shvatam sta zelis reci, ali ne zaboravi da se TI ne bi zabrinuo za svoju djecu ali mozda ima masa ljudi koji bi. ne bih mozda ni ja, jer meni licno nista ne bi bilo -- imam "podobno" domorodacko prezime... ali to ne znaci ne bi bilo ljudi koji bi bjezali odavde -- na kraju krajeva, i poceli su da bjeze sa pobjedom busha na proslim izborima.water wrote:ma naravno da postoje druga, treca i koja vec ne opcija; radi se o povijesnim momentima koji ce iznjedriti preduslove ili licnosti koji ce ponuditi i sto je najvaznije PRODATI tu opciju. Ja znam da cu uvijek glasati za one sto ce u vecini slucajeva izgubiti (pocelo je to sa nesretnim liberalima i Rasimom Kadicem 91). Ali to ne znaci da cu stavit znak jednakosti izmedju svih onih koje ne volim. Vrlo prosto. Ja nevidim nikakvu opasnost za svoju djecu u Americi cak ni u paranoicnom scenariju puca od strane krscanskih konzervativaca. Malo vise vjere u liberalnu Ameriku molim. Sa druge strane recimo da zivim u bilo kojoj od zemalja u kojoj vlada konzervativni ideologizam bilo koje druge vrste (da ne spominjemo odmah bracu Muslimane) Neznam da li bih se osjecao dovoljno bezbjednim i znam da bih sve ucinio da izvucem djecu odatle.
O tome se radi kada govorimo o dva "zla". O tome da mozes sjediti u jednom od ovih zla i jebat mu mater, dok u drugom...
a glede zadnje recenice -- slazem se, to je tako bilo donedavno i zbog toga je USA, i pored svih svojih nebrojenih mana, i dalje bila demokratija. kakva-takva, ali ipak istinska demokratija. ali situacija se bitno promijenila pod bushom (ako primjecujes, uvijek ogovorim o bush-ovoj administraciji, ne o cijeloj drzavi ili narodu)... i danas je jako tesko kritikovati bilo sta ili bilo koga iz bushove administracije; zapravo nemoguce je to raditi bez posljedica... kola su ovdje ozbiljno posla nizbrdo.
sto se mene tice, ja biram da kritikujem i bush-a i talibane. pa nek' bude sta bude...