Posteno
- lua
#226 Re: Posteno
Ja stvarno ne znam šta si se upaliJo fanaticose. Mi samo NEdamo svoju državu.

- madner
#227 Re: Posteno
Opet ovi kravatasi nesto hoce a nista ne nude.
- joint union
#228 Re: Posteno
E'o nude ajvarmadner wrote:Opet ovi kravatasi nesto hoce a nista ne nude.
- madner
#229 Re: Posteno
Nije mi to Mittelevropski, ja samo furam evropske gradjanske vrijednosti.
Hajvar mora biti iz Makedonije.
- Mister Yes
#230 Re: Posteno
Pa za Marjanovića bi glasali svi koji su glasali za Suljagića i Popovića (DF glasači) a to je 121.513 glasova plus što bi za Marjanovića glasali i oni Bošnjaci koji su glasali za Raguža a to je cca 50.000 glasova (razlika između glasova koje je dobio Raguž i glasova koje je dobio HDZ90). Znači ukupno cca 170.000 glasova a Čović je dobio 128.053.joint union wrote:Kako?Mister Yes wrote:Čista gluma. Pa uvođenje u igru Suljagića umjesto Marjanovića je direktno ustoličilo Dragana Čovića. Ne daj se zavarati.Hafis wrote:Imamo i Emira Suljagića na forumu.
Inače, DF će daleko dogurati s onakvim kadrom, još ako puste tog živču negdje na pregovore![]()
Sve stranke još uvijek imaju predizbornu retoriku jer kako sad stvari stoje nije nemoguće da se ponove izbori. Ovako kako je biće jako teško firmirati vlast tako da novi izbori nisu nemogući. Zato svi još uvijek imaju retoriku kao da je predizborna kampanja
- madner
#231 Re: Posteno
Jos da Marjanovic sebe smatra Hrvatom, ta teorija bi imala nekog smisla.
No kao i obicno, suplji pada na predpostavkama.
- Mister Yes
#232 Re: Posteno
Tačno, ali nisu pare jedina korist koju neko može imati od politike. Ulazak u istorijske knjige je također primamljiv. Onaj ko je već prilično nakrao može u tome (da postane istorijska ličnost) vidjeti veću korist nego u parama.joint union wrote:Niko se nikad nije dovoljno nakrao, to kao pojam ne postoji.Mister Yes wrote: To bi bilo tako da je Čović besmrtan. Ali nije besmrtan. Do sada se već dovoljno nakrao i jedino što ga sad još motiviše je da uđe u istoriju recimo kao čovjek koji je hrvatima obezbjedio izbornu jedinicu u BiH. E tad će, vjeruje, biti besmrtan
Odrekli su se entiteta u BiH da bi dobili cjelovitu Hrvatsku. Ali su ipak dobili kantone i status konstitutivnog naroda u BiH. Sada bi to da mijenjaju za izbornu jedinicu jer vide da im kantoni i konstitutivnost ne vrijede punojoint union wrote:Hrvati u BiH su se Vasingtonskim, a kasnije Dejtonskim sporazumom odrekli svoje PC u BiH, te da bi dobili mogucnost da je prave treba prvo ponistiti ova dva sporazuma.
-
Hafis
#233 Re: Posteno
Znači da sumiramo: negdje su se dobro prejebali u računici.Mister Yes wrote:
Pa za Marjanovića bi glasali svi koji su glasali za Suljagića i Popovića (DF glasači) a to je 121.513 glasova plus što bi za Marjanovića glasali i oni Bošnjaci koji su glasali za Raguža a to je cca 50.000 glasova (razlika između glasova koje je dobio Raguž i glasova koje je dobio HDZ90). Znači ukupno cca 170.000 glasova a Čović je dobio 128.053.
Zlatko je maher bio za to spletkarenje, a ovi ne znaju ni gdje su šuplji.
Plakat ćete vi još za Zatkom,
-
Breathless
#234 Re: Posteno
Dosta je bilo namirivanja velikosrpskih i velikohrvatskih aspiracija preko ledja BiH i Bosnjaka. Kad ce se oslusnuti glas bosnjackog naroda, koji je sveden u geto i doveden u situaciju da bosnjacki glas, iako najbrojniji vrijedi mnogo mnogo manje od onih koji bi u svakoj drugoj zemlji po svojoj brojnosti imali status nacionalne manjine? Cekam samo da se to pitanje pokrene pred medjunarodnim institucijama i time se stavi tacka na sramnu diskriminaciju i apartheid koji se vrsi nad jednim narodom, danas u sred Evrope, u 2014. godini. Nema "pravde" koja bi tu nepravdu mogla odbraniti.Hafis wrote: Mislim da je mnogo mnogo jeftinije ali i dugoročno korisnije ipak malo oslušnuti glas jednog naroda,
- Mister Yes
#235 Re: Posteno
madner wrote:Jos da Marjanovic sebe smatra Hrvatom, ta teorija bi imala nekog smisla.
- joint union
#236 Re: Posteno
Jednom sam te vec pitao, evo opet cu: Jesi siguran da je Marjanovic htio biti clan Predsjednistva iz reda Hrvatskog naroda?Mister Yes wrote:
Pa za Marjanovića bi glasali svi koji su glasali za Suljagića i Popovića (DF glasači) a to je 121.513 glasova plus što bi za Marjanovića glasali i oni Bošnjaci koji su glasali za Raguža a to je cca 50.000 glasova (razlika između glasova koje je dobio Raguž i glasova koje je dobio HDZ90). Znači ukupno cca 170.000 glasova a Čović je dobio 128.053.
- madner
#237 Re: Posteno
Znamo svi da lupas gluposti, no nismo znali da ne znas citati.
Marjanovic je fino rekao da nema problem sa kandidaturom sa clana predsjednistva, ali ne kao kravata jer se tako ne osjeca.
Marjanovic je fino rekao da nema problem sa kandidaturom sa clana predsjednistva, ali ne kao kravata jer se tako ne osjeca.
- joint union
#238 Re: Posteno
E ako ovo nije majorizacija, ja ne znam sta je. Stidi se Madnerumadner wrote:Nije mi to Mittelevropski, ja samo furam evropske gradjanske vrijednosti.
- Mister Yes
#239 Re: Posteno
Hafis wrote:Znači da sumiramo: negdje su se dobro prejebali u računici.
- madner
#240 Re: Posteno
Kada supljak sada zavrti hrcka pa izbaci jos gluplju teoriju, to ce biti show. 
-
Hafis
#241 Re: Posteno
Ne vjerujem ja da su oni baš tako pametni.Mister Yes wrote:madner wrote:Jos da Marjanovic sebe smatra Hrvatom, ta teorija bi imala nekog smisla.
No kao i obicno, suplji pada na predpostavkama.smiješan pokušaj odbrane neobranjivog. Znamo svi da je Komšić javno rekao da će DF kandidat biti za hrvatskog člana predsjedništva. A znamo i da je Marjanović bio kandidat. I onda nakon dogovora u Širokom Brijegu Marjanović biva zamjenjen Suljagićem nakon čega napušta DF uz veoma zanimljive izjave za medije
Jednostavno se radilo o egoizmu, privatnoj međusobnoj nesnošljivosti i već nadaleko poznatoj naivnosti.
Zlatko bi u toj poziciji ugurao tri gola, što si rek'o ''Džeko''.
- joint union
#242 Re: Posteno
E hebes, da izvines, taj tajni sastanak kad svako zna za njega. I gdje, i kad, i sta se dogovaralo.Mister Yes wrote:Hafis wrote:Znači da sumiramo: negdje su se dobro prejebali u računici.E jadan si ti ako tako sumiraš. Nisu se nesrećo zajebali već su se tako dogovorili u Širokom Brijegu na tajnom sastanku HDZ-DF-SBB. E jebem ti fakultet kad ga svako završi
- Mister Yes
#243 Re: Posteno
madner wrote:Znamo svi da lupas gluposti, no nismo znali da ne znas citati.
-
Hafis
#244 Re: Posteno
Veliš tajni sastanak sve riješio.Mister Yes wrote:Hafis wrote:Znači da sumiramo: negdje su se dobro prejebali u računici.E jadan si ti ako tako sumiraš. Nisu se nesrećo zajebali već su se tako dogovorili u Širokom Brijegu na tajnom sastanku HDZ-DF-SBB. E jebem ti fakultet kad ga svako završi
E jebem ti onoga što te nauči postavljati karte, što su im to obećali pa odustaše??
Nije valjda da su se i tu prodali za večeru, k'o i birvaktile.
- Mister Yes
#245 Re: Posteno
Propjevao Marjanović nakon što je ljutito napustio DF. Šta ćeš. Emocijejoint union wrote:E hebes, da izvines, taj tajni sastanak kad svako zna za njega. I gdje, i kad, i sta se dogovaralo.Mister Yes wrote:Hafis wrote:Znači da sumiramo: negdje su se dobro prejebali u računici.E jadan si ti ako tako sumiraš. Nisu se nesrećo zajebali već su se tako dogovorili u Širokom Brijegu na tajnom sastanku HDZ-DF-SBB. E jebem ti fakultet kad ga svako završi
- Mister Yes
#246 Re: Posteno
Obećali su im da ih neće blatiti u Avazu. I ispunili su obećanje.Hafis wrote:što su im to obećali pa odustaše??
- joint union
#247 Re: Posteno
Evo sta je propjevao:Mister Yes wrote:
Propjevao Marjanović nakon što je ljutito napustio DF. Šta ćeš. Emocije
Iz ovoga zakljucujem da Marjanovic, ako je do tog sastanka i doslo, nije na njemu bio prisutan.Damir Marjanović wrote: "Prije dvije sedmice sam vratio svoju člansku kartu i napustio mjesto člana predsjedništva. Razlozi? Ima ih više, ali je presudilo to što su vodeći ljudi 'te stranke' ušli u zvanične predizborne koalicije i nezvanične predizborne kalkulacije sa već postojećim strankama koje su dobrim dijelom odgovorne za stanje u kojoj se BiH nalazi", napisao je Marjanović.
Istakao je da je bio jedan "nezvaničnih kandidata za člana predsjedništva", te da je nakon napuštanja stranke postao i "zvanični kandidat".
"Mogu shvatiti političke igre, iskorištavanje prilika, promjene strategije i sklapanje novih saveza. No, jednostavno ne mogu da shvatim fige u džepu, neiskrene riječi i tajne sastanke i dogovore 'ljutih neprijatelja' početkom jula u jednom 'širokom hercegovačkom gradu' (koji se naravno nikada nisu 'zvanično' desili). Da li je ovo kraj? Pa naravno da nije, jer idemo dalje – a kako bi drugačije", dodao je Marjanovic
Kao takav, on je propjevao
O kome, o cemu?
- Helena2014
#248 Re: Posteno
Prije dvije sedmice sam vratio svoju člansku kartu i napustio mjesto člana predsjedništva. RAZLOZI!? Ima ih više, ali je presudilo to što su vodeći ljudi "te stranke" ušli u zvanične predizborne koalicije i nezvanične predizborne kalkulacije sa već postojećim strankama koje su dobrim dijelom odgovorne za stanje u kojoj se BiH nalazi.Mister Yes wrote:madner wrote:Znamo svi da lupas gluposti, no nismo znali da ne znas citati.
Marjanovic je fino rekao da nema problem sa kandidaturom sa clana predsjednistva, ali ne kao kravata jer se tako ne osjeca.link?
Time je narušen polazni princip po kojem smo, kao novi pokret, trebali sami da se predstavimo svim Bosancima i Hercegovcima i ponudimo neka nova rješenja, ali i da se iskreno i snažno obračunamo sa svima onima koji su se u prošlosti dobrano ogriješili o ovu zemlju. DA – u jednoj fazi, do napuštanja "jedne od stranaka", bio sam jedan od nezvaničnih kandidata za člana predsjedništva.
Zanimljivo je da sam tek nakon napuštanja postao i zvanični kandidat, no sa zadnjom odlukom vodećih ljudi "te stranke" da se ide sa dva člana u izbornu trku, koja je po mojoj (nadam se pogrešnoj) procjeni samo prelazna faza ka odluci o jednom kandidatu čije se ime u medijima počelo spominjati simbolično baš jučer, moje je ime, na moje insistiranje, povučeno iz svakog opticaja.
http://www.slobodna-bosna.ba/vijest/152 ... _df_a.html
http://bportal.ba/damir-marjanovi-jedan ... jka-komia/
Last edited by Helena2014 on 05/11/2014 13:45, edited 1 time in total.
- Mister Yes
#249 Re: Posteno
o tajnim sastancima u širokom gradu i predizbornim koalicijama. Bio je član rukovodstva stranke. Ne mora biti na sastanku da bi znao o čemu se pričalojoint union wrote:Evo sta je propjevao:Mister Yes wrote:
Propjevao Marjanović nakon što je ljutito napustio DF. Šta ćeš. Emocije
Iz ovoga zakljucujem da Marjanovic, ako je do tog sastanka i doslo, nije na njemu bio prisutan.Damir Marjanović wrote: "Prije dvije sedmice sam vratio svoju člansku kartu i napustio mjesto člana predsjedništva. Razlozi? Ima ih više, ali je presudilo to što su vodeći ljudi 'te stranke' ušli u zvanične predizborne koalicije i nezvanične predizborne kalkulacije sa već postojećim strankama koje su dobrim dijelom odgovorne za stanje u kojoj se BiH nalazi", napisao je Marjanović.
Istakao je da je bio jedan "nezvaničnih kandidata za člana predsjedništva", te da je nakon napuštanja stranke postao i "zvanični kandidat".
"Mogu shvatiti političke igre, iskorištavanje prilika, promjene strategije i sklapanje novih saveza. No, jednostavno ne mogu da shvatim fige u džepu, neiskrene riječi i tajne sastanke i dogovore 'ljutih neprijatelja' početkom jula u jednom 'širokom hercegovačkom gradu' (koji se naravno nikada nisu 'zvanično' desili). Da li je ovo kraj? Pa naravno da nije, jer idemo dalje – a kako bi drugačije", dodao je Marjanovic
Kao takav, on je propjevao![]()
O kome, o cemu?
"ali je presudilo to što su vodeći ljudi 'te stranke' ušli u zvanične predizborne koalicije i nezvanične predizborne kalkulacije"
"ne mogu da shvatim fige u džepu, neiskrene riječi i tajne sastanke i dogovore 'ljutih neprijatelja' početkom jula u jednom 'širokom hercegovačkom gradu' "
- tandmand
#250 Re: Posteno
Dijeliti, nego sta !?lua wrote:Gledajući emisiju Pošteno, kao i svi drugi čestiti Bošnjaci u ovoj državi, tiho sam samo prošaputala:
I to po Avnojevskim granicama. Treci entitet formirati u Imotskoj krajini a glavni grad buduce RS neka bude Knin.