Od danas u mojoj kući: Mrzimo Europsku uniju ...

Post Reply
jefferson

#151 Re: Od danas u mojoj kući: Mrzimo Europsku uniju ...

Post by jefferson »

ibrahim_tanovic wrote:
jefferson wrote:Samo meni da je znat koji ce on k... u toj EU (Italija) ako ima takvo misljenje?
Nek se vrati u BiH!
;)

Pa nek živi čovjek svoj život. Ako hoće da se nama pridruži, bujrum, ako neće, isto bujrum... Dok on misli o BiH dobro je. Možda će nekada njegovi unuci živjeti ovdje... A možda će samo dolaziti na odmor i time jačati bh. turizam ;) Dobro i tako...
Pa ne, drvlje i kamenje na EU, a drzi se EU, joj hipokrizije!
ibrahim_tanovic

#152 Re: Od danas u mojoj kući: Mrzimo Europsku uniju ...

Post by ibrahim_tanovic »

komi wrote::D europi se možemo osvetiti vrlo lako
ako formiramo teokraciju i zabranimo pobačaj spojimo vjeru i državu...
:-D

Ma sjebaćemo mi njih. Samo nek nas prime ako ih nije strah... Napravićemo im rat... Enklavu od Antwerpena, koju ćemo za šaku dijamanata prepustiti Kinezima... ;)

Fakat su nadrealisti bili u pravu...

Ako oni misle da su kurva, još nisu upoznale Bosnu. Ova je zemlja oduvijek bila i svačija i ničija. A u izvornoj dubini duše - samo svoja.
zgembo_sa

#153 Re: Od danas u mojoj kući: Mrzimo Europsku uniju ...

Post by zgembo_sa »

Moze li mi neko ukratko objasniti cime je to Srbija zasluzila da prije BiH potpise sporazum o stabilizaciji i pridruzivanju? Mozda sto ima vise prevodioca za srpski jezik u briselu? Ili je pak u pitanju neki razumniji razlog tipa da se ova drzava nagradi za apsolutnu nesaradnju sa haskim tribunalom koja traje od kad je isti osnovan, da se nagradi za agresiju na 3 drzave i za genocide pocinjene u BiH i na Kosovu, da se nagrade za konstantno mijesanje u unutrasnjopoliticka pitanja susjeda, da se nagrade za sve vece radikaliziranje, da se nagrade za gusenje slobode medija, da se nagrade za krsenja prava manjina, da se nagrade za gusenje svih demokratskih snaga koje su smogle snage da priznaju i objave grijehe ove drzave iz proslosti...
Umjetnik a

#154 Re: Od danas u mojoj kući: Mrzimo Europsku uniju ...

Post by Umjetnik a »

eto legalizirali policiju RS a nismo dobili SSP

koji smo mi debili
ramudavala

#155 Re: Od danas u mojoj kući: Mrzimo Europsku uniju ...

Post by ramudavala »

Umjetnik a wrote:eto legalizirali policiju RS a nismo dobili SSP

koji smo mi debili
Na kvadrat...ili da ilustrujem:
Ponavljaju snimak nadrealisti utakmice u opkoljenom sarajevu, mi protiv un-a...pa kad zenit kaze "ja razlike" :dance:
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#156 Re: Od danas u mojoj kući: Mrzimo Europsku uniju ...

Post by Truba »

Umjetnik a wrote:eto legalizirali policiju RS a nismo dobili SSP

koji smo mi debili

reci to haretovim glasačima :D
uvjek dobar gost

#157 Re: Od danas u mojoj kući: Mrzimo Europsku uniju ...

Post by uvjek dobar gost »

Ova cijela farsa je samo još jedan od dokaza nesposobnosti "elite" koja se bavi politikom u ovoj zemlji.
Svi mi smo već zaboravili obećanja da rata neće biti, zaboravili smo da smo se nadali intervenciji zapada, zaboravili smo da su ti isti "europljani" u direktnom prenosu gledali agresiju, logore, ubistva, protjerivanja, genocid, zaboravili smo izgleda posjetu Miterana... ili nekih drugih zvaničnika tokom agresije... pa smo onda zaboravili sporazum u vojnoj bazi, da mirovni sporazum na štetu sviju nas, tada su "naši" političari potpisali kapitulaciju.. potom smo zaboravili nehapšenje zločinaca, onda presuda suda u hagu da Srbija nije izvšila agresiju.... koliko mi još toga zaboraviti možemo... gdje je naš prag tolerancije...???

Ja lično nisam za EU, iz mnogo razloga... jesam da mi u Bosni i Hercegovini imamo životni standard unije, da imamo sve blagodeti koje oni imaju, ali nisam za to da nas ucjenama i prijetnjama kao negdje uvode.. da nas ovi nepismeni ,gladni para i krvi, zadrti, neotesani političari vode više igdje...
Pa zar fakat ne kontamo više ništa nego se kao cuke ponašamo, lajemo i režimo dok karavani prolaze....
Aloooo... kad rat je počeo ja sam imao 14. godina danas imam trideset.... gdje prođoše tolike godine.... i u čemu ????
vee-jay

#158 Re: Od danas u mojoj kući: Mrzimo Europsku uniju ...

Post by vee-jay »

Jedno
uvjek dobar gost wrote: Ja lično nisam za EU, iz mnogo razloga
bez drugog...
uvjek dobar gost wrote: jesam da mi u Bosni i Hercegovini imamo životni standard unije, da imamo sve blagodeti koje oni imaju,
ne ide.

Sorry.
karanana

#159 Re: Od danas u mojoj kući: Mrzimo Europsku uniju ...

Post by karanana »

vee-jay wrote:Jedno
bez drugog...
uvjek dobar gost wrote: jesam da mi u Bosni i Hercegovini imamo životni standard unije, da imamo sve blagodeti koje oni imaju,
ne ide.

Sorry.
Kako more Shvica?

Niko mi ne odgovori nit dade linkove gdje mogu vidjeti sta nam ovaj potpis u realnosti ustvari donosi.
zlatiborka

#160 Re: Od danas u mojoj kući: Mrzimo Europsku uniju ...

Post by zlatiborka »

karanana wrote:
bez drugog...
ne ide.

Sorry.
Kako more Shvica?

Niko mi ne odgovori nit dade linkove gdje mogu vidjeti sta nam ovaj potpis u realnosti ustvari donosi.

Karanana, evo ti link:

http://www.media.srbija.sr.gov.yu/medsr ... 07_cyr.doc
uvjek dobar gost

#161 Re: Od danas u mojoj kući: Mrzimo Europsku uniju ...

Post by uvjek dobar gost »

uvjek dobar gost wrote:Ova cijela farsa je samo još jedan od dokaza nesposobnosti "elite" koja se bavi politikom u ovoj zemlji.
Svi mi smo već zaboravili obećanja da rata neće biti, zaboravili smo da smo se nadali intervenciji zapada, zaboravili smo da su ti isti "europljani" u direktnom prenosu gledali agresiju, logore, ubistva, protjerivanja, genocid, zaboravili smo izgleda posjetu Miterana... ili nekih drugih zvaničnika tokom agresije... pa smo onda zaboravili sporazum u vojnoj bazi, da mirovni sporazum na štetu sviju nas, tada su "naši" političari potpisali kapitulaciju.. potom smo zaboravili nehapšenje zločinaca, onda presuda suda u hagu da Srbija nije izvšila agresiju.... koliko mi još toga zaboraviti možemo... gdje je naš prag tolerancije...???

Ja lično nisam za EU, iz mnogo razloga... jesam da mi u Bosni i Hercegovini imamo životni standard unije, da imamo sve blagodeti koje oni imaju, ali nisam za to da nas ucjenama i prijetnjama kao negdje uvode.. da nas ovi nepismeni ,gladni para i krvi, zadrti, neotesani političari vode više igdje...
Pa zar fakat ne kontamo više ništa nego se kao cuke ponašamo, lajemo i režimo dok karavani prolaze....
Aloooo... kad rat je počeo ja sam imao 14. godina danas imam trideset.... gdje prođoše tolike godine.... i u čemu ????

Priče da se ne može ili slične neke mogu pričati samo oni koji pojma nemaju koliko mi u stvari uslova treba da ispunimo da bi nas kao negdje primili... koliko nas zna koje su prednosti a koji nedostatci ulasaka u Uniju.. koliko nas uopšte zna koje su naše komparativne prednosti... koliko mi kontamo ko je u stvari kriv što smo mi tu gdje smo...
Mi smo imali šansu da poslije agresije osmislimo razvojne strategije, da iskoristimo na adekvatan način sve donacije, imali smo priliku da postanemo normalnija zemlja nego smo to danas...
Ko je nas sprječavao da osnažimo proizvodnju ekološke hrane ili flaširanje vode, turizam ili nešto treće... ali ne mi danas imamo plastične rijeke, agresivni turizam na BiH način.. imamo paralelni svijet u kojem živimo koji niučemu ne nalikuje na parametre unije.... ovdje mislim na nacionalizam, fašizam i postulate (o kojim bi se naravno dalo diskutovati) unije....
Ovi naši lopovi političari nas ne mogu odvesti nigdje a kamoli u uniju i još samo da kažem referendum o ulasku u uniju treba raspisati... definitivno...
Liberalism

#162 Re: Od danas u mojoj kući: Mrzimo Europsku uniju ...

Post by Liberalism »

karanana wrote:
bez drugog...
ne ide.

Sorry.
Kako more Shvica?

Sporazum prvenstveno regulise smanjivanje carina na uvoz proizvoda iz Evropske unije. Sve drugo je sekundarnog znacaja.
Frane-x

#163 Re: Od danas u mojoj kući: Mrzimo Europsku uniju ...

Post by Frane-x »

Liberalism wrote: Sporazum prvenstveno regulise smanjivanje carina na uvoz proizvoda iz Evropske unije. Sve drugo je sekundarnog znacaja.
Drugim riječima, smanjivanje carina na uvoz proizvoda iz Slovenije. :lol:
karanana

#164 Re: Od danas u mojoj kući: Mrzimo Europsku uniju ...

Post by karanana »

Frane-x wrote:
Liberalism wrote: Sporazum prvenstveno regulise smanjivanje carina na uvoz proizvoda iz Evropske unije. Sve drugo je sekundarnog znacaja.
Pa zasto nam treba potpis za ovo? Zar njima nije u interesu da nam iovako ionako tushe robu bez carine jer ce je vise prodati na taj nacin. Mjesto da oni nas mole da mi ovo potpisemo, mi placemo sto jos nismo potpisali.
ibrahim_tanovic

#165 Re: Od danas u mojoj kući: Mrzimo Europsku uniju ...

bez drugog...
ne ide.

Sorry.
Ma ko kaže... Slušaj, dajem ti argumentovano objašnjenje moje protiv-teze: Ide!
ibrahim_tanovic

#166 Re: Od danas u mojoj kući: Mrzimo Europsku uniju ...

Frane-x wrote:
Bravo! Naprijed braćo Slovenci! Samo ne zaboravite kada pravite Merkatore i na Kosovo... Ono više nije dio Srbije... Sada nek bude vaše... Barem ekonomski... Plodna je to zemlja, po natalitetu i konzumentima...
ibrahim_tanovic

#167 Re: Od danas u mojoj kući: Mrzimo Europsku uniju ...

karanana wrote:
Frane-x wrote:
Pa zasto nam treba potpis za ovo? Zar njima nije u interesu da nam iovako ionako tushe robu bez carine jer ce je vise prodati na taj nacin. Mjesto da oni nas mole da mi ovo potpisemo, mi placemo sto jos nismo potpisali.
Zato nas Slovenci tako vole...

Mi imamo sve što oni traže: Širok spektar i veliku količinu potrošaća. Dok nemamo ono što njima za uspješan biznis ionako ne treba - državu.
Liberalism

#168 Re: Od danas u mojoj kući: Mrzimo Europsku uniju ...

Post by Liberalism »

karanana wrote:
Frane-x wrote:
Nakon implementacije ovog sporazuma, vjerovatno da ce vecina Slovenskih proizvoda (vjerovatno i Hrvatskih) ''ispariti'' sa rafova BiH prodavnica i da ce biti zamjenjeni francuskim, italijanskim, spanskim, holandskim proizvodima.

Karanana tvoje pitanje bi trebalo zvucati kao logicno pitanje, na koje se dalje logicni ogovor. Ovaj sporazum realno govori najvise o ukidanju nasih carina i o slobodnom protoku roba izmedju BiH i zemalja EU. Ti pitas zasto mi placemo sto jos to nismo potpisali? Na to pitanje nije moguce dati jednostavan odgovor.

Prvo ne placemo mi (obicni ljudi) vec placu politicari kojima taj potpis treba kako bi oni pojacali privid da su oni kao nesto zasluzni.

Drugo, posmatrajuci sam sporazum (i njegove direktne posljedice) moglo bi se zakljuciti da proizvodi stetu po ekonomiju BiH u nekom takoreci kratkom roku. Ali steta je samo iz jednog jedinog razloga: Zato sto EU vec vise od 10 godina omogucava bezcarinski uvoh BiH proizvoda u sve zemlje Unije. Upravo zbog ovoga vlasti BiH su morale potpisati sporazum, jer nama EU svakako (obzirom na zelje BiH da postane clanica EU) 10 godina omogucava ono sto se formalizuje ovom sporazumom.

Trece, bez obzira na sve ovo pomenuto, potpisivanje sporazuma je dobro (bez obzira na sve) jer Bosna zeli u Uniju i svaka prica o potrebi zastite je u srednjem roku bezpredmetna.

Cetvrto i po meni najvaznije, ovde je pitanje nasih (BiH) politicara. Oni sa jedne strane potpisuju sporazum a sa druge strane cine sve da BiH sto sporije napreduje ka clanstvu u EU. Tim snagama koje usporavaju integracije izgleda odgovara scenario da sporazum stupi na snagu a da mi nikad ne udjemo u EU, cime se vrsi direktan udar na BiH ekonomiju i zivotni standard gradjana. Drugim rijecima navode cijelu drzavu na samoubistvo, jer slobodna trgovina sa unijom bez brze integracije u EU je potez koji bi se mogao nazvati jedino tako - samoubistvo.

Peto, moj licni strah jeste da je upravo zbog toga Dodik toliko za potpisivanje SAA, jer se mozda nada upravo ovom scenariju koji moze dodatno ugroziti cijeloukupni ekonomski i socijalni život Bosne i Hercegvine. Jer to je i osnova njegove politike.
bosan

#169 Re: Od danas u mojoj kući: Mrzimo Europsku uniju ...

Post by bosan »

Ja ne vidim sta se ocekuje od ulaska u EU. Blagostanje ,rahatluk. Pa i u EU siromastvo uzima sve vise maha.Plate nikakve ,cijene otisle u tacku.Posla sve manje.Jebo EU.
Liberalism

#170 Re: Od danas u mojoj kući: Mrzimo Europsku uniju ...

Post by Liberalism »

bosan wrote:Ja ne vidim sta se ocekuje od ulaska u EU. Blagostanje ,rahatluk. Pa i u EU siromastvo uzima sve vise maha.Plate nikakve ,cijene otisle u tacku.Posla sve manje.Jebo EU.
Skoro sav BiH izvoz zavisi od povlastica koje su date od strane Evropske unije. Vjerovatno da se nebi moglo izvoziti nista u zemlje Evropske unije da BiH nije rekla da zeli jednog dana postati njen član.
bosan

#171 Re: Od danas u mojoj kući: Mrzimo Europsku uniju ...

Post by bosan »

Liberalism wrote:
bosan wrote:Ja ne vidim sta se ocekuje od ulaska u EU. Blagostanje ,rahatluk. Pa i u EU siromastvo uzima sve vise maha.Plate nikakve ,cijene otisle u tacku.Posla sve manje.Jebo EU.
Skoro sav BiH izvoz zavisi od povlastica koje su date od strane Evropske unije. Vjerovatno da se nebi moglo izvoziti nista u zemlje Evropske unije da BiH nije rekla da zeli jednog dana postati njen član.
Jasno je to meni .Zakon jaceg . Ali ne znam koliko dugo ce EU trajati ?
Liberalism

#172 Re: Od danas u mojoj kući: Mrzimo Europsku uniju ...

Post by Liberalism »

bosan wrote:
Liberalism wrote:
Jasno je to meni .Zakon jaceg . Ali ne znam koliko dugo ce EU trajati ?
Mislim da pitanje nije na mjestu, jer Uniju odrazavaju njene zemlje clanice. Koliko ce dugo trajati Francuska?
downtoearth

#173 Re: Od danas u mojoj kući: Mrzimo Europsku uniju ...

Post by downtoearth »

hajmo potpisivati peticiju: NE Evropi!!!
Vidis kako im Srbija pokaže zube, kaže da je ne interesuje EU, spali ambasade (usput i više od toga) a oni je mole da pristupi bez uslova!!!
Ok, eto nek uđe Srbija u EU, slažem se da je to i u našem interesu (neće smjeti pisnuti jer imaju bolji mehanizmi) ali...ZAŠTO NISMO I MI ISTI DAN???? I nemojte mi više pričati o prevodu. Ovi strani političari bi malo morali usaglasiti svoje priče o kom prevodu se radi: na 3 bh. jezika ili 22 EU zemalja!!!!
dexcox

#174 Re: Od danas u mojoj kući: Mrzimo Europsku uniju ...

Post by dexcox »

e hajmo! i hajmo hebat mater gradonacelnici usput! :roll:
vee-jay

#175 Re: Od danas u mojoj kući: Mrzimo Europsku uniju ...

Post by vee-jay »

Ej raja znam da boli, ali znajte: nema nam druge nego u EU. Takva je kakva je, nas je primarni cilj. U nju se ne ide radi ljubavi nego prvenstveno radi ekonomskih sloboda i mogucnosti. A obican narod moze biti samo pobjednik: preko vikenda poletis sa Germanwingsom za Portugal ili Norvesku za 20 Eura, niko te ne pita za vizu ili te na carini ne zaustavlja, dijete posaljes na pola godine/godinu u Spaniju ili Njemacku. Primis neko drugo iz Spanije ili Njemacke u goste. Bolnice ti saradjuju sa drugim evorpskim bolnicama, skole i univerziteti sa drugim evropskim skolama i univerzitetima. Ako ne stignes ici na Next, ides na neki drugi koncert negdje drugjde u Evropi. Ili cekas da dodje Radiohead u SA. Ako te zanima film, odes za Berlin i pogledas 10 filmova u tri dana za vrijeme BFFa a uz to se prosetas Berlinom. Ako nemas posla kod kuce, prijavljuj se u drugim drzavama. Oko tebe se radi, raja se bolje osjeca. Ni plata ni standard ti nisu nesto veliki, ali rastu polako i veci su od inflacije a placa ti dolazi uvijek krajem mjeseca. Sindikati jacaju jer uce od drugih. Odjednom dolaze turisti u BiHa. Napravi se autoput ikad i odjednom svi koji planiraju odmor na Dalmaciji posjecuju SA ili Mostar i ostavljaju tamo nekih stotina Eura, samo u prolazu...

Mogucnosti su ogromne, ako ih nasa politicka elita ikad prepozna. Ovi aktuelni ne. Jer na kraju krajeva: ONI su krivci za to, sto taj sporazum jos nije potpisan. Ne EU.
Post Reply