Novi rat

Locked
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#301 Re: RE: Re: Novi rat

Post by KatarinaKosaca »

insomnia78 wrote:
aldinjo wrote:
shbc wrote:Ne brinite ratnici. Iako nas ne volite poslacemo vam lunch pakete i sve govorit' "jebite im majku cetnicku" dok suncamo guzove po zapadu.
Zadržite vi te pakete za sebe. Ionako vas je puno na socijali tamo. Samo da vam je "džabaluka".
Mogu l' makar 'urme i ilmihali?
nemoj ziv bio. Uhvatice te francuska murija zbog tih sumnjivih islamskih jela
Nemoj sebi problema. Dovoljno si se juce oko EU aplikacije nasekirao
dezurni_ucenik

#302 Re: Novi rat

Post by dezurni_ucenik »

Kad u niceZe bude bila ponovo smotra treceg korpusa. Mahmuljin, Atif i ekipa :bih:
neki

#303 Re: Novi rat

Post by neki »

Danguba wrote:
neki wrote:Iskoristio bih priliku da se na**bem familije svim prisutnim željnim novog rata, nekakvih brzih vojnih akcija, policijskih intervencija i sl... u bilo koju svrhu i za bilo koji cilj. Ukoliko se takvo nešto nažalost desi, iskreno se nadam da će djeca dotičnih biti oštrica bilo kakve akcije koja im je sad u poremećenoj glavi...
Haj popi sta, smiri se.
Prouči pravopis dijasporac
dezurni_ucenik

#304 Re: Novi rat

Post by dezurni_ucenik »

A kad stane rat ide nova turneja Tife pod pokroviteljstvom SDA "u svojoj vjeri na svojoj zemlji" :thumbup: :bih:
Danguba

#305 Re: Novi rat

Post by Danguba »

neki wrote:
Danguba wrote:
neki wrote:Iskoristio bih priliku da se na**bem familije svim prisutnim željnim novog rata, nekakvih brzih vojnih akcija, policijskih intervencija i sl... u bilo koju svrhu i za bilo koji cilj. Ukoliko se takvo nešto nažalost desi, iskreno se nadam da će djeca dotičnih biti oštrica bilo kakve akcije koja im je sad u poremećenoj glavi...
Haj popi sta, smiri se.
Fali ti tacka. :wink:
shbc

#306 Re: Novi rat

Post by shbc »

aldinjo wrote:
shbc wrote:Ne brinite ratnici. Iako nas ne volite poslacemo vam lunch pakete i sve govorit' "jebite im majku cetnicku" dok suncamo guzove po zapadu.
Zadržite vi te pakete za sebe. Ionako vas je puno na socijali tamo. Samo da vam je "džabaluka".
Pa bolje dzaba jest nego dzaba ratovat. :D

Samo jos da pripucate pa da laganini se krene odavdje. Dobicete razglednicu iz africke zemlje Safari.
neki

#307 Re: Novi rat

Post by neki »

Danguba wrote:
neki wrote:
Danguba wrote:
Haj popi sta, smiri se.
Fali ti tacka. :wink:
Fali i tebi svašta...u glavi..
aldinjo

#308 Re: Novi rat

Post by aldinjo »

Kikibombona wrote:
pici wrote:Image
Image
Image
Image

MORDOR NA NOGAMA

Image

Image

maca moja mala et hrane :bih:
Bog te nejebo, koje budale, bolesnici!
A vidi ateiste i "mangupa" iz Zenice.
PM72

#309 Re: Novi rat

Post by PM72 »

Otiš'o nam Tifa - nema nam ko pjevati "ponesi zastavu Dragane Vikiću".Zamislite da Din obuče maskirnu pa zapjeva među uniformisanim patriotama. :lol:
Dr Arsla

#310 Re: Novi rat

Post by Dr Arsla »

Ako ne daj Bože i dođe do drugog poluvremena niko neće pitati obični narod da li je za rat ili nije. Isto kao što nas niko nije pitao ni 92. Dovoljno je mala iskrica da sve plane. Nego mi trebamo po Titinoj doktrini se voditi, radite i živite kao da će 100 godina biti mir ali spremajte se kao da će sutra biti rat
PM72

#311 Re: Novi rat

Post by PM72 »

Dr Arsla wrote:Ako ne daj Bože i dođe do drugog poluvremena niko neće pitati obični narod da li je za rat ili nije. Isto kao što nas niko nije pitao ni 92. Dovoljno je mala iskrica da sve plane. Nego mi trebamo po Titinoj doktrini se voditi, radite i živite kao da će 100 godina biti mir ali spremajte se kao da će sutra biti rat
merhaba Kolumbo!

Tito je imao obučenu vojsku i rezervu,fabrike i puna skladišta a mi nemamo konzervi da hranimo OSBiH pa odu do kakvog grila da jedu.Ne zna niko puške rasklopit a kamoli voziti tenk.
The 51st State

#312 Re: Novi rat

Post by The 51st State »

PM72 wrote:
Dr Arsla wrote:Ako ne daj Bože i dođe do drugog poluvremena niko neće pitati obični narod da li je za rat ili nije. Isto kao što nas niko nije pitao ni 92. Dovoljno je mala iskrica da sve plane. Nego mi trebamo po Titinoj doktrini se voditi, radite i živite kao da će 100 godina biti mir ali spremajte se kao da će sutra biti rat
merhaba Kolumbo!

Tito je imao obučenu vojsku i rezervu,fabrike i puna skladišta a mi nemamo konzervi da hranimo OSBiH pa odu do kakvog grila da jedu.Ne zna niko puške rasklopit a kamoli voziti tenk.
pere te jos indoktrinacija..., vidjeli smo tu obucenu vojsku na primjeru vukovara recimo..., a rat kad krene dinamika sama ustrojava. no, ne bilo ga svakako.
Danguba

#313 Re: Novi rat

Post by Danguba »

neki wrote: Fali i tebi svašta...u glavi..
Dobro. Haj me sada zaobidji i prestani da psujes.
zateznistub

#314 Re: Novi rat

Post by zateznistub »

Trebal' kome pokazati kako se rastavlja-sastavlja oružje vidim, ne fali ratnika, pa reko da vas pripremim...
Dr Arsla

#315 Re: Novi rat

Post by Dr Arsla »

PM72 wrote:
merhaba Kolumbo!

Ti haman zaboravio patriote u farmericama i tenama i sa lovačkim puškama kad su stali ispred agresora sa tenkovima. Dovoljno je imati kalaš i dva okvira za početak u svakoj kući i mirna Bosna
PM72

#316 Re: Novi rat

Post by PM72 »

pere te jos indoktrinacija..., vidjeli smo tu obucenu vojsku na primjeru vukovara recimo..., a rat kad krene dinamika sama ustrojava. no, ne bilo ga svakako.
U Vukovaru si imao dobrovoljce i patriote od kojih je svaki služio JNA i znao rasklopiti pušku,gađati tromblonom,RB-om,baciti bombu,iskopati rov.Svaki vojnik JNA je imao pješadijsku obuku.Čak i kuhari.

Sad toga nema.Da bi neko pokrenuo rat,mora imati JNA ili sličnu silu.Rat krene a dinamika se ustrojava :-) .Ko bi to opremio i obukao kad nemaju ni za ono vojnika OSBiH.Neće vojsku hraniti crveni krst ili tetka sa Čaršije.
Danguba

#317 Re: Novi rat

Post by Danguba »

Kakav ba rat. Treba svako da odsluzi vojsku, dobije ratni raspored, par godina vjezbi da se ne zaboravi...ako neko zaprijeti, ide se u prvu kasarnu, zaduzuje oprema, oruzje po zelji sve sa gas maskom, dnevnice se isplacuju retroaktivno uz mizerni avans, ides u vec iskopan rov i cekas da te neprijatelj napadne... :roll:
PM72

#318 Re: Novi rat

Post by PM72 »

Danguba wrote:Kakav ba rat. Treba svako da odsluzi vojsku, dobije ratni raspored, par godina vjezbi da se ne zaboravi...ako neko zaprijeti, ide se u prvu kasarnu, zaduzuje oprema, oruzje po zelji sve sa gas maskom, dnevnice se isplacuju retroaktivno uz mizerni avans, ides u vec iskopan rov i cekas da te neprijatelj napadne... :roll:
Koliko vidim,sad mi napadamo.Samo ne znam čime? Pa nisu na Palama ili Sokocu pokemoni da im priđeš,poklopiš i i hajd dalje.
The 51st State

#319 Re: Novi rat

Post by The 51st State »

PM72 wrote:
U Vukovaru si imao dobrovoljce i patriote od kojih je svaki služio JNA i znao rasklopiti pušku,gađati tromblonom,RB-om,baciti bombu,iskopati rov.Svaki vojnik JNA je imao pješadijsku obuku.Čak i kuhari.

Sad toga nema.Da bi neko pokrenuo rat,mora imati JNA ili sličnu silu.Rat krene a dinamika se ustrojava :-) .Ko bi to opremio i obukao kad nemaju ni za ono vojnika OSBiH.Neće vojsku hraniti crveni krst ili tetka sa Čaršije.
to je iz vizure teorija, a ljudi su se i kamenjem gadjali odvajkada, hocu reci ako ima volje za rat nace se i sredstva.
PM72

#320 Re: Novi rat

Post by PM72 »

Možda će tražiti kredit od MMF-a za oružje ili će zamoliti arape da nam posude jedno 10 milijardi da im vratimo u naturi...
madner

#321 Re: Novi rat

Post by madner »

Arapi se 5 godina tuku u Siriji a niko nije prosao nista nalik na vojnu obuku.

Igra se fudbal i u 6. ligi. :D
The 51st State

#322 Re: Novi rat

Post by The 51st State »

jah, imala je bosanska strana milijarde na pocetku..., ako gledas interno bez vanjskih uticaja tj, susjeda, sasvim dovoljno resursa za sranje u nastajanju.
pirmin

#323 Re: Novi rat

Post by pirmin »

Prosle godine sam napisao, eo opet...apsolutno sam za novi rat al da ucestvuju samo dobrovoljci.
Ovako nesto:
https://www.youtube.com/watch?v=v7cYh6-EVk8

Super stvar, izbace negativnu energiju, pobjedici neka dobiju neki poklon paket a porazeni...jbg. neka traze drugi hobi.
Ipak su dobili po picci.

Za to vrijeme cu se ja diviti pametnim ljudima i zgodnim zenama. :srce:
KENJAC

#324 Re: Novi rat

Post by KENJAC »

Menu za 26 Septembar : Bunte Kuh , Ikar. , Peanut butter , Tabasco i za dessert imamo griznjacu bez secera !
Kunem se svevisnjim Kardelj Edvardom da cu preko CNN davati podrsku zaracenim stranama da istraju do kraja u trijebljenju neistomisljenika. Obecavam da ni u ludilu necu prisustvovati nikakvim okupljanjima za prekid rata a sa stopostotnom sigurnoscu izjavljujem da nikad necu jednog centa uplatiti niti jednoj kako vladinoj , tako i ne vladinoj organizaciji. Kunem se drugom Djurom Pucarom Starim da nikad nikog , ni od najblize rodbine, necu primiti ni na spavanje.
PM72

#325 Re: Novi rat

Post by PM72 »

The 51st State wrote:jah, imala je bosanska strana milijarde na pocetku..., ako gledas interno bez vanjskih uticaja tj, susjeda, sasvim dovoljno resursa za sranje u nastajanju.

Kako tebi nije jasno da smo se mi 1992 borili za opstanak.Na televiziji su objašnjavali ljudima da vrelim uljem zaljevaju napadače,da prave molotovljeve koktele,pravili smo betonske prepreke i ov vodovodnih cijevi pravili lansirne rampe.Nisam imao drugog izlaza ni mogućnosti.U stvari,nisam bio svjestan koja nas sila napada.Ubije ti druga a za njegovu pušku se otimaju još dvojca.Grizli bi ih zubima.Polako su dolazile milijarde.Za vojsku dođe milion a deset klepi Alijina bagra.I tako dalje...
Locked