jah,a evropa (hrišćanska) će mirno gledati kako 100 miliona ujgura nadire sa istoka ,ja analizehajducka travica wrote:zavrzlama wrote:Ahmo je ovim gestom,samo htio da podsjeti dodika i slicne da je Turska sa mrsavih 100 miliona stanovnika saveznik BIH..kad srbija pokrene dodika ka secesiji, da znaju na cijoj je strani turska kao glavni americki saveznik..to je cilj Ahminog poteza..
![]()
tako bi trebalo biti a hoce li biti,vidjecemo.
Potez Ahmeta Davutoglua
-
barbar
#126 Re: Potez Ahmeta Davutoglua
-
hajducka travica
#127 Re: Potez Ahmeta Davutoglua
Dobro poznato spasavanje,ako treba mogu ja ovdje i nabrojati to spasavanje.Ja bih poceo sa ovim zadnjim ako ti je sve sa stomakom i nervima u redu.cyprus wrote:Ma prije bi i oni, nego mi sami sebehajducka travica wrote:Valjda je to svima jasno:Srbija i Hrvatska.cyprus wrote:Jah, da nije Turske, ko bi nas spasio...
-
hajducka travica
#128 Re: Potez Ahmeta Davutoglua
Po nekom pravilu,barbarska Europa nece bas mirno i spokojno posmatrati uplitanje Turske ali moramo znati da Bosna i hercegovina nema prijatelja u Europskoj Uniji. Oni to dokazuju na svakom koraku i svakim svojim postupkom prema Bih.Bez obzira na srednjevjekovne Turske izlete na Balkan i kasnije povlacanje,priznavanje Srbije kao nove drzave na Balkanu i tursko ostavljanje Bosne ni na nebu ni na zemlji,Turska je danas jedini prijatelj Bosne i hercegovine i ima potpuno pravo da se mijesa,kad u pitanju politicka pomoc i podrska Bosni i hercegovini.Kad ruski ambasador u Beogradu daje izjave koje idu u prilog Srbiji i Srbima,onda to nikome nesmeta i ne proziva/poziva krscansku Europu.barbar wrote:jah,a evropa (hrišćanska) će mirno gledati kako 100 miliona ujgura nadire sa istoka ,ja analizehajducka travica wrote:zavrzlama wrote:Ahmo je ovim gestom,samo htio da podsjeti dodika i slicne da je Turska sa mrsavih 100 miliona stanovnika saveznik BIH..kad srbija pokrene dodika ka secesiji, da znaju na cijoj je strani turska kao glavni americki saveznik..to je cilj Ahminog poteza..
![]()
-
barbar
#129 Re: Potez Ahmeta Davutoglua
Po nekom pravilu,barbarska Europa nece bas mirno i spokojno posmatrati uplitanje Turske ali moramo znati da Bosna i hercegovina nema prijatelja u Europskoj Uniji. Oni to dokazuju na svakom koraku i svakim svojim postupkom prema Bih.Bez obzira na srednjevjekovne Turske izlete na Balkan i kasnije povlacanje,priznavanje Srbije kao nove drzave na Balkanu i tursko ostavljanje Bosne ni na nebu ni na zemlji,Turska je danas jedini prijatelj Bosne i hercegovine i ima potpuno pravo da se mijesa,kad u pitanju politicka pomoc i podrska Bosni i hercegovini.Kad ruski ambasador u Beogradu daje izjave koje idu u prilog Srbiji i Srbima,onda to nikome nesmeta i ne proziva/poziva krscansku Europu.[/quote]Ma ni srbi ti nemaju prijatelja u tojj istojj hrišćanskoj evropi kao ni bošnjaci.Možda je vakat da srbi i bošnjaci dođu do nekog dogovora,da se ne dogovaraju drugi umjesto njih.Jesam li u pravu ?
-
Hodidid
#130 Re: Potez Ahmeta Davutoglua
Ministar vanjskih poslova republike Turske Davutoglu je dosao u posjetu drzavi Bosni i Hercegovini. Banjaluka je u Bosni i Hercegovini koliko je meni poznato? Ako je covjek izrazio zelju da se sastanak vodi uz drzavna obiljezja dvije drzave sta se tu na mala vrata imaju na silu gurati simboli entiteta ili jednog naroda? Republika Srpska nije medjunarodni subjekt i nece to ni biti prema tome sta tu nije jasno?
-
Fozgen
#131 Re: Potez Ahmeta Davutoglua
Koliko ja sinoc skonta sa TV radilo se o tome da je zastava Turske stajala sa zastavom RS-a a Davatoglu nije bio u posjeti RS-u nego BiH i valjda je trazio da ide zastava BiH sa zastavom Turske a onda zastave RS da stavljaju gdje zele.
Sto je po meni logican potez ako sam ja dobro skopcao.
-
hajducka travica
#132 Re: Potez Ahmeta Davutoglua
jah,a evropa (hrišćanska) će mirno gledati kako 100 miliona ujgura nadire sa istoka ,ja analizebarbar wrote:![]()
Po nekom pravilu,barbarska Europa nece bas mirno i spokojno posmatrati uplitanje Turske ali moramo znati da Bosna i hercegovina nema prijatelja u Europskoj Uniji. Oni to dokazuju na svakom koraku i svakim svojim postupkom prema Bih.Bez obzira na srednjevjekovne Turske izlete na Balkan i kasnije povlacanje,priznavanje Srbije kao nove drzave na Balkanu i tursko ostavljanje Bosne ni na nebu ni na zemlji,Turska je danas jedini prijatelj Bosne i hercegovine i ima potpuno pravo da se mijesa,kad u pitanju politicka pomoc i podrska Bosni i hercegovini.Kad ruski ambasador u Beogradu daje izjave koje idu u prilog Srbiji i Srbima,onda to nikome nesmeta i ne proziva/poziva krscansku Europu.[/quote]Ma ni srbi ti nemaju prijatelja u tojj istojj hrišćanskoj evropi kao ni bošnjaci.Možda je vakat da srbi i bošnjaci dođu do nekog dogovora,da se ne dogovaraju drugi umjesto njih.Jesam li u pravu ?[/quote]
----------------------------------------------------------------
Ti bi bio u pravu kad bi bosanski Srbi,trazili dogovor sa bosanskih pozicija.Ali,dok god bos.Srbi pristaju da Beograd s njima manipulise,nece i ne moze biti nikakvog dogovora.Dok god se vodi politika da je Drina rijeka koja tece kroz centralnu Srbiju,nece i nemoze biti razgovora i dogovora.Ne,sto ja to ne zelim ili ne bi zelio,nego Memorandum SANU tako jos zahtijeva i ne odustaje od svojih imaginarnih zelja za velikackom Srbijom.
-
Hodidid
#133 Re: Potez Ahmeta Davutoglua
Hebote Srbija sa svojih 10 miliona stanovnika glavni strateski partner Turske na Balkanu
. Puno vi meni citate stripove Alana Forda. Prvo Srbija ima 10 miliona stanovnika samo sa Kosovom i cirka 2 miliona albanaca tamo. A drugo zar nije Kosovo sad samostalna drzava?
Osim toga po cemu bi Srbija mogla ili trebala biti glavni strateski partner Turske na Balkanu? Koje su to njene komparativne prednosti u odnosu na Grcku, Bugarsku, Rumuniju, Hrvatsku?
Osim toga po cemu bi Srbija mogla ili trebala biti glavni strateski partner Turske na Balkanu? Koje su to njene komparativne prednosti u odnosu na Grcku, Bugarsku, Rumuniju, Hrvatsku?
-
hajducka travica
#134 Re: Potez Ahmeta Davutoglua
Dobro si ti skopcao i drugacije ne moze biti.Ali,sad se svako gadja drugacijim sapstenjima/saopcenjima.E,da "nas" Bakir,Suljo,Lagumdzija, Haris i Radoncic imaju ovakva jaja u svojim mud.ma.Fozgen wrote:Koliko ja sinoc skonta sa TV radilo se o tome da je zastava Turske stajala sa zastavom RS-a a Davatoglu nije bio u posjeti RS-u nego BiH i valjda je trazio da ide zastava BiH sa zastavom Turske a onda zastave RS da stavljaju gdje zele.
-
hajducka travica
#135 Re: Potez Ahmeta Davutoglua
I,Bosnu i hercegovinu!Hodidid wrote:Hebote Srbija sa svojih 10 miliona stanovnika glavni strateski partner Turske na Balkanu. Puno vi meni citate stripove Alana Forda. Prvo Srbija ima 10 miliona stanovnika samo sa Kosovom i cirka 2 miliona albanaca tamo. A drugo zar nije Kosovo sad samostalna drzava?
- saibaba
#136 Re: Potez Ahmeta Davutoglua
Ne mogu da vjerujem da se nadje takvih likova koji brane Radmanovica i zastavu RS a ... Pa ako je protokolarno da stoji zastava BiH jer je Radmanovic clan predsjednistva BiH zato je stavio zastavu RS - a ?
Zalosno je da stranci razumiju zasto a mi ne ...
Uostalom Turci i nisu stranci poznaju Srbe 500 godina
-
hajducka travica
#137 Re: Potez Ahmeta Davutoglua
Ma,kakvi bolan stranci,rodbina je to,cak su i u krvnom srodstvu.saibaba wrote:Ne mogu da vjerujem da se nadje takvih likova koji brane Radmanovica i zastavu RS a ... Pa ako je protokolarno da stoji zastava BiH jer je Radmanovic clan predsjednistva BiH zato je stavio zastavu RS - a ?
- Jazz_Junkie
#138 Re: Potez Ahmeta Davutoglua
Barbarska Evropa.hajducka travica wrote: Po nekom pravilu,barbarska Europa nece bas mirno i spokojno posmatrati uplitanje Turske ali moramo znati da Bosna i hercegovina nema prijatelja u Europskoj Uniji. Oni to dokazuju na svakom koraku i svakim svojim postupkom prema Bih.Bez obzira na srednjevjekovne Turske izlete na Balkan i kasnije povlacanje,priznavanje Srbije kao nove drzave na Balkanu i tursko ostavljanje Bosne ni na nebu ni na zemlji,Turska je danas jedini prijatelj Bosne i hercegovine i ima potpuno pravo da se mijesa,kad u pitanju politicka pomoc i podrska Bosni i hercegovini.Kad ruski ambasador u Beogradu daje izjave koje idu u prilog Srbiji i Srbima,onda to nikome nesmeta i ne proziva/poziva krscansku Europu.
-
barbar
#139 Re: Potez Ahmeta Davutoglua
Smijati se silovanjima,pljačkama,otimačinama,nabijanjima na kolac ... Strašnohajducka travica wrote:Ma,kakvi bolan stranci,rodbina je to,cak su i u krvnom srodstvu.saibaba wrote:Ne mogu da vjerujem da se nadje takvih likova koji brane Radmanovica i zastavu RS a ... Pa ako je protokolarno da stoji zastava BiH jer je Radmanovic clan predsjednistva BiH zato je stavio zastavu RS - a ?
Uostalom Turci i nisu stranci poznaju Srbe 500 godinaa poznato je da se rodbina bas i ne podnosi.
-
hajducka travica
#140 Re: Potez Ahmeta Davutoglua
Ja sam procitao knjigu Paje Jovanovica "Kicenje nevjeste"-nista nisam napisao niti aludirao na nesto sto nije bilo a nabijanje na kolac nije bio samo turski izum,to su od Turaka naslijedili i neki drugi.Ako te interesuje,ja cu ti napisati malu pricicu,kad je i gdje to bilo.Smijati se silovanjima,pljačkama,otimačinama,nabijanjima na kolac ... Strašno
- muha_sa
#141 Re: Potez Ahmeta Davutoglua
jah,a evropa (hrišćanska) će mirno gledati kako 100 miliona ujgura nadire sa istoka ,ja analizebarbar wrote:![]()
Po nekom pravilu,barbarska Europa nece bas mirno i spokojno posmatrati uplitanje Turske ali moramo znati da Bosna i hercegovina nema prijatelja u Europskoj Uniji. Oni to dokazuju na svakom koraku i svakim svojim postupkom prema Bih.Bez obzira na srednjevjekovne Turske izlete na Balkan i kasnije povlacanje,priznavanje Srbije kao nove drzave na Balkanu i tursko ostavljanje Bosne ni na nebu ni na zemlji,Turska je danas jedini prijatelj Bosne i hercegovine i ima potpuno pravo da se mijesa,kad u pitanju politicka pomoc i podrska Bosni i hercegovini.Kad ruski ambasador u Beogradu daje izjave koje idu u prilog Srbiji i Srbima,onda to nikome nesmeta i ne proziva/poziva krscansku Europu.[/quote]Ma ni srbi ti nemaju prijatelja u tojj istojj hrišćanskoj evropi kao ni bošnjaci.Možda je vakat da srbi i bošnjaci dođu do nekog dogovora,da se ne dogovaraju drugi umjesto njih.Jesam li u pravu ?[/quote]
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
hocel to citiranje
Last edited by muha_sa on 31/01/2011 16:35, edited 2 times in total.
-
The 51st State
#142 Re: Potez Ahmeta Davutoglua
nabijanje na kolac je vlaski/rumunski izum, i u ovom proteklom ratu su srbi vrsili ubistva na taj nacin.hajducka travica wrote:Ja sam procitao knjigu Paje Jovanovica "Kicenje nevjeste"-nista nisam napisao niti aludirao na nesto sto nije bilo a nabijanje na kolac nije bio samo turski izum,to su od Turaka naslijedili i neki drugi.Ako te interesuje,ja cu ti napisati malu pricicu,kad je i gdje to bilo.Smijati se silovanjima,pljačkama,otimačinama,nabijanjima na kolac ... Strašno
-
hajducka travica
#143 Re: Potez Ahmeta Davutoglua
Ja mogu gospodinu navesti svjez primjer iz 1990.godine ali vidim da se vise ne javlja.nabijanje na kolac je vlaski/rumunski izum, i u ovom proteklom ratu su srbi vrsili ubistva na taj nacin.
-
popajic
#144 Re: Potez Ahmeta Davutoglua
Ja, sto vas Ahmo zadevera
Dok dlanom o dlan , ode diskusija pola milenijuma u proslost
Nije me puno interesovalo pa ne skontah - je li posjeta bila RSu ili BIH ?
Dok dlanom o dlan , ode diskusija pola milenijuma u proslost
- muha_sa
#145 Re: Potez Ahmeta Davutoglua
posjeta je bila Bosni I Hercegovinipopajic wrote:Ja, sto vas Ahmo zadevera![]()
Dok dlanom o dlan , ode diskusija pola milenijuma u proslost![]()
-
hajducka travica
#146 Re: Potez Ahmeta Davutoglua
eh,jel' nas Ahmo zadevero il' nije,kako koga.Ako neznas svoju proslost,moguce je da dozivis neugodnost u buducnosti(ne odnosi se na tebe)- upravo se to dogodilo Bosni i hercegovini.popajic wrote:Ja, sto vas Ahmo zadevera![]()
-
popajic
#147 Re: Potez Ahmeta Davutoglua
Ama savladao sam da je i RS nasmuha_sa wrote:posjeta je bila Bosni I Hercegovinipopajic wrote:Ja, sto vas Ahmo zadevera![]()
Nije me puno interesovalo pa ne skontah - je li posjeta bila RSu ili BIH ?taj entitet je sastavni dio BiH
na njihovu žalost, al
![]()
Ne mogu da pofatam... pa me ubij
-
hajducka travica
#148 Re: Potez Ahmeta Davutoglua
Mejer: Davutoglu izbjegao podršku nezavisnosti RS
31.01.2011 16:10
VAŠINGTON - Politički analitičar iz Vašingtona Stiven Mejer smatra da ministar inostranih poslova Turske Ahmet Davutoglu nije želio da prisustvuje na zvaničnom događaju gdje je istaknuta zastava Republike Srpske, jer to može da bude protumačeno kao podrška nezavisnosti ili autonomiji Srpske.
---------------------------------
Ali,tu je djedin princ,da poruci Bosnjacima kako se trebaju pomiriti sa sudbinom i da su praznici u PC sasvim u skladu sa njegovim zeljama.
31.01.2011 16:10
VAŠINGTON - Politički analitičar iz Vašingtona Stiven Mejer smatra da ministar inostranih poslova Turske Ahmet Davutoglu nije želio da prisustvuje na zvaničnom događaju gdje je istaknuta zastava Republike Srpske, jer to može da bude protumačeno kao podrška nezavisnosti ili autonomiji Srpske.
---------------------------------
Ali,tu je djedin princ,da poruci Bosnjacima kako se trebaju pomiriti sa sudbinom i da su praznici u PC sasvim u skladu sa njegovim zeljama.
- muha_sa
#149 Re: Potez Ahmeta Davutoglua
kroz dževdžir zagizagazaga wrote:i ovdje kolac.....sta vam je ljudi
- muha_sa
#150 Re: Potez Ahmeta Davutoglua
kad nekad ova moja kobra prešalta na neki od rs tv kanala i potrefi se vrijeme za vremensku prognozupopajic wrote:Ama savladao sam da je i RS nasmuha_sa wrote:posjeta je bila Bosni I Hercegovinipopajic wrote:Ja, sto vas Ahmo zadevera![]()
Nije me puno interesovalo pa ne skontah - je li posjeta bila RSu ili BIH ?taj entitet je sastavni dio BiH
na njihovu žalost, al
![]()
...nego ne s kontah sto nije zapucao u predsjednistvo pa da na nivou popije jednu tursku, umjesto sa mucavim Dodom splacinu od sikteruse
![]()
Ne mogu da pofatam... pa me ubij