"Ovo je Republika Srpska za koju sam se borio"

tbv

#1 "Ovo je Republika Srpska za koju sam se borio"

Post by tbv »

01.04.2011. Slavljene masovnih pokolja civila, zatočenja, silovanja
Za zločine koje su počinile Arkanove ubice i domaći pomagači do danas niko nije odgovarao

U Bijeljini je jučer i prekjučer obilježena godišnjica zločina u tom gradu u kojem je početkom aprila 1992. godine u insceniranim oružanim sukobima stradalo najmanje stotinu civila, uglavnom Bošnjaka, Roma i Albanaca. Zločin za koji do danas niko nije odgovarao počinile su Arkanove ubice i domaći pomagači.

Općinska vlast i boračka organizacija polaganjem vijenaca na Spomenik srpskim oslobodiocima obilježili su Dan odbrane grada, a pravoslavni svećenik služio je parastos.

Udruženje građana "Povratak" i "Preporod" Bijeljina i Janja jučer su najoštrije protestirali povodom iznošenja neviđenih laži i falsifikata.

- Umjesto dana odbrane grada, 31. mart je dan kada su uslijedili masovni pokolji civila, zatočenja u logorima, silovanja, etnički progoni i raseljavanje stanovništva i obilježavanje tog dana spada u sam vrh ljudskog licemjerja i beščašća - kaže Salem Čorbo, izvršni direktor "Povratka" koji još nije pronašao svoga nestalog brata.

Jusuf Trbić, predsjednik bijeljinskog "Preporoda", traži da pred sud budu izvedeni i najstrožije kažnjeni svi odgovorni za ubijene civile, posebno žene i djecu, sve protjerane, ponižene, opljačkane i unesrećene, za sve silovane žene i žrtve koncentracionih logora.

- Tražimo da se najvišim državnim odlikovanjima okite: Cvijetin Simić, Mićo Vuković, dr. Milan Novaković, Predrag Ješurić, Dragiša Masal, Pero Simić, Vojkan Đurković, Stojan Petrović, Dragan Anđelić, Zlatko Joković i svi drugi koji su dali veliki doprinos nesreći bošnjačkog, ali i drugih naroda na ovom prostoru - kaže Trbić.

01.04.2010. Pljačkanje i paljenje kuća
Policija iz Bosanskog Novog jučer je sat poslije ponoći tokom vatrogasne intervencije u mjestu Suhača i gašenja požara koji je zahvatio kuću i garažu braće Izeta i Derviša Vranić, u podnožju garažnog zida, pronašla teško povrijeđenog Slobodana Glišića (48), rodom iz Kragujevca, inače mještanina sela Jošava kod Bosanskog Novog.

Glišić se sumnjiči da je prije nespretnog pada sa zida visokog oko tri metra najprije opljačkao, a potom zapalio kuću i garažu vlasnika koji borave i žive u Minhenu u Njemačkoj. Na tu mogućnost ukazuju i dokazi pronađeni na mjestu pljačke i požara, šrafciger, šibice i crna fantomka ostavljena u blizini zida, gdje se Glišić, dok su mještani i vatrogasci gasili požar, vjerovatno pokušao sakriti.

Kako saznajemo, on je s potresom mozga i ranom na glavi tokom prošle noći prebačen u Opštu bolnicu u Prijedoru, gdje će do daljnjeg, pod budnim okom policije, biti zadržan na liječenju.

Zbog pljačke i požara noć su probdjeli i bliži rođaci vlasnika kuće i garaže, bračni par Hanumica i Ismet Vranić, mještani Suhače, koji su i pozvali vatrogasce.

- Bio je ogroman plamen. Na garaži je u potpunosti izgorjela prikolica koju je Derviš kupio kako bi u njoj boravio dok gradi kuću. Samo ona vrijedi oko 5.000 maraka. Vatra je progutala i unutrašnjost prvog sprata kuće pred kojom je izgorjelo i nešto od stvari koje je lopov iznio iz kuće u namjeri da ih odnese. Ne znam zbog čega je sve zapalio. Vjerovatno da prikrije tragove - kazao je jučer Vranić.

Ogorčena je i Hanumica, koja tvrdi da je Glišić čak i šaht pred kućom svezao žicom, tako da nisu mogli prići ni do vode kojom bi mogli ugasiti vatru. Do dolaska vatrogasaca iz Bosanskog Novog mještanima su dobro poslužili i vatrogasni aparati koje je iz svog kamiona donio Ismet Vranić.

- Ovo je tuga. Ljudi se tamo muče da nešto naprave, a onda neko dođe i to sve uništi u samo nekoliko sati. Šteta je ogromna na oba ova objekta - kazala je jučer Hanumica Vranić i dodala da je prava sreća da niko od onih koji su gasili požar nije povrijeđen.

Mještani Suhače pretpostavljaju da je Glišić, koji je inače oženjen djevojkom iz susjednog sela Jošava, provalio u još tri kuće u ovom naselju. Te provale policiji iz Bosanskog Novog prijavljene su tokom posljednjih nekoliko dana. Prazne kuće mještana Suhače koji žive i rade u Njemačkoj, Danskoj, Švedskoj prije dvije godine bile su, kako saznajemo u ovom naselju, interesantne i jednoj grupi provalnika iz Velike Kladuše, koja je u Suhači, navodno, imala i svoju bazu. Tada je, prema tvrdnji mještana, provaljeno u čak deset kuća, iz kojih su odneseni dragocjenosti, tehnička roba i bijela tehnika.

29.03.2011. Zastrašivanje, vrijdženje i ponižavanje žena,djece i vjerskih službenika
Danas na Urijama oko 17:05 NN lice izvršilo je više krivičnih djela no zahvaljujući pribranim stanovnicima i Policiji Novi Grad/BOSANSKI NOVI teže posljedice su izbjegnute.

NN lice je prvo automobilom prišao Urijanskoj džamiji te se zabio u dio harema pred džamijom gdje je izložena šehidska ploča. Nakon toga je izašao iz auta i počeo psovati i derati se da će zapaliti džamiju, minirati je, srušiti je i da je ovo Republika Srpska za koju se borio te je psovkama, prijetnjama i zastrašivanjem osuo po djeci i ženama koji su se nalazili u blizini džamije. Ženama koje su bile na probi hora je govorio da će ih sve pobiti, ponavljajući da je ovo Republika Srpska i što su ovde došle.

Riječima "sve ću vas pobit", od mene nikad više nećete imati mira" nastavio je do dolaska imama Muhameda Hodžića. Hodžić ga je uljudno zamolio da napusti ulicu jer pravi nered, sramoti i sebe i druge ljude no on je počeo psovati mu majku, nanu i sve redom, govoreći da će ga ubiti što je došao ovde, ponavljajući to desetak puta, rekavši ako ne danas onda sutra. Pokušao je i fizićki napasti imama nekoliko puta no imam se povukao i pokušavao ga umiriti riječima da to što radi je loše.

U međuvremenu nekoliko poziva je bilo policiji, pa u najkritičnijem trenutku policija je stigla. Četvorica policajaca su uz dosta muke uspjeli privesti napadaća koji se opirao hapšenju...
---------------------------------------------
kao sto se moze skontati iz gore navedenih dogadjaja, koji su veliki dio bh zbilje, nastavlja se sa jasnim porukama da zivot nesrba u genocidnom entitetu nije moguc, jer ponizavanje povratnika je svakodnevno, a oni sto se nisu vratili, upravo iz ovih razloga ne zele da se vrate... do kad ce da traje ponizavanje nesrpskog stanovnistva u BiH, i da li ce Sarajevski politicari shvatiti da je nesrpski narod iz genocidnog entiteta ostavljen, izdan i ponizen od 91 do danas?
Last edited by tbv on 03/04/2011 14:55, edited 1 time in total.
plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#2 Re: Poruke iz Chentiteta - 2011.

Post by plain vanilla »

da promijenis naslov prije nego ti zakljucaju temu?
ReD aka Socijalista

#3 Re: Poruke iz Chentiteta - 2011.

Post by ReD aka Socijalista »

plain vanilla wrote:da promijenis naslov prije nego ti zakljucaju temu?
Zatvarajte ovo nismo hb portal majka mu stara :roll:
tbv

#4 Re: Poruke iz Chentiteta - 2011.

Post by tbv »

ReD aka Socijalista wrote:
zatvorimo dotok istine?

kao sto vec napisah; BABO JE RUCO, PUN STOMAK, FLASA SARAJEVSKOG, DRINA CILIMARA - MIRNA BOSNA!

poruke iz genocidnog entiteta su sve glasnije i glasnije a mi jos uvijek "PALIMO SVIJECE DA RATA NE BUDE... NIJE OVO NAS RAT... ZA RAT TREBA DVOJE"
amrica

#5 Re: "Ovo je Republika Srpska za koju sam se borio"

Post by amrica »

@tbv koliko ti imas godinica?
Država

#6 Re: "Ovo je Republika Srpska za koju sam se borio"

Post by Država »

Nemojte ba zakuhavati. Tako su se qurčili Srbi u Hrvatskoj, a kad su odbili plan Z-4, onda je bilo: "Tri, Četiri... Sad!". Tako će isto biti Banja Luci ponuđene ustavne promjene koje će sami odbiti, a onda će biti "Tri, Četiri...

:bih: :bih: :bih: :bih: :bih:
LaBomba

#7 Re: Poruke iz Chentiteta - 2011.

Post by LaBomba »

Da mi moramo biti "primjeran portal" :-) , dok se ovakve stvari desavaju tamo malo dalje od Sara`jva.
Sta sta mislis da prosetas malo do genocidnog entiteta pa kazes onim tamo cetnicima "pa majka mu stara,nije ovo 92" ili tako nesto?
Last edited by LaBomba on 03/04/2011 15:14, edited 1 time in total.
Max Bunker

#8 Re: Poruke iz Chentiteta - 2011.

Post by Max Bunker »

tbv wrote:
zatvorimo dotok istine?

kao sto vec napisah; BABO JE RUCO, PUN STOMAK, FLASA SARAJEVSKOG, DRINA CILIMARA - MIRNA BOSNA!

poruke iz genocidnog entiteta su sve glasnije i glasnije a mi jos uvijek "PALIMO SVIJECE DA RATA NE BUDE... NIJE OVO NAS RAT... ZA RAT TREBA DVOJE"
Ne prave oni slave po Bijeljini, niti je ovaj pravio pizdarije iz razloga sto im je cejf i eto, sto tako hoce.
U Bijeljinu se vratilo 20 000 Bosnjaka ( od toga oko 10 000 sa stalnim prebivalistem kako je pisalo ili u avazu ili u Oslobodjenju ), obnavljaju dzamije, kuce, vidis da cak i svoje kulturna drustva opet formiraju a to bas nije ona slika, koju su 1992. godine srpski nacionalisti zeljeli ( da se razumijemo, nisu Bosnjaci ni u situaciji kakvoj su bili nekada ali nisu vala ni u onoj u kakvoj ih zele vidjeti nacionalisti iz RS-a ).
Putujuci kroz BiH, primjetih da najvise nacionalnih simbola ima na onim mjestima, gdje su jedni druge tjerali pa se ovi drugi vratili.
LaBomba

#9 Re: "Ovo je Republika Srpska za koju sam se borio"

Post by LaBomba »

Država wrote:Nemojte ba zakuhavati. Tako su se qurčili Srbi u Hrvatskoj, a kad su odbili plan Z-4, onda je bilo: "Tri, Četiri... Sad!". Tako će isto biti Banja Luci ponuđene ustavne promjene koje će sami odbiti, a onda će biti "Tri, Četiri...

:bih: :bih: :bih: :bih: :bih:

I za tebe isto vazi, otidji tamo tim neandertalcima i reci im "nemojte ba zakuhavati".
tbv

#10 Re: "Ovo je Republika Srpska za koju sam se borio"

Post by tbv »

amrica wrote:@tbv koliko ti imas godinica?
draga amrice, a kakve to ima veze sa temom?

i da ti objasnim kako lako saznati koliko je ko star ili mlad; ispod tvog ili necijeg avatara stoji tvoj nik. nadimak ili ime sa plavim slovima, klikni/pritisni misom na ta plava slova i onda ti se otvori profil korisnika i tu pise sve sto ja ili taj korisnik zelimo da je javno dostupno na forumu... da ti skratim muke ev ja cam copy i sad cu ti paste ovdje ispod
Profil korisnika/ce - tbv
Korisničko ime: tbv
Starost: 38
vrati se na temu, ako nemas sta reci u vezi teme produzi dalje, tema nije tu da je ti lajkas i ja nisam ta osoba da otvaram teme da bi je neko lajko, ne koristim facebook i ostala sranja, odnosno ne zelim da trosim svoje vrijeme u rasprave koje samo imaju za cilj ubijanje vremena koje je meni veoma dragocjeno...
Last edited by tbv on 03/04/2011 15:23, edited 1 time in total.
tbv

#11 Re: Poruke iz Chentiteta - 2011.

Post by tbv »

LaBomba wrote:

Da mi moramo biti "primjeran portal" :-) , dok se ovakve stvari desavaju tamo malo dalje od Sara`jva.
Sta sta mislis da prosetas malo do genocidnog entiteta pa kazes onim tamo cetnicima "pa majka mu stara,nije ovo 92" ili tako nesto?
:thumbup:
mO k3

#12 Re: "Ovo je Republika Srpska za koju sam se borio"

Post by mO k3 »

sace cika zoom mora da je ponovo na derneku zaglavio... :mrgreen:
LaBomba

#13 Re: "Ovo je Republika Srpska za koju sam se borio"

Post by LaBomba »

Ženski Dr.Med wrote:sace cika zoom mora da je ponovo na derneku zaglavio... :mrgreen:
A sta bi bio razlog da neko zakljuca ovu temu? De objasni mi molim te.
mO k3

#14 Re: "Ovo je Republika Srpska za koju sam se borio"

Post by mO k3 »

LaBomba wrote:
Ženski Dr.Med wrote:sace cika zoom mora da je ponovo na derneku zaglavio... :mrgreen:
http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtop ... =3&t=85799
tbv

#15 Re: "Ovo je Republika Srpska za koju sam se borio"

Post by tbv »

zagazaga wrote:Republika Srpska u svome nazivu šalje poruku koju ne može samo budala razumjeti. @tbv je ili previše mlad ili je tek sad skontao da u pc-u žive nesrbi koji ''žive'' tu poruku, ovakvi ''incidenti'' se dešavaju svakodnevno. Danas se obilježava stradanje na Kupresu, a sutra je dan policije .....i tako svaki dan. Crkva u dvorištu Nane Fate O. stoji i dalje, ona se bori a naši političari se ponekad uslikaju s njom.......elem, može se pisati cijeli dan......

@tbv, meni nije jasno šta hoćeš da postigneš ovom temom......možda ako pojasniš neće izgledati kao provokacija!
de sjasi sa tbv, nije tbv tema vec je srpski nacionalizam tema, naciolizam koji zivi i vlada sa pola BiH a druga polovica BiH svojim ignoriranjem postojanja te realnosti sve to odobrava... procitaj temu, procitaj sto sam ja napisao i onda ces saznati poentu i cilj ove teme, ako ne zelis da ucestvujes u raspravi molim te nemoj je miniriti kao jucer da se tema zatvori...
LaBomba

#16 Re: "Ovo je Republika Srpska za koju sam se borio"

Post by LaBomba »

zagazaga wrote:Republika Srpska u svome nazivu šalje poruku koju ne može samo budala razumjeti. @tbv je ili previše mlad ili je tek sad skontao da u pc-u žive nesrbi koji ''žive'' tu poruku, ovakvi ''incidenti'' se dešavaju svakodnevno. Danas se obilježava stradanje na Kupresu, a sutra je dan policije .....i tako svaki dan. Crkva u dvorištu Nane Fate O. stoji i dalje, ona se bori a naši političari se ponekad uslikaju s njom.......elem, može se pisati cijeli dan......

@tbv, meni nije jasno šta hoćeš da postigneš ovom temom......možda ako pojasniš neće izgledati kao provokacija!
Koga to @tbv provocira s ovom temom? Da mozda trebamo paziti na da ne povrijedimo osjecaje cetnika u fasistickom rezervatu? Neke ovde nije briga da su forumi prostor da ljudi koji su nekada zivjeli na prostoru danasnje tzv rs mogu ako nista drugo iskazati svoje misljenje i emocije,a ako im i to branite po forumima to je ujedno i zataskivanje istine i javnog misljenja.
LaBomba

#17 Re: "Ovo je Republika Srpska za koju sam se borio"

Post by LaBomba »

Ženski Dr.Med wrote:
LaBomba wrote:
http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtop ... =3&t=85799

Tema nije trebala biti zatvorena ni prvi put. Zasto vam toliko smeta ova tema? Jel vam kvari sliku idile dejtonske BiH?
tbv

#18 Re: "Ovo je Republika Srpska za koju sam se borio"

Post by tbv »

LaBomba wrote:

Koga to @tbv provocira s ovom temom? Da mozda trebamo paziti na da ne povrijedimo osjecaje cetnika u fasistickom rezervatu? Neke ovde nije briga da su forumi prostor da ljudi koji su nekada zivjeli na prostoru danasnje tzv rs mogu ako nista drugo iskazati svoje misljenje i emocije,a ako im i to branite po forumima to je ujedno i zataskivanje istine i javnog misljenja.
ma pusti ga, vidis da mu je cilj miniranje teme, ne razumijem sto ih istina toliko boli... garant je rat samo kraj njih prosao pa nisu nista ni osjetili, ili su iz udbaskih familija pa samo njeguju ocev posao, tj. prenose ga sa koljena na forum :mrgreen:
cyprus

#19 Re: "Ovo je Republika Srpska za koju sam se borio"

Post by cyprus »

Tema je na dobrom putu da se opet otvori druga stranica, stoga evo moj skromni doprinos :-D
nellington

#20 Re: "Ovo je Republika Srpska za koju sam se borio"

Post by nellington »

Wait, let me see if I got this straight:

motiv ove teme je da [u maniru M. Bikića] otvori oči političarima u Sarajevu da Srbi čine suživot u RS nemogućim. OK. I šta onda?
cyprus

#21 Re: "Ovo je Republika Srpska za koju sam se borio"

Post by cyprus »

nellington wrote:Wait, let me see if I got this straight:

motiv ove teme je da [u maniru M. Bikića] otvori oči političarima u Sarajevu da Srbi čine suživot u RS nemogućim. OK. I šta onda?
Pa treba poduzet nešto... A šta to će nam reći pokretač teme... (imam osjećaj da će to biti neko pacifističko rješenje)

:)
tbv

#22 Re: "Ovo je Republika Srpska za koju sam se borio"

Post by tbv »

zagazaga wrote:
LaBomba wrote:

Ko hoće da pročita, može vidjeti da sam dala doprinos temi! Kome ja to nešto branim ili šta sam osporila?
Ja i dalje živim u rs-u i ne može mi neko ko je kopirao naslov sa portala tu pametovati..

uostalom da ne miniram temu :run:
cuj to neko ko je kopirao naslov sa portala... pa mjenjam naslov teme jer se vama ne svidja, a sastav teme su tri vijesti u roku dva dana koje ukazuju na buktanje srpskog nacionalizma, ja sam te vijesti copy i postavio kao cinjenicni dio, odnosno razlog za otvaranje teme, a ispod sam postavio svoje misljenje u vezi tih vijesti i razlog otvaranja teme, a i postavio pitanja na koja ja zelim odgovor i na koja cekam odgovor zadnjih 16 godina... u cemu je problem?
nellington

#23 Re: "Ovo je Republika Srpska za koju sam se borio"

Post by nellington »

cyprus wrote:

Pa treba poduzet nešto... A šta to će nam reći pokretač teme... (imam osjećaj da će to biti neko pacifističko rješenje)

Sve dok u tom rješenju nema skraćenica tipa H&K, AK47, M84, TT, CZ, VBR, PAT, PAM, MRUD tema možda mogne i opstati - ali ako bude sprem'te se sprem'te, onda laku noć i prijatno.
tbv

#24 Re: "Ovo je Republika Srpska za koju sam se borio"

Post by tbv »

cyprus wrote:

ja da znam sta poduzeti i kako sam sebi dati odgovore na pitanja vezana uz temu, ja temu ne bi ni postavljao... mislim da je forum tu za razmjenu misljenja, mozda mi neko da kakav koristan savjet ili sl. pa da mi to pomogne da skontam neke stvari u zivotu... nema te zemlje ili nacije koja se podigla, izgradila i opstala a u medjuvremunu cekala da joj svijet pruzi i nacionalnu pripadnost, i drzavu i pravdu... za to se mora boriti, pa ako ne moze mirnim politickim putom onda...
cyprus

#25 Re: "Ovo je Republika Srpska za koju sam se borio"

Post by cyprus »

tbv wrote:... za to se mora boriti, pa ako ne moze mirnim politickim putom onda...
Ako ne može mirno, ja radije ne bih nikako... :oops:
Locked