shadowblade wrote:
Ja ne znam zbog čega vi tvrdoglavo forsirate hrvatsko-srpski dogovor i mislite da su Hrvati i Srbi neki prijatelji koji će sigurno surađivati? Zaboravljate da su Hrvati i Srbi ratovali i u Hrvatskoj i u BiH, a da je rat okončan savezništvom Bošnjaka i Hrvata? Bez obzira na prethodni hrvatsko-bošnjački rat.
Postoje struje u Hrvata i Srba koje su za tu vrstu sporazuma, ali one su u globalu malobrojne.
Nemate pojma koliko bi i te struje utišali da Hrvati samo dobiju pravo na odabir svojih predstavnika, tv kanal i ostale sitnice koje kao konstitutivan narod zaslužuju. Ovako se samo podgrijavaju ekstremne struje u Hrvata koje Srbima dođu kao šlag na tortu i obrnuto.
Ko "vi"? Mislis Covic (Predsjednik HDZ-a a svi znamo da su oni jel'te legitimni) i Dodik (Predsjednik SNSD-a)!? Ili si mislio na Tudjman-Milosevic (Karadjordjevo) !? Ili si mozda mislio Boban-Karadzic (Gratz) ?
De reci pa da se mozemo "ocitovati"
Licno mislim da su Bosnjacki politicari rijesili da vas vise ni u kome slucaju ne tretiraju kao saveznike i da ce ova najnovija ludorija (posljednje nekolike godine) HDZ-a biti veoma skupo placena. Zivi bili pa vidjeli ali politicki gadne stvari su na horizontu.
1) Od kada to Hrvati nemaju pravo na odabir "svojih predstavnika"? U cemu se manifestuje nedostatak tog prava?
2) Ah, sad trazite TV kanal a do juce ste trazili TV..dobro je dolazite pameti jer je svima jasno da od tog neJma nista. Etnicki TV kanal koji bi se finansirao od poreza svih ljudi koji zive u FBiH necete dobiti. TOCKA

Jednostavno, takvo sto nemaju ni Bosnjaci ni Srbi, pa necete ni vi. Ako zelite svoj ekskluzivni TV onda pljuni u sake pa sam sebi zaradi. Siguran budi da moje pare u takvo sto nece otici.
3) Koje ostale sitnice i koji kjonstitutivni narodi zasluzuju konkretno sta?