Pokušaj prevara na popisu !!!
- Platformas
#26 Re: Pokušaj prevara na popisu !!!
Znam da vjerujes da mi treba 
-
theTruePath
#27 Re: Pokušaj prevara na popisu !!!
fantom slobode wrote:neka se majkom zakune...![]()
![]()
![]()
- Hajvan
#28 Re: Pokušaj prevara na popisu !!!
ti si očigledno podvojena ličnostTesla10 wrote:Ja sam Bosanac i Hercegovac. A to treba prijaviti što prije ako je istina.
mada, i ja sam kad maljo bolje razmisljim.
Ja sam Trinidažanin i Tobažanin.
- fantom slobode
#29 Re: Pokušaj prevara na popisu !!!
i kod mene je hodza dolazio...sve mi govori izjasni se ti sine kao BinaSr...garant je nesto prolup'o...ili je to kakav lazni hodza, dosao autobusom sa druge strane Drine...sta ti mislis...primjetio sam ja danas sve nakvi sa ahmedijama po ulicamaPlatformas wrote:Znam da vjerujes da mi treba
ovi ostali bitni narodi to obavljaju u ilegali...sistem Prle i Tihi...da se ne zna
-
zakonpera
#30 Re: Pokušaj prevara na popisu !!!
Bi li ateista fedja stukan stao u odbranu sarajeva da se opet nedaj boze zarati? Bi isto ko i dino merlin... a prosipa svoje propagande da je veliki bosanac.... hoce da bude bosanac i hercegovac koji se pika pod ostalima, i tako srbima prepušta cijelu bosnu. Fedja stukan ne moze reci da je bosnjak nikako.... zato mora reci da je bosanac. Ime mu sve govori... moze reci da je hrvat, srbin ili bosanac, a bosnjak nikako...Zato bosnjaci izadjite na ulice kao 1992 godine. Ima nas puno i bice nas imšala opet 50% i ova zemlja ce da bude naša uz to sa hiljade dzamija!!! allahu ekber. da su zivi rahmetli musan topalovic, delalic, bajramovic svi bi oni rekli da su bosnjaci to je sarajevska ekipa... sarajeveska ekipa je odbranila sarajevo, a ne neki umjetnici, pisci i slikari taman da nas bude 20% mi cemo opet odbraniti bih... a vi bosanci i hercegovci hajte u dijasporu jer to bosanac vam na popisu nista ne znaci. Samo bosnjak!!!
Hoće štukani čupavi da svi budemo svi bosanci i hercegovci
pa rado bi bosnjaci bili bosanci, ali reci stukane stukavi srbima da se izjasne kao bosanci. A bosnjaci nece upasti u zamku kvazi umjetnika, glumaca i ateista koji nam prosipaju svoje sektaske propagande. Ako ne kazemo da smo bosnjaci, gubimo bosnu jer lako bi srbi mogli da budu vecina... gubimo sve ono sto smo stvorili u ratu jer se bosanac pika pod ostalima. Hoće umjetnici i narkomani da kazu da su bosanci i hercegovci. Pa svi bi to rekli najradije, ali u ovakvoj drzavi moras reci da si bosnjak jer se bosanac ne pika, i ne znaci nista.. srbi-srbi, hrvati-hrvati... bosnjaci-bosanci... ako to kaze 15% ljudi srbi ce biti vecina u BIH. Zato dobro razmislite. U ovoj drzavi je poginulo stotine hiljada ljudi. Mani te se sektaško ateističkih propagandi... lako je stukanu reci bosanac kad se zove fedja... da se zove mukelef ko zna šta bi onda rekao. i POGLEDAJTE KO GA SVE PODRZAVA NA NJEGOVOM PROFILU... SVE LJUDI NJEGOVE VJERE.
Hoće štukani čupavi da svi budemo svi bosanci i hercegovci
-
uzgajivac
#31 Re: Pokušaj prevara na popisu !!!
cime su popisnice zasticene? nema na njima ni serijskog broja.fantom slobode wrote:a nisu papiri bas tako lako zamijenjivi, meni se cini da imaju zastitu...a vjerovatno su i prebrojani nakon stampanja...oni orginali...uzgajivac wrote:pazi jednu stvar, ne trebaju popisivaci nista muljati, samo popisne komisije gdje ce svi listovi da zavrse, na principu uzmes jedan list, zamijenis drugim i tako jedno par hiljada komada komada, moze se to uraditi tokom noci sa 15-og na 16-ti, papira ima, stamparija radi, i onda lijepo zapecti, spakuj u kofer salji na obradu.Horasio_Sarajlic wrote:
Sve nepravilnosti od strane popisivača, moguce instrukcije kako se upisati i sl. mogu se prijaviti na br. Federalnog zavoda za statistiku 070-300-900.
-
Bodkin
#32 Re: Pokušaj prevara na popisu !!!
zna on iz sveCketheTruePath wrote:Gdje to hodze dolaze,hajde ne izmisljajPlatformas wrote:Treba reći da su neviđeni pritisci na ljude da se izjasne kao pripadnici nekog od torova, hodža lično dolazi da intervenišu ako čuje da je neko od onih koji su pod njegovim džematom "neposlušan".
Vjerujem da se tako vrše pritisci i na srbe i hrvate, odnosno one malobrojne koji su za BiH.
A da se ne lazemo, većina "konstitutivnih" nije za ono što je, odnosno bi trebala biti Bosna i Hercegovina. Od njihovih vođa zapravo nije niko.
I nije tacno da vecina srba i hrvata nisu za,to mozes pricati nekome ko zivi na drugoj planeti jeidno
-
Bodkin
#33 Re: Pokušaj prevara na popisu !!!
dakle bosanci ne bi stali u odbranu?? stare mi ima ljudi koji bi ti nos razbili ekspresno, ljudi koji su to uradili 92 a bili bosancizakonpera wrote:Bi li ateista fedja stukan stao u odbranu sarajeva da se opet nedaj boze zarati? Bi isto ko i dino merlin... a prosipa svoje propagande da je veliki bosanac.... hoce da bude bosanac i hercegovac koji se pika pod ostalima, i tako srbima prepušta cijelu bosnu. Fedja stukan ne moze reci da je bosnjak nikako.... zato mora reci da je bosanac. Ime mu sve govori... moze reci da je hrvat, srbin ili bosanac, a bosnjak nikako...Zato bosnjaci izadjite na ulice kao 1992 godine. Ima nas puno i bice nas imšala opet 50% i ova zemlja ce da bude naša uz to sa hiljade dzamija!!! allahu ekber. da su zivi rahmetli musan topalovic, delalic, bajramovic svi bi oni rekli da su bosnjaci to je sarajevska ekipa... sarajeveska ekipa je odbranila sarajevo, a ne neki umjetnici, pisci i slikari taman da nas bude 20% mi cemo opet odbraniti bih... a vi bosanci i hercegovci hajte u dijasporu jer to bosanac vam na popisu nista ne znaci. Samo bosnjak!!!
Hoće štukani čupavi da svi budemo svi bosanci i hercegovcipa rado bi bosnjaci bili bosanci, ali reci stukane stukavi srbima da se izjasne kao bosanci. A bosnjaci nece upasti u zamku kvazi umjetnika, glumaca i ateista koji nam prosipaju svoje sektaske propagande. Ako ne kazemo da smo bosnjaci, gubimo bosnu jer lako bi srbi mogli da budu vecina... gubimo sve ono sto smo stvorili u ratu jer se bosanac pika pod ostalima. Hoće umjetnici i narkomani da kazu da su bosanci i hercegovci. Pa svi bi to rekli najradije, ali u ovakvoj drzavi moras reci da si bosnjak jer se bosanac ne pika, i ne znaci nista.. srbi-srbi, hrvati-hrvati... bosnjaci-bosanci... ako to kaze 15% ljudi srbi ce biti vecina u BIH. Zato dobro razmislite. U ovoj drzavi je poginulo stotine hiljada ljudi. Mani te se sektaško ateističkih propagandi... lako je stukanu reci bosanac kad se zove fedja... da se zove mukelef ko zna šta bi onda rekao. i POGLEDAJTE KO GA SVE PODRZAVA NA NJEGOVOM PROFILU... SVE LJUDI NJEGOVE VJERE.
- relativno84
#34 Re: Pokušaj prevara na popisu !!!
Zanimljivo kolika se stvara panika sto propaganda bratstva i jedinstva nije uspjela jadni i siromasni bošnjo se nece izjasniti kao bosanac da bi mu bilo bolje
Ali zato svi koji propagiraju to bosanstvo a politicki su aktivni naravno da ce biti bošnjaci, srbi i hrvati jer samo tako mogu do placenih fotelja. Samo me zanima koliko svi oni znaju hrvata i srba koji ce se izjasniti kao bosanci
Ali zato svi koji propagiraju to bosanstvo a politicki su aktivni naravno da ce biti bošnjaci, srbi i hrvati jer samo tako mogu do placenih fotelja. Samo me zanima koliko svi oni znaju hrvata i srba koji ce se izjasniti kao bosanci
- O'zone
- Globalni moderator
#35 Re: Pokušaj prevara na popisu !!!
Fadil Fatić: Postoji mnogo žalbi, može doći u pitanje validnost popisa
Fadil Fatić, zamjenik direktora Agencije za statistiku Bosne i Hercegovine, komentirajući brojne ozbiljne pritužbe na način provođenja procesa popisa stanovništva u BiH, izjavio je za agenciju Anadolija da je situacija ozbiljna i da sve skupa može utjecati na validnost popisa stanovništva u BiH koji se odvija od 1. do 15. oktobra ove godine.
Kazao je da ima dosta žalbi na proces popisa, te da su za većinu njih nadležne općinske komisije i entitetske agencije. Pita se šta su općinske komisije i entitetske agencije za statistiku učinile da isprave brojne nepravilnosti. Najavio je ozbiljnu analizu provedbe procesa.
"Moramo imati analizu je li situacija ozbiljna ili ne i šta treba uraditi da se to ispravi. Treba pratiti svaki dan šta se dešava i koliko to može da utječe na validnost ovog projekta. Treba razmotriti i dati ozbiljnu procjenu da li je, dakle, to ugroženo ili ne. No, naravno da ovo može utjecati na validnost popisa", kazao je Fatić, koji je mnogo prije početka popisa stanovništva u BiH ukazivao na ''sve probleme i ozbiljne propuste koji stvarno postoje''.
Uz ostalo, on je upozorio kako ne postoje potpisani protokoli o zaštiti podataka i njihovoj tačnosti između entitetskih zavoda i Agencije za statistiku BiH, te da su neriješena i pitanja u pogledu dostavljanja materijala i slično.
"Produkt toga je da imate niz problema na terenu. To je sada realnost, vjerujte. Nije to samo evidentno za nas u Agenciji već to svaki građanin vidi, kao i nevladine organizacije. Neophodan je jedan ozbiljan i profesionalnih pristup. Moramo biti objektivni i iskreni. Ne smiju problemi da se skrivaju, oni se odmah moraju evidentirati i rješavati, a ne sve stavljati pod tepih i onda se to nagomila, pa je pitanje kako da se sve to kontrolira", istakao je.
Zamjera i način na koji je provođena kampanja uoči popisa, jer, kako je rekao, građani nemaju, a morali bi imati, u svakom trenutku tačne informacije kako će biti popisani i što se smije, a što ne, raditi u procesu popisa.
Nije želio komentirati određene zahtjeve nevladinog sektora da se proces popisa obnovi. Za to je, veli, potrebna najavljena ozbiljna analiza i dokazi sa terena.
"Moramo na dnevnom nivou pratit šta se dešava i u toku popisa ispravljati sve što se može ispraviti. Treba proceduralne stvari ispravljati, treba da imamo bolji monitoring na terenu", istakao je Fatić, dodavši da je u cijeloj situaciju najodgovornija Agencija za statistiku BiH i da ne može prebaciti svoju odgovornost na nekog drugog.
- Havatar
#36 Re: Pokušaj prevara na popisu !!!
relativno84 wrote:Zanimljivo kolika se stvara panika sto propaganda bratstva i jedinstva nije uspjela jadni i siromasni bošnjo se nece izjasniti kao bosanac da bi mu bilo bolje![]()
Ocigledno ima previse Bosnjaka.
-
mefistofilis
#37 Re: Pokušaj prevara na popisu !!!
izjasnio se ja kao Bosanac i Hercegovac i onaj popisivac meni na kraju kaze: ti si evo vidim studirao, bogami sam mislio da si pametniji. je blenuo u njega...
- O'zone
- Globalni moderator
#38 Re: Pokušaj prevara na popisu !!!
atorniji putnik wrote:izjasnio se ja kao Bosanac i Hercegovac i onaj popisivac meni na kraju kaze: ti si evo vidim studirao, bogami sam mislio da si pametniji. je blenuo u njega...
Izvini ali fakati je smiješno.
Danas ti je svako kritičar. Ne smije čovjek imati svoje mišljenje
-
Bodkin
#39 Re: Pokušaj prevara na popisu !!!
atorniji putnik wrote:izjasnio se ja kao Bosanac i Hercegovac i onaj popisivac meni na kraju kaze: ti si evo vidim studirao, bogami sam mislio da si pametniji. je blenuo u njega...
- Hajvan
#40 Re: Pokušaj prevara na popisu !!!
moja popisivačica se prestavila ko Radojka... ja je pito "bil mi dala" ona zovnula policiju ..
a nekima hoĐŽe na vrata dolaze, a meni nece ni na san
-
uzgajivac
#41 Re: Pokušaj prevara na popisu !!!
popisivac nema pravo da ulazi u vas stan ili kucu bez vaseg odobrenja. to je privatni prostor i kao takav je zasticen zakonom.Bodkin wrote:atorniji putnik wrote:izjasnio se ja kao Bosanac i Hercegovac i onaj popisivac meni na kraju kaze: ti si evo vidim studirao, bogami sam mislio da si pametniji. je blenuo u njega...![]()
pa jebo bih mu sve da mi to u kuci kaze
-
Bodkin
#42 Re: Pokušaj prevara na popisu !!!
pa kakve to veze ima? znaci usao je u kucu i popisuje te i onda ti ovo kazeuzgajivac wrote:popisivac nema pravo da ulazi u vas stan ili kucu bez vaseg odobrenja. to je privatni prostor i kao takav je zasticen zakonom.Bodkin wrote:atorniji putnik wrote:izjasnio se ja kao Bosanac i Hercegovac i onaj popisivac meni na kraju kaze: ti si evo vidim studirao, bogami sam mislio da si pametniji. je blenuo u njega...![]()
pa jebo bih mu sve da mi to u kuci kaze
radodajkaHajvan wrote:moja popisivačica se prestavila ko Radojka... ja je pito "bil mi dala" ona zovnula policiju ..
- Janjicar
#43 Re: Pokušaj prevara na popisu !!!
Glupo je i razmisljati i ne izjasniti se kao Bosnjak 
mada u neku ruku razumijem osobe iz mijesanih brakova da se izjasne kao Bosanci ali sve ostalo je suludo.
"Ima Bosne beglerbeze i Bosnjaka u njoj..."
mada u neku ruku razumijem osobe iz mijesanih brakova da se izjasne kao Bosanci ali sve ostalo je suludo.
- O'zone
- Globalni moderator
#44 Re: Pokušaj prevara na popisu !!!
Ja nisam iz mješanog braka niti sam imao ikog u porodici druge vjere od pra,pra djedova.Janjicar wrote:Glupo je i razmisljati i ne izjasniti se kao Bosnjak
- Matijevic_Vlado
- Location: Da sam prazna glava, potpuno zdrava, ne bih više ništa učio za badava..
#45 Re: Pokušaj prevara na popisu !!!
izadji malo na svjez zrakzakonpera wrote:Bi li ateista fedja stukan stao u odbranu sarajeva da se opet nedaj boze zarati? Bi isto ko i dino merlin... a prosipa svoje propagande da je veliki bosanac.... hoce da bude bosanac i hercegovac koji se pika pod ostalima, i tako srbima prepušta cijelu bosnu. Fedja stukan ne moze reci da je bosnjak nikako.... zato mora reci da je bosanac. Ime mu sve govori... moze reci da je hrvat, srbin ili bosanac, a bosnjak nikako...Zato bosnjaci izadjite na ulice kao 1992 godine. Ima nas puno i bice nas imšala opet 50% i ova zemlja ce da bude naša uz to sa hiljade dzamija!!! allahu ekber. da su zivi rahmetli musan topalovic, delalic, bajramovic svi bi oni rekli da su bosnjaci to je sarajevska ekipa... sarajeveska ekipa je odbranila sarajevo, a ne neki umjetnici, pisci i slikari taman da nas bude 20% mi cemo opet odbraniti bih... a vi bosanci i hercegovci hajte u dijasporu jer to bosanac vam na popisu nista ne znaci. Samo bosnjak!!!
Hoće štukani čupavi da svi budemo svi bosanci i hercegovcipa rado bi bosnjaci bili bosanci, ali reci stukane stukavi srbima da se izjasne kao bosanci. A bosnjaci nece upasti u zamku kvazi umjetnika, glumaca i ateista koji nam prosipaju svoje sektaske propagande. Ako ne kazemo da smo bosnjaci, gubimo bosnu jer lako bi srbi mogli da budu vecina... gubimo sve ono sto smo stvorili u ratu jer se bosanac pika pod ostalima. Hoće umjetnici i narkomani da kazu da su bosanci i hercegovci. Pa svi bi to rekli najradije, ali u ovakvoj drzavi moras reci da si bosnjak jer se bosanac ne pika, i ne znaci nista.. srbi-srbi, hrvati-hrvati... bosnjaci-bosanci... ako to kaze 15% ljudi srbi ce biti vecina u BIH. Zato dobro razmislite. U ovoj drzavi je poginulo stotine hiljada ljudi. Mani te se sektaško ateističkih propagandi... lako je stukanu reci bosanac kad se zove fedja... da se zove mukelef ko zna šta bi onda rekao. i POGLEDAJTE KO GA SVE PODRZAVA NA NJEGOVOM PROFILU... SVE LJUDI NJEGOVE VJERE.
- Tayyip
#46 Re: Pokušaj prevara na popisu !!!
Ovi davno provaljeni a sad se sami provaljuju
-
uzgajivac
#47 Re: Pokušaj prevara na popisu !!!
inzinjering:
- Asamoah Gyan
#48 Re: Pokušaj prevara na popisu !!!
Šta drugo očekivati od hrpe plaćenika koje predvodi Brkan, onaj narkoman, Svetlane i ostali plaćenici sa strane. Ne yebe ih niko ni 2 posto, možda samo dobiju aplauz iz genocidne i to je to.Tayyip wrote:Ovi davno provaljeni a sad se sami provaljuju
- anthraxQ
- Location: sretan sam što osjećam,da nisam kao drugi,ne zatupljuju me medijima,u podsmijehu sam prvi
#49 Re: Pokušaj prevara na popisu !!!
sasvim ispravno receno...atorniji putnik wrote:izjasnio se ja kao Bosanac i Hercegovac i onaj popisivac meni na kraju kaze: ti si evo vidim studirao, bogami sam mislio da si pametniji. je blenuo u njega...
Sad je biti bosanac IN. Nesto kao biti urban, biti satro kozmopoliti, apolitican i sl...
A biti bosnjak je nazadno...
Zalosno je biti bosanac iz revolta. Ali kasnije cemo vidjeti plodove vasega izjasnjavanja, koje nece NISTA rijesiti, a samo jos otezati zivot ljudi koji istinski vole ovu drzavu.
-
biturbo
#50 Re: Pokušaj prevara na popisu !!!
Tebi je dolazio preventivno, vidi da si milllePlatformas wrote:Meni dolazio.theTruePath wrote:Gdje to hodze dolaze,hajde ne izmisljajPlatformas wrote:Treba reći da su neviđeni pritisci na ljude da se izjasne kao pripadnici nekog od torova, hodža lično dolazi da intervenišu ako čuje da je neko od onih koji su pod njegovim džematom "neposlušan".
Vjerujem da se tako vrše pritisci i na srbe i hrvate, odnosno one malobrojne koji su za BiH.
A da se ne lazemo, većina "konstitutivnih" nije za ono što je, odnosno bi trebala biti Bosna i Hercegovina. Od njihovih vođa zapravo nije niko.
I nije tacno da vecina srba i hrvata nisu za,to mozes pricati nekome ko zivi na drugoj planeti jeidno