Posteno
- Adriatic
#301 Re: Posteno
Šta je sa Hrvatima iz RS-a i onima koji nisu iz West Hercegovine?
Misli li na njih iko?
Misli li na njih iko?
- joint union
#302 Re: Posteno
Sa Suljagicem kontao: "namamiti i dio desnih glasača"Mister Yes wrote:To je već Komšina pogrešna procjena ali ko ga jebe. Jasno je da mu je Suljagić samo štetio (dobio manje glasova nego DF) ali eto Komšić je očigledno smatrao da mu treba još jedno jako ime da ne bi ljudi mislili da je DF DJL. Vjerovatno je pokušao namamiti i dio desnih glasača mada mislim da je time samo udaljio dio lijevih. Anyway, Komšić je Suljagića želio u stranci sigurno ali vjerovatno ne za člana predsjedništva već za parlament. Onda su iz HDZ-a i SBB-a obećali koaliciju (ako se skupi dovoljno glasova) plus naravno sve ostale benefite koje nosi saradnja sa SBB-om (Avaz). Ali trebao se skloniti Čoviću sa puta. I sklonio se.joint union wrote: Za ovo drugo hoces da kazes da je Cova sredio Komsicu Avaz preko Radoncica?
Znaci Cova insistira na Suljagicu da bi sutnuo Marjanovica, a onda Komsicu sredjuje da Avaz ne blati tog istog Suljagica? I Komsic je tu, na neki volseban nacin, na dobitku? E jbg.
Evo da zanemarimo Marjanovića. Mogao je kandidirati nekog drugog za hrvatskog člana a da ne kandiduje nikog za bošnjačkog. Naravno ne nekog anonimnog starca iz Livna. Neki normalan iole poznat Hrvat iz Sarajeva i DF bi danas imao člana predsjedništva a Čović bi plakao gorke suze.
- joint union
#303 Re: Posteno
To nisu pravi Hrvati. To su Alijini Hrvati!Adriatic wrote:Šta je sa Hrvatima iz RS-a i onima koji nisu iz West Hercegovine?
Misli li na njih iko?
-
Hafis
#304 Re: Posteno
Kako da ne, misli okolina itekako. Svaki dan ih pitaju: zar ste još tu?Adriatic wrote:Šta je sa Hrvatima iz RS-a i onima koji nisu iz West Hercegovine?
Misli li na njih iko?
- seln
#305 Re: Posteno
Bolje i to no Dretelj.Hafis wrote:Kako da ne, misli okolina itekako. Svaki dan ih pitaju: zar ste još tu?Adriatic wrote:Šta je sa Hrvatima iz RS-a i onima koji nisu iz West Hercegovine?
Misli li na njih iko?
- Dozer
#306 Re: Posteno
Moje misljenje je da ce ovdje doci do totalnih blokada svega i svacega, a ako ne dodje do blokada i ako se vlast uspostavi na bazi cisto etno-nacionalistickih stranaka (SDS/HDZ/SNSD i /ili SDS), tada cemo imati totalni raspad svega.
SDA i HDZ ce se dogovoriti oko tzv. "Hrvatskog pitanja". Tacnije, davno su oni to dogovorili, a sad ce se samo sve to i konacno verifikovati. Narodu je mozak dovoljno ispran etno-nacionalizmom, i tu nece biti nekih bitnih reakcija od strane Bosnjaka.
SNSD-u/SDS-u to sve ionako odgovara, jer time jacaju i svoje separatisticke pozicije RS-a.
DF vjerovatno nece ici u vlast sa SDA i HDZ. Sa SDA nece jer bi im to bilo politicko samoubistvo, posto je velika vecina DF-ovih glasaca za njih glasala upravo kako bi se SDA konacno makla sa scene, a mislim da Komsic nije toliko glup da napravi istu gresku kao i Zlajoglu. Sa HDZ nece iz vec spomenutih razloga, tj. radi "Hrvatskog pitanja" na koje DF, kao probosanska stranka, jednostavno nece niti moze pristati.
SBB, iako tvrde da nece s ovima i onima, na kraju ce uci u vlast pod izgovorm "da pokusaju uticati na stvari, jer je to jedino tako moguce". Ipak je Fahro "mali" megaloman, na kraju svega.
SDP ce, naravno, prodati i ono malo zicegu sto im je ostalo, pa nebitno kome, samo kako bi na bilo koji nacin ostali u igri.
Ukratko, kako god se okrene, ne valja. Od ekonomije, o kojoj su se svi polomili pricajuci pred izbore, nece biti nista. Ekonomski razvoj ponajmanje odgovara upravo onima koji su svasta nesto obecavali i tupili kako je to jedini izlaz (SDA, HDZ i SNSD/SDS). Nemojmo biti djeca... Oni da su bilo sta na ekonomiji htjeli raditi, to bi uradili za proteklih 20 godina.
Ono sto ce oni sad pokusati uraditi (i uspjece u tome) jeste dodatno nazadovanje i degradacija svega, od ekonomije, preko zdravstva, pa do obrazovanja, posto je to jedini sistem u kojem oni mogu opstajati.
SDA i HDZ ce se dogovoriti oko tzv. "Hrvatskog pitanja". Tacnije, davno su oni to dogovorili, a sad ce se samo sve to i konacno verifikovati. Narodu je mozak dovoljno ispran etno-nacionalizmom, i tu nece biti nekih bitnih reakcija od strane Bosnjaka.
SNSD-u/SDS-u to sve ionako odgovara, jer time jacaju i svoje separatisticke pozicije RS-a.
DF vjerovatno nece ici u vlast sa SDA i HDZ. Sa SDA nece jer bi im to bilo politicko samoubistvo, posto je velika vecina DF-ovih glasaca za njih glasala upravo kako bi se SDA konacno makla sa scene, a mislim da Komsic nije toliko glup da napravi istu gresku kao i Zlajoglu. Sa HDZ nece iz vec spomenutih razloga, tj. radi "Hrvatskog pitanja" na koje DF, kao probosanska stranka, jednostavno nece niti moze pristati.
SBB, iako tvrde da nece s ovima i onima, na kraju ce uci u vlast pod izgovorm "da pokusaju uticati na stvari, jer je to jedino tako moguce". Ipak je Fahro "mali" megaloman, na kraju svega.
SDP ce, naravno, prodati i ono malo zicegu sto im je ostalo, pa nebitno kome, samo kako bi na bilo koji nacin ostali u igri.
Ukratko, kako god se okrene, ne valja. Od ekonomije, o kojoj su se svi polomili pricajuci pred izbore, nece biti nista. Ekonomski razvoj ponajmanje odgovara upravo onima koji su svasta nesto obecavali i tupili kako je to jedini izlaz (SDA, HDZ i SNSD/SDS). Nemojmo biti djeca... Oni da su bilo sta na ekonomiji htjeli raditi, to bi uradili za proteklih 20 godina.
Ono sto ce oni sad pokusati uraditi (i uspjece u tome) jeste dodatno nazadovanje i degradacija svega, od ekonomije, preko zdravstva, pa do obrazovanja, posto je to jedini sistem u kojem oni mogu opstajati.
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
-
Hafis
#308 Re: Posteno
I ovo je zajebano....sve nešto k'o čekaš, a u stvari čekaju na tebe.seln wrote:Bolje i to no Dretelj.Hafis wrote:Kako da ne, misli okolina itekako. Svaki dan ih pitaju: zar ste još tu?Adriatic wrote:Šta je sa Hrvatima iz RS-a i onima koji nisu iz West Hercegovine?
Misli li na njih iko?
-
Hafis
#309 Re: Posteno
stani malo rođak, stani.Dozer wrote: DF vjerovatno nece ici u vlast sa SDA i HDZ. Sa HDZ nece iz vec spomenutih razloga, tj. radi "Hrvatskog pitanja" na koje DF, kao probosanska stranka, jednostavno nece niti moze pristati.
Ovom rečenicom si izravno doveo u pitanje autoritet nekoliko forumskih razvikanijih analitičara, koji svoju teoriju upravo i temelje na dogovoru Komšića i Čovića koji se desio na tajanstvenoj večeri u jednom širokom hercegovačkom gradu.
Osim što su u detalje pobrojali cjelokupan meni koji je sluižen te noći, počevši od salate od mladog kupreškog kupusa i travarice kuma Ićana Gašpara iz Oklaja, pa sve do završnice u obliku Sacher torte i bukare isusove krvi iz podruma obitelji Vasilj, oni su u najsitnije detalje ovdje izložili taj pakleni Čović-Komšić plan u kojem namjeravaju u budućnosti naguziti brojne političare u BiH i napraviti poluge svoje vlasti.
i sad ti kažeš ništa od toga, k'o DF je probosanska stranka (što god to značilo) i ne može svariti to ''hrvatsko pitanje'' i hvala dobrim domaćinima na besplatnoj večeri, čestitke šefu kuhinje i eto nas svakako ako bude opet kakva džabahinluka ugurati u drobinu.
Last edited by Hafis on 05/11/2014 16:55, edited 2 times in total.
- seln
#310 Re: Posteno
U Kuranu casnom stoji: cekajte, a cekacemo i mi.Hafis wrote:I ovo je zajebano....sve nešto k'o čekaš, a u stvari čekaju na tebe.seln wrote:Bolje i to no Dretelj.Hafis wrote: Kako da ne, misli okolina itekako. Svaki dan ih pitaju: zar ste još tu?
- no_mani=no_fjučr
#311 Re: Posteno
A onda je big mama skuhala kristala, pa je Zeljkec dao glavu za jos!Hafis wrote:stani malo rođak, stani.Dozer wrote: DF vjerovatno nece ici u vlast sa SDA i HDZ. Sa HDZ nece iz vec spomenutih razloga, tj. radi "Hrvatskog pitanja" na koje DF, kao probosanska stranka, jednostavno nece niti moze pristati.
Ovom rečenicom si izravno doveo u pitanje autoritet nekoliko forumskih razvikanijih analitičara, koji svoju teoriju upravo i temelje na dogovoru Komšića i Čovića koji se desio na tajanstvenoj večeri u jednom širokom hercegovačkom gradu.
Osim što su u detalje pobrojali cjelokupan meni koji je sluižen te noći, počevši od salate od mladog kupreškog kupusa i travarice kuma Ićana Gašpara iz Oklaja, pa sve do završnice u obliku Sacher torte i bukare isusove krvi iz podruma obitelji Vasilj, oni su u najsitnije detalje ovdje izložili taj pakleni Čović-Komšić plan u kojem namjeravaju u budućnosti naguziti brojne političare u BiH i napraviti poluge svoje vlasti.
i sad ti kažeš ništa od toga, k'o DF je probosanska stranka (što god to značilo) i ne može svariti to ''hrvatsko pitanje'' i hvala dobrim domaćinima na besplatnoj večeri, čestitke šefu kuhinje i eto nas svakako ako bude opet kakva džabahinluka ugurati u drobinu.
-
bole1st
#312 Re: Posteno
Nisam ni pricao o detaljima rjesenja, nego o tome da su bosnjacki politicari pogrijeshili u izboru problema koji ce staviti na stol. Obzirom da je problem izmisljen, nemaju nacin da definiraju pregovaracki raspon, tj. sta zele da postignu i minimum do koga mogu da idu u pregovorima. Jedino sto imaju je neki subjektivni osjecaj da Hrvati ne smiju da budu previse zadovoljni rjesenjem. To je pregovaracki pakao u koji su sami sebe doveli.Mister Yes wrote:
To nije rješenje već principi. Najjednostavnije rješenje sam ja davno napisao:
-jedna član predsjedništva kandidat koji je dobio najviše glasova u RS-u bez obzira kako se zove i izjašnjava
-dva člana predsjedništva kandidati koji su dobili najviše glasova u Federaciji bez obzira kako se zovu i izjašnjavaju uz uslov da je jedan od njih dobio podršku barem 10% glasača iz kontrolnog područja (kontrolno područje čine opštine Posušje, Široki Brijeg, Grude, Ljubuški, Čitluk, Tomislavgrad, Orašje i Domaljevac)
Tvoje rjesenje je zanimljivo, s tim da realnije zvuci da se pobrojane opcine zamijene sa "opcine u kojima je preko 50% hrvata po zadnjem popisu", a da se 10% zamijeni sa "33% ili najvise glasova ako niko nema 33%".
- Mister Yes
#313 Re: Posteno
Ima Suljagić i svojih desnih preporuka. Recimo prvi mart, udaranje žene i sličnojoint union wrote: Sa Suljagicem kontao: "namamiti i dio desnih glasača"? Jel' govorimo o onom Suljagicu koji je ratovao sa vjeronaukom i reisom? Koji je crven do kosti? Znam. Klonirali su Suljagica u supertajnoj laboratoriji u Grudama! Ili Komsica? Ili Covica
![]()
- Mister Yes
#314 Re: Posteno
E to već neće biti prihvatljivo jer previše podsjeća na treći. Nama je ovdje cilj naći to neko "kontrolno područje" koje su nužno mora nacrtati da se obezbjedi da Bošnjaci neće birati Hrvatima predstavnika, ali koje neće podsjećati na treći i koje će se sastojati od opština na koje Bošnjaci nemaju ama baš nikakve pretenzije. A to su samo one opštine koje sam spomenuo. Dovoljno je da u tu grupu ubaciš opštinu Livno i već imamo problem. A da ne govorimo o opštinama Neum ili Prozor. Dakle samo one opštine na koje Bošnjaci imaju 0% pretenzija. A to su Posušje, Široki Brijeg, Grude, Ljubuški, Čitluk, Tomislavgrad, Orašje i Domaljevac. A i to je dovoljno da se obezbjedi da Bošnjaci neće birati Hrvatima jer u tih 8 opština nema šansi da Bošnjački kandidat dobije 10% glasova kad su tu Hrvati 99% stanovništva. Cilj nam je naći najmanji zajednički sadržilac a to je to.bole1st wrote: Tvoje rjesenje je zanimljivo, s tim da realnije zvuci da se pobrojane opcine zamijene sa "opcine u kojima je preko 50% hrvata po zadnjem popisu"
-
Hafis
#315 Re: Posteno
Izgleda da će nam tvarno početi titrati, da da mi je već pomalo unaprijed neugodno.
Što ćemo s federalnim Domom naroda i ''Hrvatima'' iz Goražda. Da mi nekako objedinimo par tih sumnjivih kantona u jednu virtualnu jedinicu...mislim nakon izbora kada se bude odlučivalo o Domu naroda. Nije dobro izbalansiran način izbora hrvatskih zastupnika u Dom naroda GK=PK.
Što ćemo s federalnim Domom naroda i ''Hrvatima'' iz Goražda. Da mi nekako objedinimo par tih sumnjivih kantona u jednu virtualnu jedinicu...mislim nakon izbora kada se bude odlučivalo o Domu naroda. Nije dobro izbalansiran način izbora hrvatskih zastupnika u Dom naroda GK=PK.
-
bole1st
#316 Re: Posteno
Meni je i dalje nejasno sta bosnjacki politicari zele da postignu, da rjesenje nikog ne moze da podsjeti na treci entitet?
Obizrom da nisu u stanju da javno formulisu ciljeve, tesko je spekulirati o rjesenjima.
Po onom sto smo napisali, ne pravi se ni posebna izborna jedinica, tako da ne razumijem kako to moze nekog da podsjeca na treci entitet.
Ako je problem moguca asocijacija na treci, moze da se kaze nesto sto ne podsjeca na treci, tipa:
"preko jedne trecine glasova zbirno u kantonima ZHK, K10 i PK",
"najveci broj glasova u barem jednom od kantona ZHK, K10 i PK".
Kakve pretenzije Bosnjaci imaju prema Livnu? Da se tamo nasele u buducnosti?
Obizrom da nisu u stanju da javno formulisu ciljeve, tesko je spekulirati o rjesenjima.
Po onom sto smo napisali, ne pravi se ni posebna izborna jedinica, tako da ne razumijem kako to moze nekog da podsjeca na treci entitet.
Ako je problem moguca asocijacija na treci, moze da se kaze nesto sto ne podsjeca na treci, tipa:
- Mister Yes
#317 Re: Posteno
Naravno. To je već dogovoreno. I Komšić i Izetbegović su već rekli da treba ukrupnjivati kantone. Za očekivati je da će se spojiti SK, TK, ZDK i BPK u jedan kanton. A onda će se u domove naroda ulaziti po ovom novom popisu. Biće to rješeno Hafise. Sve će se dogovoriti osim crtanja trećegHafis wrote:Izgleda da će nam tvarno početi titrati, da da mi je već pomalo unaprijed neugodno.
-
bole1st
#318 Re: Posteno
Mozda treba spojiti BPK sa SK, ali zasto bi se TK i ZDK spajali sa SK? Jedino ako Bosnjaci hoce svoj entitet u formi mega kantona.Mister Yes wrote: Naravno. To je već dogovoreno. I Komšić i Izetbegović su već rekli da treba ukrupnjivati kantone. Za očekivati je da će se spojiti SK, TK, ZDK i BPK u jedan kanton. A onda će se u domove naroda ulaziti po ovom novom popisu. Biće to rješeno Hafise. Sve će se dogovoriti osim crtanja trećeg
- Kikibombona
#319 Re: Posteno
Koalica SDA i DF bi bila kratkorocno i dugorocno idealna za SDA i pogubna za DF i HDZ.
DF ne bi mogao pristati na zahtjeve Covica sto bi oslabilo poziciju HDZea za naredne izbore. Hrvati bi bili pomalo razocarani zato sto i ovaj put Covic ne bi ispunio obecano.
SDA biracko tijelo je zilavo. Zastoj u slucaju neprovedbe presude Sejdic-Finci bi se lomio preko ledja DFa. Isto kao sto je ovaj put bilo sa SDP i prosli sa SBiH.
SDA se povuce i pusti partnere da se krve sa srpskim i hrvatskim strankama........
DF ne bi mogao pristati na zahtjeve Covica sto bi oslabilo poziciju HDZea za naredne izbore. Hrvati bi bili pomalo razocarani zato sto i ovaj put Covic ne bi ispunio obecano.
SDA biracko tijelo je zilavo. Zastoj u slucaju neprovedbe presude Sejdic-Finci bi se lomio preko ledja DFa. Isto kao sto je ovaj put bilo sa SDP i prosli sa SBiH.
SDA se povuce i pusti partnere da se krve sa srpskim i hrvatskim strankama........
- Mister Yes
#320 Re: Posteno
K10 je sporan i tu ne treba čačkati. To je jedan od 3 kantona u kojima treba dvotrećinska većina u skupštini kantona za formiranje vlasti. Druga dva su SBK i HNK. Nije to slučajno. Znam da Hrvati vole računati i K10 kao Hrvatski kanton ali realnost je da je taj kanton u istom režimu kao i druga dva mješana kantona (SBK i HNK). Osam opština koje sam ja spomenuo uključuju i Tomislavgrad iz K10 ali i Čitluk iz HNK kao i dvije opštine iz PK.bole1st wrote:Meni je i dalje nejasno sta bosnjacki politicari zele da postignu, da rjesenje nikog ne moze da podsjeti na treci entitet?
Ono što je bitno je da se tim rješenjem (8 opština) garantuje da će Hrvati birati svog člana a da se time ne pravi nešto što je sumnjivo Bošnjacima. Znači rješenje problema i kompromis a to je ono čemu trebamo težiti u ovoj zemlji.
-
bole1st
#321 Re: Posteno
Znaci da cilj nije da izbor hrvatskog clana predsjednistva nikog ne podsjeca na treci, nego da se prilikom izbora ne pominju opcine ili kantoni u kojima ima vise od 5% Bosnjaka? Lakse bi bilo da znamo izmedju cega trazimo kompromis. 
-
Hafis
#322 Re: Posteno
Izgleda da je zapelo upravo na tim ''kontrolnim'' općinama, odnosno nikako da se u Sarajevu dogovore koje su to općine ''na koje Bošnjaci imaju 0% pretenzija''. Zato recimo Neum ne može biti ''kontrolna'' općina, unatoč činjenici da u njemu živi 99% Hrvata, jer su pretenzije prema njemu oho ho.bole1st wrote:Znaci da cilj nije da izbor hrvatskog clana predsjednistva nikog ne podsjeca na treci, nego da se prilikom izbora ne pominju opcine ili kantoni u kojima ima vise od 5% Bosnjaka? Lakse bi bilo da znamo izmedju cega trazimo kompromis.
Ha se i to riješi, riješili smo i S-F.
Samo ne znam je li itko obavijestio Emira Suljagića za te pojedinosti...da ne razjebe s onom pričom sve prije vremena?
- Mister Yes
#323 Re: Posteno
Zašto se ne bi spojili? Treba li se to Tuzla ili Zenica iz nekog razloga bojati dominacije Sarajeva? Ništa više nego Split ili Rijeka trebaju Zagreba.bole1st wrote:Mozda treba spojiti BPK sa SK, ali zasto bi se TK i ZDK spajali sa SK?Mister Yes wrote: Naravno. To je već dogovoreno. I Komšić i Izetbegović su već rekli da treba ukrupnjivati kantone. Za očekivati je da će se spojiti SK, TK, ZDK i BPK u jedan kanton. A onda će se u domove naroda ulaziti po ovom novom popisu. Biće to rješeno Hafise. Sve će se dogovoriti osim crtanja trećeg
Kantoni su napravljeni kao garancija Hrvatu iz Gruda da ga neće tući policajac Bošnjak iz Sarajeva već policajac Hrvat iz ZHK. Da ga neće liječiti doktor iz Zenice već iz Širokog Brijega. Da će imat svoje ministarstvo obrazovanja. Ali ništa od toga ne treba Tuzlaku kao zaštita od Sarajeva.
-
Hafis
#324 Re: Posteno
E jebat ga, već si sam odgovorio na to pitanje: Zasto bi Bosnjaci imali pretenzije prema necemu sto bi trebalo da je i njihovo svakako?jahtas wrote: Govoris o bosnjackim pretenzijama prema Neumu? Zasto bi Bosnjaci imali pretenzije prema necemu sto bi trebalo da je i njihovo svakako?
Inace jesu li Bosnjaci vojno napali Neum? Nisu
Jesu li Bosnjaci naseljavali u vecinski prijeratni hrvatski Neum, Bosnjake, kao sto su to radili Hrvati u vecinskom prijeratnom bosnjackom Stolcu? Nisu.
Prema tome, o kakvim ti "bosnjackim pretenzijama prema Neumu" govoris?
Ima li neko drugo pitanje, al' da me pustiš da sam odgovorim?
-
Novak20
#325 Re: Posteno
Stručnjak, jel' rodio krompir u Holandiji/Nizozemskoj?kompaS1 wrote:
Dobro a sta ti predlazes? Na koji nacin da budemo pazljivi? Saveznistvom sa SDS-om i dogovor sa Beogradom je super moguc. To je stvar dogovora na relaciji Washington-Ankara -Beograd-Sarajevo. Dakle bitno je reci samo da mi nismo zainteresirani za RS, pustamo ih na miru u tom entitetu a oni nas i nasem entitetu FBIH.
Zapamti da je nama u interesu FBIH. I to je buducnost. Dogovor izmedju Bosnjaka i Srba sve rjesava. U interesu nam je Mostar, Stolac, Neum, Livno ,Duvno, Kupres. Dakle spajanje sa Krajinom i izlazak na more. A takav nas interes odgovara i Srbima! Dakle zajednicki interes itekako postoji. Covic tu proba nesto da ga spasava Dodik a Dodik to koristi samo u predizborne svrhe (on se nikada nije namjeravao odvojiti vec samo predstavljati kao jakim Bajom). Obicna budaletina koja im je sjebala ekonomiju (odgovaralo nam je do nekle). Ali sada se osjeti nova politika kako iz Beograda tako i iz RS-a. Turska kao novi igrac je poslala poruku Beogradu. Poruka je primljena. Odnosi se promjenili na relaciji RS-Sarajevo.
Dodik je sada proslost. To se odavno osjeca. Srbi su ekonomski unisteni. Prodao je st aje se prodalo moci a preko medija deceniju trubiju o tome kako im ide dobro. Ekonomija 10 puta gora od FBIH. Dakle tamo se radja nova politika koju zanima RS i ekonomija. RS u sastavu BiH.
Dakle mi prihvatamo tu njihovu ispruzenu ruku. Ne zato sto ih volimo nego zato sto donosi relativan mir u BiH. Neka oni gledaju u svoju lijepu RS i neka ne diraju Bosnjake a mi gledamo nasu FBIH i necemo dirati srbe u Drvaru, BPetrovcu, itd.
Dakle stvar je jako jasna. Covica otresti kao slinu. Mozda ne u naredne 4 godine ali to je pitanje samo vremena. Mozda je Dodik vec pao a sa njim padaju i Hrvati Tudjmanovi zauvijek. Taj pad ce biti vrlo tvrd. Jer mis mo sada u principu na ratnoj nozi sa njima.
Otresaj jadan sline tamo gdje živiš i pazi da te Gert Vilders ne šutne nazad u BiH. To bi za tebe bio vrlo tvrd pad u realnost.