"Ovo je Republika Srpska za koju sam se borio"

tbv

#26 Re: "Ovo je Republika Srpska za koju sam se borio"

Post by tbv »

cyprus wrote:
tbv wrote:... za to se mora boriti, pa ako ne moze mirnim politickim putom onda...
Ako ne može mirno, ja radije ne bih nikako... :oops:
ima i za to jednostavno rijesenje, pripojiti ostatak normalne BiH, 51 posto, genocidnom entitetu i live happily ever after...
jarancuga

#27 Re: "Ovo je Republika Srpska za koju sam se borio"

Post by jarancuga »

da je kakav "vehabija" prijetio srpskom ili katolickom sveceniku, bila bi najmanje 30 stranica kako sve "bradonjice" treba pod hitno sankcionisati...
ovako kvazidemokratama puca ona stvar sto cetnicka pascad prijeti imamu hodzicu i ono malo bosnjaka...
cyprus

#28 Re: "Ovo je Republika Srpska za koju sam se borio"

Post by cyprus »

jarancuga wrote:da je kakav "vehabija" prijetio srpskom ili katolickom sveceniku, bila bi najmanje 30 stranica kako sve "bradonjice" treba pod hitno sankcionisati...
ovako kvazidemokratama puca ona stvar sto cetnicka pascad prijeti imamu hodzicu i ono malo bosnjaka...
A kako si ti zaključio da kvazidemokratama puca ona stvar? :-)
munchkin33

#29 Re: "Ovo je Republika Srpska za koju sam se borio"

Post by munchkin33 »

.. adekvatan slogan na temu i na genocidnu tvorevinu:

..REPUBLIKA SRPSKA JE GENOCIDNA TVOREVINA I TREBA BITI UKINUTA..

..ili ..
REPUBLIKA SRPSKA IS GENOCIDAL PRODUCT AND SHOULD BE ABOLISHED

SARAJEVO, July 9 2005. - Republika Srpska is the result of genocide, war crimes, crimes against humanity, mass rapes and systematic extermination and murder of 8,500 civilians of Srebrenica, Francis Boyle, law professor from the University of Chicago and former representative of BiH Republic Government in the genocide charges against former Yugoslavia, said on Saturday in Sarajevo.
Boyle, who will be attending the July 11-15 International Scientific Conference on genocide against Bosniaks of Srebrenica, said: THE TERMINATION OF THE RS IS THE ONLY POSSIBLE JUSTICE AND THE ONLY CONSOLATION FOR THE SURVIVORS AND VICTIMS.

The goal of the conference, which will gather around 120 foreign and domestic experts, is to determine, document and present the scientific truth of the July 1995 events in Srebrenica.

Boyle said that, ten years ago, the great powers, USA and Europe, decided to divide BiH on the account of Srebrenica, Zepa and Gorazde, which was "pursuant to the agreement Richard Holbrook reached with Slobodan Milosevic, Radovan Karadzic and Ratko Mladic." "Three UN protected zones were an obstacle, and so they decided to sacrifice these three cities and their people. Gorazde was saved because massacres were committed in Srebrenica. Otherwise, they would have let Gorazde fall as well," Boyle said, adding that the international community owes it to the people of BiH to abolish the RS, and establish a single state of BiH for all people of good will, be they Moslem, Christian or Jewish.

Professor Boyle said the sacrifice of Srebrenica, Zepa and Gorazde is one of the reasons why the international community has not arrested the most wanted war criminals.

According to Boyle, the agreement reached between those four was in force until Carla del Ponte took up the duty of ICTY Chief Prosecutor.

Boyle reiterated that three representatives of the "Mothers of Srebrenica and Podrinje" Association and himself demanded from del Ponte to indict Milosevic for what happened in BiH, including genocide, which she promised, as should would not adhere to any previous agreements.

"We invited her to visit BiH and meet with as many survivors as possible. We invited her to Vogosca, but the UN bureaucracy sabotaged the visit, which is why we met at the UN building in Sarajevo. We were in session for two and a half hours and she listened to every woman who had something to say. Afterwards, she said 'I agree with you, genocide was committed here," Boyle said.

The Chief Prosecutor then indicted Milosevic for all war crimes, including genocide, Boyle said, adding that it is disgraceful that this process was incepted by the Association and not the BiH authorities.

"We would like to thank Carla for helping when nobody else would. She will not be visiting Potocari on Monday, protesting against the fact that Karadzic and Mladic are still at large. On behalf of 'Mothers of Srebrenica and Podrinje, ' we thank her for not wanting to partake in this hypocrisy," Boyle said, adding that the RS, even though it is the result of war and genocide, can be abolished without another war.

"The RS was created under the Dayton agreement, which was created by Holbrook. The division of BiH was the idea of Holbrook and the US State Department. If there is political will, this agreement can be changed and a single state of BiH established," Boyle said, adding that this depends on the will of the USA and European Union.

The conference on "Genocide against Bosniaks of the UN safe zone of Srebrenica in July 1995 - Message for future generations" will be organized by the Institute for investigation of crimes against humanity and Charlotte University of North Carolina, USA. It will open in Potocari and will be continued at the Holiday Inn Hotel in Sarajevo.

-DATE: July 13, 2005

hajducka travica

#30 Re: Poruke iz Chentiteta - 2011.

Post by hajducka travica »

ReD aka Socijalista wrote:
plain vanilla wrote:da promijenis naslov prije nego ti zakljucaju temu?
Zatvarajte ovo nismo hb portal majka mu stara :roll:
ti bi sve najradije pod ponjavu,pa onda sjeo i smijao se ljepoti zivljenja anamo.
Jedinstvo_Manchester

#31 Re: "Ovo je Republika Srpska za koju sam se borio"

Post by Jedinstvo_Manchester »

munchkin33 wrote:.. adekvatan slogan na temu i na genocidnu tvorevinu:

..REPUBLIKA SRPSKA JE GENOCIDNA TVOREVINA I TREBA BITI UKINUTA..

..ili ..
REPUBLIKA SRPSKA IS GENOCIDAL PRODUCT AND SHOULD BE ABOLISHED

SARAJEVO, July 9 2005. - Republika Srpska is the result of genocide, war crimes, crimes against humanity, mass rapes and systematic extermination and murder of 8,500 civilians of Srebrenica, Francis Boyle, law professor from the University of Chicago and former representative of BiH Republic Government in the genocide charges against former Yugoslavia, said on Saturday in Sarajevo.
Boyle, who will be attending the July 11-15 International Scientific Conference on genocide against Bosniaks of Srebrenica, said: THE TERMINATION OF THE RS IS THE ONLY POSSIBLE JUSTICE AND THE ONLY CONSOLATION FOR THE SURVIVORS AND VICTIMS.

The goal of the conference, which will gather around 120 foreign and domestic experts, is to determine, document and present the scientific truth of the July 1995 events in Srebrenica.

Boyle said that, ten years ago, the great powers, USA and Europe, decided to divide BiH on the account of Srebrenica, Zepa and Gorazde, which was "pursuant to the agreement Richard Holbrook reached with Slobodan Milosevic, Radovan Karadzic and Ratko Mladic." "Three UN protected zones were an obstacle, and so they decided to sacrifice these three cities and their people. Gorazde was saved because massacres were committed in Srebrenica. Otherwise, they would have let Gorazde fall as well," Boyle said, adding that the international community owes it to the people of BiH to abolish the RS, and establish a single state of BiH for all people of good will, be they Moslem, Christian or Jewish.

Professor Boyle said the sacrifice of Srebrenica, Zepa and Gorazde is one of the reasons why the international community has not arrested the most wanted war criminals.

According to Boyle, the agreement reached between those four was in force until Carla del Ponte took up the duty of ICTY Chief Prosecutor.

Boyle reiterated that three representatives of the "Mothers of Srebrenica and Podrinje" Association and himself demanded from del Ponte to indict Milosevic for what happened in BiH, including genocide, which she promised, as should would not adhere to any previous agreements.

"We invited her to visit BiH and meet with as many survivors as possible. We invited her to Vogosca, but the UN bureaucracy sabotaged the visit, which is why we met at the UN building in Sarajevo. We were in session for two and a half hours and she listened to every woman who had something to say. Afterwards, she said 'I agree with you, genocide was committed here," Boyle said.

The Chief Prosecutor then indicted Milosevic for all war crimes, including genocide, Boyle said, adding that it is disgraceful that this process was incepted by the Association and not the BiH authorities.

"We would like to thank Carla for helping when nobody else would. She will not be visiting Potocari on Monday, protesting against the fact that Karadzic and Mladic are still at large. On behalf of 'Mothers of Srebrenica and Podrinje, ' we thank her for not wanting to partake in this hypocrisy," Boyle said, adding that the RS, even though it is the result of war and genocide, can be abolished without another war.

"The RS was created under the Dayton agreement, which was created by Holbrook. The division of BiH was the idea of Holbrook and the US State Department. If there is political will, this agreement can be changed and a single state of BiH established," Boyle said, adding that this depends on the will of the USA and European Union.

The conference on "Genocide against Bosniaks of the UN safe zone of Srebrenica in July 1995 - Message for future generations" will be organized by the Institute for investigation of crimes against humanity and Charlotte University of North Carolina, USA. It will open in Potocari and will be continued at the Holiday Inn Hotel in Sarajevo.

-DATE: July 13, 2005

Jel to onaj što je popušio tužbu i priče raznih glavešina o milijardama štete koje će neko da plati napa(lj)(ć)enom narodu.
Pitanje za sve: Koja je razlika između Srpskog nacionalizma (fašizma) i Bošnjačkog nacionalizma (patriotizma), ili ako vam je draže Bošnjačkog nacionalizma (fašizma) i Srpskog nacionalizma (patriotizma) meni i jedno i drugo isto sastali se fašisti iz dva tora pa se takmiče ko je veći fašista(patriota) i zbog i jednog i drugog nema napretka.
munchkin33

#32 Re: "Ovo je Republika Srpska za koju sam se borio"

Post by munchkin33 »

Jel to onaj što je popušio tužbu i priče raznih glavešina o milijardama štete koje će neko da plati napa(lj)(ć)enom narodu.
Pitanje za sve: Koja je razlika između Srpskog nacionalizma (fašizma) i Bošnjačkog nacionalizma (patriotizma), ili ako vam je draže Bošnjačkog nacionalizma (fašizma) i Srpskog nacionalizma (patriotizma) meni i jedno i drugo isto sastali se fašisti iz dva tora pa se takmiče ko je veći fašista(patriota) i zbog i jednog i drugog nema napretka
..hahahahahahh..to "svemoguci..hahahhahahahahaha..klanjamo se TEBI.. :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :razz:
prljavi Hare
Location: Šta se ono u Njujorku plavi,Donaldovi prameni na glavi

#33 Re: "Ovo je Republika Srpska za koju sam se borio"

Post by prljavi Hare »

munchkin33 wrote:
Pitanje za sve: Koja je razlika između Srpskog nacionalizma (fašizma) i Bošnjačkog nacionalizma (patriotizma), ili ako vam je draže Bošnjačkog nacionalizma (fašizma) i Srpskog nacionalizma (patriotizma) meni i jedno i drugo isto sastali se fašisti iz dva tora pa se takmiče ko je veći fašista(patriota) i zbog i jednog i drugog nema napretka
..hahahahahahh..to "svemoguci..hahahhahahahahaha..klanjamo se TEBI.. :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :razz:

Auuuu!Pa ti si razotkrio citavu bazu svih ovih desavanja U BiH!!!I to za jedan duzi vremenski period,usao si
duboko u samo srce problema,u srž!!! :lol: :lol: :lol: :lol:
Inace kako je vrijeme na koridi?Imal' raje,poigral' se kolo? :lol: :lol: :lol: :lol:
tbv

#34 Re: "Ovo je Republika Srpska za koju sam se borio"

Post by tbv »

Jedinstvo_Manchester wrote:Jel to onaj što je popušio tužbu i priče raznih glavešina o milijardama štete koje će neko da plati napa(lj)(ć)enom narodu.
Pitanje za sve: Koja je razlika između Srpskog nacionalizma (fašizma) i Bošnjačkog nacionalizma (patriotizma), ili ako vam je draže Bošnjačkog nacionalizma (fašizma) i Srpskog nacionalizma (patriotizma) meni i jedno i drugo isto sastali se fašisti iz dva tora pa se takmiče ko je veći fašista(patriota) i zbog i jednog i drugog nema napretka.
ako je nacionalizam i fasizam postaviti temu u kojoj je cinjenicno, kroz kopirane vijesti opisan srpski nacionalizam, i na kraju teme dati svoje jasno misljenje o tome bez ustezanja, a i postaviti pitanje na koje cekam odgovor 16 godina jednako nacionalizmu i fasizmu opisanom u postavljenoj temi...onda uzmi ubij pa se pistolj...
--------------
edit; izbrisao dio napisan kroz sarkazam iz bojazni da neko nece razumjeti poentu
Last edited by tbv on 03/04/2011 17:23, edited 1 time in total.
Jedinstvo_Manchester

#35 Re: "Ovo je Republika Srpska za koju sam se borio"

Post by Jedinstvo_Manchester »

prljavi Hare wrote:

Auuuu!Pa ti si razotkrio citavu bazu svih ovih desavanja U BiH!!!I to za jedan duzi vremenski period,usao si
Inace kako je vrijeme na koridi?Imal' raje,poigral' se kolo? :lol: :lol: :lol: :lol:
Pa kad bude u Čevljanovićima korida doći ću kod tebe u goste da pobodemo bikove kad se već interesuješ. :-D :lol: :lol:
prljavi Hare
Location: Šta se ono u Njujorku plavi,Donaldovi prameni na glavi

#36 Re: "Ovo je Republika Srpska za koju sam se borio"

Post by prljavi Hare »

Jedinstvo_Manchester wrote:
prljavi Hare wrote:

Pa kad bude u Čevljanovićima korida doći ću kod tebe u goste da pobodemo bikove kad se već interesuješ. :-D :lol: :lol:
Nikakav normalan dijalog sa tobom poslije tvoga posta nije moguc!Ili si cetnicki provokator ili nisi popio
danasnju dozu tableta!
Da te zamolim da probas procitati sta si napisao,nema smisla.A ni pricati .Tuzno je procitati nesto ovakvo. :sad:
amrica

#37 Re: "Ovo je Republika Srpska za koju sam se borio"

Post by amrica »

@tvb, pitala sam koliko imas godina zato jer su ti reakcije kao u djeteta koje je tek naucilo da cita sa razumijevanjem, dokopalo se ozbiljnog stiva, otkrilo toplu vodu i sad zeli mijenjati svijet :-) Bilo je takvih dosta ovdje, uglavnom rodjeni "oko" rata, i dobrim dijelom se javljaju iz dijaspora.

Ne kontam svrhu svega ovoga.
Cinjenice su da je nas Ustav Dejtonski sporazum, u kojem je pc-ja priznati entitet. Takodje u nasoj zemlji vlada demokracija, tako su stanovnici pc-je izabrali dodu. Zato sto se igra na najnize i najprimitivnije nagone kod neobrazovanih ljudi. Tj. glasaca. A kad smo kod glasaca, ljudi koji su zivjeli u pc-ji glasaju u fd-ji, znam ih gomilu, sto su vratili kuce, imanja, obnovili, koriste kao vikendice, ili prodali, i zive u Sarajaevi i glasaju ovdje, a onda kukaju tamo je 'vako 'nako...

I ovako je vec 16-20 godina, svake godine, nekad vise, nekad manje, zavisi ko je na vlasti, ali sve u 5 deka. A ti otvorio temu kao da vatra gori i zoves raju da ide gasiti, dok jos ima nade da se sta spasi.
tbv

#38 Re: "Ovo je Republika Srpska za koju sam se borio"

Post by tbv »

amrica wrote:@tvb, pitala sam koliko imas godina zato jer su ti reakcije kao u djeteta koje je tek naucilo da cita sa razumijevanjem, dokopalo se ozbiljnog stiva, otkrilo toplu vodu i sad zeli mijenjati svijet :-) Bilo je takvih dosta ovdje, uglavnom rodjeni "oko" rata, i dobrim dijelom se javljaju iz dijaspora.

Cinjenice su da je nas Ustav Dejtonski sporazum, u kojem je pc-ja priznati entitet. Takodje u nasoj zemlji vlada demokracija, tako su stanovnici pc-je izabrali dodu. Zato sto se igra na najnize i najprimitivnije nagone kod neobrazovanih ljudi. Tj. glasaca. A kad smo kod glasaca, ljudi koji su zivjeli u pc-ji glasaju u fd-ji, znam ih gomilu, sto su vratili kuce, imanja, obnovili, koriste kao vikendice, ili prodali, i zive u Sarajaevi i glasaju ovdje, a onda kukaju tamo je 'vako 'nako...

I ovako je vec 16-20 godina, svake godine, nekad vise, nekad manje, zavisi ko je na vlasti, ali sve u 5 deka. A ti otvorio temu kao da vatra gori i zoves raju da ide gasiti, dok jos ima nade da se sta spasi.
sto se javljas i pises pod podforumom politika ako je za tebe sve zavrsena stvar a dejtonska BOSNA jedino moguce rijesenje?

- idi ba hvati se krpica, konca i sasij kakvu haljinicu za barbiku, idi na teme recepti i sta ste danas kuhali, mani se politike i miniranje teme...

realnost koju ti prihvatas je nametnuta i nije legalizovana, i kao takva ta realnost mora da se promjeni...
tbv

#39 Re: "Ovo je Republika Srpska za koju sam se borio"

Post by tbv »

VRATIMO SE NA TEMU
01.04.2011. Slavljene masovnih pokolja civila, zatočenja, silovanja
Za zločine koje su počinile Arkanove ubice i domaći pomagači do danas niko nije odgovarao

U Bijeljini je jučer i prekjučer obilježena godišnjica zločina u tom gradu u kojem je početkom aprila 1992. godine u insceniranim oružanim sukobima stradalo najmanje stotinu civila, uglavnom Bošnjaka, Roma i Albanaca. Zločin za koji do danas niko nije odgovarao počinile su Arkanove ubice i domaći pomagači.

Općinska vlast i boračka organizacija polaganjem vijenaca na Spomenik srpskim oslobodiocima obilježili su Dan odbrane grada, a pravoslavni svećenik služio je parastos.

Udruženje građana "Povratak" i "Preporod" Bijeljina i Janja jučer su najoštrije protestirali povodom iznošenja neviđenih laži i falsifikata.

- Umjesto dana odbrane grada, 31. mart je dan kada su uslijedili masovni pokolji civila, zatočenja u logorima, silovanja, etnički progoni i raseljavanje stanovništva i obilježavanje tog dana spada u sam vrh ljudskog licemjerja i beščašća - kaže Salem Čorbo, izvršni direktor "Povratka" koji još nije pronašao svoga nestalog brata.

Jusuf Trbić, predsjednik bijeljinskog "Preporoda", traži da pred sud budu izvedeni i najstrožije kažnjeni svi odgovorni za ubijene civile, posebno žene i djecu, sve protjerane, ponižene, opljačkane i unesrećene, za sve silovane žene i žrtve koncentracionih logora.

- Tražimo da se najvišim državnim odlikovanjima okite: Cvijetin Simić, Mićo Vuković, dr. Milan Novaković, Predrag Ješurić, Dragiša Masal, Pero Simić, Vojkan Đurković, Stojan Petrović, Dragan Anđelić, Zlatko Joković i svi drugi koji su dali veliki doprinos nesreći bošnjačkog, ali i drugih naroda na ovom prostoru - kaže Trbić.

01.04.2010. Pljačkanje i paljenje kuća
Policija iz Bosanskog Novog jučer je sat poslije ponoći tokom vatrogasne intervencije u mjestu Suhača i gašenja požara koji je zahvatio kuću i garažu braće Izeta i Derviša Vranić, u podnožju garažnog zida, pronašla teško povrijeđenog Slobodana Glišića (48), rodom iz Kragujevca, inače mještanina sela Jošava kod Bosanskog Novog.

Glišić se sumnjiči da je prije nespretnog pada sa zida visokog oko tri metra najprije opljačkao, a potom zapalio kuću i garažu vlasnika koji borave i žive u Minhenu u Njemačkoj. Na tu mogućnost ukazuju i dokazi pronađeni na mjestu pljačke i požara, šrafciger, šibice i crna fantomka ostavljena u blizini zida, gdje se Glišić, dok su mještani i vatrogasci gasili požar, vjerovatno pokušao sakriti.

Kako saznajemo, on je s potresom mozga i ranom na glavi tokom prošle noći prebačen u Opštu bolnicu u Prijedoru, gdje će do daljnjeg, pod budnim okom policije, biti zadržan na liječenju.

Zbog pljačke i požara noć su probdjeli i bliži rođaci vlasnika kuće i garaže, bračni par Hanumica i Ismet Vranić, mještani Suhače, koji su i pozvali vatrogasce.

- Bio je ogroman plamen. Na garaži je u potpunosti izgorjela prikolica koju je Derviš kupio kako bi u njoj boravio dok gradi kuću. Samo ona vrijedi oko 5.000 maraka. Vatra je progutala i unutrašnjost prvog sprata kuće pred kojom je izgorjelo i nešto od stvari koje je lopov iznio iz kuće u namjeri da ih odnese. Ne znam zbog čega je sve zapalio. Vjerovatno da prikrije tragove - kazao je jučer Vranić.

Ogorčena je i Hanumica, koja tvrdi da je Glišić čak i šaht pred kućom svezao žicom, tako da nisu mogli prići ni do vode kojom bi mogli ugasiti vatru. Do dolaska vatrogasaca iz Bosanskog Novog mještanima su dobro poslužili i vatrogasni aparati koje je iz svog kamiona donio Ismet Vranić.

- Ovo je tuga. Ljudi se tamo muče da nešto naprave, a onda neko dođe i to sve uništi u samo nekoliko sati. Šteta je ogromna na oba ova objekta - kazala je jučer Hanumica Vranić i dodala da je prava sreća da niko od onih koji su gasili požar nije povrijeđen.

Mještani Suhače pretpostavljaju da je Glišić, koji je inače oženjen djevojkom iz susjednog sela Jošava, provalio u još tri kuće u ovom naselju. Te provale policiji iz Bosanskog Novog prijavljene su tokom posljednjih nekoliko dana. Prazne kuće mještana Suhače koji žive i rade u Njemačkoj, Danskoj, Švedskoj prije dvije godine bile su, kako saznajemo u ovom naselju, interesantne i jednoj grupi provalnika iz Velike Kladuše, koja je u Suhači, navodno, imala i svoju bazu. Tada je, prema tvrdnji mještana, provaljeno u čak deset kuća, iz kojih su odneseni dragocjenosti, tehnička roba i bijela tehnika.

29.03.2011. Zastrašivanje, vrijdženje i ponižavanje žena,djece i vjerskih službenika
Danas na Urijama oko 17:05 NN lice izvršilo je više krivičnih djela no zahvaljujući pribranim stanovnicima i Policiji Novi Grad/BOSANSKI NOVI teže posljedice su izbjegnute.

NN lice je prvo automobilom prišao Urijanskoj džamiji te se zabio u dio harema pred džamijom gdje je izložena šehidska ploča. Nakon toga je izašao iz auta i počeo psovati i derati se da će zapaliti džamiju, minirati je, srušiti je i da je ovo Republika Srpska za koju se borio te je psovkama, prijetnjama i zastrašivanjem osuo po djeci i ženama koji su se nalazili u blizini džamije. Ženama koje su bile na probi hora je govorio da će ih sve pobiti, ponavljajući da je ovo Republika Srpska i što su ovde došle.

Riječima "sve ću vas pobit", od mene nikad više nećete imati mira" nastavio je do dolaska imama Muhameda Hodžića. Hodžić ga je uljudno zamolio da napusti ulicu jer pravi nered, sramoti i sebe i druge ljude no on je počeo psovati mu majku, nanu i sve redom, govoreći da će ga ubiti što je došao ovde, ponavljajući to desetak puta, rekavši ako ne danas onda sutra. Pokušao je i fizićki napasti imama nekoliko puta no imam se povukao i pokušavao ga umiriti riječima da to što radi je loše.

U međuvremenu nekoliko poziva je bilo policiji, pa u najkritičnijem trenutku policija je stigla. Četvorica policajaca su uz dosta muke uspjeli privesti napadaća koji se opirao hapšenju...
---------------------------------------------
kao sto se moze skontati iz gore navedenih dogadjaja, koji su veliki dio bh zbilje, nastavlja se sa jasnim porukama da zivot nesrba u genocidnom entitetu nije moguc, jer ponizavanje povratnika je svakodnevno, a oni sto se nisu vratili, upravo iz ovih razloga ne zele da se vrate... do kad ce da traje ponizavanje nesrpskog stanovnistva u BiH, i da li ce Sarajevski politicari shvatiti da je nesrpski narod iz genocidnog entiteta ostavljen, izdan i ponizen od 91 do danas?
amrica

#40 Re: "Ovo je Republika Srpska za koju sam se borio"

Post by amrica »

tbv wrote:
amrica wrote:@tvb, pitala sam koliko imas godina zato jer su ti reakcije kao u djeteta koje je tek naucilo da cita sa razumijevanjem, dokopalo se ozbiljnog stiva, otkrilo toplu vodu i sad zeli mijenjati svijet :-) Bilo je takvih dosta ovdje, uglavnom rodjeni "oko" rata, i dobrim dijelom se javljaju iz dijaspora.

sto se javljas i pises pod podforumom politika ako je za tebe sve zavrsena stvar a dejtonska BOSNA jedino moguce rijesenje?

- idi ba hvati se krpica, konca i sasij kakvu haljinicu za barbiku, idi na teme recepti i sta ste danas kuhali, mani se politike i miniranje teme...

realnost koju ti prihvatas je nametnuta i nije legalizovana, i kao takva ta realnost mora da se promjeni...
:lol: :lol: :lol: :lol:

Kad sam ja bila mala nije bilo barbika.... starija sam od tebe.

Teoretski postoje dva nacina da dodje do promjena, mirnim ili nasilnim putem. Mirnim putem je demokratski, glasanjem, smijeniti ove sto su na vlasti i tek u jednom duzem periodu docekati da istina izadje na vidjelo. A to ce biti kad se preratni stanovnici vrate na svoje adrese. Ili mogu NVO :lol: :lol: :lol: podici demonstracije u BL da se to promijeni. Ili da se skupi raja na Titovoj u Sarajevu i protestuje :lol: :lol: :lol: ca 20 ljudi. A posto ti nemas fb profil, moze ti neko od raje otvoriti pa da istomisljenici laj(kaj)u....
A sto se tice drugog nacina, sretan ti put i daleko ti kuca od moje. 4 godine rata u Sarajevu su mi bile dosta da vise nikad i nikome ne pozelim rat. A tu je i MZ koja nam je obukla ludacku kosulju, ali i zaustavila rat, ali i zaustavila Oluju, ali ovo ono plus minus... ko nas pita. Imamo OHR da nas podsjeca da smo majmuni u banani.... ali i da se ne smijemo tuci, bar ne javno i masovno.

Ako su ti svi argumenti koje imas svedeni na percepciju mog nicka i toga sto sam zensko, onda OK, sve jasno.
cyprus

#41 Re: "Ovo je Republika Srpska za koju sam se borio"

Post by cyprus »

tbv wrote:...do kad ce da traje ponizavanje nesrpskog stanovnistva u BiH, i da li ce Sarajevski politicari shvatiti da je nesrpski narod iz genocidnog entiteta ostavljen, izdan i ponizen od 91 do danas?
Do kada ljudi (u ovom slučaju srpske etničke pripadnosti) ne shvate da nacionalizam nije rješenje i da nikome od njega neće biti bolje... Šta nam je učiniti? Insistirati na jednakopravnosti svioh naroda i građana BiH na svakom dijelu njenog teritorija... Ali s druge strane ni tvoja retorika se ne čini puno bolja od pojave koju ovdje kritikuješ...
tbv

#42 Re: "Ovo je Republika Srpska za koju sam se borio"

Post by tbv »

cyprus wrote:
tbv wrote:...do kad ce da traje ponizavanje nesrpskog stanovnistva u BiH, i da li ce Sarajevski politicari shvatiti da je nesrpski narod iz genocidnog entiteta ostavljen, izdan i ponizen od 91 do danas?
Do kada ljudi (u ovom slučaju srpske etničke pripadnosti) ne shvate da nacionalizam nije rješenje i da nikome od njega neće biti bolje... Šta nam je učiniti? Insistirati na jednakopravnosti svioh naroda i građana BiH na svakom dijelu njenog teritorija... Ali s druge strane ni tvoja retorika se ne čini puno bolja od pojave koju ovdje kritikuješ...
koja to moja retorika ako mozes da me citiras?

ako je ova sto sam amrici napisao - "realnost koju ti prihvatas je nametnuta i nije legalizovana, i kao takva ta realnost mora da se promjeni..." onda boze sacuvaj, vodite me u hag, vjesaj me na vrbu, udri me maljom po glavi - ZASLUZIO SAM
juventino77

#43 Re: "Ovo je Republika Srpska za koju sam se borio"

Post by juventino77 »

iste stvari se stoljecima desavaju Bosnjacima na ovom prostoru i opet bi neki nekakvim demokratskim potezima da rijese ili da smire nekoga ko demokratiju ne poznaje , sa krmetom krmetski, ne mozes s fasistom nista na fino,nego samo na onaj nacin na koji takvi se mogu smirit, Europa je to uradila bolje prije koju deceniju
amrica

#44 Re: "Ovo je Republika Srpska za koju sam se borio"

Post by amrica »

objasni kako realnost nije legalizirana????? Nametnuta jeste, ali je zakonski legalna, obavezujuca, potpisao a.i.
tbv

#45 Re: "Ovo je Republika Srpska za koju sam se borio"

Post by tbv »

amrica wrote:Teoretski postoje dva nacina da dodje do promjena, mirnim ili nasilnim putem. Mirnim putem je demokratski, glasanjem, smijeniti ove sto su na vlasti i tek u jednom duzem periodu docekati da istina izadje na vidjelo. A to ce biti kad se preratni stanovnici vrate na svoje adrese. Ili mogu NVO :lol: :lol: :lol: podici demonstracije u BL da se to promijeni. Ili da se skupi raja na Titovoj u Sarajevu i protestuje :lol: :lol: :lol: ca 20 ljudi. A posto ti nemas fb profil, moze ti neko od raje otvoriti pa da istomisljenici laj(kaj)u....
A sto se tice drugog nacina, sretan ti put i daleko ti kuca od moje. 4 godine rata u Sarajevu su mi bile dosta da vise nikad i nikome ne pozelim rat. A tu je i MZ koja nam je obukla ludacku kosulju, ali i zaustavila rat, ali i zaustavila Oluju, ali ovo ono plus minus... ko nas pita. Imamo OHR da nas podsjeca da smo majmuni u banani.... ali i da se ne smijemo tuci, bar ne javno i masovno.

Ako su ti svi argumenti koje imas svedeni na percepciju mog nicka i toga sto sam zensko, onda OK, sve jasno.

eto vidis, to je razuman dijalog, pricamo sta je i kakvo je najbolje rijesenje za krizu u Bosni koja traje zadnjih 20 godina, mora se naci izlaz, ali izlaz nije prihvatiti realnost i cekati svijetske donacije za prezivljavanje...

po meni bi bilo dobro kad bi sproveli referendum na cjelom prostoru BiH sa dva pitanja;

1. DA LI STE ZA BOSNU i HERCEGOVINU SA DEJTONSKIM USTAVOM i BOSNU i HERCEGOVINU KOJA JE PODJELJENA NA DVA ILI VISE ENTITETA? DA/NE

2. DA LI STE ZA BOSNU i HERCEGOVINU U NJENIM GRANICAMA, BEZ ENTITETA i ETNICKIH PODJELA, BOSNU i HERCEGOVINU RAVNOPROVNIH GRADJANA i GRADJANKI? DA/NE
cyprus

#46 Re: "Ovo je Republika Srpska za koju sam se borio"

Post by cyprus »

tbv wrote:eto vidis, to je razuman dijalog, pricamo sta je i kakvo je najbolje rijesenje za krizu u Bosni koja traje zadnjih 20 godina, mora se naci izlaz, ali izlaz nije prihvatiti realnost i cekati svijetske donacije za prezivljavanje...

po meni bi bilo dobro kad bi sproveli referendum na cjelom prostoru BiH sa dva pitanja;

1. DA LI STE ZA BOSNU i HERCEGOVINU SA DEJTONSKIM USTAVOM i BOSNU i HERCEGOVINU KOJA JE PODJELJENA NA DVA ILI VISE ENTITETA? DA/NE

2. DA LI STE ZA BOSNU i HERCEGOVINU U NJENIM GRANICAMA, BEZ ENTITETA i ETNICKIH PODJELA, BOSNU i HERCEGOVINU RAVNOPROVNIH GRADJANA i GRADJANKI? DA/NE
1. Kada kažeš bilo bi dobro sprovest referendum, onda da bi se tvoja misao razlikovala od moje ''bilo bi dobro da imam milion KM", kada bi ti imao i neku ideju kako to sprovesti u djelo. U suprotnom, jedno su želje, a drugo su pozdravi... :oops:

2. I kada bi našao način da sprovedeš taj referendum, pa ti 90% građana RS-a kaže da nije za državu bez entiteta, a 95% građana FBiH kaže da jeste... šta dobivaš nego stanje iz 1992. godine i izvjesnu opciju da sve krenemo ispočetka :x

3. Tvoja retorika je enciklopedijski primjer nacionalističke retorike... A da bi bila za Haaga, nešto od nje moraš i sprovest u djelo :oops:
BiH-x

#47 Re: "Ovo je Republika Srpska za koju sam se borio"

Post by BiH-x »

jarancuga wrote:da je kakav "vehabija" prijetio srpskom ili katolickom sveceniku, bila bi najmanje 30 stranica kako sve "bradonjice" treba pod hitno sankcionisati...ovako kvazidemokratama puca ona stvar sto cetnicka pascad prijeti imamu hodzicu i ono malo bosnjaka...
To je valjda svima jasno. Ali nije vehabija prijetio krscanskom sveceniku nego je cetnik prijetio Bosnjaku, zato zatvarajte temu! :-)
tbv

#48 Re: "Ovo je Republika Srpska za koju sam se borio"

Post by tbv »

amrica wrote:objasni kako realnost nije legalizirana????? Nametnuta jeste, ali je zakonski legalna, obavezujuca, potpisao a.i.
Nije legalizirana Ustavom RBiH koji je tad bio na snazi, sto potvrdjuju i izjave poslanika parlamenta RBiH da je Alija I. to (kapitulaciju) potpisao samostalno bez prethodnog usaglasavanja predstavnika parlamenta RBiH... imas net malo idi nazad zadnjih par mijeseci citaj izjave na netu Kljujica, Ive Komsica, Nijaza Durakovica, Mire Lazovica, Hajrudina Somuna i drugih i sve ce ti biti jasnije...
1pajdo
Location: http://www.forum.hr/showpost.php?p=3711 ... count=3209 ......./watch?v=KDHcd5yV1CE

#49 Re: "Ovo je Republika Srpska za koju sam se borio"

Post by 1pajdo »

Država wrote:Nemojte ba zakuhavati. Tako su se qurčili Srbi u Hrvatskoj, a kad su odbili plan Z-4, onda je bilo: "Tri, Četiri... Sad!". Tako će isto biti Banja Luci ponuđene ustavne promjene koje će sami odbiti, a onda će biti "Tri, Četiri...

:bih: :bih: :bih: :bih: :bih:
Pozivaš na rat?
amrica

#50 Re: "Ovo je Republika Srpska za koju sam se borio"

Post by amrica »

Da bi se pokrenuo referendum o bilo cemu na nivou bh, mora postojati neki % (ne mogu se sad sjetiti koliki) gradjana koji su za to. Mora neka stranka, NVO, pojedinac... pokrenuti potpisivanje peticije sa svim podacima... i onda to predati Vladi .... pa da vlada prebroji, provjeri jmbg, adrese, folove, golove...
A s ozirom na politicku volju gradjana pc, za to nema ni najmanje sansi.
A sto se tice federacije, volja vjerovatno postoji, samo je nas narod lijen i nezainteresiran, ono , neka, nemoj mene... ima drugih, ... ili necu ja to potpisati ako je organizator stranka xy, ili necu potpisati ako nije stranka xy organizator....

Ja sam za ukidanje entiteta, uvodjenje nacionalnosti Bosanac i Hercegovac kao jedine konstitutivne, i za jos svasta nesto. Lako je sanjati. Realnost je drugacija.
Locked