Yebo me svak ako je tebi IQ veci od 80Kristijana wrote:Bla bla...Bosnolog wrote: Srecom pa smo u 21 vijeku i da je sve zabiljezeno i ovjekovjeceno tako da nikada vise necete moci da guslate vase lazi kako ste cinili kroz generacije sve u sluzbi velikosrpske hegemonisticke ideologije od vremena Nacartanija kojoj je SPC glavna poluga ciji si ti glasnogovornik,.....
Nemas ti potrebe citati Dobricu Cosica ti si njegova kopija,...........![]()
Ti si izuzetno, izuzetno drzak i nevaspitan mladić ( šta si već ). Pokušavaš da me isprovociraš, ali neće ti poći za rukom. Vrijeđaš SPC a gdje ja vrijeđam IZ?![]()
Nisi ti prvi turbo nacionalista kojeg sam čula... Ti se hraniš tom mržnjom. Zato i ne možeš da razdvojiš mržnju prema tim likovima s klipova i mržnju prema ostalima, recimo meni. Tvoja mržnja je toliko jaka da u svojoj huji nisi primijetio da sam ja u mnogo navrata napisala da sam ogorčena na Srbe zbog počinjenih zločina i da bih svakom čiste savjesti smrtnu kaznu dala. Dakle, na osnovu čega me stavljaš u epicentar velikosrpske...itd. Na osnovu čega? To te pitam. Nema potrebe da stavljaš te klipove meni. Idi na neki ultradesničarski forum u Srba pa stavljaj njima.
Ti mene stavljaš u taj okvir samo zato jer smatram da RS ne treba ukinuti, tj. da Srbi trebaju imati svoju administrativnu jedinicu? Mi ovdje druškane ne pričamo o prošlosti i RSu iz rata, nego o budućnosti i RSu poslije Dejtona. Ti treba da razgraničiš da je jedno srpstvo, a drugo velikosrpstvo. Jedno je postizanje ciljeva politikom ( Dodik ) a drugo oružjem ( Milošević ). Jedno je srpstvo u kohabitaciji s Bošnjacima, a drugo u koliziji s Bošnjacima. Jedno je kad Srbi hoće, da se grubo izrazim, svoj komad Bosne, a drugo je kad hoće da pobiju ljude da bi došli do onog što njima ne pripada. Kad već koristiš izraz hegemonija, jesi li svjestan da bi upravo to dobili Bošnjaci ukidanjem RSa? To su Bošnjaci zamjerali Srbima u YU, jer su imali prevlast. To isto žele Bošnjaci ukidanjem RSa.![]()
Potez Ahmeta Davutoglua
- Sezam
#326 Re: Potez Ahmeta Davutoglua
-
popajic
#327 Re: Potez Ahmeta Davutoglua
Grijesis, Kristijana je inteligentna i bolje pise od mnogih na forumu...nesto sasvim drugo je u pitanju, na zalost !Sezam wrote:
Yebo me svak ako je tebi IQ veci od 80
-
hajducka travica
-
Hodidid
#329 Re: Potez Ahmeta Davutoglua
Gospodjica/gospodja Kristijana samo zeli da kaze da je do rata i doslo zbog brojki. Koga ima koliko i gdje i zbog kalkulacija kako bi situacija mogla u tom pogledu mogla izlgedati ukoliko se ne poduzmu radikalni potezi. Statistika majka svih znanosti
.
Ostalo su sve floskule, ustase, mudzahedini, dzamahirija, iredentisti, da nismo mi njih oni bi nas and so on. Samo brojke i procenti dragi moji su uzrok proteklog rata: Tajkunizacija drustva je posljedica istog a navedene floskule opravdanje pocinjenih zlocina.
P.S.
Kristijana lutko moja, ne znam koliko ti je godina ali neodoljivo me podsjecas na studentske siparice na prvoj godini prava koje bi da kazu pametno ali im to ne ide nikako od ruke.
Mislim zakljuciti da je RS mozda i nastala na genocidu ali hej boze moj to ne znaci da ona nema prava na zivot jer koja drzava nije nastala na genocidu pa onda jos vuces paralelu sa USA i indijancima. Mislim bog ti dao ne bavi se materijom koja ti bas i ne lezi.
I to da li bosnjaci kao narod agituju protiv RS nema naravno nikakve veze sa ideologijom. To si pametno zakljucila.
Odoh kahvu sebi pristaviti. Zaboli me glava od kojekakvih jezickih i inih "konstrukcija" .
Ostalo su sve floskule, ustase, mudzahedini, dzamahirija, iredentisti, da nismo mi njih oni bi nas and so on. Samo brojke i procenti dragi moji su uzrok proteklog rata: Tajkunizacija drustva je posljedica istog a navedene floskule opravdanje pocinjenih zlocina.
P.S.
Kristijana lutko moja, ne znam koliko ti je godina ali neodoljivo me podsjecas na studentske siparice na prvoj godini prava koje bi da kazu pametno ali im to ne ide nikako od ruke.
Mislim zakljuciti da je RS mozda i nastala na genocidu ali hej boze moj to ne znaci da ona nema prava na zivot jer koja drzava nije nastala na genocidu pa onda jos vuces paralelu sa USA i indijancima. Mislim bog ti dao ne bavi se materijom koja ti bas i ne lezi.
I to da li bosnjaci kao narod agituju protiv RS nema naravno nikakve veze sa ideologijom. To si pametno zakljucila.
Odoh kahvu sebi pristaviti. Zaboli me glava od kojekakvih jezickih i inih "konstrukcija" .
-
hajducka travica
#330 Re: Potez Ahmeta Davutoglua
Kad su se te sve brojke pisale,podvlacile,mnozile,dijelile,gdje je bio centar tog matematickog centra i ko je bio taj u matematickim kalkulacijama?Hodidid wrote:Gospodjica/gospodja Kristijana samo zeli da kaze da je do rata i doslo zbog brojki. Koga ima koliko i gdje i zbog kalkulacija kako bi situacija mogla u tom pogledu mogla izlgedati ukoliko se ne poduzmu radikalni potezi. Statistika majka svih znanosti.
-
Hodidid
#331 Re: Potez Ahmeta Davutoglua
Jah moja ti Kristijana i neces ti docekati taj dan gdje ce ti "umjereni bosnjaci" prihvatiti novu, umivenu, u politickom smislu umjerenu RS. RS ti je za prosjecnog bosnjaka jucer, danas i sutra isto ono sto je kako Dodik kaze BiH za srbe. Privremena kategorija i nista drugo. Vrijeme ti to nece promjeniti koliko god se ti to meni nadala da ce doci neka nova generacija mladih bosnjaka koja ce to prihvatiti. To su ti ciste iluzije. Fatamorgana.
Last edited by Hodidid on 03/02/2011 17:23, edited 3 times in total.
-
Hodidid
#332 Re: Potez Ahmeta Davutoglua
A zna se Beograd.hajducka travica wrote:Kad su se te sve brojke pisale,podvlacile,mnozile,dijelile,gdje je bio centar tog matematickog centra i ko je bio taj u matematickim kalkulacijama?Hodidid wrote:Gospodjica/gospodja Kristijana samo zeli da kaze da je do rata i doslo zbog brojki. Koga ima koliko i gdje i zbog kalkulacija kako bi situacija mogla u tom pogledu mogla izlgedati ukoliko se ne poduzmu radikalni potezi. Statistika majka svih znanosti.
-
nihoniho
#333 Re: Potez Ahmeta Davutoglua
ponovicu, ove pojave su poslijedica porazavajuce cinjenice da je fasizam nagradjen
svaka dobrovoljna diskusija sa advokatima fasizma, sama po sebi, predstavlja pobjedu fasizma .
to je kao, npr, kao diskusija,ko je bacio bombu na markale.
svaka dobrovoljna diskusija sa advokatima fasizma, sama po sebi, predstavlja pobjedu fasizma .
to je kao, npr, kao diskusija,ko je bacio bombu na markale.
-
Kristijana
#334 Re: Potez Ahmeta Davutoglua
A dobro ti je ovo, i još se ismijah, ala si sastavio rečenicu.palermo wrote: Sumasumarum, pored jebanja, drugi način bi bio da Srbi i Hrvati prihvate Bosnu i Hercegovinu kao svoju domovinu, prihvate zajednički identitet koji u sebi podrazumjeva patriotizam i zajednički duh bosanstva (koji niukom slučaju ne znači da ti se negira pravo na to da se nacionalno izražavaš kao Srbin, Hrvat i Bošnjak) i kroz te višeslojne identitete zajednički grade svoju zemlju. Malo je to, ne možeš vjerovati Bošnjacima. Pa ok , i to može biti validno pitanje, ali ne zaboravi da su prvi susjedi Bosne i Hercegovine upravo Srbija i Hrvatska, i da je u interesu upravo države Bosne i Hercegovine (i Bošnjaka kao najbrojnijeg naroda) da ti odnosi budu prosperitetni. A nema boljeg načina od toga nego da se Srbi i Hrvati osjećaju u njoj kao svojoj istinskkoj domovini.
Naravno, Srbija (prije svega) ali i Hrvatska treba to da usitinu žele. I Srbi i Hrvati koji žive u BiH da to uistinu žele
Ovo bi bio pomirljiv stav. I ti si hladne glave.
Malo si, doduše, preoptimističan. Sve to će ići puževim koracima. Moje je mišljenje, kad smo već u istoj državi da treba voditi politiku popuštanja, umiljavanja jednih drugima. Recimo: ovi iz Srpske da se polome da se iskupe za ratne grijehe, a ovi iz Federacije da razdvoje priče o genocidu od priča o političkom uređenju ( upravo ovo što meni smeta kod ovih forumaša što osipaju drvlje i kamenje na mene ).
Ne može se pričati i dogovarati na tom nivou, kad Srbin bude optužen da je sljedbenik velikosrpske idelogije čim pisne koju afirmativnu o RSu, a ogradi se od počinjenih zločina. Tu treba praviti razliku, a ljudi to ne rade. Mene to ljuti, a pitoma sam i tolerantna ličnost koja se užasava zločina, a muha-sa nek' zamisli koliko bi ljutilo nekog neobrazovanog drvosječu - ljutilo bi ga do te mjere da bi opet išao ratovati čim ga neko organizuje.
Znači, jedna smirena retorika nam treba, i to ona međuljudska. Recimo, meni je užas što se ljudi na pdf. Politika ponašaju tako bahato i umišljaju da je mislim nešto što uopšte ne mislim ili gore: da sam napisala nešto što nisam ( čitaju između redova, ''vide'' zlonamjernost i cinizam, čak i onaj lik što sam mu najozbiljnije rekla da je sretan što je vani, da je kod nas veliki ekonomski belaj, a još veći na pomolu, čak i on je mislio da ga šaltam.) Jer - stvorio se opšti dojam da sam ja negativni, zli Srbin, zato što ''branim'' RS. I još gore - jer smireno i staloženo iznosim svoj stav. Pa nekome se sviđa, nekome se ne sviđa, a ne odmah udri po vrijeđanju, netačnim pretpostavkama, stereotipiziranju ( ko je za RS taj je za zločin
Bez sumnje da je mnogo ljudi ogorčeno na sve što se događalo, no ako se želi zajednička država onda treba pomirljiva retorika. Kako inače živjeti u zajedničkoj državi? Što se tiče odnosa Srba i Hrvata prema Srbiji i Hrvatskoj, on je individualan: imaš ljude kojima je Srbija važnija od Bosne, a i one kojima nije; zavisi to i od najbliže okoline. Što se mene tiče, važnije mi je kakav odnos imaju Bošnjaci prema Srbima u Bosni nego prema Srbijancima, jer Srbijanci ne žive u Bosni. Važniji je odnos SA - BL, nego SA - BG. Naravno, treba i s njima držati dobre odnose, ali puno su nam važniji unutrašnji odnosi.
I ne govori riječ na J., sram te bilo.
Hodidid, RS je Dejtonom priznat.
Uživaj u kahvfgi.
Sezame, ovo što pričamo nije stvar inteligencije. Ne možeš nekoga, s čijim političkim stavom se ne slažeš, nazivati ispodprosječno inteligentnim, pogotovo kad nije. Zapravo, možeš, ali to više govori o tvojoj inteligenciji.
Moja je u nebesima, naravno.
-
Kristijana
#335 Re: Potez Ahmeta Davutoglua
Ko bi Ahmo?popajic wrote:Nije meni upuceno , ali da prokomentarisemKristijana wrote: ... Mi ovdje druškane ne pričamo o prošlosti i RSu iz rata, nego o budućnosti i RSu poslije Dejtona. Ti treba da razgraničiš da je jedno srpstvo, a drugo velikosrpstvo. Jedno je postizanje ciljeva politikom ( Dodik ) a drugo oružjem ( Milošević ). Jedno je srpstvo u kohabitaciji s Bošnjacima, a drugo u koliziji s Bošnjacima. Jedno je kad Srbi hoće, da se grubo izrazim, svoj komad Bosne, a drugo je kad hoće da pobiju ljude da bi došli do onog što njima ne pripada. Kad već koristiš izraz hegemonija, jesi li svjestan da bi upravo to dobili Bošnjaci ukidanjem RSa? To su Bošnjaci zamjerali Srbima u YU, jer su imali prevlast. To isto žele Bošnjaci ukidanjem RSa.![]()
![]()
Kazes , jedno je Dodik ( politika) , a drugo je Milosevic ( oruzje) !
Bi li ovo prvo ikad postojalo bez ovog drugog ?
Odgovor na ovo pitanje ti je i odgovor zasto su napretku BIH ruke vezane kao najdeblji gordijev cvor.
Kao sto sama rece, dosli su Slobini i Radovanovi , pobili i oteli ono sto ih ne pripada. Sve da bi dobili " svoj " komad BIH.
Naravno da su razgovori o buducnosti najvazniji , ali ( upravo zbog nacina nastanka ! ) uzimati RS kao sveto slovo je ortodoksna glupost.
Jer, zasto bi RS bila svetije slovo od Republike BIH koje , sasvim neustavno , nestade ???
A koje "sorte" je u nekoj drzavi vise je vrlo blizu fasistickom rezonovanju.Sve BIH " sorte" su jednostavno ljudi. Nekih je vise , nekih manje...pa, ne mozemo se bas i razmnozavati po direktivi![]()
Ja, sto nas Ahmin incident sa zastavama razbukta ....
Samo ti komentariši, a ja jedva stižem svima odgovoriti.
Nije ovo OFF, sve što smo pisali ima veze s temom. Ovo je jedna od onih tema koja mora šire da se raspravlja.
Nije meni RS svetinja. Naprotiv. Nema te države ili entiteta koji je meni svetinja. No, ljudima je važan, ljudima koji tamo žive.
Opet ti sa svojim humanizmom... u BiH žive ljudi. Pa i ja to kažem. Ti reci to kolegama forumašima koji tvrde da sam ja vanzemaljac i da u pola države žive fašisti, sljedbenici genocida i sve sam ološ do ološa. Reci im da u RSu žive ljudi.
- star(i)mo
#336 Re: Potez Ahmeta Davutoglua
Kristijana, ne posustajes.
Tek si sada pocela malo upakivat' citavu pricu u celofan. Rado bih ti odgovorio jer ce inace ostati na tome kako smo te pogresno razumjeli. Ali posto smo vec daleko u offside-u na ovoj temi, ja se povlacim. Zivjela ti nama... ali ne i RS.
Tek si sada pocela malo upakivat' citavu pricu u celofan. Rado bih ti odgovorio jer ce inace ostati na tome kako smo te pogresno razumjeli. Ali posto smo vec daleko u offside-u na ovoj temi, ja se povlacim. Zivjela ti nama... ali ne i RS.
-
palermo
#337 Re: Potez Ahmeta Davutoglua
Jok bona nisamo ti ja ni optimističan, ja ti mislim da nema ovdje sreće dok jedan koncept ne pobiedi. Jal mi jal oni.Kristijana wrote:[
Malo si, doduše, preoptimističan. -)
Jedini optimizam koji mi možeš pripisati je da ja ipak mislim da ćemo mi pobijediti. I to znaš zašto, zato što smo na strani progresa.
E, sad bilo bi ono bolje kad bi naša braća sama od sebe došli tobe, ali sumnjam. I da,mislim da pobjeda koncepta sa ove strane ne znači nužno poraz Srba a pobjedu Bošnjaka, to znači samo pobjedu Bosne i Hercegovine a poraz velikosrpske ideologije. Pobjeda one druge strane (gluho bilo) znači nestajanje Bosne i Hercegovine i Bošnjaka kao poltičkog naroda. Vidiš, i motiv je na ovoj strani, mi u slučaju poraza sve gubimo, a ova druga strana u slučaju poraza opet je dobitnik.
Shvataš
-
zavrzlama
#338 Re: Potez Ahmeta Davutoglua
palermo wrote:Jok bona nisamo ti ja ni optimističan, ja ti mislim da nema ovdje sreće dok jedan koncept ne pobiedi. Jal mi jal oni.Kristijana wrote:[
Jedini optimizam koji mi možeš pripisati je da ja ipak mislim da ćemo mi pobijediti. I to znaš zašto, zato što smo na strani progresa.
E, sad bilo bi ono bolje kad bi naša braća sama od sebe došli tobe, ali sumnjam. I da,mislim da pobjeda koncepta sa ove strane ne znači nužno poraz Srba a pobjedu Bošnjaka, to znači samo pobjedu Bosne i Hercegovine a poraz velikosrpske ideologije. Pobjeda one druge strane (gluho bilo) znači nestajanje Bosne i Hercegovine i Bošnjaka kao poltičkog naroda. Vidiš, i motiv je na ovoj strani, mi u slučaju poraza sve gubimo, a ova druga strana u slučaju poraza opet je dobitnik.
Shvataš
-
popajic
#339 Re: Potez Ahmeta Davutoglua
Ih, nemoj mi sad zamumuljeno...Kristijana wrote:Ko bi Ahmo?popajic wrote: Nije meni upuceno , ali da prokomentarisem![]()
Kazes , jedno je Dodik ( politika) , a drugo je Milosevic ( oruzje) !
Bi li ovo prvo ikad postojalo bez ovog drugog ?
Odgovor na ovo pitanje ti je i odgovor zasto su napretku BIH ruke vezane kao najdeblji gordijev cvor.
Kao sto sama rece, dosli su Slobini i Radovanovi , pobili i oteli ono sto ih ne pripada. Sve da bi dobili " svoj " komad BIH.
Naravno da su razgovori o buducnosti najvazniji , ali ( upravo zbog nacina nastanka ! ) uzimati RS kao sveto slovo je ortodoksna glupost.
Jer, zasto bi RS bila svetije slovo od Republike BIH koje , sasvim neustavno , nestade ???
A koje "sorte" je u nekoj drzavi vise je vrlo blizu fasistickom rezonovanju.Sve BIH " sorte" su jednostavno ljudi. Nekih je vise , nekih manje...pa, ne mozemo se bas i razmnozavati po direktivi![]()
Ja, sto nas Ahmin incident sa zastavama razbukta ....![]()
![]()
![]()
Samo ti komentariši, a ja jedva stižem svima odgovoriti.
Nije ovo OFF, sve što smo pisali ima veze s temom. Ovo je jedna od onih tema koja mora šire da se raspravlja.
Nije meni RS svetinja. Naprotiv. Nema te države ili entiteta koji je meni svetinja. No, ljudima je važan, ljudima koji tamo žive.
Opet ti sa svojim humanizmom... u BiH žive ljudi. Pa i ja to kažem. Ti reci to kolegama forumašima koji tvrde da sam ja vanzemaljac i da u pola države žive fašisti, sljedbenici genocida i sve sam ološ do ološa. Reci im da u RSu žive ljudi.
Nije puki humanizam kad pricam o ljudima , nego duboko ukorijenjeno u meni da postoje samo dobri i losi ljudi.
Zamisli poslijeratnu Njemacku bez Wili Branta, bez priznanja zlocina , bez poklona zrtvama, bez priznanja velikog ucinjenog zla !
Shvatas sta hocu da kazem ?
Ljudi ce govoriti o genocidnoj i fasistickoj RS i Srbima u njoj onoliko dugo , koliko se zlocinci i zvanicno budu velicali kao heroji , koliko se BIH bude pljuvala , koliko se osudjenici u Hagu budu smatrali borcima za pravu stvar.
Ne mozes TI biti kriva za zlocine , niti bilo koji drugi Srbin koji ih nije pocinio - ALI ne priznati cinjenice , ili ih kamuflirati ili na neki nacin opravdavati...e, to onda ima svoje ime , zar ne ?
Na ljudima ( iz moje bajke o humanizmu
Ne znam gdje zivis, ali ako svratis u Rajvosa vidjet ces da ljudi nisu ni priblizno ograniceni kako ih se u komsijskom entitetu predstavlja
-
Kristijana
#340 Re: Potez Ahmeta Davutoglua
palermo wrote:Jedini optimizam koji mi možeš pripisati je da ja ipak mislim da ćemo mi pobijediti. I to znaš zašto, zato što smo na strani progresa.Kristijana wrote:[
Jesi, jesi optimističan do uobrazilje i halucinacija.
A ako vi ''pobijedite'' to će biti samo zbog progresa.
-
palermo
#341 Re: Potez Ahmeta Davutoglua
Pa da, zbog toga što zastupamo ideje koje u svojoj osnovi (iako naravno ima devijacija) su u skladu sa idejama modernog evropskog i svjetskog društva. Ravnopravnost, kosmpopolitizam, tolerancija.Kristijana wrote:Jadan ne bio, kako za bilo koga u Bosni možeš reći da je na strani progresa? Mi ne možemo biti nazadniji
Jesi, jesi optimističan do uobrazilje i halucinacija.![]()
A ako vi ''pobijedite'' to će biti samo zbog progresa.Nataliteta.
I da, u pravu si, i jebemo se bolje zato što više vjerujemo u pobjedu. To su ti dvije usko povezane stvari. Gdje nema nade, nema ni jebanja.
- felipe kajetano
#342 Re: Potez Ahmeta Davutoglua
@kristijana
Ne daje ovaj @palermo uopste loshe prijedloge
(ne zamjeri, jace je od mene)
Ne daje ovaj @palermo uopste loshe prijedloge
-
Kristijana
#343 Re: Potez Ahmeta Davutoglua
felipe kajetano wrote:@kristijana
Ne daje ovaj @palermo uopste loshe prijedloge(ne zamjeri, jace je od mene)
Što jes' jes'. Dok ja njih tvrdoglave ovdje ubijedim, odoše mi jajne stanice u vječna lovišta sa sve nesuđenim popravljačima nataliteta našeg divnog, nebeskog naroda.
Ali ovaj zadnji post mu je plafon, Bošnjaci zastupaju kosmopolitizam i toleranciju, a protjerali gejeve bakljama iz grada.
palermo, na čemu si ti večeras? Ovo liči na ekstazi.
I jebemo se bolje zato što više vjerujemo u pobjedu.
- felipe kajetano
- dale cooper
#345 Re: Potez Ahmeta Davutoglua
Pretpostavljam da se Srbi u RS-u ne razmnožavaju dovoljno zbog toga što uvijek
moraju razmišljati o "permanentnoj ljubavi prema RS-u". Ko će se guziti sa takvom
apstrakcijom na pameti.
moraju razmišljati o "permanentnoj ljubavi prema RS-u". Ko će se guziti sa takvom
apstrakcijom na pameti.
-
kojeime
#346 Re: Potez Ahmeta Davutoglua
.
Last edited by kojeime on 11/03/2011 15:35, edited 1 time in total.
- dale cooper
#347 Re: Potez Ahmeta Davutoglua
Ja kao pravi Bosanac i Hercegovac (i ateista) sa ovim nemam problema, može vala sa svima.kojeime wrote:Joj, rekoh necu vise, ali doslo je do seksa, a koji muskarac moze to propustiti.
Dakle, sta bi falilo malo multikulturalnog seksa? Pitam tebe Kristijana, a i ostale sa druge strane stola.
Da malo umjesto da popravljamo natalitet Srba, Bosnjaka, Hrvata itd. da popravljamo natalitet Bosanaca i Hercegovaca.
Ovo je pola u sali pola u zbilji. Znate kako se prepozna pravi nacionalista/ksenofob/rasista? Kada kaze da ce prije umrijeti nego da mu muz/zena, momak/djevojka bude druge nacije/vjere/rase.
Da stvarno vidimo, ko bi od ostrascenih diskutanata na predhodnih 14ak stranica prihvatio kao osobu sa kojom ce imati potomke nekoga druge nacije/vjere/rase?
Ja bih (I ne Kristijana, nije ovo ni ponuda, ni poziv) jedino sto kao ateista ne znam kako bi bilo sa religioznim zenama, to jeste nemam ja nista protiv, ali vjerujem da bi one imale
-
palermo
#348 Re: Potez Ahmeta Davutoglua
Čuj nje , na čemu sam večeras, pa vala da ti ime i ne kažem, a i gramatički je neispravno, kaže se na kojoj si, a ne na čemu si.Kristijana wrote: palermo, na čemu si ti večeras? Ovo liči na ekstazi.
I jebemo se bolje zato što više vjerujemo u pobjedu.![]()
![]()
A jes ti večeras na čemu ? Šteta bi bilo da nisi.
Nego, što se bona nerviraš, vidiš da sam potpuno miroljibiv i sklon koegzistenciji, men'se čini da bi se ti rađe svađala.
-
Kristijana
#349 Re: Potez Ahmeta Davutoglua
kojeime wrote:Joj, rekoh necu vise, ali doslo je do seksa, a koji muskarac moze to propustiti.
Dakle, sta bi falilo malo multikulturalnog seksa? Pitam tebe Kristijana, a i ostale sa druge strane stola.
Da malo umjesto da popravljamo natalitet Srba, Bosnjaka, Hrvata itd. da popravljamo natalitet Bosanaca i Hercegovaca.
Ovo je pola u sali pola u zbilji. Znate kako se prepozna pravi nacionalista/ksenofob/rasista? Kada kaze da ce prije umrijeti nego da mu muz/zena, momak/djevojka bude druge nacije/vjere/rase.
Da stvarno vidimo, ko bi od ostrascenih diskutanata na predhodnih 14ak stranica prihvatio kao osobu sa kojom ce imati potomke nekoga druge nacije/vjere/rase?
Ja bih (I ne Kristijana, nije ovo ni ponuda, ni poziv) jedino sto kao ateista ne znam kako bi bilo sa religioznim zenama, to jeste nemam ja nista protiv, ali vjerujem da bi one imale
I ja sam ateista.
I po ovoj tvojoj definiciji nisam rasista i nacionalista, juuuupiii.
Dakle, ja bih i crnca za muža ako je dobrica ( ne Ćosić nego u duši
@palermo ma zezamo se, kakva svađa.
Ajd' pozdravi tu na kojoj si ti.
Kakva je, drvena, mekana, udobna, visoka, niska, plava, crna, s jastučićima ili bez, ta tvoja - stolica?
-
palermo
#350 Re: Potez Ahmeta Davutoglua
Eto, bona, vidiš kako se sa nama može, kad nisi na kraj srca. Kao da nam svađa treba, svakako znamo šta će biti na kraju.Kristijana wrote:[
@palermo[/color] ma zezamo se, kakva svađa.![]()
Ajd' pozdravi tu na kojoj si ti.![]()
Kakva je, drvena, mekana, udobna, visoka, niska, plava, crna, s jastučićima ili bez, ta tvoja - stolica?
kakva stolica ????????????????