dale cooper wrote:“Ne bojte se, rata neće biti, jer za rat je potrebno dvoje, a mi ga nećemo.”
Najgora i najnaivnija procjena u istoriji. I jedna od mojih najvećih zamjerki Aliji Izetbegovići.
Mislim, u nekim drugim uslovima ove gore rečenica bi bila čak hvale vrijedna, ali ne definitivno
ne i tada i u tim uslovima.
Ma vjerujem da je bilo i gorih procjena!

Moje misljenje je da BiH u "krnjoj Jugoslaviji", bez Slovenije i Hrvatske, BiH nije imala sta da trazi..Iako se Aliji Izetbegovicu tada nudila i pozicija Predsjednika Predsjednistva te "Jugoslavije", on to nije prihvatio, jer je znao da je to "foluska" Milosevica. Meni je recimo teze palo pretvaranje ARBiH u vojsku Bosanskih Muslimana, i tjeranje onih 20-ak procenata Srba i Hrvata koji su casno nosili ljiljane '92. i precutno odobravanje te price od strane vladajuce strukture.. Rat je posebna prica, i oni veliki su profitirali, raja je patila, raja i dan danas pati...
I dan danas traje pljacka drzave....a da je tu Tito i KPJ, napravili bi mi taj V-C do sad 3 puta...Ne vide sovinisti, da ih kradu pod plastom vitalnih nacionalnih interesa, da ce nas taj koridor kostati 5 puta vise od realne cijene, (kao u ostalom i sve ostalo sto nas kosta) jer treba napuniti dzepove ovih sto imaju po 5 kuca, 7 stanova, a ljudi posla nemaju...rade za minimalac...ja sa 28 godina zivota, radim vec 10 godina, a imam 8 mjeseci radnog staza...Eto sta su mi dali moji "vitalni nacionalni interesi"...Drug Tito nista nije ostavio svojoj porodici...sve sto je "imao" je bilo drzavno, i ostavio ovim kvazi drzavicama da rasprodaju, a politicari da napune dzepove...
Nije ni tada sve bilo idealno, ali shvatite da su '45. mnogi koji "nisu okaljali ruke" prestali biti domaci izdajnici i postali komunisti..i za kraj:
Sjele guzonje u fotelje svoje,
Crne nam dane poceli da broje.
Nama crni, a njima su zlatni,
Isto ko sto su bili im i ratni.
Prvo zena, svastika, pa sestre i braca,
daj im pos'o, auto i licnog vozaca.
I za vrijeme jednoga mandata,
nakupe se para ko blata,
i samo kazu:"Ja dobra vakta,
a narodu evo od "sake do lakta"!".......
SMRT FASIZMU-SLOBODA NARODU!!!!