@popajicu
Gledaj, pravis
korake u startu, ta politika koja nema fleksibilnosti je na vlasti 20 godina, SDP je naslijedio istu matricu i preuzeo sva
prava i obaveze svojih prehodnika SDA i SBiH(dodushe ova prva je jos na konju), nije ni pokusao da izvrsi neki znacajniji otklon i da se priblizi glasackom tijelu u nebosnjackim dijelovima BiH.Nije iz straha od izbornog poraza, mozda i ne zeli..ja to ne znam.
Ja sam hipoteticki govorio o nekoj novoj politici, koja ne mora nuzno u sebi sadrzavati odrednicu
"pro-ovo-ono".
Politika koja se trenutno vodi, ona koju i ti podrzavas kao clan ili simpatizer SDP-a nece napraviti znacajniji pomak, budi uvjeren u to.
Ovdje je potrebna nova snaga, koja mora krenuti iz bosnjackog korpusa, na potpuno novim premisama i koja ce moci oko sebe okupiti jedan relavantan broj nebosnjaka.Ja nisam naivan, znam da je nemoguce dobiti 100% podrsku Zap.Hercegovine i RS-a sve da im se daje svaki dan po dukat, al' je drugacije kad
xy partija ima 100 000 clanova u tim dijelovima i kad ima odnosno nema ni 10 000.Najgore od svega sto ja takvu snagu uopste ne vidim, ne vidim je ni u RS-u.Rizik u koji bi usao neko ko ima
politicku tezinu, a sa drugacijim stavovima od vec poznatih je veliki, prvenstveno zbog gubitka/osvajanja vlasti, jer na vlast je svako
alav , podjednako i formalne socijaldemokrate i formalni nacionalisti.A takav zaokret bi podrazumijevao pricu malo drugaciju od one kojom se puk sa tv ekrana
bombarduje 15 godina, i desilo bi se da covjek zavrsi svoju karijeru.O tom se trebalo misliti prije 10 godina, sad zagustilo do guse i kao nema vremena za
fleksibilnosti.Pa druze, kasnilo se..svi su kasnili
Ta politika iskljucivosti
ili jesi ili nisi ne pije vode

, sa takvim pristupom na Balkanu i poznavajuci mentalitet(koji je jako bitan) niko nikada nije napravio rezultat.Kazes nema vise vremena?Pa zapitaj se jel ima dijela krivice i sa uslovno receno
tvoje strane?Cekalo se petnaest godina da stranci rjese ovaj problem, odnosno mislilo se da su oni bas plaHo zainteresovani za njegovo rjesavanje, za to vrijeme je svako trubio svoju
pricu , i na kraju se doslo do cabra i govana.A narod je slusao nebuloze punih 15 godina, i sa jedne i druge strane
Ne postoji samo jedan
zeko koji je bio nevaljao, ta prica nikada nece proci bez obzira koliko god neko tvrdio da je tako

, kad i ostatak
zecije druzine bude shvatio da samo jedan nije krao kupus, onda postoji sanasa da neka salata i rodi, ovako ce biti samo korov.
Cetiri naredne godine su izgubljene, sem ako kojim slucajem ne dodje do vanrednih izbora.Treba se spremati za to vrijeme, i vrlo dobro razmisliti o daljoj strategiji.Sa ovim pristupom i rezonovanjem cemo se dogovoriti kad Albanija bude predsjedavajuca Savjeta Evrope, a mozda ni tada.Jedina
alternativa koja ostaje je rahat-patnja, mada mislim da ni
kurva Evropa nece dozvoliti da se takvo stanje bas toliko dugo odrzi, ne zbog nas vec zbog njih samih.Na veliku zalost istaknutih simpatizera demografsko-nataliteske skole kojih kako vidim bar na forumu ima i u
tvojoj partiji.
A sad mozemo koju i o Ahmi