Puna provedba Daytona ili povratak na Ustav Republike BiH

Post Reply
dalinton

#176 Re: Puna provedba Daytona ili povratak na Ustav Republike BiH

Post by dalinton »

madner wrote:Preglasavanje se desava svaki dan, to i jeste kljuc demokratije.
Vecina > manjina.
Ko to kaže ? Sama EU nije zasnovana na tom principu već na principu ravnopravnosti. Zamisli, udruže se Njemci, Italijani & co i preglasaju Irsku. Irska bi odmah istupila iz EU. Tako bi i Srbi tj. RS istupila iz BiH kad bi na nivou BiH bila mogućnost preglasavanja.

Da ne dužimo dalje... to što ste vi naumili, tj. da Bošnjaci zbog brojnosti upravljaju BiH nećete moći ostvariti bez oružija a ako vam se mlati prazna slama, mlatite.

Log out
dallton

#177 Re: Puna provedba Daytona ili povratak na Ustav Republike BiH

Post by dallton »

madner wrote:Ma samo srpski glas ima da se pika u PC a u BIH nema da bude preglasavanja. :D
Pa zar ne znas da se BiH oduvijek zvala srbija? :D i svi ste porijeklom srbi, zar ni to nisi cuo? ma sto reko dalinton vi zivite u snovima, sreca pa je dalinton na javi :lol: Eto ti dogovaranja, cim nije po njegovom log out i barikada ..Valjda je preglasan, sta li :D
madner

#178 Re: Puna provedba Daytona ili povratak na Ustav Republike BiH

Post by madner »

dalinton wrote:
Vecina > manjina.
Ko to kaže ? Sama EU nije zasnovana na tom principu već na principu ravnopravnosti. Zamisli, udruže se Njemci, Italijani & co i preglasaju Irsku. Irska bi odmah istupila iz EU. Tako bi i Srbi tj. RS istupila iz BiH kad bi na nivou BiH bila mogućnost preglasavanja.

Da ne dužimo dalje... to što ste vi naumili, tj. da Bošnjaci zbog brojnosti upravljaju BiH nećete moći ostvariti bez oružija a ako vam se mlati prazna slama, mlatite.

Log out
Poredis drzave sa entitetima :roll:
Samo da znas, po novom ustavu EU desit ce se upravo to.

Nego haj pogledaj ustav Svajcarske da vidis mehanizme zastite :wink:
Vedoni

#179 Re: Puna provedba Daytona ili povratak na Ustav Republike BiH

Post by Vedoni »

dalinton wrote:
nokia6170 wrote:
dalinton wrote:
Taj dio je preko 50% jer ne vidim nešto zalaganje Hrvata za unitarizacijom BiH. Alijin plan je mrtav, gotov, izgubio je on i slični ekstremisti. BiH je država Bošnjaka, Srba i Hrvata i biće onako kako se dogovorimo. Bez preglasavanja. Pojedinci iz jednog naroda mogu samo mlatiti praznu slamu što i veoma uspješno rade.

Prije nego što ti pojedinci udare na BiH neka pogledaju ko i koje svjetske sile stoje iza BiH i Deytonskog sporazuma.
pa sto onda srbi u RS-u hladno preglasavaju Bosnajke i Hrvate na svakom koraku gdje stignu, pa ovi se moraju fatati za zadnju slamcicu uvijek potezanja zastite nacionalnog interesa kroz mehanizme ustavnog suda republike srpske i ustavnog suda bosne i hercegovine?

da niste malo vi srbi licemjerni po tom pitanju dalintone..moze preglasavanje u rs-u ali nemoj mimo rs-a.

ja sam takodje zagovornik da i srbi i bosnjaci i hrvati uzivaju identicna prava na svakom djelicu nama drage domovine Bosne i Hercegovine...medjutim to sa ovakvim ustavnim uredjenjem nije izvodivo...i upravo vijece evrope i skrece paznju svo vrijeme.
Pričamo o državi a ne o nižim djelovima vlasti. Kad bi nacionalni ključ bio u svakoj pori društvo brzo bi propali. Na nivou BiH kao države koja okuplja sve narode, opštine, entitete, kantone, mjesne zajednice... mora biti dogovaranja i ne smije biti preglasavanja.
Jeste ali hajmo onda prebaciti sve glavne institucije i moc na drzavu prvo pa da entitete mozemo nazvati "nizim djelovima vlasti"... a ne kao do sada kociti ravnopravnost ostala dva konstutivna naroda u entitetu koji ima velike ovlasti a insistirati na konstitutivnoscu na nivou sto slabije drzave.
Lincoln-Burrows

#180 Re: Puna provedba Daytona ili povratak na Ustav Republike BiH

Post by Lincoln-Burrows »

Vecina > manjina.
Nemoj da pričaš gluposti, jer to ne vodi u ovom slučaju u
demokraciju nego u fažizam
Abacija

#181 Re: Puna provedba Daytona ili povratak na Ustav Republike BiH

Post by Abacija »

dalinton wrote:
nokia6170 wrote:
dalinton wrote:
Taj dio je preko 50% jer ne vidim nešto zalaganje Hrvata za unitarizacijom BiH. Alijin plan je mrtav, gotov, izgubio je on i slični ekstremisti. BiH je država Bošnjaka, Srba i Hrvata i biće onako kako se dogovorimo. Bez preglasavanja. Pojedinci iz jednog naroda mogu samo mlatiti praznu slamu što i veoma uspješno rade.

Prije nego što ti pojedinci udare na BiH neka pogledaju ko i koje svjetske sile stoje iza BiH i Deytonskog sporazuma.
pa sto onda srbi u RS-u hladno preglasavaju Bosnajke i Hrvate na svakom koraku gdje stignu, pa ovi se moraju fatati za zadnju slamcicu uvijek potezanja zastite nacionalnog interesa kroz mehanizme ustavnog suda republike srpske i ustavnog suda bosne i hercegovine?

da niste malo vi srbi licemjerni po tom pitanju dalintone..moze preglasavanje u rs-u ali nemoj mimo rs-a.

ja sam takodje zagovornik da i srbi i bosnjaci i hrvati uzivaju identicna prava na svakom djelicu nama drage domovine Bosne i Hercegovine...medjutim to sa ovakvim ustavnim uredjenjem nije izvodivo...i upravo vijece evrope i skrece paznju svo vrijeme.
Pričamo o državi a ne o nižim djelovima vlasti. Kad bi nacionalni ključ bio u svakoj pori društvo brzo bi propali. Na nivou BiH kao države koja okuplja sve narode, opštine, entitete, kantone, mjesne zajednice... mora biti dogovaranja i ne smije biti preglasavanja.
A gdje su tu haustori?! :shock: Zaboravio si bolan haustore! :x

Salu na stranu... Ako se ti zalazes za BiH na svim ovim nivoima, zasto onda djelujes na nivou ameba i krvnih zrnaca? Kad ce se vise prestati sa svim tim silnim prebrojavanjem krvne slike?

P.S. To tvoje dogovaranje nije nista drugo nego opstruiranje funkcija drustva. Sto se u Srbiji ne dogovaraju ako se vec toliko zalazes za dogovor?
Abacija

#182 Re: Puna provedba Daytona ili povratak na Ustav Republike BiH

Post by Abacija »

Lincoln-Burrows wrote:
Vecina > manjina.
Pogresno! Fasizam je kada manjina vlada.
madner

#183 Re: Puna provedba Daytona ili povratak na Ustav Republike BiH

Post by madner »

Lincoln-Burrows wrote:
Vecina > manjina.
Postoje mehanizmi zastite prava manjine od vecine (podgledati pod ljudska i gradjanska prava)
ali preglasavanje nije jedno od njih.
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#184 Re: Puna provedba Daytona ili povratak na Ustav Republike BiH

Post by pici »

dallton wrote:
madner wrote:Ma samo srpski glas ima da se pika u PC a u BIH nema da bude preglasavanja. :D
Pa zar ne znas da se BiH oduvijek zvala srbija? :D i svi ste porijeklom srbi, zar ni to nisi cuo? ma sto reko dalinton vi zivite u snovima, sreca pa je dalinton na javi :lol: Eto ti dogovaranja, cim nije po njegovom log out i barikada ..Valjda je preglasan, sta li :D
:lol: :lol: :lol: :lol:
daj tamanite se preglasavanja :D budimo parlamentalni..........nego kako je pocelo sa berzama,ne piše se nikom dobronkan......ode sve u MP3 :D a politicari pohapase,odo ja u polikitu hebo ekonomiju i berzu nema hljeba bez motike :D
dalinton

#185 Re: Puna provedba Daytona ili povratak na Ustav Republike BiH

Post by dalinton »

Abacija wrote:Sto se u Srbiji ne dogovaraju ako se vec toliko zalazes za dogovor?
Srbija ima jedan konstitutivni narod tj. Srbija je Srpska država a BiH je Srpska, Hrvatska i Bošnjačka. Ti ako hoćeš da od BiH napraviš Bošnjačku državu moraćeš se ponovo boriti. Nemoj samo lupiti "BiH je Bosanska" jer taj narod ne postoji (osim u vicevima).

Sad definitivno - Log out
Last edited by dalinton on 16/09/2008 12:55, edited 1 time in total.
dallton

#186 Re: Puna provedba Daytona ili povratak na Ustav Republike BiH

Post by dallton »

Dogovor po dalintonu - u rjecniku vuka karadzica definisano i kao "dogovor po iliji garasaninu" :D Ili na engleskom "my way or the highway" u prevodu na srpski "putem za slobodu uz kiselu vodu"
Abacija

#187 Re: Puna provedba Daytona ili povratak na Ustav Republike BiH

Post by Abacija »

dallton wrote:
Nije barikada nego cyber-balvan. :mrgreen:
madner

#188 Re: Puna provedba Daytona ili povratak na Ustav Republike BiH

Post by madner »

pici wrote:
dallton wrote:
daj tamanite se preglasavanja :D budimo parlamentalni..........nego kako je pocelo sa berzama,ne piše se nikom dobronkan......ode sve u MP3 :D a politicari pohapase,odo ja u polikitu hebo ekonomiju i berzu nema hljeba bez motike :D
Ma to ce biti blaga korektura, samo ne znam sta ce ovi sto prodase sve drzavno.
dallton

#189 Re: Puna provedba Daytona ili povratak na Ustav Republike BiH

Post by dallton »

pici wrote:
dallton wrote:
I ja sam to vidjeo pici, dobio sam jutros (odnosno veceras po US vremenu) zadnje izvjestaje s BiH berze, pa procjenu economic intelligence unit, "lehman brothers" je na koljenima tako da ne mogu pratiti njihov political stability index koji je vise manje bio jako pouzdan, ali losi su znakovi skroz naskroz. a ni u americi nije lijepo, fany mae (najveca mortage house) je pala, lehman brothers bankrot kako je propalo ulaganje u koreji, po svim predvijanjima meryl lynch je sljedeci, federal government preuzima sve zivo i nezivo, bice Ustav RBih i u Americi - i to onaj dio koji govori o drzavnom vlasnistvu i samoupravljanju :D
Maraschino

#190 Re: Puna provedba Daytona ili povratak na Ustav Republike BiH

Post by Maraschino »

dalinton wrote:
Djeronimo wrote:Dakle mi moramo prvo vratiti Ustav RbiH na snagu.
Možda "vi" to morate ali ne možete jer veliki dio građana BiH ne želi RBiH i vraćanje na stari Ustav. Veliki dio građana BiH će braniti današnju BiH, čak je obavezan da je brani. "Vi" koji to "morate" da uradite ste pobunjenici i borci protiv BiH.
ma sta nam naprica,

a vi ste kao bili borci za slobodu a ne bagra koja je rusila medjunarodno priznatu RBiH

i u toj borbi pocinili sve sto se moglo pociniti (etnicka ciscenja, silovanja, logori, GENOCID...)

i na takav nacin stvorili sebi teritoriju na kojoj ste vecina i na kojoj nema mjesta za druge

demokratski, nema sta :oops:

:bih: :bih:
dallton

#191 Re: Puna provedba Daytona ili povratak na Ustav Republike BiH

Post by dallton »

Abacija wrote:
dallton wrote:
Nije barikada nego cyber-balvan. :mrgreen:
Da organizujemo CYBER DESAVANJE NARODA i onda neko napise "NIKO NE SME DA VAS BANUJE, a sad svi za svoje radne stanice" :D
Lincoln-Burrows

#192 Re: Puna provedba Daytona ili povratak na Ustav Republike BiH

Post by Lincoln-Burrows »

Abacija wrote: Pogresno! Fasizam je kada manjina vlada.
Fašizam je jako širok pojam a bit mu je zatiranje onog što odstupa od
pravila koja proklamira određeni diktator. I Hitler je na vlast došao
voljom naroda znači većine.
A kada fašizam preraste u tiraniju tada oni koji vladaju postaju manjina
i to bih nazvao drugim stadijem fašizma.
A može se dogoditi i suprotan efekt, da diktatori zavedu većinu na račun
manjine i manjinu totalno istrijebe iz svog društva (genocidni fašizam).
Moglo bi se dugo i široko o ovoj temi ali bilo bi off :)
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#193 Re: Puna provedba Daytona ili povratak na Ustav Republike BiH

Post by pici »

dallton wrote:

I ja sam to vidjeo pici, dobio sam jutros (odnosno veceras po US vremenu) zadnje izvjestaje s BiH berze, pa procjenu economic intelligence unit, "lehman brothers" je na koljenima tako da ne mogu pratiti njihov political stability index koji je vise manje bio jako pouzdan, ali losi su znakovi skroz naskroz. a ni u americi nije lijepo, fany mae (najveca mortage house) je pala, lehman brothers bankrot kako je propalo ulaganje u koreji, po svim predvijanjima meryl lynch je sljedeci, federal government preuzima sve zivo i nezivo, bice Ustav RBih i u Americi - i to onaj dio koji govori o drzavnom vlasnistvu i samoupravljanju :D

a ne mozes ovim nasim balvanasima to dokazat :D kako je krenulo negine nam svima titinim utabanim stazama revolucije i samoupravljanja :D .........joj šuti jezik ja pregrizo al hebeno je pravo. :dance:
madner

#194 Re: Puna provedba Daytona ili povratak na Ustav Republike BiH

Post by madner »

Ma dobro, sta nam se moze desiti u najgorem slucaju?
Nije da nam trebaju strani krediti da ocuvamo ovu malu i kranje efektivnu administraciju. :roll:
Abacija

#195 Re: Puna provedba Daytona ili povratak na Ustav Republike BiH

Post by Abacija »

dalinton wrote:
Abacija wrote:Sto se u Srbiji ne dogovaraju ako se vec toliko zalazes za dogovor?
Srbija ima jedan konstitutivni narod tj. Srbija je Srpska država a BiH je Srpska, Hrvatska i Bošnjačka. Ti ako hoćeš da od BiH napraviš Bošnjačku državu moraćeš se ponovo boriti. Nemoj samo lupiti "BiH je Bosanska" jer taj narod ne postoji (osim u vicevima).

Sad definitivno - Log out
A sto je onda ukinula parlamente Vojvodine i Kosova? :shock:

Boze sacuvaj. Mi se ovdje borimo za prava vecine stanovnika iz manjeg entiteta koje politicari tamo gule. A izgleda da si i ti jedan od tih na vlasti dok ih toliko zastupas.
Abacija

#196 Re: Puna provedba Daytona ili povratak na Ustav Republike BiH

Post by Abacija »

Lincoln-Burrows wrote:
Abacija wrote: Pogresno! Fasizam je kada manjina vlada.
Fašizam je jako širok pojam a bit mu je zatiranje onog što odstupa od
pravila koja proklamira određeni diktator. I Hitler je na vlast došao
voljom naroda znači većine.
A kada fašizam preraste u tiraniju tada oni koji vladaju postaju manjina
i to bih nazvao drugim stadijem fašizma.
A može se dogoditi i suprotan efekt, da diktatori zavedu većinu na račun
manjine i manjinu totalno istrijebe iz svog društva (genocidni fašizam).
Moglo bi se dugo i široko o ovoj temi ali bilo bi off :)
Kako god, sve se te opcije poklapaju sa trenutnim stanjem na ovim prostorima.
Abacija

#197 Re: Puna provedba Daytona ili povratak na Ustav Republike BiH

Post by Abacija »

dalinton wrote:BiH je naša zajednička država...
Moram reci svaka cast svim forumasima koji su ucestvovali u preobrazbi @dalintona. Do neki dan je bio anti-BiH a sad izjavljuje ovako nesto lijepo. Suzu sam pustio.
dalinton

#198 Re: Puna provedba Daytona ili povratak na Ustav Republike BiH

Post by dalinton »

Abacija wrote:
Moram reci svaka cast svim forumasima koji su ucestvovali u preobrazbi @dalintona. Do neki dan je bio anti-BiH a sad izjavljuje ovako nesto lijepo. Suzu sam pustio.
Moram se uključiti pošto lažeš. Citiraj moju anti-BiH izjavu.
dallton

#199 Re: Puna provedba Daytona ili povratak na Ustav Republike BiH

Post by dallton »

pici wrote:
dallton wrote:

a ne mozes ovim nasim balvanasima to dokazat :D kako je krenulo negine nam svima titinim utabanim stazama revolucije i samoupravljanja :D .........joj šuti jezik ja pregrizo al hebeno je pravo. :dance:
bice gusto sto se berze tice, poslije nepotpisivanja ssp u srbiji je vec pad, bih svakako pada tradicionalno pred izbore ali je ovaj put jos gore, global corruption index sprema izvjestaj za bih ciju sam nesluzbenu verziju vec vidjeo, nece biti dobro (uspjeli su nekako da saznaju ko stoji iza ruskih ulagaca u rafineriju i ko sta radi oko aluminija, za rafineriju u pcu je najgore jer se ispostavilo da "ulagaci" rade "multigroup", vecu korporaciju koju cine bivsi kgb-ovci)...u americi je sad pred-panicno stanje, ovaj kreten mccain kako je doveo saru palin porasla mu je popularnost ogromno, a palin je izgleda luda ko struja, daje ekstremisticke izjave i raja je pocela da se pari i zali, doslo je dotle da govore javno o krahu americke ekonomije ukoliko ovo dvoje pobjede,
ako dodje do neke krize mozda ce im bosanci organizovati Kresevski Sporazum :lol: nece biti dobro, ali da ne idem dalje of-topic
dallton

#200 Re: Puna provedba Daytona ili povratak na Ustav Republike BiH

Post by dallton »

dalinton wrote:
Abacija wrote:
Moram se uključiti pošto lažeš. Citiraj moju anti-BiH izjavu.
I ja sam poceo da grcam u suzama kad sam vidjeo tu recenicu. Nemoj dalintone da se stidis, ipak je napredak, do jucer nista Bih samo pc, a danas vec ovakva izjava o zajednickoj drzavi, mozda ti se omaklo ali to je sto bi rekao Frojd djelovanje nesvjesnog - izraz tvojih pravih zelja
Post Reply