OSM - Dokaz da je multietnicka BiH moguca

Prozor

#26 Re: OSM - Dokaz da je multietnicka BiH moguca

Post by Prozor »

Pa eto kad god okrenes dm sat, pjevaci iz svih ex-yu krajeva sem slovenije i kosova, poruke sa svih strana, svira ceca pa iza nje merlin i hari, onaj mali iz viteza plaho popularan, a meni dodje da halida narucim...
cyprus

#27 Re: OSM - Dokaz da je multietnicka BiH moguca

Post by cyprus »

1gorstak wrote:
cyprus wrote:Da, ali tamo ako se tvoje mišljenje ne poklapa sa mišljenjem bošnjačke većine dobiješ etiketu četnika/ustaše :wink: .
cyprus brate, takvima reci da se napuse. Valjda je ovo dovoljno dvosmisleno za izbjegavanje bana na forumu, jer ipak, tu su su duhan, trava......
Moram priznat da ne razumjem :)
Last edited by cyprus on 07/07/2008 02:15, edited 1 time in total.
cyprus

#28 Re: OSM - Dokaz da je multietnicka BiH moguca

Post by cyprus »

zoom66 wrote:bolan sajpi, kako si uspio u svoja usta staviti ono shto nisi ti pitao...:D i potom josh ne kontash...:D

ne pij bolan brlju kad ti shkodi....:D
Fala na napomeni (ispravljeno) :D .

PS Ne pijem u zadnje vrijeme :D
cyprus

#29 Re: OSM - Dokaz da je multietnicka BiH moguca

Post by cyprus »

Ma haj, ne isplati se da te ubjeđujem u drugačije :D
1gorstak

#30 Re: OSM - Dokaz da je multietnicka BiH moguca

Post by 1gorstak »

cyprus wrote:
1gorstak wrote:
cyprus wrote:Da, ali tamo ako se tvoje mišljenje ne poklapa sa mišljenjem bošnjačke većine dobiješ etiketu četnika/ustaše :wink: .
cyprus brate, takvima reci da se napuse. Valjda je ovo dovoljno dvosmisleno za izbjegavanje bana na forumu, jer ipak, tu su su duhan, trava......
Moram priznat da ne razumjem :)
Tim misevima koji ce tebe ili mene prozvati cetnikom, tj. ustasom, a zbog razlicitog stava, treba odbrusiti. Zbog cenzure na forumu se ne mogu dovoljno slikovito izraziti kako bih ja to uradio.
Barbarez

#31 Re: OSM - Dokaz da je multietnicka BiH moguca

Post by Barbarez »

1gorstak wrote:
cyprus wrote:
Barbarez wrote:Potpuno se slazem.

Mada je naslov teme dobar i znacajan za prodiskutovati. Ja imam misljenje da je zajednicki zivot moguc (koliko toliko) samo tamo gdje su bosnjaci u vecini ali znam da se velika vecina neo-komunista na ovome forumu nece sloziti sa mnom.
Da, ali tamo ako se tvoje mišljenje ne poklapa sa mišljenjem bošnjačke većine dobiješ etiketu četnika/ustaše :wink: .
Barbarez, ti si se izgleda rodio kad se Dejtonski sporazum potpisivalo, pa nisi hodio Bosnom i Hercegovinom prije rata. Potreban je administrativni sistem koji sankcionise netoleranciju (novcana kazna, zatvor, Goli otok, strijeljanje.....), a narod ce (opet) djelovati u skladu s postavljenim sablonima. Do sablona je, nije do pojedinih naroda. Pogledaj Nijemce i njihov odnos prema Jevrejima sa sablonom ponasanja kojeg je Hitler postavio a zatim sa sablonom kojeg su pobjednicki saveznici postavili.

Greska, ja sam se rodio sredinom 70-tih i vidio sam malo vise stvari nego sto ti mislis i prije rata. Izmedju ostaloga i to kako je agresija na BiH posela vec krajem 80-tih koje kakvim izmisljenim aferama a sve u cilju da se smaknu jake osobe koje nisu htjele da se potpore tada velikosrpskom a kasnije se ispostavilo velikocetnickom sistemu. Ja sam isto za te adminstrativne sisteme koji treba da sanksionosu netloleranciju. Evo recimo ja sam za to da se svi cetnici koji su ucestvovali u masakru u Srebrenici odvode na goli otok. Ne znam zamo ima li goli otok danas mjesta za preko 10.000 ljudi (samo oko ovoga slusaja).
Barbarez

#32 Re: OSM - Dokaz da je multietnicka BiH moguca

Post by Barbarez »

cyprus wrote:

Mada je naslov teme dobar i znacajan za prodiskutovati. Ja imam misljenje da je zajednicki zivot moguc (koliko toliko) samo tamo gdje su bosnjaci u vecini ali znam da se velika vecina neo-komunista na ovome forumu nece sloziti sa mnom.
Da, ali tamo ako se tvoje mišljenje ne poklapa sa mišljenjem bošnjačke većine dobiješ etiketu četnika/ustaše :wink: .
Aman jeste vam lose u Sarajevu, Zenici, Tuzli... Sve su crkve u tim gradovima zapaljene do temelja, ti se gradovi nalaze u entitetu koji se zove Republika Muslimanska, djeca u osnovnim skolama imaju doplome na kojima je mjesec i zvijezda te uce u njima kako je od neuma do zadra BiH a ne Hrvatska. Daj Boze da je Bosnjacima tako lose u Stocu kao sto je lose Hrvatima u Sarajevu.
cyprus

#33 Re: OSM - Dokaz da je multietnicka BiH moguca

Post by cyprus »

Barbarez wrote:Aman jeste vam lose u Sarajevu, Zenici, Tuzli... Sve su crkve u tim gradovima zapaljene do temelja, ti se gradovi nalaze u entitetu koji se zove Republika Muslimanska, djeca u osnovnim skolama imaju doplome na kojima je mjesec i zvijezda te uce u njima kako je od neuma do zadra BiH a ne Hrvatska. Daj Boze da je Bosnjacima tako lose u Stocu kao sto je lose Hrvatima u Sarajevu.
Kome nama? :-)

A zašto spominješ Stolac? Ja nisam pričo o njemu. :roll:
zimomor

#34 Re: OSM - Dokaz da je multietnicka BiH moguca

Post by zimomor »

Jeste li primjetili i da vecinu reklama na OSM-u cine reklame iz Sarajeva (ali ne Istocnog)?
Lijepi kapitalizam, jedino ce on izgleda dohakati nacionalizmu.
SanYava

#35 Re: OSM - Dokaz da je multietnicka BiH moguca

Post by SanYava »

Barbarez wrote:
cyprus wrote:

Aman jeste vam lose u Sarajevu, Zenici, Tuzli... Sve su crkve u tim gradovima zapaljene do temelja, ti se gradovi nalaze u entitetu koji se zove Republika Muslimanska, djeca u osnovnim skolama imaju doplome na kojima je mjesec i zvijezda te uce u njima kako je od neuma do zadra BiH a ne Hrvatska. Daj Boze da je Bosnjacima tako lose u Stocu kao sto je lose Hrvatima u Sarajevu.
Dođi u Sarajevo pa potvrdi to što si iznio.
Debilnih komentara majko moja....
Još da ne znam, povjerovala bih :roll:
Post Reply