Danas, sutra ce uzeti kredit na osnovu popisanih ali ga nece dijeliti sa njima.
Preliminarni rezultati popisa stanovništva 2013
- sinuhe
#2476 Re: Preliminarni rezultati popisa stanovništva 2013
Od popisa protjeranih najvise koristi imaju -Srbi.
- cyprus
#2477 Re: Preliminarni rezultati popisa stanovništva 2013
Da, ali ovdje nije priča o fašističkim projektima (mada neki to nerezonski pokušavaju utrpati u diskusiju), nego o pitanju da li ćemo imati iole realne pokazatelje o demografskim pokazateljima naše države ili smo silne milione jednostavno bacili u vodu... Pa ako nemaš nešto konstruktivno da kažeš u tom pravcu, ne znam čemu doljevanje ulja na vatru sa strane, tj. sa distance... Nismo potrošili tvoje, već naše milione...GeeTnT wrote:Fasisoidnim projektima se treba usprotiviti svugdje u svijetu, a ne samo u cetnitetu...npr.. Philip Cohen iako nije sa ovih prostora je jako dobro znao protresti kavez srpske ideologije smiono i momacki izdavsi knjigu "tajni srpski rat"...
...ali tebe se naravno to ne tice, ti si Bosanac i Hercegovac, ali sa simpatijama rezima cetniteta..
Last edited by cyprus on 30/10/2015 15:33, edited 1 time in total.
-
Trebam te
#2478 Re: Preliminarni rezultati popisa stanovništva 2013
hrasno38 wrote:aha a sta si ti....turist u svojoj rodnoj zemlji????? ono malo ljeti se skokne na vacape, kupe se dresovi Dzeke i Pjanica na carsiji i razligu nazad u ljepotu i bericet razvijenog svijeta....i ti bi da imas ista prava kao ona jadna nana Fata Orlovic koja ems to zivi u ovoj jebenoj i sjebanoj zemlji em sto se svojim rukama bori protiv sve nepravde ovog svijeta. A? Nana Fata i dijasporci sa istim pravima....nanu dere bosanska briga 365 dana u godini a ove sto bi da se popisu jedna mjesec ljeti ili pola zimi!!!!Trebam te wrote:Sitna mala dusa,Pusti ove "patriote" na baterije....oni bi da se popisu u BiH a da guzovima landaraju po EU, USA i ostatku svijeta. Nigdje na svijetu se ne popisuje onaj koji nema tu prijavu boravka a u svakoj zemlji se dosta slucajeva provjerava kada se radi popis. Jedno je popis stanovnistva a skroz drugo popis grunta i privatnog vlasnistva. Jebi ga mozes ti imati vikendicu i na Kipru ali to ne znaci da ulazis u popis stanovnistva nego samo u popis vlasnistva nad nekom imovinom. Zato gospodo dignite guzove i vratite se u BiH pa se onda popisujte....to sto su Karadzic i Mladic protjerali prije 25 godina je bilo jako davno i ko je htio mogao se vratiti na svoju imovinu u oba entiteta kao sto ih se solidan broj i vratio.....samo jebi ga nema dolara i eurica!!!!![]()
![]()
misli gdje ko guzelja!!!
@hrasno nekad si znao vrlo racionalno razmisljati...i btw porediti mene i turistu koji kupi kucu na Kipru je besmisleno
Sve pogresno, al' haj nema veze
Otvori vidike i manje mrzi dijasporu, bices zdraviji
-
Patriotska_Liga
#2479 Re: Preliminarni rezultati popisa stanovništva 2013
Nisam ja tako rekao. Ja sam rekao da si ti napisao kako treba kažnjavati ljude koji su pobjegli od genocida pa se sad popisuju, što se može i provjeriti.cyprus wrote: Jako je bezobrazno sa tvoje strane podmetnuti tu prvu rečenicu... Nigdje nisam rekao da treba kažnjavati ljude zato što su pobjegli od genocida... Ali treba kažnjavati ljude koji krše zakon... Davanje pogrešnih podataka o sebi jeste kršenje zakona, za šta je propisana odgovarajuća kazna... A masovno davanje pogrešnih podataka na popisu stanovništva ne samo da je kršenje zakona, nego i činjenje materijalne štete državi, obzirom da se utrošeni novac za popis ne može vratiti, a rezultati su dobro iskompromitovani, ako uopšte ikada i budu objavljeni...
Što se tiče projiciranja Karadžićevog razmišljanja, bojim se da bi ti tu vrlo lako prije mogao naći sličnost u ogledalu, nego u meni... Tako da nema poente više diskutovati u tom pravcu, jer sve više i više kliziš u nebuloze, približavajući se otvaranju nekog novog akaunta...
Tu se ne radi o davanju pogrešnih podataka o sebi, tu se radi o činjenici da si ti, prihvativši logiku genocidne tvorevine (pri čemu si ime iste boldovao i podvukao) kazao kako treba kazniti sve one koji su kazali da im je prebivalište ovdje ako to nije sukladno pitanju broj 40 iz popisnice. Ako se ovo pitanje ne uzme, na čemu insistiraju samo Karadžićevi istomišljenici i par gnjida poput tebe, onda nema nikakve sumnje da ti koji su se popisali ulaze u rezidentno stanovništvo. Dakle ovdje se vidi da ste se s iste strane logike našli i ti i Karadžićevi birokratski jurišnici.
Dakle, ne radi se o davanju pogrešnih podataka, radi se o davanju tačnih podataka ako se u obzir uzmu pitanja 1-7, a ne pitanje 40 za koje se zalažete ti, Milorad Dodik i fanovi Radovana Karadžića.
- Mister Yes
#2480 Re: Preliminarni rezultati popisa stanovništva 2013
To se svi normalni ljudi pitaju. Vjerovatno je odgovor: iz istog razloga iz kojeg Sejfudin Tokić razvija zastave po Banja Luci a snima ga FACE TV. Dakle: kurčenje i nadjebavanje čiji je veći. Omiljeni sport u BiHTrebam te wrote: Ako nije problem i samo je pitanje statistike, zasto se toliko manipulise rezultatima![]()
![]()
![]()
Sta cekamo toliko!!!
- hrasno38
- Vozim: Renault Laguna
- Horoskop: Riba
#2481 Re: Preliminarni rezultati popisa stanovništva 2013
hrasno38 wrote:aha a sta si ti....turist u svojoj rodnoj zemlji????? ono malo ljeti se skokne na vacape, kupe se dresovi Dzeke i Pjanica na carsiji i razligu nazad u ljepotu i bericet razvijenog svijeta....i ti bi da imas ista prava kao ona jadna nana Fata Orlovic koja ems to zivi u ovoj jebenoj i sjebanoj zemlji em sto se svojim rukama bori protiv sve nepravde ovog svijeta. A? Nana Fata i dijasporci sa istim pravima....nanu dere bosanska briga 365 dana u godini a ove sto bi da se popisu jedna mjesec ljeti ili pola zimi!!!!
Ali interesantan je ovaj Klix forum cim napises nesto drukcije sto sugovornicima ne odgovorara odma ide ona prica o mrznji umjesto da se prica o onoj surovoj istini. Vidi ja nemam apsolutno nista od dijaspore dakle automatski ni razlog da je volim a jos manje da je mrzim a to se kod nas zove ravnodusnost. Apsolutno nikome u ratu nisam zamjerio ko je pobjegao od puske pa kako onda mogu zamjeriti nekome ko je otjeran i protjeran. Ali halo o ovome pricamo 20 i kusur godina kasnije. Zadnji metak opalio prije 20 i kusur godina, bruka raje sa svih strana se vratila na svoja ognjista, zive u BiH, rade, prezivljavaju, bore se za egzistenciju i oni bi trebali da idu u istu ravan sa Mujom iz Pariza kojeg 300 od 365 dana u godini ponajvise sekira hoce li Ibra zabiti gol za PSG ili ne a ne da li ce nana Fata napokon istjerati crkvu iz svoje avlije.Trebam te wrote:Sve pogresno, al' haj nema veze![]()
Otvori vidike i manje mrzi dijasporu, bices zdraviji
Ali ja se ne brinem imamo ove iz "patriotske lige" sto su na pocetku rata se poceli kurciti a onda se razbjezali kuda koji mili moji i ostavili raju da brane gradove.....a onda se vratili odjednom ko veliki heroji...naravno dobili sve od stanova do kafica a eno neki dan jos jedan borac u kolicima preseli cekajuci svoju pravdu. Zato kad mi neko spomene Zelene beretke i patriotsku ligu odmah bi povraco ali nikako generalno jer tu je bilo i sjajnih ljudi, heroja i velikih boraca preko cijih ledja su ovi drugi sticali slavu.
E tako je i sa ovima sto bi da u RS-u ima pola miliona Bosnjaka iako ih glavim i bradom zivi oko 200.000 i to ne zivi na zalost nego vecina prezivljava.
- Mister Yes
#2482 Re: Preliminarni rezultati popisa stanovništva 2013
Niđe veze. Ako je mjesto školovanja/posla u Federaciji onda će uči u statistiku Federacije a neće se brisati. Prijedlog je da se brišu oni kojima je mjesto školovanja/posla IZVAN BiHIt_is_a_Leclerc wrote: Ovo najmanje ima veze sa dijasporom, a ponajviše sa ljudima koji su poslije rata obnovili kuće u RS, te zbog posla i školovanja moraju živjeti u FBiH.
Naravno da i takvi ulaze u daljnju obradu ali ne kao stalno stanovništvo.It_is_a_Leclerc wrote: Naravno da popisnice koje su uključivale ljude koji žive 20 godina u Njemačkoj ili Kanadi nisu uzimane u obzir pri obradi. One su jednoglasno poništene, i kao takve ne ulaze u daljnju obradu ni po kojem osnovu.
Međutim, problem su oni koji 20 godina žive u Kanadi a slažu (u prvim pitanjima) da žive u BiH pa onda na pitanju 40 napišu da rade u Kanadi i tako se odaju
-
Patriotska_Liga
#2483 Re: Preliminarni rezultati popisa stanovništva 2013
To što si ti jednom davno služio državi je jedna stvar, ali činjenica je da si u međuvremenu ostario, omatuhio i više ne znaš ni šta pričaš. Znači trebaš mirno i dostojanstveno da se povučeš, idi u neki starački dom, idi malo putuj, izađi iz tog jedno te istog kvarta, idi penji se po Mt. Everestu, posjeti piramide u Gizi, radi ono što te spada i pusti mlađe, svježije i pametnije od sebe da se bave politikom. Tu glumiš Kissingera, tabiriš politiku sa 100 godina, ne valja ti to.hrasno38 wrote: Opet prica o genocidu koja je opravdanje za sve moguce i 21 godinu kasnije. Halo ba "patriota na baterija" 21 godinu kasnije, 7665 dana poslije genocida ti kao glavni argument ne povratku u svoja rodna mjesta spominjes genocid!!!!! Nana Fata ga nije prezivjela i ostale majke koje zive u Srebrenici samo su ga prezijveli oni u dijaspori. 21 godinu poslije se mogao vrartiti na svoje ognjiste ko je htio 21 put ali naravno gdje ces u ovaj mrak. Zato "patriota na baterije" nemoj meni siljiti te hinjave i suplje ratne price jer pocinju boliti geleri od nervoze pa bi te mogao onako slucajno negdje otjerati......ratnici pakla i domoljubi sirom svijeta hocete da budete u popisu bujrum BiH vas ceka rasirenih ruku i dabogda bilo u ovoj zemlji 80% Bosnjaka...boli me kurac meni ne smetaju ja sam citav zivot proveo sa njima ali ne sa onim virtuelnim nego onim pravim!!
- hrasno38
#2484 Re: Preliminarni rezultati popisa stanovništva 2013
Ako si ti taj mladji, svjeziji i pametniji jadna nam je ova drzava da jadnija ne moze biti. Da mi citaju ovo oni rahmetli i poginuli drugovi sami bi na sebe digli ruku nek im je vjecni rahmet i pokoj dusi. Ja bolan jazavac mali mogu tebi da glumim sta hocu jer za dobru glumu moras imati iskustva i za sve u zivotu moras imati iskustva a tvoj nick dovoljno govori o tebi i o tvojim godinama. ajd sam razligu gdje stariji tabire politiku nije to za tebe .....Patriotska_Liga wrote:To što si ti jednom davno služio državi je jedna stvar, ali činjenica je da si u međuvremenu ostario, omatuhio i više ne znaš ni šta pričaš. Znači trebaš mirno i dostojanstveno da se povučeš, idi u neki starački dom, idi malo putuj, izađi iz tog jedno te istog kvarta, idi penji se po Mt. Everestu, posjeti piramide u Gizi, radi ono što te spada i pusti mlađe, svježije i pametnije od sebe da se bave politikom. Tu glumiš Kissingera, tabiriš politiku sa 100 godina, ne valja ti to.hrasno38 wrote: Opet prica o genocidu koja je opravdanje za sve moguce i 21 godinu kasnije. Halo ba "patriota na baterija" 21 godinu kasnije, 7665 dana poslije genocida ti kao glavni argument ne povratku u svoja rodna mjesta spominjes genocid!!!!! Nana Fata ga nije prezivjela i ostale majke koje zive u Srebrenici samo su ga prezijveli oni u dijaspori. 21 godinu poslije se mogao vrartiti na svoje ognjiste ko je htio 21 put ali naravno gdje ces u ovaj mrak. Zato "patriota na baterije" nemoj meni siljiti te hinjave i suplje ratne price jer pocinju boliti geleri od nervoze pa bi te mogao onako slucajno negdje otjerati......ratnici pakla i domoljubi sirom svijeta hocete da budete u popisu bujrum BiH vas ceka rasirenih ruku i dabogda bilo u ovoj zemlji 80% Bosnjaka...boli me kurac meni ne smetaju ja sam citav zivot proveo sa njima ali ne sa onim virtuelnim nego onim pravim!!
-
Patriotska_Liga
#2485 Re: Preliminarni rezultati popisa stanovništva 2013
Nadam se da ćete nastaviti tabiriti politiku u kafančugama gdje ste i naučili. Da nema interneta ta budalaština bi i ostala tamo, ne bi došla na forume da se normalan svijet snebiva.hrasno38 wrote: Ako si ti taj mladji, svjeziji i pametniji jadna nam je ova drzava da jadnija ne moze biti. Da mi citaju ovo oni rahmetli i poginuli drugovi sami bi na sebe digli ruku nek im je vjecni rahmet i pokoj dusi. Ja bolan jazavac mali mogu tebi da glumim sta hocu jer za dobru glumu moras imati iskustva i za sve u zivotu moras imati iskustva a tvoj nick dovoljno govori o tebi i o tvojim godinama. ajd sam razligu gdje stariji tabire politiku nije to za tebe .....
Da oni koji su poginuli čitaju to što pišu neki ovdje ne bi nikad pušku ni uzeli. Kome su ostavili državu? Onima čija retorika danas ništa nije bolja od Karadžićeve u ono vrijeme. Tebe bi se tvoji ratni drugovi stidili.
- hrasno38
#2486 Re: Preliminarni rezultati popisa stanovništva 2013
hehehe da ti Izetbegovic niej sta u familiji takav odnos i on ima prema bivsim borcima!!!!!Patriotska_Liga wrote:Nadam se da ćete nastaviti tabiriti politiku u kafančugama gdje ste i naučili. Da nema interneta ta budalaština bi i ostala tamo, ne bi došla na forume da se normalan svijet snebiva.hrasno38 wrote: Ako si ti taj mladji, svjeziji i pametniji jadna nam je ova drzava da jadnija ne moze biti. Da mi citaju ovo oni rahmetli i poginuli drugovi sami bi na sebe digli ruku nek im je vjecni rahmet i pokoj dusi. Ja bolan jazavac mali mogu tebi da glumim sta hocu jer za dobru glumu moras imati iskustva i za sve u zivotu moras imati iskustva a tvoj nick dovoljno govori o tebi i o tvojim godinama. ajd sam razligu gdje stariji tabire politiku nije to za tebe .....
Da oni koji su poginuli čitaju to što pišu neki ovdje ne bi nikad pušku ni uzeli. Kome su ostavili državu? Onima čija retorika danas ništa nije bolja od Karadžićeve u ono vrijeme. Tebe bi se tvoji ratni drugovi stidili.
-
Patriotska_Liga
#2487 Re: Preliminarni rezultati popisa stanovništva 2013
Može bit familije samo tebi, podanički mentalitet vam je zajednička osobina.hrasno38 wrote: hehehe da ti Izetbegovic niej sta u familiji takav odnos i on ima prema bivsim borcima!!!!!
Takav odnos imam samo prema tebi, ne prema borcima.
Radite šta hoćete, pišite šta hoćete, vama jednostavno nema pomoći.
- GeeTnT
#2488 Re: Preliminarni rezultati popisa stanovništva 2013
Nisi u pravu... Radi se upravo o fasisoidnim projektima legalizacije genocida, a slijedi otimacina..isto onako kao sto je to nekad Rankovic radio Albancima...cyprus wrote:Da, ali ovdje nije priča o fašističkim projektima (mada neki to nerezonski pokušavaju utrpati u diskusiju), nego o pitanju da li ćemo imati iole realne pokazatelje o demografskim pokazateljima naše države ili smo silne milione jednostavno bacili u vodu... Pa ako nemaš nešto konstruktivno da kažeš u tom pravcu, ne znam čemu doljevanje ulja na vatru sa strane, tj. sa distance... Nismo potrošili tvoje, već naše milione...GeeTnT wrote:Fasisoidnim projektima se treba usprotiviti svugdje u svijetu, a ne samo u cetnitetu...npr.. Philip Cohen iako nije sa ovih prostora je jako dobro znao protresti kavez srpske ideologije smiono i momacki izdavsi knjigu "tajni srpski rat"...
...ali tebe se naravno to ne tice, ti si Bosanac i Hercegovac, ali sa simpatijama rezima cetniteta..
...ti to ocigledno podrzavas... Vidis s druge strane moja obaveza (i drgugih istomisljenika) je da dok sam ziv radim (placam) da do toga nedodje...
- Mister Yes
#2489 Re: Preliminarni rezultati popisa stanovništva 2013
Dakle, da rezimiramo za slabije upućene:
Prije popisa organizovala se "broto" kampanja:

sve sa uputama kako da se dijaspora popiše, to jest, kako da se prevari sistem i popuni prvih 7 pitanja:

I naravno, u preliminarnim rezultatima imamo barem pola miliona (500.000) stanovnika više nego što u BiH zaista živi.
Naravno, u svakoj zemlji ima više popisanih nego prisutnih. Na osnovu prvih 7 pitanja u normalnim zemljama se iz stalnog stanovništva brišu dijaspora i dupli. U našem slučaju to je 233.000 izbrisanih iz stalnog stanovništva i to priznaje i FZS.
Međutim, mi nismo normalna zemlja i jasno je da se pored tih 233.000 obrisanih među stalno stanovništvo provuklo još cca 300.000 dijasporaca koji su lagali na pitanjima 1-7 u skladu sa gore navedenim uputama (vidi sliku). Kako otkriti te prevarante? Kako im ući u kraj?
Entitetski zavod RS-a se sjetio (hvala im) da se to može uraditi pomoću pitanja 40 gdje su se popisani izjašnjavali gdje rade/gdje se školuju. Na taj način moguće je u laži uhvatiti 200.000 prevaranata sa sve tri strane. Nije idealno iz dva razloga:
1. Još uvijek se oko 100.000 provuklo
2. U tih 200.000 zaista ima onih koji nisu lagali već su zaista tamo kratko i misle se vratiti brzo. Ali takvi su ipak ogromna manjina
Dakle, nije idealno ali bolje ne može.
Ali oni koji su organizovali "broto" kampanju i davali upute kako da se prevari sistem neće se predati bez borbe. Konstantno se rade press konferencije i javni nastupi sa ciljem vršenja pritiska na bošnjačke predstavnike u statističkim agencijama da ne popuste. Ide se tako daleko da se čak prijeti nasiljem prema bošnjaku koji popusti (doduše, ovo samo na ekstremnim bošnjačkim forumima). Pritisak je i prema stranci SDA ako popusti da su izdajnici bošnjačkog naroda. Tužno je ali istinito da ovi pritisci imaju efekta i niko se više ne usudi popustiti iako se radi o zaista minornim procentima razlike.
Logika, gleda se prvih 7 pitanja, tako su nam dali upute i tako mora biti, je zaista pogubna. Umjesto da se svi radujemo što ima način da se dodatno provjeri i da se osujuti prevara mi napadamo jedinu statističku agenciju koja ovdje zaista pokušava doći najbliže istini. Apsurdistan indeed
Bila je agresija, bio je genocid, bila su etnička čišćenja, bilo je mnogo nepravde i u svemu tome srpska strana je 100% bila u krivu. Ali u ovom slučaju sa popisom su u pravu. To je jednostavno tako.
Prije popisa organizovala se "broto" kampanja:
sve sa uputama kako da se dijaspora popiše, to jest, kako da se prevari sistem i popuni prvih 7 pitanja:

I naravno, u preliminarnim rezultatima imamo barem pola miliona (500.000) stanovnika više nego što u BiH zaista živi.
Naravno, u svakoj zemlji ima više popisanih nego prisutnih. Na osnovu prvih 7 pitanja u normalnim zemljama se iz stalnog stanovništva brišu dijaspora i dupli. U našem slučaju to je 233.000 izbrisanih iz stalnog stanovništva i to priznaje i FZS.
Međutim, mi nismo normalna zemlja i jasno je da se pored tih 233.000 obrisanih među stalno stanovništvo provuklo još cca 300.000 dijasporaca koji su lagali na pitanjima 1-7 u skladu sa gore navedenim uputama (vidi sliku). Kako otkriti te prevarante? Kako im ući u kraj?
Entitetski zavod RS-a se sjetio (hvala im) da se to može uraditi pomoću pitanja 40 gdje su se popisani izjašnjavali gdje rade/gdje se školuju. Na taj način moguće je u laži uhvatiti 200.000 prevaranata sa sve tri strane. Nije idealno iz dva razloga:
1. Još uvijek se oko 100.000 provuklo
2. U tih 200.000 zaista ima onih koji nisu lagali već su zaista tamo kratko i misle se vratiti brzo. Ali takvi su ipak ogromna manjina
Dakle, nije idealno ali bolje ne može.
Ali oni koji su organizovali "broto" kampanju i davali upute kako da se prevari sistem neće se predati bez borbe. Konstantno se rade press konferencije i javni nastupi sa ciljem vršenja pritiska na bošnjačke predstavnike u statističkim agencijama da ne popuste. Ide se tako daleko da se čak prijeti nasiljem prema bošnjaku koji popusti (doduše, ovo samo na ekstremnim bošnjačkim forumima). Pritisak je i prema stranci SDA ako popusti da su izdajnici bošnjačkog naroda. Tužno je ali istinito da ovi pritisci imaju efekta i niko se više ne usudi popustiti iako se radi o zaista minornim procentima razlike.
Logika, gleda se prvih 7 pitanja, tako su nam dali upute i tako mora biti, je zaista pogubna. Umjesto da se svi radujemo što ima način da se dodatno provjeri i da se osujuti prevara mi napadamo jedinu statističku agenciju koja ovdje zaista pokušava doći najbliže istini. Apsurdistan indeed
Bila je agresija, bio je genocid, bila su etnička čišćenja, bilo je mnogo nepravde i u svemu tome srpska strana je 100% bila u krivu. Ali u ovom slučaju sa popisom su u pravu. To je jednostavno tako.
-
Patriotska_Liga
#2490 Re: Preliminarni rezultati popisa stanovništva 2013
Ti znaš koliko je ko proveo u BiH? Ti pametan i znaš da su svi varali? Svi budale ti fakultet.
Čuj zahvaljuje genocidnom zavodu, e kakve moralne spodobe
Čuj zahvaljuje genocidnom zavodu, e kakve moralne spodobe
-
jastuk1
#2491 Re: Preliminarni rezultati popisa stanovništva 2013
DOK GOD JE TAKVIH ZALJUBLJENIH U PLJUVANJE PO SEBI KAO ŠTO TI RADIŠ U SVIM, DOSLOVCE SVIM UPISIMA NEMA OVOJ ZEMLJI NAPRIJED.hrasno38 wrote:Ako si ti taj mladji, svjeziji i pametniji jadna nam je ova drzava da jadnija ne moze biti. Da mi citaju ovo oni rahmetli i poginuli drugovi sami bi na sebe digli ruku nek im je vjecni rahmet i pokoj dusi. Ja bolan jazavac mali mogu tebi da glumim sta hocu jer za dobru glumu moras imati iskustva i za sve u zivotu moras imati iskustva a tvoj nick dovoljno govori o tebi i o tvojim godinama. ajd sam razligu gdje stariji tabire politiku nije to za tebe .....Patriotska_Liga wrote:To što si ti jednom davno služio državi je jedna stvar, ali činjenica je da si u međuvremenu ostario, omatuhio i više ne znaš ni šta pričaš. Znači trebaš mirno i dostojanstveno da se povučeš, idi u neki starački dom, idi malo putuj, izađi iz tog jedno te istog kvarta, idi penji se po Mt. Everestu, posjeti piramide u Gizi, radi ono što te spada i pusti mlađe, svježije i pametnije od sebe da se bave politikom. Tu glumiš Kissingera, tabiriš politiku sa 100 godina, ne valja ti to.hrasno38 wrote: Opet prica o genocidu koja je opravdanje za sve moguce i 21 godinu kasnije. Halo ba "patriota na baterija" 21 godinu kasnije, 7665 dana poslije genocida ti kao glavni argument ne povratku u svoja rodna mjesta spominjes genocid!!!!! Nana Fata ga nije prezivjela i ostale majke koje zive u Srebrenici samo su ga prezijveli oni u dijaspori. 21 godinu poslije se mogao vrartiti na svoje ognjiste ko je htio 21 put ali naravno gdje ces u ovaj mrak. Zato "patriota na baterije" nemoj meni siljiti te hinjave i suplje ratne price jer pocinju boliti geleri od nervoze pa bi te mogao onako slucajno negdje otjerati......ratnici pakla i domoljubi sirom svijeta hocete da budete u popisu bujrum BiH vas ceka rasirenih ruku i dabogda bilo u ovoj zemlji 80% Bosnjaka...boli me kurac meni ne smetaju ja sam citav zivot proveo sa njima ali ne sa onim virtuelnim nego onim pravim!!
Srami se, ali srama nemaš. Dno dna. FUUUUUJ.
- GeeTnT
#2492 Re: Preliminarni rezultati popisa stanovništva 2013
Nisu oni dorasli zadatku genocidne politike i s njima je lako....meni su oni kao krst na zlatistu napravljen od dvije bandere....samo ukrstis cyprusa i hrasna, a temelj im dodje mist-er yesom...jadno
- Ali Kemal
#2493 Re: Preliminarni rezultati popisa stanovništva 2013
A kolko je tebi godina?Patriotska_Liga wrote:To što si ti jednom davno služio državi je jedna stvar, ali činjenica je da si u međuvremenu ostario, omatuhio i više ne znaš ni šta pričaš. Znači trebaš mirno i dostojanstveno da se povučeš, idi u neki starački dom, idi malo putuj, izađi iz tog jedno te istog kvarta, idi penji se po Mt. Everestu, posjeti piramide u Gizi, radi ono što te spada i pusti mlađe, svježije i pametnije od sebe da se bave politikom. Tu glumiš Kissingera, tabiriš politiku sa 100 godina, ne valja ti to.hrasno38 wrote: Opet prica o genocidu koja je opravdanje za sve moguce i 21 godinu kasnije. Halo ba "patriota na baterija" 21 godinu kasnije, 7665 dana poslije genocida ti kao glavni argument ne povratku u svoja rodna mjesta spominjes genocid!!!!! Nana Fata ga nije prezivjela i ostale majke koje zive u Srebrenici samo su ga prezijveli oni u dijaspori. 21 godinu poslije se mogao vrartiti na svoje ognjiste ko je htio 21 put ali naravno gdje ces u ovaj mrak. Zato "patriota na baterije" nemoj meni siljiti te hinjave i suplje ratne price jer pocinju boliti geleri od nervoze pa bi te mogao onako slucajno negdje otjerati......ratnici pakla i domoljubi sirom svijeta hocete da budete u popisu bujrum BiH vas ceka rasirenih ruku i dabogda bilo u ovoj zemlji 80% Bosnjaka...boli me kurac meni ne smetaju ja sam citav zivot proveo sa njima ali ne sa onim virtuelnim nego onim pravim!!
-
Fudo387
#2494 Re: Preliminarni rezultati popisa stanovništva 2013
Zanimljivo da se ovi samoproglaseni Bosanci i Hercegovci nikad ne dotaknu problematike stvarnog laziranja podataka kod brace Srba i Hrvata, al' ce zato i dan i noc traziti rupu u saksiji kod Bosnje sve ne bi li tu zemlju kao konacno uredili. Niko ne smije pitati sta je sa Hrvatima koji svi imaju strano drzavljanstvo i vise vremena provode vani nego u BiH. Hoce li se i njih brisati sa popisa stanovnistva?
Ima li ko damu da pita sta je sa hrvatskim marticevcima koji su preko noci dobijali BiH drzavljanstvo? Treba li to izbrisati i nabiti nogom odakle su dosli?
A-a, drzavotvornom elementu na relaciji Kozja Cuprija-Buca Potok-Buljakovo to nije problem, sve je to po zakonu.
I haj sto oni to rade, jebi ga, tako ga vaspitalo. Al' sto to misli da moze nekome podvaliti muda pod bubrege, jebo majku, k'o da se ne poznajemo.
Ima li ko damu da pita sta je sa hrvatskim marticevcima koji su preko noci dobijali BiH drzavljanstvo? Treba li to izbrisati i nabiti nogom odakle su dosli?
A-a, drzavotvornom elementu na relaciji Kozja Cuprija-Buca Potok-Buljakovo to nije problem, sve je to po zakonu.
I haj sto oni to rade, jebi ga, tako ga vaspitalo. Al' sto to misli da moze nekome podvaliti muda pod bubrege, jebo majku, k'o da se ne poznajemo.
-
Patriotska_Liga
#2495 Re: Preliminarni rezultati popisa stanovništva 2013
Evo i Ali Salona, pitam se šta on dođe na onom krstu? Ekser?Ali Kemal wrote: A kolko je tebi godina?
Manje od 60.
- It_is_a_Leclerc
#2496 Re: Preliminarni rezultati popisa stanovništva 2013
Dijaspora nije i ne može biti rezidentno stanovništvo BIH. To je već dogovoreno. Prema tome, nemojte uopšte imati iluziju o tome kako je moguće da se to promijeni. Ovaj problem koji je nastao trebalo bi razriješiti na strogo profesionalnoj osnovi. Odnosno, na osnovu preporuka Međunarodne monitoring misije, trebalo bi pronaći drugi modalitet za razotkrivanje prevara mahom Bošnjaka, a da to ne bude pitanje na kojem inzistiraju iz RS, iz prostog razloga što ljudi koji žive u drugom entitetu jesu rezidentni stanovnici, i to je to.
Drugo, osuđujem i gnušam se na napade na @cyprus, @hrasno i @misteryes. Svi imaju pravo na mišljenje, na argumente u njegovu odbranu, kao što i drugi imaju pravo da se s njim ne slažu. Ovo što pojedinci ovdje rade su lične diskreditacije i uvrede, i zaista bi trebali povesti računa. Ako se ne zna raspravljati, onda ti nije mjesto na forumu.
Treće, prestanite koristiti genocid kao argument u dnevnoj politici. Time se narušava svetost uspomene na Srebrenicu, a genocid predstavlja kao najmoćniji pokemon u kolekciji, kojim se pobjeđuju svi ostali neprijateljski argumenti. Genocid koji smo preživjeli treba poštovati, a preživjele braniti i čuvati, u čemu im neće pomoći ako se neki Ramo iz Norkopinga prijavi u Srebrenici koju nije vidio zadnjih 20 godina.
Drugo, osuđujem i gnušam se na napade na @cyprus, @hrasno i @misteryes. Svi imaju pravo na mišljenje, na argumente u njegovu odbranu, kao što i drugi imaju pravo da se s njim ne slažu. Ovo što pojedinci ovdje rade su lične diskreditacije i uvrede, i zaista bi trebali povesti računa. Ako se ne zna raspravljati, onda ti nije mjesto na forumu.
Treće, prestanite koristiti genocid kao argument u dnevnoj politici. Time se narušava svetost uspomene na Srebrenicu, a genocid predstavlja kao najmoćniji pokemon u kolekciji, kojim se pobjeđuju svi ostali neprijateljski argumenti. Genocid koji smo preživjeli treba poštovati, a preživjele braniti i čuvati, u čemu im neće pomoći ako se neki Ramo iz Norkopinga prijavi u Srebrenici koju nije vidio zadnjih 20 godina.
- hrasno38
#2497 Re: Preliminarni rezultati popisa stanovništva 2013
Dovoljno da sam patriotizam i realnost vec davno rasclanio i ufatio se onoga sto vidim ocima svaki dan. U svoj prici po raznim temama zadnjih dana moze samo procitati da su Bosnjaci aman-zaman a niko drugi niti valja niti je u pravu. Ovo je oduvijek bila zemlja muslimana, Bosnjaka u kojoj je domicijalna vjera islam i osmanlije su preveslavale ljude da promjene vjeru uz kahvu i rahatluk.Ali Kemal wrote:A kolko je tebi godina?Patriotska_Liga wrote:To što si ti jednom davno služio državi je jedna stvar, ali činjenica je da si u međuvremenu ostario, omatuhio i više ne znaš ni šta pričaš. Znači trebaš mirno i dostojanstveno da se povučeš, idi u neki starački dom, idi malo putuj, izađi iz tog jedno te istog kvarta, idi penji se po Mt. Everestu, posjeti piramide u Gizi, radi ono što te spada i pusti mlađe, svježije i pametnije od sebe da se bave politikom. Tu glumiš Kissingera, tabiriš politiku sa 100 godina, ne valja ti to.hrasno38 wrote: Opet prica o genocidu koja je opravdanje za sve moguce i 21 godinu kasnije. Halo ba "patriota na baterija" 21 godinu kasnije, 7665 dana poslije genocida ti kao glavni argument ne povratku u svoja rodna mjesta spominjes genocid!!!!! Nana Fata ga nije prezivjela i ostale majke koje zive u Srebrenici samo su ga prezijveli oni u dijaspori. 21 godinu poslije se mogao vrartiti na svoje ognjiste ko je htio 21 put ali naravno gdje ces u ovaj mrak. Zato "patriota na baterije" nemoj meni siljiti te hinjave i suplje ratne price jer pocinju boliti geleri od nervoze pa bi te mogao onako slucajno negdje otjerati......ratnici pakla i domoljubi sirom svijeta hocete da budete u popisu bujrum BiH vas ceka rasirenih ruku i dabogda bilo u ovoj zemlji 80% Bosnjaka...boli me kurac meni ne smetaju ja sam citav zivot proveo sa njima ali ne sa onim virtuelnim nego onim pravim!!
Bosnjaci i niakon 21 godine u RS-u se vade na dokazani genocid i samo kukaju umjesto da zbiju redove, vrate se svojim kucama i zaista poraze onog fasistu Dodika. U Mostaru Velez igra i dalje u nekim Vrapcicima dok fasisti igraju na stadionu Bijeli Brijeg jer opet Bosnjaci kurcom ne mrdaju i kukaju kako ih je Mtae Boban trpao u logore.
I tako dok Bosnjaci kukaju i glavni adut je genocid pravi i dokazani fasisti ostvaruju svoje ciljeve na terenu i razvaljuju BiH ceanat po cenat jer ovu danasnju balavurdiju boli kurac za zemljom i drzavom i najvaznije im je da ih neko vidi na Vase Strase, hoce li dobiti Zeljo ili sarajevo i hoce li biti zajebani ako na svoj nick stave "patriotska liga". Rekao sam i ponovit cu jos 100 puta "NE DAJ BOZE DA SE SAD ZARATI PORED OVAKVE OMLADINE BOSNA BI SUTKE PALA". Nisu u stanju da se izbore da im griju na fakultetu a kamo li sta ozbiljnije.
- hrasno38
#2498 Re: Preliminarni rezultati popisa stanovništva 2013
It_is_a_Leclerc wrote:Dijaspora nije i ne može biti rezidentno stanovništvo BIH. To je već dogovoreno. Prema tome, nemojte uopšte imati iluziju o tome kako je moguće da se to promijeni. Ovaj problem koji je nastao trebalo bi razriješiti na strogo profesionalnoj osnovi. Odnosno, na osnovu preporuka Međunarodne monitoring misije, trebalo bi pronaći drugi modalitet za razotkrivanje prevara mahom Bošnjaka, a da to ne bude pitanje na kojem inzistiraju iz RS, iz prostog razloga što ljudi koji žive u drugom entitetu jesu rezidentni stanovnici, i to je to.
-
Fudo387
#2499 Re: Preliminarni rezultati popisa stanovništva 2013
Eto ga, u jedinstvu je snaga.hrasno38 wrote:It_is_a_Leclerc wrote:Dijaspora nije i ne može biti rezidentno stanovništvo BIH. To je već dogovoreno. Prema tome, nemojte uopšte imati iluziju o tome kako je moguće da se to promijeni. Ovaj problem koji je nastao trebalo bi razriješiti na strogo profesionalnoj osnovi. Odnosno, na osnovu preporuka Međunarodne monitoring misije, trebalo bi pronaći drugi modalitet za razotkrivanje prevara mahom Bošnjaka, a da to ne bude pitanje na kojem inzistiraju iz RS, iz prostog razloga što ljudi koji žive u drugom entitetu jesu rezidentni stanovnici, i to je to.
Treće, prestanite koristiti genocid kao argument u dnevnoj politici. Time se narušava svetost uspomene na Srebrenicu, a genocid predstavlja kao najmoćniji pokemon u kolekciji, kojim se pobjeđuju svi ostali neprijateljski argumenti. Genocid koji smo preživjeli treba poštovati, a preživjele braniti i čuvati, u čemu im neće pomoći ako se neki Ramo iz Norkopinga prijavi u Srebrenici koju nije vidio zadnjih 20 godina.![]()
-
Patriotska_Liga
#2500 Re: Preliminarni rezultati popisa stanovništva 2013
Evo još jednog koji misli da je genocid bio samo u Srebrenici, Ama baš svaka institucija u genocidnom entitetu nastala je na genocidu i dio je genocida, a danas provodi genocidnu politiku. To ako ti nije jasno, kao da te i nema.It_is_a_Leclerc wrote:Dijaspora nije i ne može biti rezidentno stanovništvo BIH. To je već dogovoreno. Prema tome, nemojte uopšte imati iluziju o tome kako je moguće da se to promijeni. Ovaj problem koji je nastao trebalo bi razriješiti na strogo profesionalnoj osnovi. Odnosno, na osnovu preporuka Međunarodne monitoring misije, trebalo bi pronaći drugi modalitet za razotkrivanje prevara mahom Bošnjaka, a da to ne bude pitanje na kojem inzistiraju iz RS, iz prostog razloga što ljudi koji žive u drugom entitetu jesu rezidentni stanovnici, i to je to.
Postoji granica dobrog ukusa, a ova grupa je istu odavno prešla. Zato su dobili ono što zaslužuju, Sve se zasluži, i lijepo i ružno.