Od danas u mojoj kući: Mrzimo Europsku uniju ...

Post Reply
zambaklija

#76 Re: Od danas u mojoj kući: Mrzimo Europsku uniju ...

Post by zambaklija »

jefferson wrote:
palermo wrote:
Frane-x wrote:Neki očito ne znaju što je to europska unija... E pa nađite na wikipediji.
EU je organizacije čije s članice udružene iz nekakvog interesa a ne ALTRUIZMA ( :-) ), i oni mogu primat koga hoće i kad hoće!
To nije nekakva igra pa da bude "POŠTENA" ili "NEPOŠTENA", a nije ni humanitarna organizacija pa da prima nekoga iz sažaljenja.
Neki su se previše ufurali u ulogu žrtve, valjda i zbog Harisove retorike, a korištenje ratnih dešavanja kao kvazi-argumenta da BiH treba ući u EU prije Srbije, me podsjeća na prosjaka koji gura prolaznicima pod nos onu svoju do koljena amputiranu nogu.
Suradnja sa Haagom jeste jedan od bitnih uvjeta EU prema Srbiji, ali jebemu mater, ako sutra neki naftovod prođe kroz Srbiju a ne kroz BiH, zar će i onda biti "ajoooj... ali mi smo žrtve... srebrenica...".
Kapitalu i ekonomskim interesima koji upravljaju EU-om nisu zanimljive takve stvari, jer bi EU inače bila humanitarna organizacija a ne ekonomsko-politički savez.
Srbija je očito interesantnija zemlja od BiH, i to je jedino bitno u priči.
Političari u ovoj zemlji umjesto da se bave EU integracijama susjedne zemlje, trebaju raditi na dostizanju EU standarda u vlastitoj zemlji i donošenju novih zakona.

A što se tiče tog sporazuma Srbije i EU, nova vlada Koštunica/SRS će ga ionako poništiti nakon izbora!
Pa da i mi učinimo BiH interesantnom :D . Slažem se ja sa tobom uglavnom,al poruka koja stiže iz evrope nije dobra za nas ovdje al mislim i za njih, ljudi je shvataju na način da što si gori to ti se više popušta i više dobijaš,a to opet sa sobom može da povuče razne konzekvence...........od jačanja separatističkih tendencija, pa sve do jačanja radikalno islamističkih koncepcija.I sve to može da košta, naravno prevashodno ljude u BiH, al bogami i Evropu.
I naravno da bi zapravo glavni cilj trebalo da bude da Evropa odnosno evropski standardi dođu u BiH, i to bi morao da bude glavni cilj političara.Al neće to ići bez evropske pomoći.............a nisam siguran da ovih zadnjih mjeseci pomoć stiže na ispravan način
Ljudi, Singapur 60-tih godina je bio rupetina! I nisu Singapurcima amerikanci dosli i rekli "e eto nama vas zao, pa hajde da ulozimo"
Tek kad je Singapur sam ulozio u sebe, i sam se izdigao, onda su stranci dosli. Npr. Singapurska luka je jedina pored americkih vojnih baza u Guamu i japanu koja moze remontovati nuklearne nosace aviona (Azija). Znateli vi koje su to pare? Nisu amerikanci dosli i rekli "e eto mi hocemo da nam vi remontujete nosace" nego su singapurci rekli amerikancima "e evo mi znamo to raditi povoljno, na vrijeme, pa dodjite"
Tako i mi. Sta mi stvarno imamo ponuditi EU? Imamo aerodrom koji ne radi pola godine, planine koje vape za ulaganjima, a mi smo dozvolili stihijsko gradjenje vikendica bez infrastrukture, nemamo auto-puta, granice ne kontrolisemo kako treba. Ne do bog da neki strani avion padne u BiH, ko ce izvrsiti spasavanje? Samo trazimo da se nama dadne, a nista nismo spremni doprinjeti. Koliko HR ima vojnika u Afganistanu? Ne rade to hrvati zato sto im se osladilo, nego da bi dobili nesto, morate i dati nesto, a vijecnici Opcine Livno nisu se htjeli odrec dnevnog pausala za zrtve Tsunamija, ali zato su prvi kada treba pomoc primit.
De malo manje sazaljevanja i malo vise rada!

N E D I R A J T E P L A N I N E!!!!!!!
U POTPUNOSTI SAM TVOG MIŠLJENJA IZUZEV ONO U VEZI PLANINA, :thumbup: :thumbup:
Bosanac_21

#77 Re: Od danas u mojoj kući: Mrzimo Europsku uniju ...

Post by Bosanac_21 »

liberty wrote:ocekujuci razum i pomoc, 1992. godine izgubih nadu u "prijatelje" eu i usa..
iscekujuci bolje sutra, 1995. godine izgubih povjerenje u bh. politicare (cast izuzecima, kojih je vrlo, vrlo malo) - mislim na sve ono sta nam (ni)je donio ili odnio dayton..
"budimo realni - trazimo nemoguce", ovo se komotno moze pridodati 2008. godini, tj. godini kada su napokon maske pale i ta kvazi eu pokazala svoje pravo lice..
ido do djavola eu, takva kakva jesi ne trebas mi..
(usa nista nije bolja od eu - zivi bili pa vidjeli..)
Samo sto smo mi na to sve slijepi :cry: :x
Kakva eu kakvi bakaraci, ti samo gledaju kako bi svoj dzep od nas natrpali. Raspalise me onim hidroelektranama, a jos vise mi sami koji samo gledamo -
nek' jasu kad imaju koga :roll:
Cilj je svima bio da se Bih razbije, nije mirom uspjelo a vala ni ratom - zaustavise nas kad smo najvise napredovali da bi kasnije uvalili svoje guzice po nasim
foteljama i kandzijaj koliko hoces. Danas kad je Bosna puna Karadzica i Mladica, o Ronhill-u da i ne govorimo, svijet glumi nesto nama budalama jer mi
vjerujemo - vjerujemo onim istim sto nas nasamarise po Srebrenici za sva vremena :x
Nama tekar sad preostaje borba za Bosnu i Hercegovinu, ne drmnemo li se - *ebacemo kusu :-?
JMJ

#78 Re: Od danas u mojoj kući: Mrzimo Europsku uniju ...

Post by JMJ »

A sto?
Nije nam EU sklepala Tuzbu ili ne dozvolila da ih tuzimo za agresiju!
Sada je vazno da uzmu Srbiju pod svoje,da mi dahnemo dusom!Neka se o svom belaju zabave, i jedni i drugi.
A da mi na tenane vratimo svoju RBiH! :bih:
jeza u ledja

#79 Re: Od danas u mojoj kući: Mrzimo Europsku uniju ...

Post by jeza u ledja »

Pitam se kako da li bi isto ovako razmisljali da je BiH prva potpisala SSP?

Poenta postojanja EU je saradnja sa susjedima, a mi navijamo da nam susjede sjebu.
palermo

#80 Re: Od danas u mojoj kući: Mrzimo Europsku uniju ...

Post by palermo »

jefferson wrote:
palermo wrote:
Frane-x wrote:Neki očito ne znaju što je to europska unija... E pa nađite na wikipediji.
EU je organizacije čije s članice udružene iz nekakvog interesa a ne ALTRUIZMA ( :-) ), i oni mogu primat koga hoće i kad hoće!
To nije nekakva igra pa da bude "POŠTENA" ili "NEPOŠTENA", a nije ni humanitarna organizacija pa da prima nekoga iz sažaljenja.
Neki su se previše ufurali u ulogu žrtve, valjda i zbog Harisove retorike, a korištenje ratnih dešavanja kao kvazi-argumenta da BiH treba ući u EU prije Srbije, me podsjeća na prosjaka koji gura prolaznicima pod nos onu svoju do koljena amputiranu nogu.
Suradnja sa Haagom jeste jedan od bitnih uvjeta EU prema Srbiji, ali jebemu mater, ako sutra neki naftovod prođe kroz Srbiju a ne kroz BiH, zar će i onda biti "ajoooj... ali mi smo žrtve... srebrenica...".
Kapitalu i ekonomskim interesima koji upravljaju EU-om nisu zanimljive takve stvari, jer bi EU inače bila humanitarna organizacija a ne ekonomsko-politički savez.
Srbija je očito interesantnija zemlja od BiH, i to je jedino bitno u priči.
Političari u ovoj zemlji umjesto da se bave EU integracijama susjedne zemlje, trebaju raditi na dostizanju EU standarda u vlastitoj zemlji i donošenju novih zakona.

A što se tiče tog sporazuma Srbije i EU, nova vlada Koštunica/SRS će ga ionako poništiti nakon izbora!
Pa da i mi učinimo BiH interesantnom :D . Slažem se ja sa tobom uglavnom,al poruka koja stiže iz evrope nije dobra za nas ovdje al mislim i za njih, ljudi je shvataju na način da što si gori to ti se više popušta i više dobijaš,a to opet sa sobom može da povuče razne konzekvence...........od jačanja separatističkih tendencija, pa sve do jačanja radikalno islamističkih koncepcija.I sve to može da košta, naravno prevashodno ljude u BiH, al bogami i Evropu.
I naravno da bi zapravo glavni cilj trebalo da bude da Evropa odnosno evropski standardi dođu u BiH, i to bi morao da bude glavni cilj političara.Al neće to ići bez evropske pomoći.............a nisam siguran da ovih zadnjih mjeseci pomoć stiže na ispravan način
Ljudi, Singapur 60-tih godina je bio rupetina! I nisu Singapurcima amerikanci dosli i rekli "e eto nama vas zao, pa hajde da ulozimo"
Tek kad je Singapur sam ulozio u sebe, i sam se izdigao, onda su stranci dosli. Npr. Singapurska luka je jedina pored americkih vojnih baza u Guamu i japanu koja moze remontovati nuklearne nosace aviona (Azija). Znateli vi koje su to pare? Nisu amerikanci dosli i rekli "e eto mi hocemo da nam vi remontujete nosace" nego su singapurci rekli amerikancima "e evo mi znamo to raditi povoljno, na vrijeme, pa dodjite"
Tako i mi. Sta mi stvarno imamo ponuditi EU? Imamo aerodrom koji ne radi pola godine, planine koje vape za ulaganjima, a mi smo dozvolili stihijsko gradjenje vikendica bez infrastrukture, nemamo auto-puta, granice ne kontrolisemo kako treba. Ne do bog da neki strani avion padne u BiH, ko ce izvrsiti spasavanje? Samo trazimo da se nama dadne, a nista nismo spremni doprinjeti. Koliko HR ima vojnika u Afganistanu? Ne rade to hrvati zato sto im se osladilo, nego da bi dobili nesto, morate i dati nesto, a vijecnici Opcine Livno nisu se htjeli odrec dnevnog pausala za zrtve Tsunamija, ali zato su prvi kada treba pomoc primit.
De malo manje sazaljevanja i malo vise rada!
Sve je to lijepo što vi kažete, i potpisujem svaku riječ, samo da mi kažeš ko smo to mi.Jel u to mi idu i oni koji kažu ne može BiH u Nato pakt prije Srbije (a dio su političke scene ove zemlje) jesmo li mi i oni koji kažu da treba nestati javni servis BiH (kakav god da je ), jesmo li mi i oni što se zalažu za segregaciju bilo u vrtićima ili školama itd....., mislim ko smo to mi.I pazi slažem se ja da postoji to Mi, dakle svi oni ljudi koji bi htjeli da i u ovoj zemlji zažive evropski standardi i da BiH počinje ličiti na sve ostale, tako obične, a nama sada tako nedostižne.Ali Evropa ne pomaže da se diferencira to Mi, ne pomaže nam da odvojimo žito od kukolja, evropa ne poštujući minimum moralnih normi nas samo gura nas u daljnju amorfnu masu u kojoj svi postajemo isti a oni nas sa visoka gledaju.Ne možemo bez njene pomoći dalje, nisu ni drugi mogli.........................i kako bih ti rekao, jeste za sve smo krivi Mi, al zašto oduzimati Evropi dio krivice. A ova odluka je nemoralna, i za nas neproduktivna i ne vidim zašto to ne kazati.
jeza u ledja

#81 Re: Od danas u mojoj kući: Mrzimo Europsku uniju ...

Post by jeza u ledja »

Frane-x wrote: Neki su se previše ufurali u ulogu žrtve, valjda i zbog Harisove retorike, a korištenje ratnih dešavanja kao kvazi-argumenta da BiH treba ući u EU prije Srbije, me podsjeća na prosjaka koji gura prolaznicima pod nos onu svoju amputiranu nogu.
Bravo!
palermo

#82 Re: Od danas u mojoj kući: Mrzimo Europsku uniju ...

Post by palermo »

[quote="jeza u ledja"]Pitam se kako da li bi isto ovako razmisljali da je BiH prva potpisala SSP?

Poenta postojanja EU je saradnja sa susjedima, a mi navijamo da nam susjede sjebu.[/quote

Zašto sjebu, ljudi su ovdje jednostavno ogorčeni zbog toga što je ovakva Srbija potpisala,a BiH ostala pred vratima. I s pravom su ljuti.I nemoj se truditi biti veći papa od pape.Života ti.Glupo je
jeza u ledja

#83 Re: Od danas u mojoj kući: Mrzimo Europsku uniju ...

Post by jeza u ledja »

palermo wrote:
Sve je to lijepo što vi kažete, i potpisujem svaku riječ, samo da mi kažeš ko smo to mi.Jel u to mi idu i oni koji kažu ne može BiH u Nato pakt prije Srbije (a dio su političke scene ove zemlje) jesmo li mi i oni koji kažu da treba nestati javni servis BiH (kakav god da je ), jesmo li mi i oni što se zalažu za segregaciju bilo u vrtićima ili školama itd....., mislim ko smo to mi.I pazi slažem se ja da postoji to Mi, dakle svi oni ljudi koji bi htjeli da i u ovoj zemlji zažive evropski standardi i da BiH počinje ličiti na sve ostale, tako obične, a nama sada tako nedostižne.Ali Evropa ne pomaže da se diferencira to Mi, ne pomaže nam da odvojimo žito od kukolja, evropa ne poštujući minimum moralnih normi nas samo gura nas u daljnju amorfnu masu u kojoj svi postajemo isti a oni nas sa visoka gledaju.Ne možemo bez njene pomoći dalje, nisu ni drugi mogli.........................i kako bih ti rekao, jeste za sve smo krivi Mi, al zašto oduzimati Evropi dio krivice. A ova odluka je nemoralna, i za nas neproduktivna i ne vidim zašto to ne kazati.

Kako ko smo 'mi'? Pa ti, ja, Frane, jefferson, svi ostali forumasi i svi gradjani BiH. To smo 'mi'. ;-)
Prpa.ba

#84 Re: Od danas u mojoj kući: Mrzimo Europsku uniju ...

Post by Prpa.ba »

Demokratska Srbija ne postoji. Postoji manje fasisticka i vise fasisticka Srbija, te par LDP-ovaca i madjara. Moj stav prema "EU" je jasan- NE. Cim udjemo u EU u kojoj ce biti Srbija i Hrvatska, posr*li smo se na sve 4 godine rata.
jeza u ledja

#85 Re: Od danas u mojoj kući: Mrzimo Europsku uniju ...

Post by jeza u ledja »

palermo wrote:
jeza u ledja wrote:Pitam se kako da li bi isto ovako razmisljali da je BiH prva potpisala SSP?

Poenta postojanja EU je saradnja sa susjedima, a mi navijamo da nam susjede sjebu.
Zašto sjebu, ljudi su ovdje jednostavno ogorčeni zbog toga što je ovakva Srbija potpisala,a BiH ostala pred vratima. I s pravom su ljuti.I nemoj se truditi biti veći papa od pape.Života ti.Glupo je
BiH ce potpisati u narednih mjesec dana. U Srbiji su pozurili da potpisu prije izbora koji su ako se ne varam zakazani za sljedeci mjesec.

Valjda je to barem jasno. :roll:

PS: Kakav sad papa?
Frane-x

#86 Re: Od danas u mojoj kući: Mrzimo Europsku uniju ...

Post by Frane-x »

jeza u ledja wrote:
palermo wrote:
jeza u ledja wrote:Pitam se kako da li bi isto ovako razmisljali da je BiH prva potpisala SSP?

BiH ce potpisati u narednih mjesec dana. U Srbiji su pozurili da potpisu prije izbora koji su ako se ne varam zakazani za sljedeci mjesec.
Ni ja ne vidim u čemu je problem.
Neki se ponašaju kao da je EU morala birati s kim da potpiše SSP, pa izabrala Srbiju. Pa potpisuje i jedna i druga zemlja!
Zar je uopće bitno hoće li BiH potpisati SSP mjesec dana prije ili poslije Srbije?
To nije atletska utrka i poanta potpisivanja SSP nije "da budemo prije Srbije" već da se BiH domogne nekih novih povoljnih stvari.
To što Srbija prije nas potpisuje ima eventualno malenu simboličnu (kao- "evo opet smo zadnji") i nikakvu drugu važnost.
Pravi posao ionako tek dolazi.
Last edited by Frane-x on 29/04/2008 19:27, edited 1 time in total.
laku noć

#87 Re: Od danas u mojoj kući: Mrzimo Europsku uniju ...

Post by laku noć »

Prpa.ba wrote:Demokratska Srbija ne postoji. Postoji manje fasisticka i vise fasisticka Srbija, te par LDP-ovaca i madjara. Moj stav prema "EU" je jasan- NE. Cim udjemo u EU u kojoj ce biti Srbija i Hrvatska, posr*li smo se na sve 4 godine rata.
Znači da ostane ovako,ili da selimo u Norvešku(oni se isto "ježe" EU-a)?Ja bih ovo drugo ako je ikako moguće ali nije :run:
brdo

#88 Re: Od danas u mojoj kući: Mrzimo Europsku uniju ...

Post by brdo »

sa takvim nacinom i licimjerjem sa strane evrope netreba nam nikada da udjemo u taj tipa savez ,bili bez njih do sada pa mozemo i dalje seri ih :lol: :-x
shizim

#89 Re: Od danas u mojoj kući: Mrzimo Europsku uniju ...

Post by shizim »

Da su nam pametniji politicari EU nam ne bi ni trebala....

sramota,jedna agresorska drzava koja jos nije predala svoje zlocince ce uci u EU...
palermo

#90 Re: Od danas u mojoj kući: Mrzimo Europsku uniju ...

Post by palermo »

jeza u ledja wrote:
palermo wrote:

Kako ko smo 'mi'? Pa ti, ja, Frane, jefferson, svi ostali forumasi i svi gradjani BiH. To smo 'mi'. ;-)
Ihhh, ima između tih Mi mnogo drugih različitih mi-kala, npr, oni koji su za BIH i oni koji su protiv, oni koji su puter i oni koji su za margarin,,,,,,,uostalom, koliko ja shvatam zbog tih raznih mi-kala u Srbiji, Evropa i potpisa sa njima sporazum (da bi podržala jedan ), tako da pozivanje na Mi unutar ove Bosne i Hercegovine je prilično nerealno.A Evropa bi trebala da podrži onaj Mi koji stremi evropskim standardima i koji želi od ove zemlje stvoriti makar približno sličnu zemlju onima u kojima oni žive.A ovakvim odlukama ne pomaže,ako Srbiji pomaže nama odmaže, barem mi se sada tako čini.
hik--meta

#91 Re: Od danas u mojoj kući: Mrzimo Europsku uniju ...

Post by hik--meta »

i u eu i bez nje smo donji, nema neke velike razlike. u zagrebu su plate vec godinama vece nego recimo u pragu i varsavi, a o bukurestu i sofiji da ne pricam, pa neznam ko je tu lud?
poljaci preplavili englesku da bi radili najprljavije poslove, a tako ce i nasa djeca kad ih puste s lanca preko grane.
a ko je prvi potpisao je totalno nebitno. uvijek cemo ostati druga liga. ne vidim razlog za sekiraciju...
jeza u ledja

#92 Re: Od danas u mojoj kući: Mrzimo Europsku uniju ...

Post by jeza u ledja »

palermo wrote:
Ihhh, ima između tih Mi mnogo drugih različitih mi-kala, npr, oni koji su za BIH i oni koji su protiv, oni koji su puter i oni koji su za margarin,,,,,,,uostalom, koliko ja shvatam zbog tih raznih mi-kala u Srbiji, Evropa i potpisa sa njima sporazum (da bi podržala jedan ), tako da pozivanje na Mi unutar ove Bosne i Hercegovine je prilično nerealno.A Evropa bi trebala da podrži onaj Mi koji stremi evropskim standardima i koji želi od ove zemlje stvoriti makar približno sličnu zemlju onima u kojima oni žive.A ovakvim odlukama ne pomaže,ako Srbiji pomaže nama odmaže, barem mi se sada tako čini.
Ali nas EU prima kao kolektivitet, kao BiH sa svim njenim gradjanima, a ne nas gradjane kao pojedince. Zato oni nas i ostale gledaju kao cjelinu. Ako ta cjelina ne funkcionise mi tamo ne mozemo uci.
jeza u ledja

#93 Re: Od danas u mojoj kući: Mrzimo Europsku uniju ...

Post by jeza u ledja »

palermo wrote:
Ali nas EU prima kao kolektivitet, kao BiH sa svim njenim gradjanima, a ne nas gradjane kao pojedince. Zato oni nas i ostale gledaju kao cjelinu. Ako ta cjelina ne funkcionise mi tamo ne mozemo uci.
nikad_izvini

#94 Re: Od danas u mojoj kući: Mrzimo Europsku uniju ...

Post by nikad_izvini »

:roll: Plitak si ko Miljacka u Augustu :skoljka:

Uopšte ne razumiješ šta se dešava.Srbija je prošla NEKAŽNJENO.Kontaš.Politika Garašaninovih "Načertanija",Karađorđevića,Cvetković-Maček plana,Rankovića,Pijade,SANU-a,Draškovića,Miloševića,Šešelja & ostalih je dobila tapšanje po ramenu.
Znači,za planiranje rata,sprovođenje genocida,naoružavanje vojske,slanja vojske i komandnog kadra,zaštitu ratnih zločinaca dobili su ukor,tufahiju i zavodnički osmijeh.Koji MOŽDA NE PRIHVATE.Koja je poruka budućim naraštajima u srbiji?? Ponovite isto,samo budite brži?!
Sto puta sam rekao,bolje da je Nikolić dobio izbore i molim Boga da na parlamentarnim izborima dobiju Koštunica i Nikolić,da ih potpuno upropaste,vojske ionako nemaju,pa da se dobro sjećaju tog perioda.Kako su živjeli i kako više ne žive i šta su imali i šta više nikad neće imati.Bolje je tako,dugoročno gledano,nego mlakonja Tadić čiji je otac usput rečeno jedan od potpisnika SANU-a,kojeg podržava Europa i koji će eto izvesti srbiju na pravi put.A onih 2 MILIONA RADIKALA?? Šta je sa njima.Njih će izbrisati :skoljka: Pufff,nema ih.Ko to misli,plitak je i ne zna o čemu priča.
Nijemci su dobili kaznu i opametili se za vijek i vijekova.Logično.Ovi su dobili nagradu,da li će se opametiti?

Edit: takva politika traje preko sto godina.Ovo je najgore moguće rješenje za BiH.Gašenje vatre kantom benzina.Samo je pitanje kad će opet eksplodirati.Činjenica.
palermo

#95 Re: Od danas u mojoj kući: Mrzimo Europsku uniju ...

Post by palermo »

jeza u ledja wrote:
palermo wrote:
Ali zašto Srbija može potpisati, a mi ne možemo?Jednostavno pitanje
laku noć

#96 Re: Od danas u mojoj kući: Mrzimo Europsku uniju ...

Post by laku noć »

palermo wrote:
jeza u ledja wrote:
palermo wrote:
Ali zašto Srbija može potpisati, a mi ne možemo?Jednostavno pitanje
Pa zato što je to trenutno veći interes EU-a zbog predstojećih izbora.Da ti nacrtam?
laku noć

#97 Re: Od danas u mojoj kući: Mrzimo Europsku uniju ...

Post by laku noć »

hik--meta wrote:i u eu i bez nje smo donji, nema neke velike razlike. u zagrebu su plate vec godinama vece nego recimo u pragu i varsavi, a o bukurestu i sofiji da ne pricam, pa neznam ko je tu lud?
poljaci preplavili englesku da bi radili najprljavije poslove, a tako ce i nasa djeca kad ih puste s lanca preko grane.
a ko je prvi potpisao je totalno nebitno. uvijek cemo ostati druga liga. ne vidim razlog za sekiraciju...
:thumbup: :thumbup: :thumbup:
omar little

#98 Re: Od danas u mojoj kući: Mrzimo Europsku uniju ...

Post by omar little »

palermo wrote:
jeza u ledja wrote:
palermo wrote:

Znam, palermo, ali kako ce Europa podrzati to gradjanski orijentirano i europskim standardima okrenuto MI ako ih mi sami prvo ne kreiramo pa onda izaberemo i podrzimo. Pa, nije nama Europa dadilja da nas cuva od nas samih. Europa bi podrzavala i suradjivala sa gradjanskim opcijama iz BiH da smo ih mi postavili kao predstavnike. Fala Bogu da bi. I ne krivim ja samo nas ili samo njih, mene zanima kako i kada cemo se mi o sebi zabaviti. Ova situacija nije crna-bijela nego je siva, kao sto je, uostalom, i vecina stvari u zivotu.
muskox

#99 Re: Od danas u mojoj kući: Mrzimo Europsku uniju ...

Post by muskox »

Frane-x wrote:
jeza u ledja wrote:
palermo wrote:Zašto sjebu, ljudi su ovdje jednostavno ogorčeni zbog toga što je ovakva Srbija potpisala,a BiH ostala pred vratima. I s pravom su ljuti.I nemoj se truditi biti veći papa od pape.Života ti.Glupo je
Ni ja ne vidim u čemu je problem.
Neki se ponašaju kao da je EU morala birati s kim da potpiše SSP, pa izabrala Srbiju. Pa potpisuje i jedna i druga zemlja!
Zar je uopće bitno hoće li BiH potpisati SSP mjesec dana prije ili poslije Srbije?
To nije atletska utrka i poanta potpisivanja SSP nije "da budemo prije Srbije" već da se BiH domogne nekih novih povoljnih stvari.
To što Srbija prije nas potpisuje ima eventualno malenu simboličnu (kao- "evo opet smo zadnji") i nikakvu drugu važnost.
Pravi posao ionako tek dolazi.
Evo @frane-x da ti ja kazem u cemu je problem ako bas ti neznas ili se samo pravis da neznas.

1. Bosni i Hercegovini je postavljen uslov za potpisivanja sporazuma sa EU - reforma policije. Pitanje je koliko je to bila reforma ali je EU to prihvatio i pristao na potpisivanje.

2. Srbiji je slicno kao i BiH postavljen uslov - puna saradnja sa Haagom i hapsenje Karadzica i Mladica da bi se potpisao sporazum. Oni to nisu ispunili ni po kojoj osnovi ali su dobili ponudu za potpis.

3. Zadnja tacka svega ovoga je manipulacija gradjanima Bosne i Hercegovine nekim tehnickim problemima oko prevodjenja teksta sporazuma, a nakon dan-dva evo potpisan je sporazum sa Srbijom koji se 98% podudara sa onim kojeg bi bh. strana trebala potpisati.

Znaci ispada da je BiH talac Srbije i uvijek ce biti ako mi to i dalje budemo dopustali. Ubrzo ce novi izbori u Srbiji, a mi izgleda nemamo dosta svojih problema pa se moramo baviti i njihovim. :-?
Last edited by muskox on 29/04/2008 21:20, edited 1 time in total.
goran5

#100 Re: Od danas u mojoj kući: Mrzimo Europsku uniju ...

Post by goran5 »

sarajovasi wrote:Mi smo bili Evropa dok oni to nisu znali!

ma blago nama ...
Post Reply