Pokušaj prevara na popisu !!!

Locked
weredsf

#176 Re: Pokušaj prevara na popisu !!!

Post by weredsf »

Havatar wrote:
anthraxQ wrote:sta si htio reci slikama? :|
Misli da ako neko vidi ovu sliku na temi o popisu da ce odmah odluciti da bude Bosanac
On zna da su ovo na slici Bosnjaci, samo zato sto ne piju kafu na potezu Sebilj-Vjecna Vatra :-) :-) :-) ...primitivizam nije adresa stanovanja nego stanje duha decko :thumbup:
anthraxQ
Location: sretan sam što osjećam,da nisam kao drugi,ne zatupljuju me medijima,u podsmijehu sam prvi

#177 Re: Pokušaj prevara na popisu !!!

Post by anthraxQ »

Horasio_Sarajlic wrote: :-) :-) očita razlika ko ce se izjasniti kao Bošnjak a ko kao Bosanac, nadovezanje na gore predhodno citiranje 8-) :cuga:

znaci etnicka pripadnost zavisi od kulturnog i odgojnog begraunda?

jel to?

pa su ovi u gradovima Mohikanci, na selima Apaci, a u ravnicama Siuksi?

Glupost zesca, koja govori o nezrelosti i jadu onih koji bosnjacko ime mijenjaju nekim drugim...
weredsf

#178 Re: Pokušaj prevara na popisu !!!

Post by weredsf »

anthraxQ wrote:
Horasio_Sarajlic wrote: :-) :-) očita razlika ko ce se izjasniti kao Bošnjak a ko kao Bosanac, nadovezanje na gore predhodno citiranje 8-) :cuga:

znaci etnicka pripadnost zavisi od kulturnog i odgojnog begraunda?

jel to?

pa su ovi u gradovima Mohikanci, na selima Apaci, a u ravnicama Siuksi?

Glupost zesca, koja govori o nezrelosti i jadu onih koji bosnjacko ime mijenjaju nekim drugim...
Decko se izgubio u prolazu
anthraxQ
Location: sretan sam što osjećam,da nisam kao drugi,ne zatupljuju me medijima,u podsmijehu sam prvi

#179 Re: Pokušaj prevara na popisu !!!

Post by anthraxQ »

Havatar wrote:
anthraxQ wrote:sta si htio reci slikama? :|
Misli da ako neko vidi ovu sliku na temi o popisu da ce odmah odluciti da bude Bosanac
a ne konta da je svaki vic o bosancu, ne bosnjaku...

a bosanac je u vicu u 95% slucajeva levat...

vrlo rijetki su takvi vicevi o hrvatima, srbima i itd... samo bosanac.
desni

#180 Re: Pokušaj prevara na popisu !!!

Post by desni »

covjekvjeverica wrote:
CaneBos wrote: Hajmo reci ja glupa! Krenemo od toga, pa de ti meni ovako glupoj i vjerovatno zaostaloj pojasni ko je zrtva te ''etnicke diskriminacije'' izjasnjavanjem kao Bosnjak? Koga diskriminiramo?
pa recimo, upravo bosnjake. jer, kome bi najvise odgovaralo da se konstitutivnost obesmisli i ukine, da bih bude građanska drzava? pa bošnjacima. ovako, ti glasaš da budeš diskriminisana, glasaš da hrvati, kojih je 10% imaju isto vlasti kao bošnjaci kojih je 60%. eto koliko si pametna i inteligentna.

shvati da je ovo pipis sa pitanjem, da li ste za to da bosna bude drzava tri nacije koje imaju pravo na samoopredjeljenje ili ste za tom da bosna bude drzava građana. to ovaj popis znaci. što se više ljudi izjasni kao bošnjaci, to su šanse da isti ti bošnjaci budu diskriminisani veće i to su šanse da se bosna podijeli veće.

shvati da ovo nije popis identiteta koji ti niko ne spori. nigdje nece biti priteftereno da si ti ta i ta, nego ce se podatak da su se svi u bosni izjasnili kao jedna od 3 nacije koristiti kao argument za raspad drzave i za diskriminaciju bosnjaka koji su najbrojniji i kojima bi bas najvise odgovaralo da se konstitutivnost ukine i stvori građanska drzava.
Da li nam možeš objasniti na koji način bi Srbi,Hrvati i Bošnjaci prestali biti konstituvni ukoliko bi se recimo velika većina Bošnjaka izjasnila kao Bosanci,pa bi recimo 27 posto stanovništva bilo izjašnjeno kao Bosanci a 24 posto kao Bošnjaci.Uz to bi imali recimo 31 posto Srba,14 posto Hrvata.Pa bi recimo Bosanaca bilo 1 posto u manjem entitetu.Mislim da bi masovnije izjašnjavanje Bošnjaka kao Bosanaca, samo bilo vjetar u jedra srpskim i hrvatskim šovinistima i njihovim teorijama da se radi o narodu koji nije izgradio svoj identitet,i koji posljedično ne postoji.Pošto je sigurno da će u Banja Luci,Posušju,Trebinju Bosanci biti statistička greška jasno je da se radi o trojanskom konju.
anthraxQ

#181 Re: Pokušaj prevara na popisu !!!

Post by anthraxQ »

kakve slike imaju srbi, sa teferica i itd... katastrofa, ali NIKAD nisu prestali biti srbi, niti su ovi drugi zbog njih sebe diferencirali etnicki.

srbi su primjer, ali to vazi za sve narode oko nas...
mefistofilis

#182 Re: Pokušaj prevara na popisu !!!

Post by mefistofilis »

Platformas wrote:Već sam o tome pisao, jedno je jasno, Bošnjaci danas smatraju da imaju veća prava na BiH od svih ostalih. Tako su se ponašali Srbi pred raspad Jugoslavije.
ja kao Bosanac i Hercegovac smatram da imam SVA moguca, najveca prava na BiH ...od svih ostalih...(iako mi se ovo zadnje ne uklapa u konstrukciju :P )
Hodidid

#183 Re: Pokušaj prevara na popisu !!!

Post by Hodidid »

nuki_cika wrote:
Tesla10 wrote:Ja sam Bosanac i Hercegovac :) . A to treba prijaviti što prije ako je istina.
:thumbup:
To bi bilo ispravno za sve nas ,Bosanac i hercegovac je historijska odrednica koju niko ne može osporiti ,bošnjak je etniča odrednica koju možeš razložiti u više dijelova.
Kako će se ove sarajlije izjasniti -kao bošnjaci s prevozom i bošnjaci bez prevoza :D

Ali bitno je biti bošnjak i konstitutivan,koga briga za zapošljavanje i veći anagžman na otvarnju proizvodnih hala :-)
Bosanac i Hercegovac kako to lijepo zvuci. Dva u jednom. Evo ja obecavam ako budem vidio da bar 30 % srba i hrvata se izjasne kao bosanci i hercegovci na ovom popisu da cu se vec na iducem popisu se i ja tako izjasniti.
Liga Rojalista

#184 Re: Pokušaj prevara na popisu !!!

Post by Liga Rojalista »

Nas Bošnjake odndosno u ovom slučaju bošnjake koji hoće da se izjasne kao Bosanci tj ostali najbolje je ilustrovo Alija Isaković u djelu teksta.... i nigdje takve pojedince i skupine apsolutno uskogrude, beskrajno samožive, potkupljive, politički ljigave i, nadasve, opsjednute omalovažavanjem svega vlastitoga, vlastitoga imena, vjere, običaja, prošlosti. Ne nalazim tome nikakva opravdanja".
Man of steel

#185 Re: Pokušaj prevara na popisu !!!

Post by Man of steel »

Horasio_Sarajlic wrote:
:-) :-) očita razlika ko ce se izjasniti kao Bošnjak a ko kao Bosanac, nadovezanje na gore predhodno citiranje 8-) :cuga:
Kako glupa i primitivna komparacija.

Isto kao kad bi neko stavio sliku Feđe Štukana i napisao da su svi "Bosanci" pederi i narkomani...

Eto tvog rezonovanja i logike.
theTruePath

#186 Re: Pokušaj prevara na popisu !!!

Post by theTruePath »

anthraxQ wrote:kakve slike imaju srbi, sa teferica i itd... katastrofa, ali NIKAD nisu prestali biti srbi, niti su ovi drugi zbog njih sebe diferencirali etnicki.

Nece ni nasi,par izuzetaka nemoj uzimati za ozbiljno.Jer ja sam ubjedjen da ce Bosnjaci stati ujedinjeno na ovom popisu,i nece biti podjela na Bosance,mUslimane i druge
weredsf

#187 Re: Pokušaj prevara na popisu !!!

Post by weredsf »

Liga Rojalista wrote:Nas Bošnjake odndosno u ovom slučaju bošnjake koji hoće da se izjasne kao Bosanci tj ostali najbolje je ilustrovo Alija Isaković u djelu teksta.... i nigdje takve pojedince i skupine apsolutno uskogrude, beskrajno samožive, potkupljive, politički ljigave i, nadasve, opsjednute omalovažavanjem svega vlastitoga, vlastitoga imena, vjere, običaja, prošlosti. Ne nalazim tome nikakva opravdanja".
mefistofilis

#188 Re: Pokušaj prevara na popisu !!!

Post by mefistofilis »

izgleda vakat kljucati temu
Platformas

#189 Re: Pokušaj prevara na popisu !!!

Post by Platformas »

Hajvan wrote:
Platformas wrote:
Jugoslovena( na popisu) je bilo malo, većinski narod se ponašao kao jedini zaštitnik Jugoslovije - raspala se.
Bosanaca i Hercegovaca će biti malo, većinski narod se ponaša kao jedini zaštitnik BiH.

Uviđaš li šablon?

Da, fino bi to bilo da se nacionalisti nisu sjetili da izjednače nacionalno i etničko.

Image
Pa ako je "suđeno" po tom šablonu- nek se i Bosna raspadne...
Samo raspašće se u krvi, ko i Jugoslavija.. ha ja

Jebo više tu priču s prutom batinom, ako ovo - raspašće se; ako ono- raspašće se...
NEK SE RASPADNE
so fakin' uat?!?

PS.
Ne zagovaram raspade, krvprolića, ratove
samo mi pun kurac više prijetniji i isključivosti u stavovima i razmišljanjima

Eto, citrani care- ti si pametniji, kulturniji, avangardniji što se izjašnjavaš kako se izjašnajvaš..
ja sam jebiga zaostO, ja sam relikt prošlosti i nema mi pomoći.. al' mojne više prijetnji matere ti
Degutantno je
Pa tako reci, za podjelu sam i ćao.
Ja bezveze trabunjam o građanskoj BiH.

Inače i pričam o tome, torovi i postoje da bi nestalo Bosne i Hercegovine. Ovim popisom, nakon svih ovih kampanja će se jasno ocrtati ta tri tora i to je to.
P308

#190 Re: Pokušaj prevara na popisu !!!

Post by P308 »

ja sve do danas bio ubjedjen da cu reci Bosanac, i na kraju kad dodje do tog pitanja rekoh Bosnjak, pa sta bude
Platformas

#191 Re: Pokušaj prevara na popisu !!!

Post by Platformas »

anthraxQ wrote:kakve slike imaju srbi, sa teferica i itd... katastrofa, ali NIKAD nisu prestali biti srbi, niti su ovi drugi zbog njih sebe diferencirali etnicki.

Diviš se srbima i u njima vidiš uzor u tome kako izgraditi "naciju". :izet:
Hajvan

#192 Re: Pokušaj prevara na popisu !!!

Post by Hajvan »

Platformas wrote:

Diviš se srbima i u njima vidiš uzor u tome kako izgraditi "naciju". :izet:
pa eto, što je s njemcima?
Man of steel

#193 Re: Pokušaj prevara na popisu !!!

Post by Man of steel »

Liga Rojalista wrote:Nas Bošnjake odndosno u ovom slučaju bošnjake koji hoće da se izjasne kao Bosanci tj ostali najbolje je ilustrovo Alija Isaković u djelu teksta.... i nigdje takve pojedince i skupine apsolutno uskogrude, beskrajno samožive, potkupljive, politički ljigave i, nadasve, opsjednute omalovažavanjem svega vlastitoga, vlastitoga imena, vjere, običaja, prošlosti. Ne nalazim tome nikakva opravdanja".
Sluganjski i kmetski mentalitet kojim je ovaj narod bio izložen čitavo stoljeće je učinio svoje.
Liga Rojalista

#194 Re: Pokušaj prevara na popisu !!!

Post by Liga Rojalista »

P308 wrote:ja sve do danas bio ubjedjen da cu reci Bosanac, i na kraju kad dodje do tog pitanja rekoh Bosnjak, pa sta bude
Bravo progovorilo je 1000 godina historije iz tebe...
Hodidid

#195 Re: Pokušaj prevara na popisu !!!

Post by Hodidid »

Joj zipa ovih sto prave poveznicu izmedju SDA i bosnjaka. Ko je bosanac ne moze biti za SDA ali ko je bosnjak je po automatici za SDA. Joj legendi :D .
mzungu

#196 Re: Pokušaj prevara na popisu !!!

Post by mzungu »

I opet ovi demoni otvorise temu :-)
I vi opet nasjedate, pa im odgovarate, kontrirate, a oni trljaju ruke.

Pustite i da se zale, da se izjasnjavaju kako hoce, da provociraju, aj im hebeno prestanite davati paznje.

I sacekajte 90 i kusur dana, pa ce im se samo kazati.
Drvosjeca iz Dejcica

#197 Re: Pokušaj prevara na popisu !!!

Post by Drvosjeca iz Dejcica »

Liga Rojalista wrote:
P308 wrote:ja sve do danas bio ubjedjen da cu reci Bosanac, i na kraju kad dodje do tog pitanja rekoh Bosnjak, pa sta bude
Šta ti i svi ostali imate kome prigovarati ciničnim i malograđanskim komentarima. Zaboli vas čošak kako se ko izjasnio, P308, izjasnio si se onako kako si ti odlučio. U nekim drugim okolnostima i u normalnim državama bi bilo logično reći Bosanac i Hercegovac ali u ovoj državi gdje će velikosrpska politika iskoristiti ovaj popis kao instrument je vrlo bitno izjasniti se kao Bošnjak. Mnogi će biti razočarani i zaprepašteni brojkama ovog popisa ali ako ćemo brojati krvna zrnca idemo ih brojati do kraja. :oops:
Hajvan

#198 Re: Pokušaj prevara na popisu !!!

Post by Hajvan »

Drvosjeca iz Dejcica wrote:
Liga Rojalista wrote:
Šta ti i svi ostali imate kome prigovarati ciničnim i malograđanskim komentarima. Zaboli vas čošak kako se ko izjasnio, P308, izjasnio si se onako kako si ti odlučio. U nekim drugim okolnostima i u normalnim državama bi bilo logično reći Bosanac i Hercegovac ali u ovoj državi gdje će velikosrpska politika iskoristiti ovaj popis kao instrument je vrlo bitno izjasniti se kao Bošnjak. Mnogi će biti razočarani i zaprepašteni brojkama ovog popisa ali ako ćemo brojati krvna zrnca idemo ih brojati do kraja. :oops:
Izuzetno trezven i svrsishodan odgovor.
Tačno tako mislim i osječam.
Dakle, dupli

Liga Rojalista

#199 Re: Pokušaj prevara na popisu !!!

Post by Liga Rojalista »

Drvosjeca iz Dejcica wrote:
Liga Rojalista wrote:
Ono nije bio nikakav prigovor...Vec mi je samo drago sto se moj sugrađanin izjasnio ispravno.Lakse cu spavat jer znam da je neko uradio mali korak da moja zemlja opstane i ucinio ju je sigurnjiom kako za mene tako i za moju djecu u buducnosti
biscanka2

#200 Re: Pokušaj prevara na popisu !!!

Post by biscanka2 »

Da li neko zna gdje se u Sarajevu nalazi ured gdje bi osobe koje su cijeli dan odsutne, mogle otici na popis.
Ako moze adresa. :stidljiva1:
Locked