PRIJEDLOG: postavljanje spomenika Karadzicu i Holbrooku
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#76 Re: PRIJEDLOG: postavljanje spomenika Karadzicu i Holbrooku
a sto nebi spomenik mog idola

-
dallton
#77 Re: PRIJEDLOG: postavljanje spomenika Karadzicu i Holbrooku
ah, da, to sam zaboravio jucer dodati u glavni text posta - vec unazad 3 mjeseca (znaci prije hapsenja karadzica) po washingtonu se pricalo da ce u jeku izborne kampanje znaci negdje u oktobru john mccain iznijeti nove podatke o dealovima holbrooka i karadzica , ne naravno zato sto je mccaina briga za karadzica vec da osramoti demokrate i obezvrijedi njihove fola "ogromne uspjehe u spoljnoj politici i veliko iskustvo u rjesavanju konfliktnih situacija" - znaci on mccain bi u jednom trenutku mogao zapjevati staru americku pjesmu - liberali (citaj demokrati) su gomila licemjera prave dealove sa ljudima optuzenim za genocid, evo sad da svi vidite kako su oni pokvareni
a jucer je international herald tribune in new york times prenio slicne vijesti s komentarom (mada su oni na istoj strani, mislim demokrata) komentar je bio "izgleda da necega ima" a bivsi uspavani predstavnik u bosni schwarz schilling je izjavio za ny times "mislim da ce karadzic iznijeti mnoge dosad nepoznate detalje"
toliko o teorijama zavjere
a jucer je international herald tribune in new york times prenio slicne vijesti s komentarom (mada su oni na istoj strani, mislim demokrata) komentar je bio "izgleda da necega ima" a bivsi uspavani predstavnik u bosni schwarz schilling je izjavio za ny times "mislim da ce karadzic iznijeti mnoge dosad nepoznate detalje"
toliko o teorijama zavjere
-
dallton
#78 Re: PRIJEDLOG: postavljanje spomenika Karadzicu i Holbrooku
evo i link za ny times, tekst je lijepo napisan, ako nekoga interesuje procitajte vise puta - pravi komentar je vise "implicit"
http://www.nytimes.com/2008/08/02/world ... ue.html?em
http://www.nytimes.com/2008/08/02/world ... ue.html?em
- samson
#79 Re: PRIJEDLOG: postavljanje spomenika Karadzicu i Holbrooku
DaysleepeR wrote:spomenik Papi Piu je jedno a spomenik Karadžiću bi bio nešto sasvim drugo
hajd malo otiđi na bazen rashladi glavu
kako to papa piu je inoficijalno a ovaj gad je oficijalno
-
abdulvehab
#80 Re: PRIJEDLOG: postavljanje spomenika Karadzicu i Holbrooku
Kako vas nije stid uopste i postavit ovaku morbidnu ideju?
dalton - sta mislis da si smijesan il sta? ne kontam! cujes li ti sebe o cemu pricas
a svaka cast moderaciji sto ovo prolazi na sa-x
i da, treba nam rata jos
dalton - sta mislis da si smijesan il sta? ne kontam! cujes li ti sebe o cemu pricas
a svaka cast moderaciji sto ovo prolazi na sa-x
i da, treba nam rata jos
-
dallton
#81 Re: PRIJEDLOG: postavljanje spomenika Karadzicu i Holbrooku
e opet moram objasnjavati - ideja je IRONIJA i SARKAZAM da obiljezis to sto su oni koji sad kao sude karadzicu u stvari oni koji su ga pomagali cijelo vrijeme, sta tu ima nejasno, nije podrska karadzicu pa nije niko lud, nego hocu da kazem da ljudi igraju dvostruku igru i cijelu vrijeme svima mazu oci
i ko je uopste spominjao da neko hoce da zapocne novi rat
uostalom evo danasnji intervju muhameda sacirbeya, samo potvrdjuje sve ono sto se po americkim krugovima pricalo godinama
http://www.presstv.ir/detail.aspx?id=65 ... id=3510302
za vasu informaciju ovu pricu uskoro potvrditi i tadeusz mazovjecki i diego aria (i jedan i drugi su bili vazni cinovnici u un i podnijeli su ostavke zbog genocida u srebrenici i cijelo vrijeme radili na tome da se ljudi spasu)
jos nesto, ja ovo postavljam i iz licnog interesovanja, sad pisem review knjige "UN: COmplicity with Evil" koju je napisao Adam LeBor knjiga je izasla prije godinu dana, samo je dosad jednom spomenuta u bosni u jednom izdanju dana...pa ovo je samo pocetak sta ce se jos saznati
za komentar da je papa pije neoficijelno a karadzic oficijelno slazem se - u ovoj aferi mnogi ce biti papa pije, a holbrooke malo vise od toga
i ko je uopste spominjao da neko hoce da zapocne novi rat
uostalom evo danasnji intervju muhameda sacirbeya, samo potvrdjuje sve ono sto se po americkim krugovima pricalo godinama
http://www.presstv.ir/detail.aspx?id=65 ... id=3510302
za vasu informaciju ovu pricu uskoro potvrditi i tadeusz mazovjecki i diego aria (i jedan i drugi su bili vazni cinovnici u un i podnijeli su ostavke zbog genocida u srebrenici i cijelo vrijeme radili na tome da se ljudi spasu)
jos nesto, ja ovo postavljam i iz licnog interesovanja, sad pisem review knjige "UN: COmplicity with Evil" koju je napisao Adam LeBor knjiga je izasla prije godinu dana, samo je dosad jednom spomenuta u bosni u jednom izdanju dana...pa ovo je samo pocetak sta ce se jos saznati
za komentar da je papa pije neoficijelno a karadzic oficijelno slazem se - u ovoj aferi mnogi ce biti papa pije, a holbrooke malo vise od toga