Quark_m wrote:Vratite mi mog rahmetli oca i ja cu vam vratiti tu pisljivu znacku zlatnog ljiljana (jer na taj je nivo spao), pocet cu vam vracat i tih smrdljivih 300KM sve cu vam vratiti i svega cu se odreci samo mi vratite mog rahmetli oca, koji se sigurno prevrce u tabutu gledajuci za sta se borio. Neko je rekao "Kakvi su to ljiljani kad nas nisu uspijeli odbranit od agresora" ja se samo pitam kakva si ti osoba kad mozes tako nesto reci, kakav um moras biti pa tako nesto reci...bolesno!!!! S druge strane iz manjeg BiH entiteta na sva zvona glorifikuju svoje cetnicke pokrete, a ovdje veliki broj ljudi pljuje Ljiljane...strasno je ovo u sta smo se pretvorili.
E dal' ce cetnici opet napast pa bi vam ti nehljebari, kvazi heroji, radno sposobni ljudi itekako zatrebali, a vi samo pljujte po njima, kritikujte, minimizirajte njihove zasluge. I na kraju samo da kezem da u BiH ima 1600 dobitnika NAJVECEG RATNOG PRIZNANJA "ZLATNI LJILJAN", sto zivih sto mrtvih.
Ja sam to rekao i ponoviću ako treba. Pogledajmo prošlost i drugi svjetski rat i tadašnje heroje. Tada se krenulo s jednom puškom i nakon 4 godine rata zemlja je bila potpuno oslobođena i tada se znalo ko i za šta može dobiti orden narodnog heroja. Parlament je pristao na ucjenu i napravio veliku grešku. Po meni su trebali organizovati hitnu reviziju zlatnih ljiljana i sve lažne skinuti , kao i one koji imaju unosne poslove i dobra primanja. I moj tata je bio u Armiji, pa ni pfeninga nije dobio, niti tražio od države. Sve radno sposobne treba poslati na berzu rada i novac koji su dobivali kao pomoć uložiti u nova radna mjesta. Šerif Patković je jedna obična kabadahija, propali političar i čovjek pred bankrotom kojeg interesuje samo novac. Treba se zapitati koje platio autobuse za dolazak ljiljana, koje platio njihovo prenočište u Zetri i svu logistiku koju su imali. Gdje su ti isti ljiljani da podrže gladne radnike koji rade, a mjesecima ne primaju platu? Protiv ovog sam skupa i da sam ja na mjestu tih u parlamentu i vladi koji donose odluke ne bih pristao na ucjene, već bi suspenodovao Zakon i napravio reviziju, nakon koje bi samo oni koji su potpuno nesposobni da sami sebi obezbjede egzistenciju dao to pravo i njihova naknada bi bila uvečana.