Pokušaj prevara na popisu !!!

Locked
Platformas

#201 Re: Pokušaj prevara na popisu !!!

Post by Platformas »

Liga Rojalista wrote:
Drvosjeca iz Dejcica wrote:
Šta ti i svi ostali imate kome prigovarati ciničnim i malograđanskim komentarima. Zaboli vas čošak kako se ko izjasnio, P308, izjasnio si se onako kako si ti odlučio. U nekim drugim okolnostima i u normalnim državama bi bilo logično reći Bosanac i Hercegovac ali u ovoj državi gdje će velikosrpska politika iskoristiti ovaj popis kao instrument je vrlo bitno izjasniti se kao Bošnjak. Mnogi će biti razočarani i zaprepašteni brojkama ovog popisa ali ako ćemo brojati krvna zrnca idemo ih brojati do kraja. :oops:
Ono nije bio nikakav prigovor...Vec mi je samo drago sto se moj sugrađanin izjasnio ispravno.Lakse cu spavat jer znam da je neko uradio mali korak da moja zemlja opstane i ucinio ju je sigurnjiom kako za mene tako i za moju djecu u buducnosti
Mirno spavaj, rata neće biti.
It_is_a_Leclerc

#202 Re: Pokušaj prevara na popisu !!!

Post by It_is_a_Leclerc »

biscanka2 wrote:Da li neko zna gdje se u Sarajevu nalazi ured gdje bi osobe koje su cijeli dan odsutne, mogle otici na popis.
Ako moze adresa. :stidljiva1:
Zavisno o kojoj se sarajevskoj općini radi, jer su to općinske izborne komisije. Ne morate ići lično. Dovoljno je da se telefonski javite njima i da odredite koji datum i satnicu želite da vam dođu.
alibegoa

#203 Re: Pokušaj prevara na popisu !!!

Post by alibegoa »

Hodidid wrote:
nuki_cika wrote:
Tesla10 wrote:Ja sam Bosanac i Hercegovac :) . A to treba prijaviti što prije ako je istina.
:thumbup:
To bi bilo ispravno za sve nas ,Bosanac i hercegovac je historijska odrednica koju niko ne može osporiti ,bošnjak je etniča odrednica koju možeš razložiti u više dijelova.
Kako će se ove sarajlije izjasniti -kao bošnjaci s prevozom i bošnjaci bez prevoza :D

Ali bitno je biti bošnjak i konstitutivan,koga briga za zapošljavanje i veći anagžman na otvarnju proizvodnih hala :-)
Bosanac i Hercegovac kako to lijepo zvuci. Dva u jednom. Evo ja obecavam ako budem vidio da bar 30 % srba i hrvata se izjasne kao bosanci i hercegovci na ovom popisu da cu se vec na iducem popisu se i ja tako izjasniti.
Sto 30% kad bi takvih bilo 1% gdje bi nam kraj bio!
semirizsvemira

#204 Re: Pokušaj prevara na popisu !!!

Post by semirizsvemira »

Platformas wrote:Treba reći da su neviđeni pritisci na ljude da se izjasne kao pripadnici nekog od torova, hodža lično dolazi da intervenišu ako čuje da je neko od onih koji su pod njegovim džematom "neposlušan".
Vjerujem da se tako vrše pritisci i na srbe i hrvate, odnosno one malobrojne koji su za BiH.
A da se ne lazemo, većina "konstitutivnih" nije za ono što je, odnosno bi trebala biti Bosna i Hercegovina. Od njihovih vođa zapravo nije niko.
Aha znaci Bosnjaci su za Srbiju ili Hrvatsku a izmisljen Bosanci i hercegovci su za BiH :lol: veceras se bas nasmijah od penala za Juve do ovih jugonostalgicarskih naglabanja
Ujedam

#205 Re: Pokušaj prevara na popisu !!!

Post by Ujedam »

Tako ti je mala moja kad ljubi Bošnjak :D
semirizsvemira

#206 Re: Pokušaj prevara na popisu !!!

Post by semirizsvemira »

covjekvjeverica wrote:džaba vam objašnjavat fakat... priznajem da vam se ništa ne može objasniti i da odustajem.
Kada imas zlocinca na avataru niko te ne uzima za ozbiljno . Doduse ti i ne znas da je on bio zidov i da mu nije pravo ime Staljin ali boli te briga :lol: Samo ti po svome prika :thumbup:
chill001

#207 Re: Pokušaj prevara na popisu !!!

Post by chill001 »

Platformas wrote:
anthraxQ wrote:

Prilicno morbidno poredjenje Bosne i Jugoslavije...

Drugo: Bosanac je svako ko je rodjen u Bosni, kontas? Bosnjak, Srbin, Hrvat je etnicko odredjenje.

Kao Srbijanac i Srbin... shvatas baksuze?

Fulate pricu komplet, totalno... Ali vi ste urbana gerila...

Jugoslovena( na popisu) je bilo malo, većinski narod se ponašao kao jedini zaštitnik Jugoslovije - raspala se.
Bosanaca i Hercegovaca će biti malo, većinski narod se ponaša kao jedini zaštitnik BiH.

Uviđaš li šablon?

Da, fino bi to bilo da se nacionalisti nisu sjetili da izjednače nacionalno i etničko.

Image
Jugosloveni su se identifikovali sa Jugoslavijom a Bosnjaci sa Bosnom... je li tebi to jasno ili da crtamo?
akcid

#208 Re: Pokušaj prevara na popisu !!!

Post by akcid »

P308 wrote:ja sve do danas bio ubjedjen da cu reci Bosanac, i na kraju kad dodje do tog pitanja rekoh Bosnjak, pa sta bude
I ja sve do danas bio ubijeđen da ću se izjasniti kao Bošnjak, i na kraju, kad popisivačica dođe do tog pitanja, rekoh - Bosanac! Nisam mogao sebe slagati nikako :izet:
Bodkin

#209 Re: Pokušaj prevara na popisu !!!

Post by Bodkin »

Hodidid wrote:
nuki_cika wrote:
Tesla10 wrote:Ja sam Bosanac i Hercegovac :) . A to treba prijaviti što prije ako je istina.
To bi bilo ispravno za sve nas ,Bosanac i hercegovac je historijska odrednica koju niko ne može osporiti ,bošnjak je etniča odrednica koju možeš razložiti u više dijelova.
Kako će se ove sarajlije izjasniti -kao bošnjaci s prevozom i bošnjaci bez prevoza :D

Ali bitno je biti bošnjak i konstitutivan,koga briga za zapošljavanje i veći anagžman na otvarnju proizvodnih hala :-)
Bosanac i Hercegovac kako to lijepo zvuci. Dva u jednom. Evo ja obecavam ako budem vidio da bar 30 % srba i hrvata se izjasne kao bosanci i hercegovci na ovom popisu da cu se vec na iducem popisu se i ja tako izjasniti.
a kako da se izjasne kao bosanci ako su srbi i hrvati :D ili si ih ti vec stavio po imenima u srbe i hrvate :D
cyprus

#210 Re: Pokušaj prevara na popisu !!!

Post by cyprus »

chill001 wrote:Jugosloveni su se identifikovali sa Jugoslavijom a Bosnjaci sa Bosnom... je li tebi to jasno ili da crtamo?
Joj kako ovi narodi ovdje krivo kontaju etničku pripadnost... Etnička pripadnost se rijetko veže uz identifikaciju sa državom...
Bodkin

#211 Re: Pokušaj prevara na popisu !!!

Post by Bodkin »

cyprus wrote:
chill001 wrote:Jugosloveni su se identifikovali sa Jugoslavijom a Bosnjaci sa Bosnom... je li tebi to jasno ili da crtamo?
Joj kako ovi narodi ovdje krivo kontaju etničku pripadnost... Etnička pripadnost se rijetko veže uz identifikaciju sa državom...
pa ono, nekad su bosanci i bosnjaci isto, a nekad su ljuti neprijatelji :D
cyprus

#212 Re: Pokušaj prevara na popisu !!!

Post by cyprus »

akcid wrote:
P308 wrote:ja sve do danas bio ubjedjen da cu reci Bosanac, i na kraju kad dodje do tog pitanja rekoh Bosnjak, pa sta bude
I ja sve do danas bio ubijeđen da ću se izjasniti kao Bošnjak, i na kraju, kad popisivačica dođe do tog pitanja, rekoh - Bosanac! Nisam mogao sebe slagati nikako :izet:
Ja sve imam na umu da ću se izjasnit ko Jugoslaven, ali sve se bojim da me ne prelomi kad dođe popisivač/-ica, pa da se ne izjasnim ko Kurac :oops:
akcid

#213 Re: Pokušaj prevara na popisu !!!

Post by akcid »

cyprus wrote:Ja sve imam na umu da ću se izjasnit ko Jugoslaven, ali sve se bojim da me ne prelomi kad dođe popisivač/-ica, pa da se ne izjasnim ko Kurac :oops:

Ako se tako osjećaš - bujrum, što bi rekle komšije Bošnjaci :D
cyprus

#214 Re: Pokušaj prevara na popisu !!!

Post by cyprus »

akcid wrote:
cyprus wrote:Ja sve imam na umu da ću se izjasnit ko Jugoslaven, ali sve se bojim da me ne prelomi kad dođe popisivač/-ica, pa da se ne izjasnim ko Kurac :oops:

A imam li pravo tražit da slikovno izraze moj identitet? :mrgreen:
theTruePath

#215 Re: Pokušaj prevara na popisu !!!

Post by theTruePath »

akcid wrote:

mislis "susjedi" :D
akcid

#216 Re: Pokušaj prevara na popisu !!!

Post by akcid »

cyprus wrote:
akcid wrote:

Imaš :D
and

#217 Re: Pokušaj prevara na popisu !!!

Post by and »

cyprus wrote:
akcid wrote:

pa ne vadiš ličnu :mrgreen:
CaneBos

#218 Re: Pokušaj prevara na popisu !!!

Post by CaneBos »

Liga Rojalista wrote:Nas Bošnjake odndosno u ovom slučaju bošnjake koji hoće da se izjasne kao Bosanci tj ostali najbolje je ilustrovo Alija Isaković u djelu teksta.... i nigdje takve pojedince i skupine apsolutno uskogrude, beskrajno samožive, potkupljive, politički ljigave i, nadasve, opsjednute omalovažavanjem svega vlastitoga, vlastitoga imena, vjere, običaja, prošlosti. Ne nalazim tome nikakva opravdanja".
A ovo boldirano nek' stave sebi u Curriculum Vitae pod Hobi i interesi kad apliciraju u multietnicne radne sredine..bolja sansa za prolaz.. :izet:
StupskaBitanga

#219 Re: Pokušaj prevara na popisu !!!

Post by StupskaBitanga »

Puste in Enesa B. Bosanac ili Lepu Brenu Jugoslovenka da teferič zvani popis bude potpun
CaneBos

#220 Re: Pokušaj prevara na popisu !!!

Post by CaneBos »

cyprus wrote:
akcid wrote:

Predlazem i dva jajceta za dodatnu potporu ozbiljnosti identiteta, nekako ne ide jedno bez drugog :D
Hajvan

#221 Re: Pokušaj prevara na popisu !!!

Post by Hajvan »

Image
cyprus

#222 Re: Pokušaj prevara na popisu !!!

Post by cyprus »

StupskaBitanga wrote:Puste in Enesa B. Bosanac ili Lepu Brenu Jugoslovenka da teferič zvani popis bude potpun
Može i ova :mrgreen:

Hajvan

#223 Re: Pokušaj prevara na popisu !!!

Post by Hajvan »

StupskaBitanga wrote:Puste in Enesa B. Bosanac ili Lepu Brenu Jugoslovenka da teferič zvani popis bude potpun
semirizsvemira

#224 Re: Pokušaj prevara na popisu !!!

Post by semirizsvemira »

Najveca prevara je ova nevladina koalicija Jednakost . Stampali plakate po banjaluci , budite svoji a u Sarajevu budite gradjani . E koji fasizam .Treba li naglasiti da je jedna o kolaicjskih udruga i onoga smoklje Brkana . I placa ih neka americka firma , ko da gledam zidovska posto su u bratskim odnosima sa Miletom traktotom . U normalnoj zemlji bi darko bio zabranjen zbog sirenja fasizma
CungaLunga

#225 Re: Pokušaj prevara na popisu !!!

Post by CungaLunga »

Platformas wrote:Treba reći da su neviđeni pritisci na ljude da se izjasne kao pripadnici nekog od torova, hodža lično dolazi da intervenišu ako čuje da je neko od onih koji su pod njegovim džematom "neposlušan".
Vjerujem da se tako vrše pritisci i na srbe i hrvate, odnosno one malobrojne koji su za BiH.
A da se ne lazemo, većina "konstitutivnih" nije za ono što je, odnosno bi trebala biti Bosna i Hercegovina. Od njihovih vođa zapravo nije niko.
:lol: :lol: :lol:
Hodža dolazi da interveniše kad čuje u džematu :-)
Zar nisi nešto bolje mogao smisliti?
Platformas wrote: A da se ne lazemo
Ma nemoj :D
Locked