Ma kakav tri put.
Po pisanju ovdje, najmanje deset puta toliko. Ali corak Milojko.
citiracu jednu veoma pametnu osobu: "papir cini cuda."prog321 wrote:I od tih 1.5% Bosanaca, sigurno su vecina Bosnjaci![]()
Kao sto rekoh, svaki pravoslavac i katolik je izabrao susjednu nacionalnost. A Bosnjacima su pokusali prodati bosanstvo. Koje hijene
Pa ne bi - sta ti znaci ako se tako popisala trecina Srba u FBiH, kada ih ukupno ima manje nego Zivinicana?prog321 wrote:Da je tako moj Alfonso, broj Bosanaca bi bio tri put veci.
Ma kakav tri put.
Po pisanju ovdje, najmanje deset puta toliko. Ali corak Milojko.
prog321 wrote:I od tih 1.5% Bosanaca, sigurno su vecina Bosnjaci![]()
Kao sto rekoh, svaki pravoslavac i katolik je izabrao susjednu nacionalnost. A Bosnjacima su pokusali prodati bosanstvo. Koje hijene
madner wrote:To smatram urbanom legendom, ne poznajem ni jednog Bosnjaka koji nema nekog hodzu u familiji.
slabo si informisan za abdicevceprog321 wrote:Meni izgleda kao da su se ovi urbani i mjesani opredjelili na jednu etnicku stranu. Sigurno njih ima preko 7% u svim gradovima.
Ja znam da su se Abdicevci iz Kladuse svi popisali kao Bosanci. Pobroj njih u ovih 1,5% i ispada da urbanih/mjesanih nema ni 0.5 %
Jesam li negdje fulao ?
Jes, jes,.. znao sam ja stotine koji su prije rata glasali za Reformiste - a na rezultatima ih nidze.Opetja033 wrote:Veliki broj ljudi u Sarajevu, koji vuku porijeklo iz katolickog ili pravoslavnog kulturnog miljea (ne znam kako da ih drugacije nazovem obzirom da ocito nisu Srbi ili Hrvati) su se izjasnili kao Bosanci.
Cak sta vise, licno poznajem sve ukupno barem 10-tak ljudi iz tog miljea koji su se izjasnili kao Bosnjaci - ateisti, agnostici, katolici ili pravoslavci.
Kada vec jednom izadju ti podaci sa popisa, jednom zauvijek ce pasti ta prica o Bosnjak= Musliman. Da se razumijemo, mnogi "furaci" bosnjastva su vise tome pridonijeli nego ovi koji su protivnici bosnjastva.
Doduse dovoljno je samo pogledati i rezultate zadnjih popisa u Crnoj Gori i Hrvatskoj da bude sasvim jasno da postoji nezanemarljiv broj ljudi u tim zemljama koji se smatraju Bosnjacima a po vjeroispovijesti su katolici ili pravoslavci. Dakle uopce ne dolaze iz "M"uslimanskog kulturnog miljea.
imam i ja "neke poznanike", ali posto nikakve privatne podatke nisam nikada dijelio na forumu, necu ni sadaprog321 wrote:Ilvir,
Svi Abdićevci. Imam neke poznanike iz tog grada.
Ali u opštini ima i Alijinih![]()
Nego ti imas uvid u popis po opštinama? Znaš li koliko je Bosanaca u kladuškoj?
Sta je ko zapisao na popisu to mi ne znamo a iskreno receno i ne vjerujem puno ljudima kada kazu sta su zapisali a nisu upitani. Postalo je neko nepisano pravilo i stereotip da si moderniji i pametniji ako si "ostali" a nacionalista sa negativnom akonotacijom ako si Bosnjak/Hrvat/Srbin.Black swan wrote:
znam barem 5 SH iz SA koji su se izjasnili kao bosanci
i svoju djecu su kao bosanci upisali u matične knjige pa su brinuli oće li moći dobiti domovnicu...
očito da ne uvrijede nijednu stranu obitelji... a vala i uspjeli su im prodati priču o bosanstvu... našto plodno tle
a prije samo 25 godina bili su jugoslaveni na popisu...
vjerojatno neki kompleks krivice... ne razumijem se u to
kad odlučim biti kentaur tako ću se i osjećati i reći ću na popisu niko mi nema pravo puniti glavu
dakle mislim da je većina u sarajevu miješanih brakova gdje nema bošnjaka izabralo ili neopredijeljen ili bosanac
Očito sam sado-mazo, čim se upuštam u ovakve rasprave sa trolovimaprog321 wrote:Ti si dosao opet na tabanjanje ? Uzivas u sado-mazu izgleda ?cyprus wrote:
Legendo, insistiraš ponovo na istoj stvari... Navodiš dopunu zakona o porezu u Srbiji, što nema veze sa ovim o čemu pričamo... Jedno je rezident u smislu poreza, a drugo u smislu popisa...![]()
...![]()
Popis u Srbiji je proveden 2011 a kriteriji kako ce se rezultati tog popisa sabrati definisani su 2013e. Konacni rezultati su objavljeni u Decembru 2013e.
Sto tvoj stav nema nista sa faktima nego sa razmisljanjima drumskog razbojnika iz Laktasa to ne bi trebalo biti razlog rasprave.
Nego mi navedi, koliko je u Srbiji onih sto su popisali svoje rodjake na privremenom radu vani izostalo to jest nije uvrsteno u popis rezidentnih stanovnika Srbije ?
Ja znam tacan broj, znas li ti ?![]()
cyprus wrote:Btw, znam i ja dosta ljudi sa pravoslavnim i katoličkim bekgraundom što se izjasniše kao Ostali... 15-tak takvih ljudi, uključujući i one iz moje porodice...
I don't know, why are you asking?GeeTnT wrote:cyprus wrote:Btw, znam i ja dosta ljudi sa pravoslavnim i katoličkim bekgraundom što se izjasniše kao Ostali... 15-tak takvih ljudi, uključujući i one iz moje porodice...... Who cares?
Nista...onako. Nesto kontam da bi i ti mogao biti od neke koristi.. rado bih te angazovao da prosipas suplju onima koje znas, a ne nama koje ne poznajes...cyprus wrote:I don't know, why are you asking?GeeTnT wrote:cyprus wrote:Btw, znam i ja dosta ljudi sa pravoslavnim i katoličkim bekgraundom što se izjasniše kao Ostali... 15-tak takvih ljudi, uključujući i one iz moje porodice...... Who cares?
Isto se odnosi i na tebe i tebi slične... Umjesto da svoj nacionalistički otvor sipate u četiri zida ili među uskim krugom poznanika, vi to nažalost činite javno... I još bi da vam se ljudi sklanjaju s puta... Malo morgenGeeTnT wrote:Nista...onako. Nesto kontam da bi i ti mogao biti od neke koristi.. rado bih te angazovao da prosipas suplju onima koje znas, a ne nama koje ne poznajes...
Gdje ces mene ubrojati u takve?ILVIIR wrote:sjetih se da je neki politicar (ako se ne varam ljevicar iz tuzle) u vrijeme popisao priznao da se on izjasnio kao bosnjak, negova zena sprkinja ili hrvatica, a kcerka kao bosanka.
bilo je svega i svacega, svaki covjek je poseban individualan i ima svoju pricu. takodjer svako ima pravo da se izjasni kako zeli.
ipak bosanska opcija je poprilicno porazena na popisu i samo je pitanje vremena kad ce biti asimilovana u bosnjake ili spojena u popisu kod sabiranja.
moj prijedlog ovim bezidejnim bosnjackim prestavnicima u agenciji za statistiku BiH i onima iz fzs-a je taj, da prihvate ovo sto srbi predlazu (pitanje 40), pod uslovom da se bosanci i bosnanci i hercegovci saberu sa bosnjacima!
To znaci ako ti nevjerujem niti jednoj napisanoj rijeci odmah sam nacionalisticki obojen. .. e moj cipi. ..cyprus wrote:Isto se odnosi i na tebe i tebi slične... Umjesto da svoj nacionalistički otvor sipate u četiri zida ili među uskim krugom poznanika, vi to nažalost činite javno... I još bi da vam se ljudi sklanjaju s puta... Malo morgenGeeTnT wrote:Nista...onako. Nesto kontam da bi i ti mogao biti od neke koristi.. rado bih te angazovao da prosipas suplju onima koje znas, a ne nama koje ne poznajes...![]()
PS Dragi prog, otkud znam i za šta je to bitno?