Od danas u mojoj kući: Mrzimo Europsku uniju ...

Post Reply
Corto Maltese

#51 Re: Od danas u mojoj kući: Mrzimo Europsku uniju ...

Post by Corto Maltese »

Kurt_Kombajn wrote:
ja sam poslije 92.ge, a pogotovo poslije one presude u haagu izgubio sve iluzije
Baš dobro što si spomenuo presudu. Pratio sam suđenje, konsultovao se sa ljudima iz struke (ne samo odavde nego iz Evrope) i opšte je mišljenje da je tužba bila pripremljena jadno, da jadnije ne može biti. Naravno da ne treba kriviti Softića i ostale advokate, jer oni ne mogu biti pametniji i stručniji nego što jesu. Ali treba kriviti onoga ko je odlučivao o izboru pravnog tima, a nije angažovao nekog pametnijeg i stručnijeg, doraslog slučaju. Nije isto suditi Ligu Šampiona i Radničke Sportske Igre. Međutim, za BH političare uvijek postoji Kalimero- rješenje:"Nepravda pa to ti je!", "Svi nas mrze" i slično.
jefferson

#52 Re: Od danas u mojoj kući: Mrzimo Europsku uniju ...

Post by jefferson »

Odlika losih politicara je svaljivanje krivice na druge.
Po svijetu imamo desetine primjera. Hugi Chavezu je amerika kriva jer Caracas nema dvije trecine ulica osvjetljeno, ali zato kupuje 24 aviona tipa Su-30 po cijeni od 35 miliona po komadu. Nedzadu u Iranu je isto amerika kriva jer je nestasica nafte u drugoj po velicini rezervi nafte u svijetu, pa tako i nasim politicarima je kriva EU jer potpisuje SSP sa Srbijom, iako smo ga mogli potpisati prije dvije godine. Danas vjerovatno ne bi imali vize za EU da nam se nije pojavio armagedon u liku i djelu Harisa Silajdzica, ali opet narod je tako htio!
De konacno da se spustimo na zemlju i preuzmemo krivicu na sebe, i kazemo "jest, mi smo krivi birajuci kriminalce, koji su uz to jos i nesposobni" pa na sljedecim izborima izabrat opoziciju, kakva god da je, ali opet kulturnija i obrazovanija od ovih parazita!
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#53 Re: Od danas u mojoj kući: Mrzimo Europsku uniju ...

Post by pici »

pa kad prije otipkase tehnicki dio tj prijevod na 22 il 23 oficijelna jezika EU :D e neka su prije nas potpisali volim neg ista,neka pa vi i dalje glasajte-glasujte za NACI-STRANKE,a danas je Srbija,Bosni zapad :D
palermo

#54 Re: Od danas u mojoj kući: Mrzimo Europsku uniju ...

Post by palermo »

pici wrote:pa kad prije otipkase tehnicki dio tj prijevod na 22 il 23 oficijelna jezika EU :D e neka su prije nas potpisali volim neg ista,neka pa vi i dalje glasajte-glasujte za NACI-STRANKE,a danas je Srbija,Bosni zapad :D
pa da, nek se ugledaju na braću Srbe :D njima nije to ni na pameti, jedva 50 % radikali :D
Risto Kuglarić

#55 Re: Od danas u mojoj kući: Mrzimo Europsku uniju ...

Post by Risto Kuglarić »

palermo wrote:
pici wrote:pa kad prije otipkase tehnicki dio tj prijevod na 22 il 23 oficijelna jezika EU :D e neka su prije nas potpisali volim neg ista,neka pa vi i dalje glasajte-glasujte za NACI-STRANKE,a danas je Srbija,Bosni zapad :D
pa da, nek se ugledaju na braću Srbe :D njima nije to ni na pameti, jedva 50 % radikali :D
e da u nas bogdo naci stranke imaju jedva 50% - ni po jada
pici

#56 Re: Od danas u mojoj kući: Mrzimo Europsku uniju ...

Post by pici »

palermo wrote:
eeee kad bi procentualno nabacili koliko naci imaju u BiH al eto nek bude ko u Srbiji jedno 50 do 80 % a djaba jopet oni prvi potpisase :D ......ma zajebanciju ustranu :D mora malo podrske izgleda da vadikali i dss deru ove proevropejce u Srbiji :D sta se sekirikate bicemo i mi uskoro u toj staroj kurvi tj kurvari :D
angevin

#57 Re: Od danas u mojoj kući: Mrzimo Europsku uniju ...

Post by angevin »

Trebali su nam ponuditi srpsku verziju, valjda se RAZUME. :D
muskox

#58 Re: Od danas u mojoj kući: Mrzimo Europsku uniju ...

Post by muskox »

jefferson wrote:Odlika losih politicara je svaljivanje krivice na druge.
Po svijetu imamo desetine primjera. Hugi Chavezu je amerika kriva jer Caracas nema dvije trecine ulica osvjetljeno, ali zato kupuje 24 aviona tipa Su-30 po cijeni od 35 miliona po komadu. Nedzadu u Iranu je isto amerika kriva jer je nestasica nafte u drugoj po velicini rezervi nafte u svijetu, pa tako i nasim politicarima je kriva EU jer potpisuje SSP sa Srbijom, iako smo ga mogli potpisati prije dvije godine. Danas vjerovatno ne bi imali vize za EU da nam se nije pojavio armagedon u liku i djelu Harisa Silajdzica, ali opet narod je tako htio!
De konacno da se spustimo na zemlju i preuzmemo krivicu na sebe, i kazemo "jest, mi smo krivi birajuci kriminalce, koji su uz to jos i nesposobni" pa na sljedecim izborima izabrat opoziciju, kakva god da je, ali opet kulturnija i obrazovanija od ovih parazita!
:thumbup: :faraon1: slazem se sa napisanim i kao sto Komsic kaze KRIVI SMO MI !

Istina je da EU ovim potpisivanjem sporazuma sa Srbijom nije djelovala moralno i jos jednom je popustila Srbiji po pitanju hapsenja Karadzica i Mladica. Ali niko nam nije kriv sto mi taj isti sporazum nismo potpisali ranije. Mi smo birali nesposobne ljude da nas predstavljaju u evropi, a da smo birali drugacije vjerujem da bi danas bili dva koraka blize ka EU nego Srbija.
ibrahim_tanovic

#59 Re: Od danas u mojoj kući: Mrzimo Europsku uniju ...

Post by ibrahim_tanovic »

muskox wrote:Ali niko nam nije kriv sto mi taj isti sporazum nismo potpisali ranije. Mi smo birali nesposobne ljude da nas predstavljaju u evropi, a da smo birali drugacije vjerujem da bi danas bili dva koraka blize ka EU nego Srbija.
Svi ovi istaknuti glagoli imaju nesto zajedničko: glagolska vremena.

Do kada ćemo misliti unazad?
Last edited by ibrahim_tanovic on 29/04/2008 17:14, edited 1 time in total.
pici

#60 Re: Od danas u mojoj kući: Mrzimo Europsku uniju ...

Post by pici »

Srbija potpisala SSP sa EU
29. april 2008. | 07:21 -> 16:28 | Izvor: B92, Beta, Tanjug
Luksemburg, Beograd -- Potpredsednik Vlade Srbije Božidar Đelić i predsedavajući EU Dimitrij Rupel potpisali u Luksemburgu Sporazum o stabilizaciji i pridruživanju između Beograda i Brisela.

http://www.b92.net/info/vesti/index.php ... _id=296162

EU: Puna primena posle okončanja saradnje sa Hagom

Savet ministara Evropske unije pozdravio je danas u Luksemburgu potpisivanje sporazuma o Stabilizaciji i pridruživanju sa Srbijom, ali je naglasio da će praktična primena tog dokumenta biti moguća tek pošto se Savet bude uverio da Srbija u potpunosti sarađuje s Haškim tribunalom.

"Savet pozdravlja potpisivanje SSP-a i Privremenog sporazuma sa Srbijom kao važan korak zemlje na putu ka EUi raduje se intenziviranju saradnje sa Srbijom kroz sveobuhvatan okvir koji pružaju ovi sporazumi i drugi mehanizmi Procesa stabilizacije i pridruživanja", ističe se u zaključcima koje je Savet ministara usvojio na današnjem sastanku u Luksemburgu.

"Savet podseća na članove 2, 4 i 133 SSP-a i na članove 1 i 54 Privremenog sporazuma i ističe da je puna saradnja s Haškim tribunalom, uključujući sve moguće napore da se uhapse i isporuče optuženici, ključan element ovih sporazuma", dodaje se u tekstu.

"U skladu s tim, ministri su se dogovorili da tekst SSP-a pošalju svojim parlamentima na ratifikaciju, a Zajednica je odlučila da primeni Privremeni sporazum čim Savet bude konstatovao da Srbija u potpunosti sarađuje s Haškim tribunalom", ističe se u zaključcima.

"Savet i Komisija će se redovno starati da Srbija nastavi da u potpunosti sarađuje s Haškim tribunalom. U tom pogledu će Srbiji pomoći EU i njene države članice", naglasili su ministri EU.

Holandija: SSP praktično van snage

Uprkos odluci da Srbija i EU danas potpišu SSP, iz Holandije je stigla izjava da je Savet ministara Evropske unije doneo danas odluku i da SSP odmah po potpisivanju praktično automatski bude stavljen van snage sve do ispunjenja uslova pune saradnje s Haškim tribunalom.

To je za Tanjug tvrdi portparol holandskog ministarstva spoljnih poslova Bart Rijs. "Potpisujemo SSP i prelazni sporazum, ali je Savet upravo doneo odluku da će oba sporazuma biti automatski stavljena van snage", izjavio je on.

"Ratifikacija i primena sporazuma će početi tek kada Savet bude odlučio da je Srbija ostvarila punu saradnju s Haškim tribunalom", rekao je holandski portparol. :D
palermo

#61 Re: Od danas u mojoj kući: Mrzimo Europsku uniju ...

Post by palermo »

muskox wrote:
:thumbup: :faraon1: slazem se sa napisanim i kao sto Komsic kaze KRIVI SMO MI !

Istina je da EU ovim potpisivanjem sporazuma sa Srbijom nije djelovala moralno i jos jednom je popustila Srbiji po pitanju hapsenja Karadzica i Mladica. Ali niko nam nije kriv sto mi taj isti sporazum nismo potpisali ranije. Mi smo birali nesposobne ljude da nas predstavljaju u evropi, a da smo birali drugacije vjerujem da bi danas bili dva koraka blize ka EU nego Srbija.
pa što ga sad ne potpisasmo ? eto, ne moramo biti dva koraka ispred...............da se pogrešno ne razumijemo, naravno da su nam političari lopvi i ni za k.... nisu, al ovo sada nije do nas................
zlatan01

#62 Re: Od danas u mojoj kući: Mrzimo Europsku uniju ...

Post by zlatan01 »

Ja takodje mislim da rjesavanje problema treba poceti pospremanjem u vlastitoj kuci. Prvo dakle, otkloni greske kod sebe. ovo ne znaci da uzrok problema nije djelimicno i na nekoj drugoj strani. Kad si vec spomenuo Chaveza i Ahmedinnadzada (valjda je tacno napisano), onda treba reci da ima krivice i do Amerike ali i drugih koji su krojili sudbinu zemalja "treceg svijeta". Kolonijalizam, pa neokolonijalizam a sada aktuelna globalizacija nisu iza sebe ostavili samo dobro, naprotiv...
signature

#63 Re: Od danas u mojoj kući: Mrzimo Europsku uniju ...

Post by signature »

ko ds nije naci stranka i tekako samo sto mulja ispod zita.

nece to ici bas tako kako neki zamisljaju sa ovim potpisivanjem.

potpisano i istovremeno stavljeno van zakonske snage dok se dvojac ne nadje u sevenongenu a ka'ce niko nezna.
signature

#64 Re: Od danas u mojoj kući: Mrzimo Europsku uniju ...

Post by signature »

da smo samo mi Bosanci krivi za ovakvo stanje u Bosni to bi bio najmanji problem.
Ljubić uvjetovao korištenje novca izgradnjom autoceste kroz Hercegovinu
Resorni ministar prometa i veza Božo Ljubić, kojeg su podržali kolege Dragan Vrankić i Bariša Čolak, poručio je da je uvjet za korištenje iznimno povoljnih sredstava koje su osigurale europske bankarske institucije da se započne s južne BiH strane graditi autocesta.

MOSTAR - Hrvatski ministri i prometni stručnjaci oštro su se usprotivili zaustavljanju gradnje autoceste kroz Hercegovinu, koja je intenzivirana većinskim sustavom odlučivanja u Federaciji, prijeteći da će obustaviti sve radove na toj trasi.

Na posljednjoj sjednici Vijeća ministara BiH resorni ministar prometa i veza Božo Ljubić, kojeg su podržali kolege Dragan Vrankić i Bariša Čolak, poručio je da je uvjet za korištenje iznimno povoljnih sredstava koje su osigurale europske bankarske institucije da se započne s južne BiH strane graditi autocesta na tome paneuropskom koridoru.

Kako doznaje Večernji list, ministar Ljubić je pritom otvoreno poručio kako se dio novčanih sredstava od 480 milijuna eura mora iskoristiti za gradnju 21 kilometra autoceste koja Hercegovinu povezuje s južnom spojnom točkom s Republikom Hrvatskom, koja bi bila nedaleko od Ploča.

Ljubić je takav zahtjev iznio budući da se u dijelu bošnjačkih političkih struktura, predvođenih federalnim premijerom Nedžadom Brankovićem, nastojalo otegnuti izgradnju kroz Hercegovinu, a onda umjesto autoceste sjeverno od Mostara povezati Neum i Ploče s brzim cestama.

Namjera je, zaključuje Večernji list, više nego očito političke negoli stručne naravi, budući da bošnjačka strana nastoji u Neumu s vremenom sagraditi luku kako bi mogla odgovoriti aktualnim sporovima s Republikom Hrvatskom oko izgradnje mosta kod Pelješca ili pak nedovoljnog utjecaja na Luku Ploče te slobodnoga prolaza na otvoreno more.

Pritom se ignoriraju svi mogući ekološki i životni standardi vezani za Neum i zaleđe, a politički inat postao je važniji argument nego komunikacijska ili pak ekonomska logika. Budući da su europskim prometnim konvencijama strogo definirane spojne točke, jasno je da koridor 5C završava u Pločama i s tim u vezi nema mogućnosti pregovarati hoće li to biti brza cesta. Jedino i isključivo to može biti autocesta.

Takvim se spletkama Federacija dovodi do pozicije da Republika Srpska završi svoj dio i da sve dalje ispod Doboja ostane slijepo prometno crijevo.
muskox

#65 Re: Od danas u mojoj kući: Mrzimo Europsku uniju ...

Post by muskox »

ibrahim_tanovic wrote:
muskox wrote:Ali niko nam nije kriv sto mi taj isti sporazum nismo potpisali ranije. Mi smo birali nesposobne ljude da nas predstavljaju u evropi, a da smo birali drugacije vjerujem da bi danas bili dva koraka blize ka EU nego Srbija.
Svi ovi istaknuti glagoli imaju nesto zajedničko: glagolska vremena.

Do kada ćemo misliti unazad?
Pa moramo misliti unazad da bi shvatili kakve greske smo pravili i kako iste greske ispraviti...
palermo wrote:pa što ga sad ne potpisasmo ? eto, ne moramo biti dva koraka ispred...............da se pogrešno ne razumijemo, naravno da su nam političari lopvi i ni za k.... nisu, al ovo sada nije do nas................
Pa bas u tome je problem sto se ti politicari koje smo birali neznaju boriti za svoju drzavu... Ovaj sporazum sa Srbijom je sad vec i potpisan samo zbog bitnosti ovih njihovih izbora za cijeli region i svakako nije pravedan prema nama posto se Srbiji nudi sporazum sa 98% jednakog sadrzaja, a nama se prica o nekim prevodima i slicno... To nikako nije korektno ali opet dolazimo do nasih politicara koji nisu dovoljno jaki da se suprostave nadmudrivanju EU... Cak nisam procitao nikakvo javno saopstenje nasih lidera osim SDP-a koji je opozicija... (to je ono najmanje sto su mogli uraditi)
Vodenjak

#66 Re: Od danas u mojoj kući: Mrzimo Europsku uniju ...

Post by Vodenjak »

Stari wrote:
Kurt_Kombajn wrote:
Čovjek i po' wrote:Od danas se i zvanično u mojoj kući mrzi Europska unija.
Od danas sam teški zagovarač protiv Europske unije i ako ikada bude takvog referenduma, prvi ću da glasam protiv.
Zašto ??? Jer je Europa previše licemjerna i ne želim bio dio svijeta koji prednost u stvarima daje isključivo državama koje ne ispunjavaju nikakve uslove i državama koje su na bilo kakve načine ingerirale ili učestvovale u ratnim zločinima.
pa, dobro si skonto. bolje ikad nego nikad.

mnogima nazalost nece biti dovoljno ni deset 92'ih, srebrenica, presuda za agresiju itd.isl. da skontaju ko je i sta je evropska unija.

stara kurva je mozda nuzno zlo, mozda materijalni uzor.

ali moralni - nikada.
Kurte nesreco nijedna pa kako ces takvo sto tvrditi ...ma i pomisliti a kamoli ovako javno napisati ...cuj sumnjati u moral evropska unije....hajd sve al u MORAL sumnjati.

E ljudi moji , ljudi moji

:D
Zvuci mi skoro pa gore nego da je rekao da nema piramida... :oops:

:D
Vodenjak

#67 Re: Od danas u mojoj kući: Mrzimo Europsku uniju ...

Post by Vodenjak »

palermo wrote:Koliko god da je nesavršena Europska Unija je najsvijetliji dio ovog čovječanstva.I zbog toga ne mogu biti nikad protiv ulaska u Europsku Uniju.To je jedna stvar.
Sasvim je druga stvar osjećaj razočarenja i gorčine zbog ove odluke, i pitam se zar zaista ne postoji neki način da se europskim birokratama pokaže koliko je razočarenje ovom odlukom .Jes da je njih briga za to, al nekako mi se čini da bi barem nama bilo lakše.
Ti meni nabaci da ja ne znam puno o Bosni jer, eto, nisam tamo...
Hoces da ja tebi sad malo pariram? :wink: :D
palermo

#68 Re: Od danas u mojoj kući: Mrzimo Europsku uniju ...

Post by palermo »

[quote="muskox
Pa bas u tome je problem sto se ti politicari koje smo birali neznaju boriti za svoju drzavu... Ovaj sporazum sa Srbijom je sad vec i potpisan samo zbog bitnosti ovih njihovih izbora za cijeli region i svakako nije pravedan prema nama posto se Srbiji nudi sporazum sa 98% jednakog sadrzaja, a nama se prica o nekim prevodima i slicno... To nikako nije korektno ali opet dolazimo do nasih politicara koji nisu dovoljno jaki da se suprostave nadmudrivanju EU... Cak nisam procitao nikakvo javno saopstenje nasih lidera osim SDP-a koji je opozicija... (to je ono najmanje sto su mogli uraditi)[/quote]

Sa tim se u potpunosti slažem, mislim ako već ne znaju ( a ne znaju) onda baš i ne moraju biti tolike pičke (da prostite na izrazu)
palermo

#69 Re: Od danas u mojoj kući: Mrzimo Europsku uniju ...

Post by palermo »

Vodenjak wrote:
palermo wrote:Koliko god da je nesavršena Europska Unija je najsvijetliji dio ovog čovječanstva.I zbog toga ne mogu biti nikad protiv ulaska u Europsku Uniju.To je jedna stvar.
Sasvim je druga stvar osjećaj razočarenja i gorčine zbog ove odluke, i pitam se zar zaista ne postoji neki način da se europskim birokratama pokaže koliko je razočarenje ovom odlukom .Jes da je njih briga za to, al nekako mi se čini da bi barem nama bilo lakše.
Ti meni nabaci da ja ne znam puno o Bosni jer, eto, nisam tamo...
Hoces da ja tebi sad malo pariram? :wink: :D
haj..........
dariomiamigo

#70 Re: Od danas u mojoj kući: Mrzimo Europsku uniju ...

Post by dariomiamigo »

Šta je brale Evropa bez Pećke patrijaršije, Gračanice i Dečana, Deviča, Gorioča, Svete Trojice... :(
Frane-x

#71 Re: Od danas u mojoj kući: Mrzimo Europsku uniju ...

Post by Frane-x »

Neki očito ne znaju što je to europska unija... E pa nađite na wikipediji.
EU je organizacije čije s članice udružene iz nekakvog interesa a ne ALTRUIZMA ( :-) ), i oni mogu primat koga hoće i kad hoće!
To nije nekakva igra pa da bude "POŠTENA" ili "NEPOŠTENA", a nije ni humanitarna organizacija pa da prima nekoga iz sažaljenja.
Neki su se previše ufurali u ulogu žrtve, valjda i zbog Harisove retorike, a korištenje ratnih dešavanja kao kvazi-argumenta da BiH treba ući u EU prije Srbije, me podsjeća na prosjaka koji gura prolaznicima pod nos onu svoju amputiranu nogu.
Suradnja sa Haagom jeste jedan od bitnih uvjeta EU prema Srbiji, ali jebemu mater, ako sutra neki naftovod prođe kroz Srbiju a ne kroz BiH, zar će i onda biti "ajoooj... ali mi smo žrtve... srebrenica...".
Kapitalu i ekonomskim interesima koji upravljaju EU-om nisu zanimljive takve stvari, jer bi EU inače bila humanitarna organizacija a ne ekonomsko-politički savez.
Srbija je očito interesantnija zemlja od BiH, i to je jedino bitno u priči.

Političari u ovoj zemlji umjesto da se bave EU integracijama susjedne zemlje, trebaju raditi na dostizanju EU standarda u vlastitoj zemlji i donošenju novih zakona.

A što se tiče tog sporazuma Srbije i EU, nova vlada Koštunica/SRS će ga ionako poništiti nakon izbora!
Last edited by Frane-x on 29/04/2008 18:07, edited 1 time in total.
liberty

#72 Re: Od danas u mojoj kući: Mrzimo Europsku uniju ...

Post by liberty »

ocekujuci razum i pomoc, 1992. godine izgubih nadu u "prijatelje" eu i usa..
iscekujuci bolje sutra, 1995. godine izgubih povjerenje u bh. politicare (cast izuzecima, kojih je vrlo, vrlo malo) - mislim na sve ono sta nam (ni)je donio ili odnio dayton..
"budimo realni - trazimo nemoguce", ovo se komotno moze pridodati 2008. godini, tj. godini kada su napokon maske pale i ta kvazi eu pokazala svoje pravo lice..
ido do djavola eu, takva kakva jesi ne trebas mi..
(usa nista nije bolja od eu - zivi bili pa vidjeli..)
palermo

#73 Re: Od danas u mojoj kući: Mrzimo Europsku uniju ...

Post by palermo »

Frane-x wrote:Neki očito ne znaju što je to europska unija... E pa nađite na wikipediji.
EU je organizacije čije s članice udružene iz nekakvog interesa a ne ALTRUIZMA ( :-) ), i oni mogu primat koga hoće i kad hoće!
To nije nekakva igra pa da bude "POŠTENA" ili "NEPOŠTENA", a nije ni humanitarna organizacija pa da prima nekoga iz sažaljenja.
Neki su se previše ufurali u ulogu žrtve, valjda i zbog Harisove retorike, a korištenje ratnih dešavanja kao kvazi-argumenta da BiH treba ući u EU prije Srbije, me podsjeća na prosjaka koji gura prolaznicima pod nos onu svoju do koljena amputiranu nogu.
Suradnja sa Haagom jeste jedan od bitnih uvjeta EU prema Srbiji, ali jebemu mater, ako sutra neki naftovod prođe kroz Srbiju a ne kroz BiH, zar će i onda biti "ajoooj... ali mi smo žrtve... srebrenica...".
Kapitalu i ekonomskim interesima koji upravljaju EU-om nisu zanimljive takve stvari, jer bi EU inače bila humanitarna organizacija a ne ekonomsko-politički savez.
Političari u ovoj zemlji umjesto da se bave EU integracijama susjedne zemlje, trebaju raditi na dostizanju EU standarda u vlastitoj zemlji i donošenju novih zakona.

A što se tiče tog sporazuma Srbije i EU, nova vlada Koštunica/SRS će ga ionako poništiti nakon izbora!
Pa da i mi učinimo BiH interesantnom :D . Slažem se ja sa tobom uglavnom,al poruka koja stiže iz evrope nije dobra za nas ovdje al mislim i za njih, ljudi je shvataju na način da što si gori to ti se više popušta i više dobijaš,a to opet sa sobom može da povuče razne konzekvence...........od jačanja separatističkih tendencija, pa sve do jačanja radikalno islamističkih koncepcija.I sve to može da košta, naravno prevashodno ljude u BiH, al bogami i Evropu.
I naravno da bi zapravo glavni cilj trebalo da bude da Evropa odnosno evropski standardi dođu u BiH, i to bi morao da bude glavni cilj političara.Al neće to ići bez evropske pomoći.............a nisam siguran da ovih zadnjih mjeseci pomoć stiže na ispravan način
BSn

#74 Re: Od danas u mojoj kući: Mrzimo Europsku uniju ...

Post by BSn »

Nakon agresije koju je EU nijemo gledala (sutnja je znak odobravanja), vama je trebalo jos 13 godina da skontate ko i sta je EU.

Ako si mala, nerazvijena drzava, u EU mozes uci po oprobanom receptu:

Napravis agresiju koja ukljucuje etnicko ciscenje i genocid u nekoj od susjednih drzava (sto vise drzava ukljucis u ovaj recept, to bolje). Nakon toga pocnes pricu o tome kako te NATO i EU ne interesuju i kako drzavu zelis pobratimiti sa Ruskom Federacijom. U isto vrijeme, na celo svoje drzave dovedes fasiste (te fasiste EU ce nazivati progresivnim faktorom u zemlji), a koji ce prijetiti EU da, ako ih se ne primi u tu zajednicu, ce na celo drzave doci radikalne struje (k'o da vec nisu prefarbani radikali na vlasti). Te radikalne struje (po dogovoru sa ovim na vlasti) moraju konstantno ponavljati gore pomenutu tezu da ih EU i NATO ne interesuju.
Nakon nekoliko godina rezultat dolazi sam po sebi.

Oprez: Koristenje ovog recepta moze dovesti do odredjenih posljedica, kao sto su gubitak dijela teritorija na kojem ne vladas vec jedno desetljece i kojeg si se sam odrekao.

Preporuka: Koristenje ovog recepta se ne preporucuje nikome, jer zahtjeva previse umobolne postupke i zvjerstva, ali je ucinak garantovan.

Recept ispitala Vlada Srbije - u suradnji s EU.
Last edited by BSn on 29/04/2008 18:20, edited 1 time in total.
jefferson

#75 Re: Od danas u mojoj kući: Mrzimo Europsku uniju ...

Post by jefferson »

palermo wrote:
Frane-x wrote:Neki očito ne znaju što je to europska unija... E pa nađite na wikipediji.
Neki su se previše ufurali u ulogu žrtve, valjda i zbog Harisove retorike, a korištenje ratnih dešavanja kao kvazi-argumenta da BiH treba ući u EU prije Srbije, me podsjeća na prosjaka koji gura prolaznicima pod nos onu svoju do koljena amputiranu nogu.

Pa da i mi učinimo BiH interesantnom :D . Slažem se ja sa tobom uglavnom,al poruka koja stiže iz evrope nije dobra za nas ovdje al mislim i za njih, ljudi je shvataju na način da što si gori to ti se više popušta i više dobijaš,a to opet sa sobom može da povuče razne konzekvence...........od jačanja separatističkih tendencija, pa sve do jačanja radikalno islamističkih koncepcija.I sve to može da košta, naravno prevashodno ljude u BiH, al bogami i Evropu.
I naravno da bi zapravo glavni cilj trebalo da bude da Evropa odnosno evropski standardi dođu u BiH, i to bi morao da bude glavni cilj političara.Al neće to ići bez evropske pomoći.............a nisam siguran da ovih zadnjih mjeseci pomoć stiže na ispravan način
Ljudi, Singapur 60-tih godina je bio rupetina! I nisu Singapurcima amerikanci dosli i rekli "e eto nama vas zao, pa hajde da ulozimo"
Tek kad je Singapur sam ulozio u sebe, i sam se izdigao, onda su stranci dosli. Npr. Singapurska luka je jedina pored americkih vojnih baza u Guamu i japanu koja moze remontovati nuklearne nosace aviona (Azija). Znateli vi koje su to pare? Nisu amerikanci dosli i rekli "e eto mi hocemo da nam vi remontujete nosace" nego su singapurci rekli amerikancima "e evo mi znamo to raditi povoljno, na vrijeme, pa dodjite"
Tako i mi. Sta mi stvarno imamo ponuditi EU? Imamo aerodrom koji ne radi pola godine, planine koje vape za ulaganjima, a mi smo dozvolili stihijsko gradjenje vikendica bez infrastrukture, nemamo auto-puta, granice ne kontrolisemo kako treba. Ne do bog da neki strani avion padne u BiH, ko ce izvrsiti spasavanje? Samo trazimo da se nama dadne, a nista nismo spremni doprinjeti. Koliko HR ima vojnika u Afganistanu? Ne rade to hrvati zato sto im se osladilo, nego da bi dobili nesto, morate i dati nesto, a vijecnici Opcine Livno nisu se htjeli odrec dnevnog pausala za zrtve Tsunamija, ali zato su prvi kada treba pomoc primit.
De malo manje sazaljevanja i malo vise rada!
Post Reply