako mnogo. Uzelo bi mi puno vremena da ti ih pišem. Web strana je http://www.zaboljitak.ba. Reću ću ti da su neke od osnovnih postavki poštovanje i zalaganje za prava svih naroda i građana BiH, te ekonomski razvitak.
Što se tiče Merseda Šerifovića, ja mogu reći da je on najmlađi član Predsjedništva stranke (rođen je 1972.) i jedan je od najaktivnijih ljudi kod nas. Jako puno radi, ambiciozna je, pun ideja. I uz sve to želi se usavršavati u struci: na postdiplomskom je studiju mašinstva. I velika stvar, u ratu je bio veliki borac, inače je ratni vojni invalid i po ubjeđenju patriota.
Ja sam u stranku došla nakon što je Nazif Gljiva prestao biti članom Stranke, tako da svoje mišljenje o njemu nisam mijenjala.
margareta

Post by margareta »

Informirala sam se za Vašu stranku i sigurno ću dati glas za Vašu stranku.
"margareta"
za boljitak

Post by za boljitak »

Drago mi je. Sugurna sam da se neces pokajati.
kike

Post by kike »

Meni je Lijanovic kao poslovan uspjesan covjek cak simpatican

Sama partija ima dobru promotivnu poruku, ali je nikada ne bi glasovao iz razloga sto cini dio europske narodne stranke, tradicionalne desnice koja se nikada nije odrekla i njenih najekstremnijih elemenata, a u Spanjolskoj su katastrofalno vladali, lagali i tako i zavrsili.
margareta

Post by margareta »

kike wrote:Meni je Lijanovic kao poslovan uspjesan covjek cak simpatican

Sama partija ima dobru promotivnu poruku, ali je nikada ne bi glasovao iz razloga sto cini dio europske narodne stranke, tradicionalne desnice koja se nikada nije odrekla i njenih najekstremnijih elemenata, a u Spanjolskoj su katastrofalno vladali, lagali i tako i zavrsili.
Svi iz te stranke su dobri. Samo nisu marketinški dovoljno pokriveni.
Josip Pejaković je dobar i neopterečen glupostima,
ali zbog toga što sam dobro upoznala Nermina Pečanca
kao poštenog i časnog čovjeka, koji kriminal i religiju ne petlja sa politikom, glasat ću za njegovu stranku SDP.
Posebno je antikriminalistički nastrojen.U razgovoru sa njim
stekla sam čvrst utisak, neoboriv da je u ovome momentu jedini pravičan izlaz iz svih Bh. kriza.
Nermin Pečanac je OK u cjelosti.

Stranka ZA BiH je formirana kao rezervna klupa za "prograđanski orijentirana", a u biti je SAMO drugo krilo SDA.

SDP za sada sa favoritom NERMINOM PEČANCEM koji NECE dozvoliti
lopovluke i laži.
Last edited by margareta on 19/09/2004 21:45, edited 1 time in total.
manijak1

Post by manijak1 »

:D Nije imao ništa plavo oko vrata ?
Pećanac mislim :D
margareta

Post by margareta »

"kike"]Meni je Lijanovic kao poslovan uspjesan covjek cak simpatican

Sama partija ima dobru promotivnu poruku, ali je nikada ne bi glasovao iz razloga sto cini dio europske narodne stranke, tradicionalne desnice koja se nikada nije odrekla i njenih najekstremnijih elemenata, a u Spanjolskoj su katastrofalno vladali, lagali i tako i zavrsili.[/quote]

Svi iz te stranke su dobri. Samo nisu marketinški dovoljno pokriveni.
Josip Pejaković je dobar i neopterečen glupostima,
ali zbog toga što sam dobro upoznala Nermina Pečanca
kao poštenog i časnog čovjeka, koji kriminal i religiju ne petlja sa politikom, glasat ću za njegovu stranku SDP.
Posebno je antikriminalistički nastrojen.U razgovoru sa njim
stekla sam čvrst utisak, neoboriv da je u ovome momentu jedini pravičan izlaz iz svih Bh. kriza.
Nermin Pečanac je OK u cjelosti.

Stranka ZA BiH je formirana kao rezervna klupa za "prograđanski orijentirana", a u biti je SAMO drugo krilo SDA.

lopovluke i laži.
manijak1

Post by manijak1 »

Prigodnije bi bilo kazati :D centarforom Pećancem :D .
margareta

Post by margareta »

N. Pečanac je OK u cjelosti.

Stranka ZA BiH je formirana kao rezervna klupa za "prograđanski orijentirane", a u biti je SAMO drugo krilo SDA.

lopovluke i laži jedina je za koju trebaju svi normalni da glasaju a budale nek izvole i neka glasaju za egzekutore svoje propasti.

NERMIN PEČANAC tj. SDP
Last edited by margareta on 19/09/2004 22:02, edited 1 time in total.
manijak1

Post by manijak1 »

Meni je ta Stranka za BiH dokazala da je za BiH :D
A kako tumačiš :D :D da je to krilo pri raspodjeli mjestašaca za učinkovito djelovanje za bolji život ostala bez obećanih stolica ? :D
OK :D
margareta

Post by margareta »

SDP je najbolji izbor i jedina stranka koja je na strani pravde , poštenja i protiv kriminala, sa NERMINOM PEČANCEM, koji jeste najpozitivniji član te stranke i najaktivniji u sprječavanju kriminala i svega u čemu smo do sada bili među prvima u svijetu, crne top liste.

:x Stranka ZA BiH je formirana kao rezervna klupa za :x "prograđanski orijentirane", :x a u biti je SAMO drugo krilo SDA. :x

lopovluke i laži jedina je za koju trebaju svi normalni da glasaju a budale nek izvole i neka glasaju za egzekutore svoje propasti.

NERMIN PEČANAC tj. SDP - sa njima će nam biti najbolje !
manijak1

Post by manijak1 »

Ne :D
Nego je njima s nama ovakvima - gotiva :D .
Hoću kazat' i da imaš nekog drugog centarfora :D isto je .
margareta

Post by margareta »

manijak1 wrote:Ne :D
Nego je njima s nama ovakvima - gotiva :D .
Hoću kazat' i da imaš nekog drugog centarfora :D isto je .
:x Jeste gotiva nacionalistima :x ali i nije to problem kako je njima dobro :x nego KOLIKO su nama :x ostavili PAKAO od "života"
manijak1

Post by manijak1 »

Pa jebo ga ti više šuplju priču ( dame i ti Margot oprostite mi ali :D :D da i ja opsujem jednom)
šta su činili anacionalisti da spriječe i preventivno spriječe lavinu mita korupcije i nepotizma ? :D
Wow :D
margareta

Post by margareta »

manijak1 wrote:Pa jebo ga ti više šuplju priču ( dame i ti Margot oprostite mi ali :D :D da i ja opsujem jednom)
šta su činili anacionalisti da spriječe i preventivno spriječe lavinu mita korupcije i nepotizma ? :D
Wow :D
:x VAU, VAU, :x šta su MOGLI učiniti za 2 godine :x kada im je :x
:x za vratom participirala nacionalna stranka :x uhodila ih :x
:x i budite pošteni pa recite , da li se sve moglo popraviti za samo 2 godine KOALICIJE sa SDP -om :x npr.Stranka ZA BiH im je "PUNO" pomogla :x i da li se u takvim uvjetima moglo normalizirati :x ono što je uništavano 1o god ???? :x znamo da nije :x izvukla je stranka SDP debelo iskustvo iz svoga kratkoga mandata i neće se više ponoviti stare greške !
LED

Post by LED »

za boljitak wrote:Leci sa tim sloganom pojavili su se u Tuzli, a znamo da dolaze iz redova SDP-a koji se plaše konkurencije, ne samo Stranke Radom za boljitak, nego i BOSS-a, Stranke za BiH i drugih. To je u principu nama samo reklama, jer je i antireklama reklama.
Josip Pejaković jeste član i on je od ove stranke imenovan za Alternativnog visokog predstavnika. Vrlo je aktivan i otvoren je Ured koji je u stalnoj komunikaciji sa gradjanima. Primamo veliki broj molbi za pomoć i na svaku smo dosad odgovorili.
Što se tiče programa, zamolila bih te da posjetiš našu web stranu, tamo imaš osnovna programska načela kojih je jako mnogo. Uzelo bi mi puno vremena da ti ih pišem. Web strana je http://www.zaboljitak.ba. Reću ću ti da su neke od osnovnih postavki poštovanje i zalaganje za prava svih naroda i građana BiH, te ekonomski razvitak.
Što se tiče Merseda Šerifovića, ja mogu reći da je on najmlađi član Predsjedništva stranke (rođen je 1972.) i jedan je od najaktivnijih ljudi kod nas. Jako puno radi, ambiciozna je, pun ideja. I uz sve to želi se usavršavati u struci: na postdiplomskom je studiju mašinstva. I velika stvar, u ratu je bio veliki borac, inače je ratni vojni invalid i po ubjeđenju patriota.
Ja sam u stranku došla nakon što je Nazif Gljiva prestao biti članom Stranke, tako da svoje mišljenje o njemu nisam mijenjala.
Jedina konkurencija SDP-u, ako se tako moze nazvati desetak posto glasova, u opstini Tuzla je SDA. A sto se tice opasnosti, ne vjerujem da ce se poslije 14 godina nesto promijeniti, pogotovu sada sto SDP sa Jasminom Imamovicem na celu od Tuzle pravi nesto niko do sada nije ni pokusao. I sad bi Imamovic trebao da se plasi Merseda Serifovica.
I nisam znao da se nosenje maskirne uniforme tokom 1994 i samo maskirne jakne 1995, svrstava u ratni angazman (cuj Mersed borac).
Isto tako, nisam znao da se drzanje invalidske štake u bijelom “fići”, samo da bi pravdao neregistrovano vozilo i nepolozen vozacki ispit, uzima u obzir i dodjeljuje procenat invalidnosti.
I na kraju kako tako ambiciozan, perspektivan, pun ideja, a treba mu “samo” 10 godina da “diplomira”masinstvo koje je upisao 1994, a samo, sto je slag na tortu, radi izbjegavanja ratnog angazmana???
za boljitak

Post by za boljitak »

LED wrote:
za boljitak wrote:Leci sa tim sloganom pojavili su se u Tuzli, a znamo da dolaze iz redova SDP-a koji se plaše konkurencije, ne samo Stranke Radom za boljitak, nego i BOSS-a, Stranke za BiH i drugih. To je u principu nama samo reklama, jer je i antireklama reklama.
Jedina konkurencija SDP-u, ako se tako moze nazvati desetak posto glasova, u opstini Tuzla je SDA. A sto se tice opasnosti, ne vjerujem da ce se poslije 14 godina nesto promijeniti, pogotovu sada sto SDP sa Jasminom Imamovicem na celu od Tuzle pravi nesto niko do sada nije ni pokusao. I sad bi Imamovic trebao da se plasi Merseda Serifovica.
I nisam znao da se nosenje maskirne uniforme tokom 1994 i samo maskirne jakne 1995, svrstava u ratni angazman (cuj Mersed borac).
Isto tako, nisam znao da se drzanje invalidske štake u bijelom “fići”, samo da bi pravdao neregistrovano vozilo i nepolozen vozacki ispit, uzima u obzir i dodjeljuje procenat invalidnosti.
I na kraju kako tako ambiciozan, perspektivan, pun ideja, a treba mu “samo” 10 godina da “diplomira”masinstvo koje je upisao 1994, a samo, sto je slag na tortu, radi izbjegavanja ratnog angazmana???
Mersed Šerifović je invalid 70 posto, na ratištu je naletio na nagaznu minu koja mu je otkinula dio stopala. On danas nema petu, negu plastični umetak.
A o njegovim idejama mogu govoriti jer vidim koliko je aktivan u Tuzli i koliko radi. A da Stranka Radom za boljitak nije u Tuzli jaka opozicija SDP-u ne bi se pojavljivala saopcenja SDP-a i leci koji su dosli iz njihovih redova.
Post Reply