Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
-
sumirprimus
#5976 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
jači tlači, simple as that.
taj vas merhametluk doci ce nam svima glave.
taj vas merhametluk doci ce nam svima glave.
- dr_Evil
#5977 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Hocu braca, inace sam ja poznati podrzavaoc sdfa iz Mostara grada. Samo jako, samo desno, moj moto.sumirprimus wrote: ↑12/09/2023 13:11 brao nek si se ti meni nagovorio, svaka cast. sad nastavi siljit zasdfa, doduse dol vam i jesu u mostaru na vlasti
haman su i oni prespavali ovi vasi mislim 4 godine ratau tunguziji, al drugo je to jele![]()
Mostar je svakako tunguzija, jos od 91-e, a limes nam tezi da postanemo Papua i NOva Gvineja.
-
sumirprimus
#5978 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
vidim i ja sve nasa strankasi u mostatru cudo jedno nevidjeno, a za sda glasaju puhovi, a da za to je kriva jel ono irma baralija i ona druga od anam onih jelte 
-
sumirprimus
#5979 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
upravo ovu mantru gura sda decenijama, svi su neprijatelji naroda i drzave, i sa njima ne treba, osim ako to nije sda u pitanju jer se tada mora, zarad istog tog naroda i drzave koalirat .
a dotad puj to. ustase!
a dotad puj to. ustase!
- dr_Evil
#5980 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Ja predlazem da ti dodijelimo kolumnu na klixu jer odlicno rezonujes politicku scenu, @Bloo mozes li sta sredit ovom mom ahbabu.sumirprimus wrote: ↑12/09/2023 13:16 vidim i ja sve nasa strankasi u mostatru cudo jedno nevidjeno, a za sda glasaju puhovi, a da za to je kriva jel ono irma baralija i ona druga od anam onih jelte![]()
-
sumirprimus
#5981 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
lukav latini, ko ce njma vjerovat. a tek stara kurava gospojina europa.
dotad cemo pisat bosancicom, i ne hvatat voz za istu tu eu... kkakv zamrs, kak ovo sami sebi ralzozite al fakat
dotad cemo pisat bosancicom, i ne hvatat voz za istu tu eu... kkakv zamrs, kak ovo sami sebi ralzozite al fakat
-
sumirprimus
#5982 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
to ahbab ne razumijem, ne pricam okupatorskim jezikom.dr_Evil wrote: ↑12/09/2023 13:18Ja predlazem da ti dodijelimo kolumnu na klixu jer odlicno rezonujes politicku scenu, @Bloo mozes li sta sredit ovom mom ahbabu.sumirprimus wrote: ↑12/09/2023 13:16 vidim i ja sve nasa strankasi u mostatru cudo jedno nevidjeno, a za sda glasaju puhovi, a da za to je kriva jel ono irma baralija i ona druga od anam onih jelte![]()
odlicno ja razumijem, sive zone bosnjacke politicke scene, nista ne moze, dok nije nasa goozica u pitanju onda sve moze, i u pamet sa lukavim latinima
- dr_Evil
#5983 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Kurate srece.. taman tako dodje.anelsol wrote: ↑12/09/2023 13:13 Bosna i Hercegovina je kurate sreće kad su savezništva u pitanju, počev od Stjepana Tomaševića pa do danas. Vazda smo imali neke ko fol saveznike koji bi nam redovno okrenuli leđa kad zagusti. Tako da... ne vjerujem ni EU, ni SAD- u ni Turcima, svi će oni opet okrenuti leđa ako bude trebala kakva pomoć i djelovati jedino u skladu sa vlastitim interesima. Zato mi moramo vjerovati u sebe, raditi na sebi i vjerovati samo sebi, a ako se ko fol saveznici uključe na bilo kakav konkretan način, uljudno zahvaliti na neočekivanoj pomoći.
Ne znam jesi li ti optimista, ali ja mislim da sam izgubio nadu, ne vidim izlaz.
Last edited by dr_Evil on 12/09/2023 13:22, edited 1 time in total.
-
sumirprimus
#5984 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
ne fakt vamo drvlje i kamenje po hdzu, osim ak nije u pitanju visedecenijska koalicija sda i hdz.a tad moze. jer se mora. inace je izdaja, jer bio je rat jelte wtf?
-
sumirprimus
#5985 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
tacno zamisljam strance i njihove tek upitnike iznad glava kad pocnu ove nase cvorove pokusavat shvatit.
-
Novak20
#5986 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Hrvatska politika je upravo sa tim procentima potpisala sporazume o osnivanju F BiH i opstanku BiH zaustavljanjem rata. Onda su došle intervencije MZ, VP, veleposlanika, nametanja političkih predstavnika Hrvatima i evo rezultata.Ozimician wrote: ↑12/09/2023 12:30Pa dobro, kako to mislis uraditi osim formiranjem 3. entiteta, sto je automatski separatizam?Novak20 wrote: ↑12/09/2023 12:25
Separatizam bi bio da hrvatska politika traži svoju neovisnu ili automnu nacionalnu jedinicu. A to se ne traži nego ograničene izmjene Ustava i Izbornog zakona BiH da se ne ponove Komšić i Edim.
Ako bošnjačka politika ne popusti u tome, ostaje kao problem separatista Dodik i RS sa kojima se hrvatska politika nema interesa sukobljavati dok ne dobije ono što hoće.
Treba li crtati ?
Pitanje bi bilo da li bi i u tom slucaju hrvatska politika pristala da proporcionalno tom podrucju ucestvuje u vlasti ili bi trazila 50-50 na nivou FBiH i 33-33-33 na nivou BiH ?
Ko garantuje da ce hrvatska politika na tom zahtjevu stati? Casna pionirska?
Zanimljivo je takodjer da je hrvatska politika zanemarila sve zlocine VRS nad Hrvatima i halalila taj dio BIH. Vjerovatno je spremna i da halali veci dio FBIH, ali bez odricanja u proporcijama vlasti. To je onda aparthejd.
Takodjer, sta Hrvati nude Bosnjacima (da se tako izrazim) pa da ovi pristanu na njihove zahtjeve, kakav kompromis?
Problem sa sijanjem iluzija je što se najčešće žanju sukobi.
A to što se nudi, zavisi od toga što se traži. Ako tražiš nacionalnu i unitarnu državu, sumnjam da će ti netko sa strane ponuditi pomoć u tome.
- Bosanski_kralj
#5987 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Nešto ne vjerujem da smo mi sposobni za ovakvo nešto.
Da se razumijemo, možemo mi vikati,, galamiti, govoriti da je Evropa kurva, a realno i jeste, ali sve bi to bilo daleko manje bitno da smo mi pravi. Da je kod nas i među nama uspostavljena pravda, reda, rad i disciplina.
I baš zbog nas ovakvih kakvi smo, kako vrijeme prolazi sve manje vjerujem u opstanak ove države. Jednostavno, mi nismo zaslužili da imamo državu, bez obzira na svu žrtvu koju smo u proteklom ratu podnijeli.
- nota1969
#5988 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
a najstariji klub balkana bez trofeja je?sumirprimus wrote: ↑12/09/2023 13:05 il mozda ko pitari sami protiv svih, pa zrinjski da godinama uzima titulu![]()
- laserShow
- Grijem se na: nacionalizam
#5989 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
To je to.Bosanski_kralj wrote: ↑12/09/2023 13:24 Da se razumijemo, možemo mi vikati,, galamiti, govoriti da je Evropa kurva, a realno i jeste, ali sve bi to bilo daleko manje bitno da smo mi pravi. Da je kod nas i među nama uspostavljena pravda, reda, rad i disciplina.
I baš zbog nas ovakvih kakvi smo, kako vrijeme prolazi sve manje vjerujem u opstanak ove države. Jednostavno, mi nismo zaslužili da imamo državu, bez obzira na svu žrtvu koju smo u proteklom ratu podnijeli.
-
Hakiz
#5990 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Kad je bio Rim, nismo htjeli njegovu vlast, pa nismo htjeli papinsko/katoličko-banovsku, pa nismo htjeli osmanlijsku, pa...dr_Evil wrote: ↑12/09/2023 13:12Ne znam iskreno jel sto smo muslimani. Gledano historijski odnos europe ili papinih drzava prema Bosni je uvijek bio nakaradan. Gaze nas ima 2000 godina, ono realno od rimljana, kasnije preko Venecije i "Madjarske". Uleti u Bosnu, popljackaj, otvori pijacu za roblje, ne priznaj kralja, ne salji pomoc kad dolaze turci u napad. Kasnije nepodrzavanje autonomije, pa cak ni u AUstro-ugarskoj nismo dobili status kakvo smo trebali, onda nas ubacili u Kraljevinu.. dalje se sve zna..Bosanski_kralj wrote: ↑12/09/2023 13:06
Slažem se da je danas glavna vodilja, u geopolitičkim vodama i međunarodnoj politici, interes.
Ali ipak, ima u svemu tome na kraju se nađe doza nacionalizma, religije i slično.
Niko me ne može uvjeriti u suprotno, da Evropa prema nama ne postupa jednako kao prema nekim drugima, samo zato što smo muslimani.
To je naprosto činjenica.
Koji je nas grijeh prema njima, zanimljivo bi bilo saznati.
Koja god sila da je došla, mi bili protiv nje, htjeli biti svoji.
Gdje ćeš veći grijeh?
- dr_Evil
#5991 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Za nas je drzava i zajednistvo stran pojam. Mi smo IMT (imal mene tu) nacija, i kao takvi smo uvijek spremni da prodamo drzavu za sitne interese. Ne znamo drugacije.. zasto je to tako mora neki psiholog da se pozabavi sa tim.Bosanski_kralj wrote: ↑12/09/2023 13:24Nešto ne vjerujem da smo mi sposobni za ovakvo nešto.
Da se razumijemo, možemo mi vikati,, galamiti, govoriti da je Evropa kurva, a realno i jeste, ali sve bi to bilo daleko manje bitno da smo mi pravi. Da je kod nas i među nama uspostavljena pravda, reda, rad i disciplina.
-
sumirprimus
#5992 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
zna senota1969 wrote: ↑12/09/2023 13:25a najstariji klub balkana bez trofeja je?sumirprimus wrote: ↑12/09/2023 13:05 il mozda ko pitari sami protiv svih, pa zrinjski da godinama uzima titulu![]()
bar u necemu prvi
cc think positive
- dr_Evil
#5993 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Upitno je to, taj odnos je konstanto bio neki oblik vazalskog, ali svaki od njih je pokusavao da i pored vazalskog kakav je bio zajamcen ostalima da unisti pojam Bosne, da ga i takvog nema.
-
sumirprimus
#5994 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
za vas koji ste otisli iz bosne vjerujem da je nasa drzava stran pojam realno.
i zavidim vam iskreno
i zavidim vam iskreno
-
sumirprimus
#5995 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
da mi je da gledam bosnu vasim ocima.
- agent_zero
#5996 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
https://www.klix.ba/vijesti/bih/na-soko ... /230912062
Dok se ne samoorganizujemo i upostavimo našu vojsku i granicu, ovo će postati normalna pojava.
Sutra će ruski fašisti i nacisti paradirati Ferhadijom i Obalom Kulina bana!
Ko ovo dopušta????
Dok se ne samoorganizujemo i upostavimo našu vojsku i granicu, ovo će postati normalna pojava.
Sutra će ruski fašisti i nacisti paradirati Ferhadijom i Obalom Kulina bana!
Ko ovo dopušta????
-
Hakiz
#5997 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Bio je vazalski, ali je uvijek bio neki otpor. Bošnjani protiv pape, Husein-Kapetan protiv osmanlija itd. Zamisli ti da imaš nekoga koga si pokorio, ko se borio protiv tebe, pa kada je shvatio da je nemoćan predao ti se, sluša te, ali iz svakog pogleda mu izlazi da te trpi što mora i da će te se riješiti čim mogne.
I ti bi mu pokušao uništiti ideju slobode i samosvjesnost. Ako nema za šta da se bori, neće se ni boriti.
A mi ćemo, samo kada nam dozvoli, dobrovoljno, moleći ga, postati vazali Brisela. Mi ćemo sretni 2.000 godina istorije, ako ne uspjeha onda barem prkosa prema jačem, baciti u kontejner. I to ne onaj za reciklažu.
- dr_Evil
#5998 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Mislim da reci bilo kome ko je proveo 80-90% svog zivota u Bosni da mu je domovina stran pojam je suludo, a ti realno trebao bi da probas otici vani, i ne ti nego svako. Mislim da svakom gradjaninu BiH treba koja godina van domovine da vidi realno da sistem u BiH nije normalan. Istovremeno ces sa distance uvidjeti sve dobre i lose stvari, a koje kada zivis u istoj uzimas pod normalno.
Takodjer kao neko ko je dosao moci ces vidjeti dobre i lose stvari zemlje u kojoj zivis, a dok domicilni uzimaju to pod normalno.
Uglavnom, niko ne ostane isti, svi se promijenu.
Takodjer kao neko ko je dosao moci ces vidjeti dobre i lose stvari zemlje u kojoj zivis, a dok domicilni uzimaju to pod normalno.
- dr_Evil
#5999 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Ima istine u tome sta zboris.Hakiz wrote: ↑12/09/2023 13:36Bio je vazalski, ali je uvijek bio neki otpor. Bošnjani protiv pape, Husein-Kapetan protiv osmanlija itd. Zamisli ti da imaš nekoga koga si pokorio, ko se borio protiv tebe, pa kada je shvatio da je nemoćan predao ti se, sluša te, ali iz svakog pogleda mu izlazi da te trpi što mora i da će te se riješiti čim mogne.
I ti bi mu pokušao uništiti ideju slobode i samosvjesnost. Ako nema za šta da se bori, neće se ni boriti.
A mi ćemo, samo kada nam dozvoli, dobrovoljno, moleći ga, postati vazali Brisela. Mi ćemo sretni 2.000 godina istorije, ako ne uspjeha onda barem prkosa prema jačem, baciti u kontejner. I to ne onaj za reciklažu.
-
sumirprimus
#6000 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
svi koji odu se promijenu, faktdr_Evil wrote: ↑12/09/2023 13:37 Mislim da reci bilo kome ko je proveo 80-90% svog zivota u Bosni da mu je domovina stran pojam je suludo, a ti realno trebao bi da probas otici vani, i ne ti nego svako. Mislim da svakom gradjaninu BiH treba koja godina van domovine da vidi realno da sistem u BiH nije normalan. Istovremeno ces sa distance uvidjeti sve dobre i lose stvari, a koje kada zivis u istoj uzimas pod normalno.
jesi ti sad otiso il si doso? il si otiso d se vratis, znas li dje si poso?