Pa logično da će pokušati ući u vladu kako bi makar malo mogli uticati da im se poveća standard.
Eno sad nam i penzioneri krivi.
Naravno da niisu penzioneri krivi, ali jeste njihova stranka kompromitovana ulaskom u vladu. Da li se povecao standard penzionera ulaskom predstavnika njihove stranke u Vladu?davis.ba wrote:I? Šta je tu novo?
Pa logično da će pokušati ući u vladu kako bi makar malo mogli uticati da im se poveća standard.
Mislim da oni nemaju uopšte nikakvog izbora. Bilo ko da je na vlasti oni će pokušati koalirati sa njima kako bi makar nekog uticaja imali. To da li su kompromitovani ne bih rekao jer će i sa SDP-om isto uraditi, jednostavno nemaju druge.Prenj wrote:Naravno da niisu penzioneri krivi, ali jeste njihova stranka kompromitovana ulaskom u vladu. Da li se povecao standard penzionera ulaskom predstavnika njihove stranke u Vladu?davis.ba wrote:I? Šta je tu novo?
Mislim da oni nemaju uopšte nikakvog izbora. Bilo ko da je na vlasti oni će pokušati koalirati sa njima kako bi makar nekog uticaja imali. To da li su kompromitovani ne bih rekao jer će i sa SDP-om isto uraditi, jednostavno nemaju druge.davis.ba wrote:Naravno da niisu penzioneri krivi, ali jeste njihova stranka kompromitovana ulaskom u vladu. Da li se povecao standard penzionera ulaskom predstavnika njihove stranke u Vladu?
cemu to? pa da tu stranku namah proglase SDPom onlineklif wrote:Ja sam se nadao da ces ti biti jedan od ugaonih kamena ove ideje.mIRCerka wrote:moj glas dobiti necete...
Sta su oni konkretno utjecali, osim sto su dali legitimitet sadasnjoj vlasti?davis.ba wrote:Šta je po tebi njihova alternativa bila? Ja opet kažem, koja god vlada bila na sceni oni moraju se uključiti jedino na taj način mogu makar malo uticati.
E jebiga sadklif wrote:Gledano iz ove perspektive mislim da nekakav oblik politicke artikulacije SA-X populacije ne bi bila losa ideja.
I dalje mi je zao da Bosanci i Hercegovci nemaju nikakvu politicku tezinu u sopstvenoj zemlji.
Skrtice...pape wrote:klif wrote:Licno smatram da je krajnje vrijeme osnovati politicku stranku SA-X. To znaci, napraviti program, artikulisati ciljeve politickog rada i izaci u jesen na izbore. Dovoljno je vremena.
Na taj nacin ce se ova energija na forumu pretociti u nesto korisno, a dijaspora ce imati sansu finansijski podrzavati stranku....................................
Prijedlog je na tragu rjesenja, ali ga se zbog niza prakticnih problema ne moze sprovesti u djelo. Prvi problem bi bilo definisanje samog programa stranke. Konkretno, entitetsko glasanje je problematicno jer odrzava diskriminaciju, a eliminacija entitetskog glasanja radja majorizaciju. Ko ce na ovom forumu podrzati jedno, a ko drugo ?klif wrote:Licno smatram da je krajnje vrijeme osnovati politicku stranku SA-X. To znaci, napraviti program, artikulisati ciljeve politickog rada i izaci u jesen na izbore. Dovoljno je vremena. Na taj nacin ce se ova energija na forumu pretociti u nesto korisno, a dijaspora ce imati sansu finansijski podrzavati stranku.
ne,ne,ne mora biti 49% prema 51% ili nikakoNekako s proljeća wrote:![]()
Ko zna, možda se jednom budemo smijali ...kako smo počeli.
Ja smatram da u stranci SA-x , treba biti zastupljeno bar 40%, pripadnica ljepšeg spola.