Palestinsko Izr....ups.... Palestinski sukobi

Krugman

Post by Krugman »

Šandor wrote:
Krugman wrote:Hajde ba ne ser*, ocigledno je da si opsjednut Jevrejima - garant su ti oni krivi za sve probleme u zivotu? Ali razocarati cu te kad ti kazem da sam 100% Bosnjo
Nisi prvi Bošnjo iz kojeg progovara Jack Burkman. Misliš da sam pomislio da nisi Bošnjo? To što si Bošnjo ne znači da nisi gori od Rose Higgins i Lea Skotnikova. Njih dvoje su makar priznali da je Srbija učestvovala u genocidu. Samo su rekli da nije bilo namjere. :P

Ne znam da li je Burkman Jevrej. Nisam imao priliku da ga pitam. Ali sličite kao jaje jajetu.
Ma ja, u nedostatku argumenata, povezi sagovornika sa navodno negativnim anonimusima da bi se stvorio privid fol nekog znanja, upakiraj to sa emotivnim pitanjem kao genocid u BiH, i eto suplje price u kojoj se sustina diskusije potpuno gubi.

Ti Boga mi ko da ti je Fahrudin Radoncic babo - mogli bi te komotno zaposliti u Avazu, a siguran sam da ce te sa tim vidicima kocijaskog konja i ova Bushova potrckala na Fox-u rado primiti. Ocigledno ih non-stop gledas cim si dobro upoznat sa tom njihovom postavom.

S'vama se nemoze uopste normalno diskutirati jer ocigledno vam mozgovi ne funkcionisu dalje od tih otracanih fraza i klisea kojim vas hrane.
Prozor

Post by Prozor »

Kako argumentovano...
Šandor

Post by Šandor »

Krugman wrote:Ma ja, u nedostatku argumenata, povezi sagovornika sa navodno negativnim anonimusima da bi se stvorio privid fol nekog znanja, upakiraj to sa emotivnim pitanjem kao genocid u BiH, i eto suplje price u kojoj se sustina diskusije potpuno gubi.

Ti Boga mi ko da ti je Fahrudin Radoncic babo - mogli bi te komotno zaposliti u Avazu, a siguran sam da ce te sa tim vidicima kocijaskog konja i ova Bushova potrckala na Fox-u rado primiti. Ocigledno ih non-stop gledas cim si dobro upoznat sa tom njihovom postavom.

S'vama se nemoze uopste normalno diskutirati jer ocigledno vam mozgovi ne funkcionisu dalje od tih otracanih fraza i klisea kojim vas hrane.
Burkmana sam pomwnuo jer me podsjećaš na njega a ne da bih se pravio pametan. Priča vam je skoro identična. Gledao sam ga na CNBC, CNN i Al Jazeera a ne na FOX.

Ne igram na emocije. Pokušao sam objasniti da su Rosa Higgins, Leo Skotnikov i družba zaključili da je Srbija učestvovala u ratu u BiH ali nisu imali namjeru da izvrše genocid. :roll: Učestvovali a nisu imali namjeru da naprave sranje. Čak su se i oni koji navijaju za Srbiju a nisu sa prostora bivše Jugoslavije smijali nakon presude (znajući da Srbija jeste kriva ali Sud nije htio da ih osudi - gledao sam to uživo).

Razumiješ? Čak je i Svemirko djelimično stavio do znanja da je svjestan šta se dešava al mu se svejedno diže zbog toga. O Burkmanu da ne pričam.

Krugman wrote:Pa upravo to da Palestinci biraju na vlast deklerisane teroriste, a Arapi generalno fundamentaliste najgoreg kova govori u kolikom se ku*cu nalazi taj narod i region. S'obzirom da se ovdje radi o vlastitom izboru, ocigledno je jasno da su jedini krivci za trend nazadnosti koji trese te zemlje vec decenijama samo i iskljucivo vecina koja dozvoljava da im drustva propadaju u neznanju i frustraciji.

To da Amerika onemogucava slobodne izbore na Bliskom Istoku je obicna neistina. Amerika je u zadnjih par godina uslovljavala svoju godisnju pomoc Egiptu od $3 milijarde slobodnim izborima, tako da je ove godine Mubarak bio prisiljen da legitimizira Muslimansko Bratstvo. Ono sto ljudi nece izgleda da shvate je da je americki kapacitet da se hrvu sa raznim tiranima po svijetu ogranicen. Odnosno, sto bi se ljudi peglali sa raznim idotima pogotovo ako je alternativa tim istim idiotima jos gori totalitaristicki rezim.
Shahab

Post by Shahab »

Nedavno je Rusija isporucila uranijum za iransku nuklearnu centralu Bushehir. Gorivo je isporuceno vozom iz Sibira do kaspijskog jezera gdje su ga potom iranski sleperi transportovali vise od 800 kilometara do nuklearnog postrojenja. Gorivo je isporuceno dok je bio u toku sastanak grupe G8 na kome se dogovarala zajednizcka strtegija zapada protiv Irana.
Putin je ispostovao dogovor sa Iranom i sada ta zeklja nezaustavljivo ide prema nuklearnom oruzju.
Izrael i cionisticki rezim su u panici...prvi puta u svojoj povijesti susrecu se sa neizvjesnom situacijom u svome konfliktu sa arapima.
Moraju napasti Iran a ne znaju sta ih ceka....nakon proslogodisnjeg poraza protiv Hezbollaha cionisti gube samopouzdanje i vjeru u mit o nepobjedivoj armiji.Rusija je Iranu isporucila i najsavremeniji proturaketni i protuavionski sistem TOR1 kojim stite vitalna nuklearna postrojenja. Iran jaca a izrael je u defanzivi. Nuklearno oruzje nije im od velike pomoci jer osim sopstvenog stanovnistva u regiji je i 300 000 americkih vojnika koji bi takodjer nastradali u nuklearnom udaru....a sada na granici Izraela nalazi se prosirijski i proiranski Hamas.
Cionisti znaju da je tacka bez povratka nastupila...rat ce zapoceti u Libanonu i prosiriti se na veliki sukob Sirije, Irana i Hamasa protiv Izraela, Britanije i SAD.
Tu je i Rusija....u Libanu su vec izraelske snage i marinci ali tu su i iranski pasdarani....

http://www.debka.com/article.php?aid=1281
tbaharis

Post by tbaharis »

ja sam planirao upisat politicke nauke al sad sam skonto da mi to uopste ne treba... sve sto trebam uradit je pretplatit se za ovu temu i za par dana izaci na diplomski... tema nije smijesna i nije mi do zajebancije ali ste mi svi vi pravo sega... suosjecam sa patnjom palestinskog naroda i niko im ne moze nadoknaditi hiljade zivota koje su dali u odbrani SVOJE zamlje ali prave istu gresku koju smo i mi napravili... poceli su se dijeliti na nase i njihove i to je to... djaba sto se i jedan i drugi zovu Haris ili Muhamed ovaj prvi je lopov ili vice versa... sjeli dva puta da se dogovore i kazu "ma nema se sta tu pricat mi smo izabrani legitimno i demokratski od strane palestinskog naroda"... kraj i to bolan kraj... a sve je to kako neko rece dio politike i "velike slike"... libanska vlada protjeruje HAMAS iz izbjeglickih kampova a HAMAS napada umjreni FATAH u palestini... hmmm... amerika pritisce rusiju za raketni stit a rusija isporucuje nuklearno gorivo iranu... hmmm... itd...
kustah

Post by kustah »

@tbaharise

"Vrlo konstruktivan" post. "libanska vlada protjeruje HAMAS" eto koliko znas!

http://news.independent.co.uk/fisk/article2663199.ece

Evo najnoviji clanak od sad vec cuvenog novinara Independenta, Robert Fisk.

I nevezano za temu od istog novinara clanak o UN-Nacisti:

http://news.independent.co.uk/fisk/article2659694.ece
tbaharis

Post by tbaharis »

kustah wrote:@tbaharise

"Vrlo konstruktivan" post. "libanska vlada protjeruje HAMAS" eto koliko znas!

http://news.independent.co.uk/fisk/article2663199.ece

Evo najnoviji clanak od sad vec cuvenog novinara Independenta, Robert Fisk.

I nevezano za temu od istog novinara clanak o UN-Nacisti:

http://news.independent.co.uk/fisk/article2659694.ece
e moj KUSTAH to je upravo ono o cemu ti i govorim... ja sam svjestan da su vodje bliskoistocnih muslimana banda beskicmenjaka koja ce se prodati za saku dolara i da upravo to pogoduje "razvoju demokratije" na navedenom podrucju... upravo sam zato i naveo primjer onoga sto svijet naziva "humanim preseljenjem"... drugim rijecima libanonu smeta hamas jer i ono malo investicija koje su dobili od "saveznika" i imovine koju su napravili poslije gradjanskog rata je otislo u pm nakog najnovijeg izraelsko hamaskog sukoba... a izrael to obilato koristi da izaberu novo politicko i vojno vodjstvo koje je izgubilo kredibilitet u tom sukobu...dok se hamas i fatah marisu izrael ce se pregrupisati i onda opleti (joj smjesne rijeci) nanovo... zar ne vidis povezanost izmedju tih dogadjaja... frisk je izuzetna licnost i novinar ali frisk upravo opisuje ono sto i ja u ovom postu... za saku dolara svako je na prodaju... osima naravno ahmedinedzada "koji ne razlikuje prednju stranu nuklearnog projektila od zadnje" kako je on to slikovito opisao... jos jednom ponavljam vrlo slicna situacija sa nasom drzavom samo sto mi nemamo izrael nego republiku srpsku... dok se mi svadjamo oni koriste i dobijaju poene u "demokratskom svijetu"... e svaka mi cast zasluzio sam 10ku haha...
cyprus

Post by cyprus »

Najgluplje su mi situacije kad se dvoje pobije, pa onda okrivljuju nekog drugog što ih je posvađo. E to upravo Hamas i Fatah rade. I ko može onda reć da Palestinci nisu dobrim dijelom krivi za svoju nesreću?
tbaharis

Post by tbaharis »

cyprus wrote:Najgluplje su mi situacije kad se dvoje pobije, pa onda okrivljuju nekog drugog što ih je posvađo. E to upravo Hamas i Fatah rade. I ko može onda reć da Palestinci nisu dobrim dijelom krivi za svoju nesreću?
ako pogledas moj post vidjeces da nisam reko a okrivljuje izrael... ja sam rekao "izrael obilato koristi unutrasnji sukob"...
kustah

Post by kustah »

cyprus wrote:Najgluplje su mi situacije kad se dvoje pobije, pa onda okrivljuju nekog drugog što ih je posvađo. E to upravo Hamas i Fatah rade. I ko može onda reć da Palestinci nisu dobrim dijelom krivi za svoju nesreću?
Robert Fisk zivi na Bliskom istoku 30 godina, trenutno zivi u Bejrutu i vjerovatno je najbolji poznavalac situacije. Treba samo pazaljivo da citas (dali imas ono sto se naziva "critical mind") sto je napisao pa ce ti biti jasno sta je sustina problema.

Osim toga, palestinski problem nije star:godinu,dvije,pet on je star 60 godina!
cyprus

Post by cyprus »

kustah wrote:
Robert Fisk zivi na Bliskom istoku 30 godina, trenutno zivi u Bejrutu i vjerovatno je najbolji poznavalac situacije. Treba samo pazaljivo da citas (dali imas ono sto se naziva "critical mind") sto je napisao pa ce ti biti jasno sta je sustina problema.

Osim toga, palestinski problem nije star:godinu,dvije,pet on je star 60 godina!
OK, sve poštujem, ali politika palestinskog naroda mi djeluje vako: "Ne možemo ništa okupatoru, ali se zato možemo mlatit međusobno."

Mislim da je glupo okrivljivat Izrael za ovaj trenutni međupalestinski rat. Naravno Izrael se može okrivit za mnogo šta, al konkretno za ovu situaciju ne. Uostalom, da je palestinsko vodstvo, a i vodstvo cjelokupnog arapskog svijeta djelovalo pametnije, palestinska situacija bi danas bila mnogo bolja.
IZVANZEMALJAC

Post by IZVANZEMALJAC »

Post Reply