Povodom izbora Komsica u predsjednistvo

Locked
stari grad Visegrad

#1 Povodom izbora Komsica u predsjednistvo

Post by stari grad Visegrad »

24sata wrote:Udruženje dobrovoljaca i veterana Hrvatskog vijeća odbrane Herceg-Bosne uputiće pismo svim relevantnim hrvatskim institucijama, a mogući su i protesti zbog izbora Željka Komšića za hrvatskog člana Predsjedništva BiH, rekao je predsjednik ovog udruženja Josip Zvonimir Kukić.
Kukić smatra da Komšić nije predstavnik Hrvata i naglašava da su izbori pokazali da Bošnjaci biraju hrvatske predstavnike, što "nema nigdje u svijetu"
Povodom ovih i sl.izjava pojedih gradjana Hrvata, zelim da objasnim sljedece:
Pravo svakoga pojedinca je da glasa za koga hoce. Znaci ja kao bosanac i bosnjak glasam za koga ja hocu.
Osoba za koju glasam zadovoljava moje kriterije predsjednika, i zato glasam za tu osobu. Za nekog kanditata za predsjednistvo ne glasam prema njegovoj vjeri, niti prema pripadnosti nekom narodu. Mogu glasati i za Jevreja ili "ostalog". Da se Obama kandidovao glasao bih za njega.
Moj predstavnik je onaj sa kojim dijelim STAVOVE o buducnosti ove zemlje.

Privremeno ne zivim u Republici Bosni i Hercegovini, ali imam dvojno drvaljnastvo te time imam pravo glasanja na izborima i u ovoj evropskoj zemlji.
Prema pisanju ovog retena ja bih trebao glasati za nekog bosanca/hercegovca ili bosnjaka u ovoj evropskoj zemlji. Iskreno ima tih pojedinaca i u ovoj zemlji (inace su bosanci visoko kotiraju u svim drzavama Evrope). Zbog cega bih ja glasao za bosnanca u ovoj drzavi? Ja glasam za onoga koji ce donjeti PROSPERITET i koji nudi promjene u drustvu a koje su moj interes, npr. manji porez, vise radnih mjesta itd. Dakle glasam za onog ko da vise za moju buducnost, a ne za vjeru ili zemlju porijekla doticnog kandidata.
Drudgi primjer: Recimo da sam naseljen u Hrvatskoj.
Zbog cega bih ja glasao za Bosanca na celu Hrvatske drzave? Zbog cega ja moram glasaci za bosnaca/bosnjaka ako zivim u Hrvatskoj? Glasam za onoga cija se politika podudara sa mojim stavovima. Npr. veca penzija, bolje skolstvo, bolja plata.

Zar vi zaista glasate za nekog predstavnika is razloga sto je srbin, hrvat,bosnjak, jevrej itd??? A sta ako je vas prestavnik glup, zagovara rat i secesiju, mrznju? Odose vam djeca u grob, sa takvim glupanima cete biti siromasni, a vasa djeca ce se seliti u druge zemlje.
Samo oni koji zagovaju napredak ove zemlje jesu PRAVI IGRACI i za njih cu uvijek glasati bez obzira koji su narod ili vjera.
Last edited by stari grad Visegrad on 07/10/2010 12:35, edited 1 time in total.
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#2 Re: Povodom izbora Komsica u predsjednistvo

Post by KatarinaKosaca »

Mnogi iz tog udruženja nisu izašli iz svog sela i oni misle ako je netko bio u ABIH da je pucao po Hrvatima i pojma nemaju o odnosu snaga u opkoljenom Sarajevu. ali kako je SDP pobijedio zato što je narod ogladnio, ali uz sebe imao i FTV i sav nevladin sektor, tako i Krišto sa logističkom podrškom Ive Mire Jovića :-) skuplja oko sebe neke prosvjetne udruge.
afrika2010

#3 Re: Povodom izbora Komsica u predsjednistvo

Post by afrika2010 »

ni Bakir nije predstavnik kojeg hoće većina Bosnjaka...od svih bosnjackih glasova ( a to je cca 700 000) dobio je samo 130 000!
Kupalo

#4 Re: Povodom izbora Komsica u predsjednistvo

Post by Kupalo »

Ma hajde da se maknemo od BiH.

Idemo u Hrvatsku, po iskrivljenoj logici bh-neonacizma Josipovic nije legitimni predstavnik Hrvata u Hrvatskoj, jer "pravi Hrvati " ne glasaju/glasuju za SDP predstavnike.

To sto izborom Komsica Hrvati ispadose najnaprededniji u BiH ne valja , nego nas jos Covic uvjerava da su i oni jenako nazadani kao i svi ostali.
Adriatic

#5 Re: Povodom izbora Komsica u predsjednistvo

Post by Adriatic »

Vidjećemo nakon konačnih rezultata gdje je Komšić sve osvajao glasove.
Mnogima će zastati kost u grlu.
Izgleda da mnogi misle da Hrvati žive samo u West Hercegovina.
kv99

#6 Re: Povodom izbora Komsica u predsjednistvo

Post by kv99 »

Citajuci malo komentare "rvackih patriota" na forumima gdje se inace okupljaju a odakle ih vecina i ovamo dolazi, sve se vise vidi da glasovi za Komsica stvaraju kod njih nedoumicu : ili ima mnogo vise Bosnjaka nego sto to misle ili su i BiH Hrvati glasali za njega...i rjesenje "patriota " je : da su oni u pravu i da nema Bosnjaka i da us cak BiH Hrvati glasali za njega ( sto im daje pravo da traze 50 % Federacije kao treci entite po etnickom principu),,, ali da ovi koji su glasali za njega nisu pravi "Hrvati " :lol: Znaci nije dovoljno sto tvrde da Komsic nije BiH Hrvat vec i svi oni koji glasaju za njega nisu BiH Hrvati...ali zato jeste Emil Vlajki koji ih predstavlja u genocidnoj stvorevini :-)
Locked