Osnivanje KPJ

Locked
michio

#76 Re: Osnivanje KPJ

Post by michio »

Pa sad BiH ne bi bilo ni da nije bilo drugog svjetskog rata. U konacnici BiH svakako ne bi bilo da nema Bosnjaka.
NightSkyWalker

#77 Re: Osnivanje KPJ

Post by NightSkyWalker »

Control panel wrote:
NightSkyWalker wrote: jos uvijek mislite da je UDBA bila dobra?
nije bila dobra. radila je lose svoj posao. a dokaz je ono sto se desavalo od 90te pa nadalje.
UDBA je bila fasisticka organizacija crvene boje! Tamanila je i mucila ljude ne zato sto su to zasluzili ili bili zli, vec zato sto nisu odgovarali jednoumlju i partijasima! Zlocin svoje vrste!
Komrad

#78 Re: Osnivanje KPJ

Post by Komrad »

NightSkyWalker wrote: Pa ni u ljiljanima i bosanskoj himni nema nista lose, ako si na toj strani. Ili mozda nije dobro biti na toj strani?
Na gole otoke su slani ljudi koji nisu odgovarali partiji i titicima a ne ljudi koji su to zaista zasluzili. Najbolji dokaz za to je konstruisani postupak protov AI, za kojeg su i sami komunisti kasnije rekli da je sve bilo montirano. Mosa Pijade je potpisivao i naredjivao strijeljanja mladih muslimana bez sudjenja i razloga, jednostavno zato sto mu se nisu svidjali. Zasto i Pijade nije poslan na Goli otok? To da je trebalo otvoriti vose golih otoka je isto kao kada bi nelao rekao da je trebalo otvoriti vise ausvica u Poljskoj pa i u Francuskoj jer mozda bi tako Njemacka dobila rat. :roll:
Pa sto se tice AI i nisu mnogo pogrijesili ...
Komrad

#79 Re: Osnivanje KPJ

Post by Komrad »

NightSkyWalker wrote:
Control panel wrote:
nije bila dobra. radila je lose svoj posao. a dokaz je ono sto se desavalo od 90te pa nadalje.
UDBA je bila fasisticka organizacija crvene boje! Tamanila je i mucila ljude ne zato sto su to zasluzili ili bili zli, vec zato sto nisu odgovarali jednoumlju i partijasima! Zlocin svoje vrste!
Zavisi... za nacionalsoviniste je zaista zlocinacka organizacija...
za nas obicni posteni radni svijet nije ..
dale cooper

#80 Re: Osnivanje KPJ

Post by dale cooper »

NightSkyWalker wrote:
Control panel wrote:
Pa bilo je tu i bad guysa tipa Franjo Tuđman koji je na našoj koži pokazao koliko je bio dobar.
NightSkyWalker

#81 Re: Osnivanje KPJ

Post by NightSkyWalker »

Komrad wrote: Zavisi... za nacionalsoviniste je zaista zlocinacka organizacija...
za nas obicni posteni radni svijet nije ..
I za veliki broj Nijemaca koji su bili posten svijet Ausvic je bio sasvim prihvatljiv, jer ih je u to ubijedio sistem. tamo su slani prljavi jevreji kao sto su na goli otok slani narodni neprijatelji. Sve u ime naroda. :roll:

Zalosno da i danas postoje neki koji relativizuju zlocine i stradanja :sad: :roll:
Last edited by NightSkyWalker on 02/01/2011 00:03, edited 1 time in total.
NightSkyWalker

#82 Re: Osnivanje KPJ

Post by NightSkyWalker »

Komrad wrote:
Cime je zasluzio robiju?
Komrad

#83 Re: Osnivanje KPJ

Post by Komrad »

NightSkyWalker wrote:
Zalosno da i danas postoje neki koji relativizuju zlocine i stradanja :sad: :roll:

Ma UDBA je bila nesto najbolje u Jugoslaviji najbolje sto je klepala sve redom
nije bitno jesu li ustase, cetnici ili ova mladomuslimanska govna... samo udaraj :)
malo sutra bi onaj mahao onom nacistickom zastavom u sirokom brijegu da je UDBA tu
malo sutra bi cetnici slobodno setali po srebrenici i okupljali se po romaniji
malo sutra bi vehabije dizale u vazduh policijske stanice...
Komrad

#84 Re: Osnivanje KPJ

Post by Komrad »

NightSkyWalker wrote:
Komrad wrote:
Cime je zasluzio robiju?
Losim vodjenjem politike
onim od 1992 do 1995 a pogotovo nakon rata
NightSkyWalker

#85 Re: Osnivanje KPJ

Post by NightSkyWalker »

Komrad wrote:
NightSkyWalker wrote:
Komrad wrote:
Cime je zasluzio robiju?
Losim vodjenjem politike
onim od 1992 do 1995 a pogotovo nakon rata
:roll: Ja govorim o sudjenju '83.
A zahvaljujuci njegovoj "losoj politici", BiH se uspjela odbraniti od dva puno jaca agresora, domacih izdajnika, svjetskog embarga, a sve to bez cinjenja ratnih zlocina! :wink:
Komrad

#86 Re: Osnivanje KPJ

Post by Komrad »

NightSkyWalker wrote: :roll: Ja govorim o sudjenju '83.
A zahvaljujuci njegovoj "losoj politici", BiH se uspjela odbraniti od dva puno jaca agresora, domacih izdajnika, svjetskog embarga, a sve to bez cinjenja ratnih zlocina! :wink:
Pa zato ti ja i govorim da nisu mnogo pogrijesili sto su ga zatvorili ... kao i za Franju :)
A sto se tice odbrane BiH o tome cemo nekom drugom prilikom.. ali ukratko ovo nije ni B od BiH kakvu je on zatekao na duznosti :) Odnosno kakvu su mu Komunisti ostavili...
NightSkyWalker

#87 Re: Osnivanje KPJ

Post by NightSkyWalker »

Komrad wrote:
NightSkyWalker wrote:

Ma UDBA je bila nesto najbolje u Jugoslaviji najbolje sto je klepala sve redom
nije bitno jesu li ustase, cetnici ili ova mladomuslimanska govna... samo udaraj :)
malo sutra bi onaj mahao onom nacistickom zastavom u sirokom brijegu da je UDBA tu
malo sutra bi cetnici slobodno setali po srebrenici i okupljali se po romaniji
malo sutra bi vehabije dizale u vazduh policijske stanice...
Te nacisticke zastave je drzava duzna da sprijeci, i za to nam ne treba tajna policija koja ce na robiju slati i one koji to zasluzuju i one koji to NE zasluzuju.
NightSkyWalker

#88 Re: Osnivanje KPJ

Post by NightSkyWalker »

Komrad wrote: ali ukratko ovo nije ni B od BiH kakvu je on zatekao na duznosti
A je li kakva opasnost prijetila toj drzavu koju je on zatekao? Znas li da je BiH trebala da padne za dva dana?
Komrad

#89 Re: Osnivanje KPJ

Post by Komrad »

NightSkyWalker wrote:
A je li kakva opasnost prijetila toj drzavu koju je on zatekao? Znas li da je BiH trebala da padne za dva dana?

Ne znam...

Ali znam da je poslije rata trebalo krenuti u obnovu a ne u pljacku
uporedi obnovu Jugoslavije nakon 2sv rata i BiH nakon 1995
NightSkyWalker

#90 Re: Osnivanje KPJ

Post by NightSkyWalker »

Komrad wrote:
NightSkyWalker wrote:

Ne znam...

Ali znam da je poslije rata trebalo krenuti u obnovu a ne u pljacku
uporedi obnovu Jugoslavije nakon 2sv rata i BiH nakon 1995
Jugoslavijom je vladala jedna partija i samo oni, kod nas ih ima vise i tri naroda. Ne uporedjuj babe i zabe.
cyprus

#91 Re: Osnivanje KPJ

Post by cyprus »

NightSkyWalker wrote: :roll: Ja govorim o sudjenju '83.
Ja bih ipak reko usprkos, umjesto zahvaljujući... :-)
Komrad

#92 Re: Osnivanje KPJ

Post by Komrad »

NightSkyWalker wrote:
Jugoslavijom je vladala jedna partija i samo oni, kod nas ih ima vise i tri naroda. Ne uporedjuj babe i zabe.

I ti time opravdavas zlocinacku privatizaciju
nepostojanje adekvatnog programa povratka
neizgradnju puteva, stanova i fabrika

???
stari grad Visegrad

#93 Re: Osnivanje KPJ

Post by stari grad Visegrad »

Joj teme, ustajte mrtvi komunisti iz grobova....
dale cooper

#94 Re: Osnivanje KPJ

Post by dale cooper »

“Ne bojte se, rata neće biti, jer za rat je potrebno dvoje, a mi ga nećemo.”

Najgora i najnaivnija procjena u istoriji. I jedna od mojih najvećih zamjerki Aliji Izetbegoviću.
Mislim, u nekim drugim uslovima ova gore rečenica bi bila čak i hvale vrijedna, ali definitivno
ne tada i u tim uslovima.
Komrad

#95 Re: Osnivanje KPJ

Post by Komrad »

dale cooper wrote:“Ne bojte se, rata neće biti, jer za rat je potrebno dvoje, a mi ga nećemo.”

Najgora i najnaivnija procjena u istoriji. I jedna od mojih najvećih zamjerki Aliji Izetbegoviću.
Mislim, u nekim drugim uslovima ove gore rečenica bi bila čak hvale vrijedna, ali definitivno
Ma jarane u neku ruku ja covjeka razumijem taj predratni pa i ratni period ...
ali ovo nakon rata mu ja licno nikad halalit necu
jer imao je skoro plebiscitarnu podrsku Bosnjaka i umjesto da nas je poveo u izgradnju on je nijemo posmatrao privatizacijsku pljacku, tajkunizaciju itd...
michio

#96 Re: Osnivanje KPJ

Post by michio »

U tom trenutku se svakako rat vodio- srpskohrvatski rat za razgranicenje. Bosnjaci (eto Alija) su samo bolje trebali procijeniti svoju ulogu u tome. Nije dorastao situaciji kao uostalom ni Bosnjaci.
NightSkyWalker

#97 Re: Osnivanje KPJ

Post by NightSkyWalker »

dale cooper wrote:“Ne bojte se, rata neće biti, jer za rat je potrebno dvoje, a mi ga nećemo.”

Mislim, u nekim drugim uslovima ova gore rečenica bi bila čak i hvale vrijedna, ali definitivno
Trebao je na sve bubnjeve vikati da ce biti rata da ga danasnji dusmani mogu optuziti da je raspirivao mrznju i prizivao rat. Alija nije imao nista i nije se mogao busati u prsa. Zato je govorio da rata nece biti da bi smirio situaciju.

Tito je rekao da ce se prije brda raspasti nego ce se Jugoslavija podijeliti. Kako gluo je to?
Last edited by NightSkyWalker on 02/01/2011 00:29, edited 1 time in total.
dale cooper

#98 Re: Osnivanje KPJ

Post by dale cooper »

Komrad wrote:

Mislim, u nekim drugim uslovima ove gore rečenica bi bila čak hvale vrijedna, ali definitivno
Ma jarane u neku ruku ja covjeka razumijem taj predratni pa i ratni period ...
ali ovo nakon rata mu ja licno nikad halalit necu
jer imao je skoro plebiscitarnu podrsku Bosnjaka i umjesto da nas je poveo u izgradnju on je nijemo posmatrao privatizacijsku pljacku, tajkunizaciju itd...
Ja mu to najviše zamjerujem zbog ogromnih pretrpljenih žrtava u ratu, da je malo realnije
razmišljao stvari bi se vjerovatno odvijale u drugačijem smjeru.

A ovo nakon rata je jedna posebna priča.
NightSkyWalker

#99 Re: Osnivanje KPJ

Post by NightSkyWalker »

dale cooper wrote: Ja mu to najviše zamjerujem zbog ogromnih pretrpljenih žrtava u ratu, da je malo realnije
razmišljao stvari bi se vjerovatno odvijale u drugačijem smjeru.
Ogromne zrtve su se desilo zahvaljujuci agresorskoj nadmoci i zlocinackim namjerama, i zahvaljujuci embargu na oruzje i nasoj golorukoj odbrani. Ali eto, danas je lahko biti general poslije bitke...
dale cooper

#100 Re: Osnivanje KPJ

Post by dale cooper »

NightSkyWalker wrote:

Trebao je na sve bubnjeve vokati da ce biti rata da ga danasnji dusmani mogu optuziti da je raspirivao mrznju i prizivao rat. Ali nije imao nista i nije se mogao busati u prsa. Zato je govorio da rata nece biti da bi smirio situaciju.

Tito je rekao da ce se prije brda raspasti nego ce se Jugoslavija podijeliti. Kako gluo je to?
Ne, ali je imao iskustvo Hrvatske, mogao je narod mnogo bolje pripremiti za ono što je uslijedilo.
Locked