Preliminarni rezultati popisa stanovništva 2013

Post Reply
Sanjarko

#2701 Re: Preliminarni rezultati popisa stanovništva 2013

Post by Sanjarko »

mO k3 wrote: Nema sanse... pa ja ih znam sigurno 60 sa podrucja hercegovine koji zive ovdje gdje sam ja ,ali ima ih sigurno 600 a tek koliko u drugim gradovima sirom njemacke
Ma ispod 400 kila.
BHCluster

#2702 Re: Preliminarni rezultati popisa stanovništva 2013

Post by BHCluster »

ILVIIR wrote:
Yug wrote:
mit12 wrote: Zar za Dodu nije gori onaj popis iz 1991.Jer ako ovaj propadne,onaj prije rata ostaje na snazi?
Ma ljudi imaju Republiku,zaboli ih rinaka za popis.Kako god okrenes ima ih skoro 90 % u toj Republici,a politicka moc se dobija na izborima.
Moraju se uvazavati standardi naravno,neko ocigledno iz Sarajeva se zajebava sa drzavom i tako sprjecava evropski put zemlje.
tacno, standardi se moraju uvazavati. pretpostavljam da ti nisu poznati standardi niti preporuke imo misije, jer da jesu, znao bi ko sprejcava evropski put zemlje. upravu si, ocigledno je.. samo si fulao grad..

http://www.popis2013.ba/index.php/bs/iz ... ja-bs.html

pretpostavljam, da nisi ni jedan od ovih oficijelnih dokumenata procitao, jer da jesi onda ne bi takve gluposti pisao...
:thumbup:
Bradafilozof

#2703 Re: Preliminarni rezultati popisa stanovništva 2013

Post by Bradafilozof »

"Popis stanovništva je pokazao dvije stvari, a to je da se gotovo 99 posto muslimana opredijelilo za Bošnjake, muslimana je 0,2 posto kao i Bosanaca, a također se 99 posto opredijelio za bosanski jezik. Drugim riječima, ovaj popis nam je pokazao da je više od 52 posto Bošnjaka i da im je maternji jezik bosanski, dakle, svi smo Bošnjaci i govorimo bosanskim jezikom".

http://www.avaz.ba/clanak/223768/zolic- ... o-bosnjaci

drago mi je vidjeti da propaganda naših uzoritih susjeda nije urodila plodom.
155_mm

#2704 Re: Preliminarni rezultati popisa stanovništva 2013

Post by 155_mm »

Ali Kemal wrote:
oridjidji wrote:Bosnjaka je najvise, Hrvata najmanje. Srba sa uvezenim iz HR bice na slicnom broju do rata. Sad ostaje samo da se ispegla jeli Bosnjaka 49% ili 52%
Jel sa onim uvezenim iz Srbije ili bez :oops:
Mislim ako špekulišeš sa Srbima uvezenim iz Hrvatske, onda bi trebao i sa Bošnjacima uvezenim iz Srbije, a i Crne Gore da ne zaboravim, jel tako?
ilija bilan oladi bre malo. radi se o srbima koji su izbjegli iz hrvatske dobili izbjeglicki azil u BiH i tu i ostali. da li ces mozda sutra ako u BiH izbjeglicki azil dobije nekoliko stotina hiljada izbjeglica iz sirije biti takodje za to da im se da BiH drzavljanstvo i da se mogu popisati na popisu?
Ali Kemal

#2705 Re: Preliminarni rezultati popisa stanovništva 2013

Post by Ali Kemal »

155_mm wrote:ilija bilan oladi bre malo. radi se o srbima koji su izbjegli iz hrvatske dobili izbjeglicki azil u BiH i tu i ostali. da li ces mozda sutra ako u BiH izbjeglicki azil dobije nekoliko stotina hiljada izbjeglica iz sirije biti takodje za to da im se da BiH drzavljanstvo i da se mogu popisati na popisu?
Kada bi došlo nekoliko stotina hiljada Bošnjaka iz bilo koje države zašto da ne, ali porediti Sirijce sa konstitutivnim narodom, k tome još živjeli u istoj državi 114 godina je zaista mnogo glupo. :-)
Al eto ako si za naseljavanje Arapima, šta tu ja sad mogu, osim da ti kažem da to nije dobro :oops:
155_mm

#2706 Re: Preliminarni rezultati popisa stanovništva 2013

Post by 155_mm »

ILVIIR wrote:
Yug wrote:Ma ljudi imaju Republiku,zaboli ih rinaka za popis.Kako god okrenes ima ih skoro 90 % u toj Republici,a politicka moc se dobija na izborima.
Moraju se uvazavati standardi naravno,neko ocigledno iz Sarajeva se zajebava sa drzavom i tako sprjecava evropski put zemlje.
tacno, standardi se moraju uvazavati. pretpostavljam da ti nisu poznati standardi niti preporuke imo misije, jer da jesu, znao bi ko sprejcava evropski put zemlje. upravu si, ocigledno je.. samo si fulao grad..

pretpostavljam, da nisi ni jedan od ovih oficijelnih dokumenata procitao, jer da jesi onda ne bi takve gluposti pisao...
nije ovo glupost sto on iznosi nego prestavljanje jedne ideologije. a i ovo za republiku svi ini znaju da je to sastavni dio entiteta. to kao kad bi milorad dodik dao svom djetetu ime Ime. i onda bi se dijete zvalo Ime (Milorada) Dodik.

ovaj ce popis najvjerovatnije propasti, ali ovo je sigurno posljednji popis u ovako politicki i teritorijalno uredjenoj BiH.
155_mm

#2707 Re: Preliminarni rezultati popisa stanovništva 2013

Post by 155_mm »

Ali Kemal wrote:
155_mm wrote:ilija bilan oladi bre malo. radi se o srbima koji su izbjegli iz hrvatske dobili izbjeglicki azil u BiH i tu i ostali. da li ces mozda sutra ako u BiH izbjeglicki azil dobije nekoliko stotina hiljada izbjeglica iz sirije biti takodje za to da im se da BiH drzavljanstvo i da se mogu popisati na popisu?
Kada bi došlo nekoliko stotina hiljada Bošnjaka iz bilo koje države zašto da ne, ali porediti Sirijce sa konstitutivnim narodom, k tome još živjeli u istoj državi 114 godina je zaista mnogo glupo. :-)
Al eto ako si za naseljavanje Arapima, šta tu ja sad mogu, osim da ti kažem da to nije dobro :oops:
nisam znao da su srbi iz knina bili konstitutivni u BiH. a i ovo za bosnjake sto govoris moj ilija ne izljeci pred rudu. turci sad kad spasu EU od raspada ce dobiti slobodu putovanja bez viza u EU za svoje drzavljane. jos jednom ti kazem ne izljeci pred rudu ilija bolan.
VjecitiStudent

#2708 Re: Preliminarni rezultati popisa stanovništva 2013

Post by VjecitiStudent »

155_mm wrote:
Ali Kemal wrote:
oridjidji wrote:Bosnjaka je najvise, Hrvata najmanje. Srba sa uvezenim iz HR bice na slicnom broju do rata. Sad ostaje samo da se ispegla jeli Bosnjaka 49% ili 52%
Jel sa onim uvezenim iz Srbije ili bez :oops:
Mislim ako špekulišeš sa Srbima uvezenim iz Hrvatske, onda bi trebao i sa Bošnjacima uvezenim iz Srbije, a i Crne Gore da ne zaboravim, jel tako?
ilija bilan oladi bre malo. radi se o srbima koji su izbjegli iz hrvatske dobili izbjeglicki azil u BiH i tu i ostali. da li ces mozda sutra ako u BiH izbjeglicki azil dobije nekoliko stotina hiljada izbjeglica iz sirije biti takodje za to da im se da BiH drzavljanstvo i da se mogu popisati na popisu?
Predmet popisa su svi oni koji u datom trenutku stanuju na datoj teritoriji, bez obzira na njihov pravni status.
Ali Kemal

#2709 Re: Preliminarni rezultati popisa stanovništva 2013

Post by Ali Kemal »

.
Last edited by Ali Kemal on 07/03/2016 22:03, edited 1 time in total.
Ali Kemal

#2710 Re: Preliminarni rezultati popisa stanovništva 2013

Post by Ali Kemal »

VjecitiStudent wrote:Predmet popisa su svi oni koji u datom trenutku stanuju na datoj teritoriji, bez obzira na njihov pravni status.
E jebiga sad, tako je u normalnim državama :izet:
155_mm

#2711 Re: Preliminarni rezultati popisa stanovništva 2013

Post by 155_mm »

VjecitiStudent wrote:
155_mm wrote:
Ali Kemal wrote:Jel sa onim uvezenim iz Srbije ili bez :oops:
Predmet popisa su svi oni koji u datom trenutku stanuju na datoj teritoriji, bez obzira na njihov pravni status.
da, i? gdje ja tvrdim suprotno da mi to moras pojasnjavati? nek sutra zbog sve vecih problema na bliskom istoku iz turske dodje pola miliona ljudi i kazu da su porijeklom bosnjaci. ja sam posljednji koji bi im osporavao pravo na popis. sta mislis da li bi bilo onih koji bi se protivili tome?
vivaldi

#2712 Re: Preliminarni rezultati popisa stanovništva 2013

Post by vivaldi »

za nas se ocigledno moraju uvesti neka univerzalna popisna pravila...
CSKA

#2713 Re: Preliminarni rezultati popisa stanovništva 2013

Post by CSKA »

Mislim da ako ovi sirijci ostanu narednih dvadeset godina u Evropi,lupam Njemackoj da ce ih svakako popisati kada bude popis.

Paralela sa srbima iz Hr.
vivaldi

#2714 Re: Preliminarni rezultati popisa stanovništva 2013

Post by vivaldi »

CSKA wrote:Mislim da ako ovi sirijci ostanu narednih dvadeset godina u Evropi,lupam Njemackoj da ce ih svakako popisati kada bude popis.

pa popisat ce ih vec na sljedecem popisu naravno. popis stanovnistva je popis stanovnistva, a kod nas prvorazredno politicko pitanje.
155_mm

#2715 Re: Preliminarni rezultati popisa stanovništva 2013

Post by 155_mm »

vivaldi wrote:za nas se ocigledno moraju uvesti neka univerzalna popisna pravila...
u vrijeme kad je pocela prica o popisu i kad su neki prijetili popisom u vlastitom entitetu postojao je prijedlog da se popise stanovnistvo a ne narodi i religije. sta mislis ciji politicki predstavnici su to odbili?
znaci da ponovimo u BiH nije sproveden popis stanovnistva kao sto to radi jedna njemacka nego popis naroda i religija. na eksplicitni zahtjev neki politickih predstavnika u BiH.
155_mm

#2716 Re: Preliminarni rezultati popisa stanovništva 2013

Post by 155_mm »

CSKA wrote:Mislim da ako ovi sirijci ostanu narednih dvadeset godina u Evropi,lupam Njemackoj da ce ih svakako popisati kada bude popis.

pa ko je od politickih predstavnika bosnjaka i pominjao problem popisa tih azilanata iz hrvatske?
CSKA

#2717 Re: Preliminarni rezultati popisa stanovništva 2013

Post by CSKA »

155_mm wrote:

pa ko je od politickih predstavnika bosnjaka i pominjao problem popisa tih azilanata iz hrvatske?
Od kako je pocela prica o popisu,pocelo se o srbima iz Hr.

Sto na forumima,sto u emisijama na tv-u.

Druga stvar ne shvatam sto je toliki problem popisati religiju i narod.Pa svaki dan citam na ovom forumu kako su bosnjacima branili sto godina da se izjasne kao bosnjaci,pa zar oni ne bi prvi trebali sada insistirati na tome.Pogotovo ako su uvjereni da ih ima preko 50%.Stvarno ne kapiram neke stvari.
mit12

#2718 Re: Preliminarni rezultati popisa stanovništva 2013

Post by mit12 »

Sada vidim zašto Dodo hoće da je odcijepi.Ni oko čega ne može da se dogovori, osim kada je novi kredit u pitanju.
vivaldi

#2719 Re: Preliminarni rezultati popisa stanovništva 2013

Post by vivaldi »

155_mm wrote:
vivaldi wrote:za nas se ocigledno moraju uvesti neka univerzalna popisna pravila...
u vrijeme kad je pocela prica o popisu i kad su neki prijetili popisom u vlastitom entitetu postojao je prijedlog da se popise stanovnistvo a ne narodi i religije. sta mislis ciji politicki predstavnici su to odbili?
znaci da ponovimo u BiH nije sproveden popis stanovnistva kao sto to radi jedna njemacka nego popis naroda i religija. na eksplicitni zahtjev neki politickih predstavnika u BiH.
ma zapravo je situacija popirlicno uvrnuta.

u njmeackoj moze biti popisano i 10 miliona sirijiaca, ali to nece imati nikakav uticaj na strukturu vlasti na bilo kojem nivou. u malim golfskim zemljama su arapi debeli manjina u vlastitim drzavama, ali arapi cine 100% vlasti na svim nivoima. nije bitno koliko je koga.

a kod nas je od broja zavisi ucescse u vlasti, a samim tim i poluge moci (mada je to samo u teoriji jer ni svi znamo da niko ne jebe ni ovja popis iz 91 koji je ko fol trenutno na snazi).

druga uvrnuta stvar je da se svi slazu da ce brisati stotine hiljada ljudi (ne mogu da se dogovore koliko stotina hiljada ljudi). medjutim po zakonu je bilo kaznjivo sa cini mi se do 10 hiljada maraka davanje laznih podataka, a niko nije kaznjen iako ce se u svakoj soluciji brisati stotine hiljada.

meni se cini da se dodik zajebo jer ima oreol nacionalsite, rs ima hipotetiku eticki ociscene teritorije sto ga narvano ne sekira, ali ga sekiraju ekonomske posldjedice takvog satava evrope. i onda se desi dobar odaziv bosnjaka pa ispade da pored sve stete i negativnosti koje je pretprio i trpi mora jos i vlast dijeliti. ironija je u tome sto je pravu, ali to ne moze da dokaze kroz postojeca pravila i preporuke eurostata.

ali ipak mislim da to pitanje ceka dogovor oko nekih drugih stvari i da to koristi kao neki adut u pregovorima.

da mu je stvarno stalo do ponistavanja mogao bi pokrenuti totalni cirkus da putem dkp mreze ili nekim drugim zvanicim kanalima zapocne proces provjere odredjenog uzorka od recimo par hiljada popisanih. ispalo se da se masa njih popisala i u dijaspori i da u isto vrijeme zive u dvije drzave.

napravio bi probem tim ljudima jer su lagali, a politicki bi kod nas napravio haos.

ali posto to ne radi, vjerujem da mu popis sluzi kao neki od aduta u pregovorima oko nekih bitnijih stvari
Yug

#2720 Re: Preliminarni rezultati popisa stanovništva 2013

Post by Yug »

155_mm wrote:
ILVIIR wrote:
Yug wrote:Ma ljudi imaju Republiku,zaboli ih rinaka za popis.Kako god okrenes ima ih skoro 90 % u toj Republici,a politicka moc se dobija na izborima.

nije ovo glupost sto on iznosi nego prestavljanje jedne ideologije. a i ovo za republiku svi ini znaju da je to sastavni dio entiteta. to kao kad bi milorad dodik dao svom djetetu ime Ime. i onda bi se dijete zvalo Ime (Milorada) Dodik.

ovaj ce popis najvjerovatnije propasti, ali ovo je sigurno posljednji popis u ovako politicki i teritorijalno uredjenoj BiH.
Hahaha,sta velis jaro "republika sastavni dio enteta" :lol: .Pa ljepoto bolje da nije entitet uopste vec samo Republika za takve kao Ti.Da li Ti uopce znas znacenje termina "entitet" ,a sto je najvaznije da li znas sta prefiks "entitet" znaci u americkoj spoljnoj politici i kada su ga upotrebljavali.Onoj istoj americi koja je i legalizovala Srpsku i Republiku i sto je jos vaznije Entitet. :-D

I da ,naravno da popis nece propasti,barem ne sto se tice Banja Luke.Ovo je istorijski trenutak za tu mladu Republiku i njen prvi popis stanovnistva koji ce obuhvatiti sve parametre po evropskim standardima...Do jula ce se objaviti i to se vec zna u dobro obavjestenim krugovima. :-D
prog321

#2721 Re: Preliminarni rezultati popisa stanovništva 2013

Post by prog321 »

Pravoslavni Hrvati su se na hiljade naselili u pograničnim dijelovima PC . Čitava nova naselja su nikla u Prijedoru, Bosanskom Novom, Bosanskoj Gradišci.itd.
I to većinom u i oko bivših bošnjačkih naselja

Ko je tim ljudima i kako dao bosansko državljanstvo? ?
Danguba

#2722 Re: Preliminarni rezultati popisa stanovništva 2013

Post by Danguba »

Istaknuo je i da je Republici Srpskoj pogrešno nametnuto da se zove entitet, što je riječ koja sama po sebi ne znači ništa, odnosno koja ima sasvim drugačije značenje od države. :lol:
Istaknuo je i da je Republici Srpskoj pogrešno nametnuto da se zove entitet, što je riječ koja sama po sebi ne znači ništa, odnosno koja ima sasvim drugačije značenje od države.

Dodik je zaključio da Herceg-Bosna "itekako može biti realnost, jer, ako Hrvati nju istinski žele, i ako nju podrži i RS - onda su Bošnjaci, odnosno muslimani, u svemu tome dramatična manjina".
vivaldi

#2723 Re: Preliminarni rezultati popisa stanovništva 2013

Post by vivaldi »

prog321 wrote:Ko je tim ljudima i kako dao bosansko državljanstvo? ?
zakon
prog321

#2724 Re: Preliminarni rezultati popisa stanovništva 2013

Post by prog321 »

Baziran na čemu?

Sandze kad dodju u BiH ne mogu dobiti državljanstvo.
Kako su ti Hrvatski Srbi dobili ??
vivaldi

#2725 Re: Preliminarni rezultati popisa stanovništva 2013

Post by vivaldi »

baziran na zakonu eto na cemu.

procitaj zakon pa ce ti biti jasno.

drzavljanstvo mozes dobiti po raznim osnovama, a ako nemas ama bas nikave veze s bih (a vecina sa prostoa ex yu ima neke veze) mozes ga dobiti nakon 8 godina prijavljenjog boravka u bih.

obzirom da je oluja bila prije 21 godinu, svi koji su ostali u bih su uslove ispunili odavno.

osim toga bila je i revizija drzavljanstava prosle godine
Post Reply