Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
AliceInChains wrote:
Ja, ja. prije su tu nerazvijenu Jugoslaviju trazili u EU(EC). Danas ove jake drzavice mole EU za ulazak.
Mrzim ovo Balkansko: Ja, nije bitno, jeli bilo bolje ili losije. Proslo je, to je najvaznije. Bavimo se sa buducnosti.
Prevedeno to znaci: Poseremo se na greske i uspjehe iz mlade proslosti i gradimo buducnost na temelju srednjovjekovne historije.
Sta u stvarnosti super funkcionira, kako se vidi na sve jacoj konservativnosti ljudi.
Vidi se u praksi, dokle smo sa tim razmisljanjem dosli.
Pa, valjda je trebalo bili malo mudar i promućuran i iskoristiti tu ponudu EC-a i NATO-a (kad su nas tražili u svom društvu) pod povoljnijim uvjetima, a ne tada likovati na nekom svojom moći i snagom (koja se nije pokazala u praksi kad je trebalo) i sada kukati za prolivenim mlijekom. U konačnici je sve jako loše odigrano, cijela generacija ljudi stasalih i formiranih u tom sistemu jednostavno nije bila na visini istorijskog zadatka.
Prošlo je, to je činjenica koja nam se može sviđati ili ne. Uzmi šta valja od svega toga (ako možeš i znaš) i furaj dalje.
AliceInChains wrote:
Ja, ja. prije su tu nerazvijenu Jugoslaviju trazili u EU(EC). Danas ove jake drzavice mole EU za ulazak.
Mrzim ovo Balkansko: Ja, nije bitno, jeli bilo bolje ili losije. Proslo je, to je najvaznije. Bavimo se sa buducnosti.
Prevedeno to znaci: Poseremo se na greske i uspjehe iz mlade proslosti i gradimo buducnost na temelju srednjovjekovne historije.
Sta u stvarnosti super funkcionira, kako se vidi na sve jacoj konservativnosti ljudi.
Pa, valjda je trebalo bili malo mudar i promućuran i iskoristiti tu ponudu EC-a i NATO-a (kad su nas tražili u svom društvu) pod povoljnijim uvjetima, a ne tada likovati na nekom svojom moći i snagom (koja se nije pokazala u praksi kad je trebalo) i sada kukati za prolivenim mlijekom. U konačnici je sve jako loše odigrano, cijela generacija ljudi stasalih i formiranih u tom sistemu jednostavno nije bila na visini istorijskog zadatka.
Prošlo je, to je činjenica koja nam se može sviđati ili ne. Uzmi šta valja od svega toga (ako možeš i znaš) i furaj dalje.
ma kakvo primanje u e.u i nato, pa tu su zemlje koje imaju parlamentarnu demokraciju ne vladavinu naroda kroz sk....
AliceInChains wrote:
Da li je i jedna "banana" uzela od SFRJ ista sto je valjalo...? A da furamo, furamo... Ali u provaliju...
Ulazak u EU i NATO znaci odustajanje od drzave... Ove krpe drzave i nemaju, pa nemaju od cega odustat...
nosara wrote:
Da li je i jedna "banana" uzela od SFRJ ista sto je valjalo...? A da furamo, furamo... Ali u provaliju...
Ulazak u EU i NATO znaci odustajanje od drzave... Ove krpe drzave i nemaju, pa nemaju od cega odustat...
Ako već "moraš" u EU i NATO, onda je valjda bolje ući ranije, kad si ti jači i kad je to sve u ranijoj fazi stvaranja i razvoja. Čista matematika. Ovako nema ni EU, ni NATO-a, a ni države.
osa wrote:
ma kakvo primanje u e.u i nato, pa tu su zemlje koje imaju parlamentarnu demokraciju ne vladavinu naroda kroz sk....
To se podrazumijeva. I da imaš nekoga ko je spreman da takav sistem i napravi.
Sto nas, 20 godina poslije, dovodi do zakljucka da eksperiment nije uspio i da smo za pola kile mesa zaklali krdo goveda... A nije da je najgore proslo... Jos nismo zaista gladni... Vecina...
nosara wrote:
Ako već "moraš" u EU i NATO, onda je valjda bolje ući ranije, kad si ti jači i kad je to sve u ranijoj fazi stvaranja i razvoja. Čista matematika. Ovako nema ni EU, ni NATO-a, a ni države.
Sad se mora, tada se nije moralo... Drzava i krpe... Cista matematika...
Ja sam se sjetio jednog dokumentarca o Kubi i bilo je pitanja o bijelom marsalu(Titu) pa covijece i dan danas se svi sjecaju kad je Tito dosao.Dan danas se u Kini prikazuje Bitka na neretvi i Walter.Tito je bio cijenjen i sa strane J.F.K-a i svih drzavnika ama bas svih.I to sto se drzo dalje od NATA i SSSR je bio najbolji potez u to vrijeme.Imao je vojsku i sve a ako izabere stranu gotovo je ovako su ga svi cijenili i molili da se prikljuci samo sto ovi poslije njega NISU ZELJELI to da iskoriste
dimitrix wrote:Ja sam se sjetio jednog dokumentarca o Kubi i bilo je pitanja o bijelom marsalu(Titu) pa covijece i dan danas se svi cekaju kad je Tito trebao doci.Dan danas se u Kini prikazuje Bitka na neretvi i Walter.Tito je bio cijenjen i sa strane J.F.K-a i svih drzavnika ama bas svih.I to sto se drzo dalje od NATA i SSSR je bio najbolji potez u to vrijeme.Imao je vojsku i sve a ako izabere stranu gotovo je ovako su ga svi cijenili i molili da se prikljuci samo sto ovi poslije njega NISU ZELJELI to da iskoriste
baš, glupi nijemci, španjolci, talijani i ostali izabraše nato i e.u., ma vidi na što ima samo države liče....
Komunisti jesu sebi prisvajali neka dobra, u najbolju ruku neki stancic i povlastice ali TO JE NISTA u odnosu na kako ovi hapaju i kako su se nahapali. Jeste li slijepi, gluhi, ludi?! Kod komunista u bivsoj drzavi NIKO nije bio ni gladan ni zedan a danas znamo kakva nam je situacija, univerzitetski profesori kopaju po kontejnerima. Samo furdi nije valjo bivsi sistem. Tako da moj odgovor je da, bicu prvi clan te nove partije.
dimitrix wrote:Ja sam se sjetio jednog dokumentarca o Kubi i bilo je pitanja o bijelom marsalu(Titu) pa covijece i dan danas se svi cekaju kad je Tito trebao doci.Dan danas se u Kini prikazuje Bitka na neretvi i Walter.Tito je bio cijenjen i sa strane J.F.K-a i svih drzavnika ama bas svih.I to sto se drzo dalje od NATA i SSSR je bio najbolji potez u to vrijeme.Imao je vojsku i sve a ako izabere stranu gotovo je ovako su ga svi cijenili i molili da se prikljuci samo sto ovi poslije njega NISU ZELJELI to da iskoriste
baš, glupi nijemci, španjolci, talijani i ostali izabraše nato i e.u., ma vidi na što ima samo države liče....
ma ja nije Ni Spanija pred bankrotom kao i grcka sad?Ali to je nevazno.Shvati da si imao SSSR sa druge strane odmah a vjeruj SSSR nije bila neka banana drzava.Nit se Ruminija Madarska Ceska itd mogu porediti sa moci SSSR-a.Ti bi sada usao u NATO ali u tom trenutku NATO nije bio nista jaci od SSSR-a.Nakon jedno 10 godina da je tito jos prozivio otisao bi on u NATO ali tada to nije bila nimalo dobra ideja sjeti se samo Kube.
edvin wrote:Komunisti jesu sebi prisvajali neka dobra, u najbolju ruku neki stancic i povlastice ali TO JE NISTA u odnosu na kako ovi hapaju i kako su se nahapali. Jeste li slijepi, gluhi, ludi?! Kod komunista u bivsoj drzavi NIKO nije bio ni gladan ni zedan a danas znamo kakva nam je situacija, univerzitetski profesori kopaju po kontejnerima. Samo furdi nije valjo bivsi sistem. Tako da moj odgovor je da, bicu prvi clan te nove partije.
zanimljivo, s obzirom da su članovi partije imali privilegije i uspjeli sfrkati kakav stančić, vikendicu i sl., a to palamudiš o poštenju, i ti bi prisvajao neka dobra, izgleda...
dimitrix wrote:Ja sam se sjetio jednog dokumentarca o Kubi i bilo je pitanja o bijelom marsalu(Titu) pa covijece i dan danas se svi sjecaju kad je Tito dosao.Dan danas se u Kini prikazuje Bitka na neretvi i Walter.Tito je bio cijenjen i sa strane J.F.K-a i svih drzavnika ama bas svih.I to sto se drzo dalje od NATA i SSSR je bio najbolji potez u to vrijeme.Imao je vojsku i sve a ako izabere stranu gotovo je ovako su ga svi cijenili i molili da se prikljuci samo sto ovi poslije njega NISU ZELJELI to da iskoriste
I šta je poenta? Vratiti se u komunizam pa se bribližiti Kubi i Koreji i izmisliti za te potrebe nekog novog diktatora?
ma ja nije Ni Spanija pred bankrotom kao i grcka sad?Ali to je nevazno.Shvati da si imao SSSR sa druge strane odmah a vjeruj SSSR nije bila neka banana drzava.Nit se Ruminija Madarska Ceska itd mogu porediti sa moci SSSR-a.Ti bi sada usao u NATO ali u tom trenutku NATO nije bio nista jaci od SSSR-a.Nakon jedno 10 godina da je tito jos prozivio otisao bi on u NATO ali tada to nije bila nimalo dobra ideja sjeti se samo Kube.
pa, i usa je pred bankrotom, ali ne vidim da nešto ljudi iz tih zemlaja bježe u rajeve tipa kube, koreje i zemalja sličnih državnom uređenju bivše jugoslavije. jugoslavija u niti jednom slučaju nije mogla biti članicom nato-a ili e.u. iz jednostavnog razloga , jer oni ne primaju diktature, a vrli demokrat tito, bi rađe žrtvovao sve jugoslovene do jednog nego vlast sebe i partije, da je njemu bilo do demokracije, pa imao je 35 godina da nešto uradi po tom pitanju, a uradio je???????????????????
EU je propao projekt, to se vidi sve vise iz dana u dan a u mnogim zemljama kada bi sada bili rapisani referendumi, vecina bi glasala NE ulasku u EU. Gledao sam sinoc emisiju i ekonomiski strucnjaci predvidjaju raspad Eura kao valute u ovoj formi za nekih desetak godina. EU i zemlje clanice su pokazale svoje pravo lice i odlucnost na primjeru bivse Jugoslavije, citaj: totalno podijeljen tabor. Zato ne palamudite vise o toj EU kao nekom faktoru stabilnosti, EU je stvorena na prncipima mocne ekonomske elite (sake ljudi) koja je vidjela sansu da se jos vise obogati.
EU je propao projekt, to se vidi sve vise iz dana u dan a u mnogim zemljama kada bi sada bili rapisani referendumi, vecina bi glasala NE ulasku u EU. Gledao sam sinoc emisiju i ekonomiski strucnjaci predvidjaju raspad Eura kao valute u ovoj formi za nekih desetak godina. EU i zemlje clanice su pokazale svoje pravo lice i odlucnost na primjeru bivse Jugoslavije, citaj: totalno podijeljen tabor. Zato ne palamudite vise o toj EU kao nekom faktoru stabilnosti, EU je stvorena na prncipima mocne ekonomske elite (sake ljudi) koja je vidjela sansu da se jos vise obogati.
a na kojim je to principima bila zasnovana jugoslavija, kad se onako lijepo razdružila, da li su to bili prirodniji, bolji principi...
Samo kreten ili do ludila zlonamjeran smrad moze poredit SFRJ sa kubom, s, korejom i slicnim drzavama... Iako su i te i takve drzave potencijalno pojam za hrvatsku, srbiju, bih... U kojima je takodjer kriminalizovana diktatura, ali, paradoks, demokratski izabrana...
edvin wrote:
zanimljivo, s obzirom da su članovi partije imali privilegije i uspjeli sfrkati kakav stančić, vikendicu i sl., a to palamudiš o poštenju, i ti bi prisvajao neka dobra, izgleda...
Da li neko zna da li je ikada zaživjela ona parola?.... IMAŠ KUĆU, VRATI STAN!
nosara wrote:Samo kreten ili do ludila zlonamjeran smrad moze poredit SFRJ sa kubom, s, korejom i slicnim drzavama... Iako su i te i takve drzave potencijalno pojam za hrvatsku, srbiju, bih... U kojima je takodjer kriminalizovana diktatura, ali, paradoks, demokratski izabrana...
Ja tebi postavljam konkretno pitanje šta ti želiš trenutno sada...povratak u ono vrijeme? Šta? čemu ovo salonsko onanisanje?