Ne potcjenjujte Hrvate u BiH

Locked
sa obzirom na...

#301 Re: Ne potcjenjujte Hrvate u BiH

Post by sa obzirom na... »

hajd nek nam predlagači trećeg nacrtaju (na salveti ) kartu trećeg (zadatak broj 1)

i onda još bitniji zadatak broj 2: kako kontate ubjediti bošnjake da budu u tom entitetu? KAKO, samo to me zanima?
U zadnje vrijeme teme u pogledu "hrvatskog pitanja" su ceste na ovom forumu, to pokazuje da se znatan broj hrvata registrovao ovde.
Hajd' recimo da imate moju saglasnu podrsku za formiranje tog entiteta, mene samo intersuje kako ce te milom natjerati Bosnjake u starom Vitezu, Jajcu gdje su sada vecina, povratnike u grad Zepce gde su sad ako ne vecina onda pola pola, da budu dio nekog hrvatskog entiteta ?

Ne znam ima li historicara na ovom forumu, ali bi volio znati da li je ikad igdje u bilo kojem stoljecu na miran i dostojanstven nacin stvoren neki jednonacionalni entitet na podrucju gdje izmjesano borave bar dva naroda (kao srednja Bosna)

Koliko ja znam to je uvijek pratilo ili potoci krvi, ili nametnuta sila.
(u 99% slucajeva u tim izmjesanim sredinama stvaranje tog jednonacionalnog entiteta bi pratilo iseljavanje ono drugog)

Znaci jednostavno pitanje, sto bi Bosnjaci dobrovoljno pristali na takvo nesto, ako nisu htjeli ni 93 god. kad su bili daleko slabiji ?
luckypot

#302 Re: Ne potcjenjujte Hrvate u BiH

Post by luckypot »

ma to se pitanje postavlja 3 milioniti put, bez odgovora...slično pitanje - kad bošnjaci nisu dali otcjepljenje rsu kad su srbi bili super naoružani i prema tome jači, što bi im dali sad? neće brate, okuražili se ljudi... :D
Bonton

#303 Re: Ne potcjenjujte Hrvate u BiH

Post by Bonton »

Ma samo Dayton, i tiha patnja. Pa ćemo vidjeti za 50 godina :)
zemo_online

#304 Re: Ne potcjenjujte Hrvate u BiH

Post by zemo_online »

mene zanima zasto bi neko nekome nesto davao? zar se taj neko ne treba sam izborit za ono sto zeli?
luckypot

#305 Re: Ne potcjenjujte Hrvate u BiH

Post by luckypot »

ma jok dosta i priče o tihoj patnji..samo Dejton i veselo, opaaa... :D
Bonton

#306 Re: Ne potcjenjujte Hrvate u BiH

Post by Bonton »

Briga nas, ne možemo više tonuti :)
BaileyS

#307 Re: Ne potcjenjujte Hrvate u BiH

Post by BaileyS »

Hrvati su prihvatili postojanje RS-a a ne mogu svariti Federaciju.

Inace, njihovo konstantno ponavljanje da zele ravnopravnost tako sto ce se ukinuti postojeca dva ili napraviti jos jedan entitet je u stvari suplja od samog pocetka. Hrvatska politika u BiH nikad nije imala interes da ukida postojece entitete vec je to sluzio samo kao argument za trazenje svoje jednonacionalne teritorije, po mogucnosti po srpskom receptu...izaberi sve gdje ja imam interes i sastavi u jednu cjelinu u kojoj bi imali vecinu (mada ta cjelina ne postoji - pogledaj izgled danasnjeg RS-a)

Hrvatska politika u BiH se vodi logikom, lakse cemo slomiti Bosnjake nego Srbe. Jos bih da napomenem da je RS i stvoren da bi se kompenzirali srpski gubitci u Hrvatskoj (Tudjman u Dejtonu) eh sad kad je taj problem rjesen daj da Bosnjaci na svoju stetu kompenziraju i bh Hrvate.

Ostaje samo jedan problem, ubjediti Bosnjake da ponovo prihvate rjesenja na svoju stetu, da izbaru daljnje parcanje svog naroda umjesto da se ide u suprotnom pravcu (valjda i mi imamo legitimno pravo na svoje interese - npr. da nam je neprihvatljivo da nas djele u cetiri drzavice sto entiteti i jesu, sa svojim penzionim sistemom, policijom, nastavnim programom, zastavama, zdravstvenom zastitom itd. itd)

To sto smo nekad prihvatili RS zbog pritisaka MZ-a, interesa rjesavanja srpsko-hrvatskog pitanja u Hrvatskoj, opkoljenog Gorazda i Sarajeva, opasnosti od srpsko-hrvatske alijanse (ne zaboravite da je Tudjman predlagao Milosevicu da potpisu sporazum u Dejtonu i bez Alije) ne znaci da smo obavezni to isto napraviti danas samo da bi udovoljili komsijama.
Oprostite sto zbog tog ne osjecamo griznju savjesti jer na kraju krajeva Hrvati su kao i Bosnjaci potpisali Vasingtonski sporazum. Ostvarujte ravnopravnost tako sto cete ukinuti RS.
Bonton

#308 Re: Ne potcjenjujte Hrvate u BiH

Post by Bonton »

BaileyS wrote:Hrvati su prihvatili postojanje RS-a a ne mogu svariti Federaciju.

Inace, njihovo konstantno ponavljanje da zele ravnopravnost tako sto ce se ukinuti postojeca dva ili napraviti jos jedan entitet je u stvari suplja od samog pocetka. Hrvatska politika u BiH nikad nije imala interes da ukida postojece entitete vec je to sluzio samo kao argument za trazenje svoje jednonacionalne teritorije, po mogucnosti po srpskom receptu...izaberi sve gdje ja imam interes i sastavi u jednu cjelinu u kojoj bi imali vecinu (mada ta cjelina ne postoji - pogledaj izgled danasnjeg RS-a)

Hrvatska politika u BiH se vodi logikom, lakse cemo slomiti Bosnjake nego Srbe. Jos bih da napomenem da je RS i stvoren da bi se kompenzirali srpski gubitci u Hrvatskoj (Tudjman u Dejtonu) eh sad kad je taj problem rjesen daj da Bosnjaci na svoju stetu kompenziraju i bh Hrvate.

Ostaje samo jedan problem, ubjediti Bosnjake da ponovo prihvate rjesenja na svoju stetu, da izbaru daljnje parcanje svog naroda umjesto da se ide u suprotnom pravcu (valjda i mi imamo legitimno pravo na svoje interese - npr. da nam je neprihvatljivo da nas djele u cetiri drzavice sto entiteti i jesu, sa svojim penzionim sistemom, policijom, nastavnim programom, zastavama, zdravstvenom zastitom itd. itd)

To sto smo nekad prihvatili RS zbog pritisaka MZ-a, interesa rjesavanja srpsko-hrvatskog pitanja u Hrvatskoj, opkoljenog Gorazda i Sarajeva, opasnosti od srpsko-hrvatske alijanse (ne zaboravite da je Tudjman predlagao Milosevicu da potpisu sporazum u Dejtonu i bez Alije) ne znaci da smo obavezni to isto napraviti danas samo da bi udovoljili komsijama.
Oprostite sto zbog tog ne osjecamo griznju savjesti jer na kraju krajeva Hrvati su kao i Bosnjaci potpisali Vasingtonski sporazum. Ostvarujte ravnopravnost tako sto cete ukinuti RS.
Jesi li ovo sam smislio ovako rano ili si čitao nečije stranačko saopštenje.
Svejedno, svaka ti dala :thumbup:
Josip_Mo

#309 Re: Ne potcjenjujte Hrvate u BiH

Post by Josip_Mo »

luckypot wrote:
Josip_Mo wrote:
luckypot wrote:hajd nek nam predlagači trećeg nacrtaju (na salveti :D ) kartu trećeg (zadatak broj 1)

i onda još bitniji zadatak broj 2: kako kontate ubjediti bošnjake da budu u tom entitetu? KAKO, samo to me zanima?

Da li znaš što je na toj salveti naslikano, pisalo, šarano?????
Kakve je boje bila salveta?? Kako to da nikada ju nismo vidjeli???
sudjenje prlicu, praljku i ostalim, dokazni materijal haski sud
I da, što???
Ako je netko nešto rekao na sudu ne znači da je to dokaz. To se za dokaz uzima samo ako ga sud prihvati.
Što je to rečeno na sudu reci pa da i mi znamo???
sinus

#310 Re: Ne potcjenjujte Hrvate u BiH

Post by sinus »

Opet hrvati ugroženi :-)
PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#311 Re: Ne potcjenjujte Hrvate u BiH

Post by PipiDugaDevetka »

Josip_Mo wrote: Da li znaš što je na toj salveti naslikano, pisalo, šarano?????
Kakve je boje bila salveta?? Kako to da nikada ju nismo vidjeli???
Image
sa obzirom na...

#312 Re: Ne potcjenjujte Hrvate u BiH

Post by sa obzirom na... »

Moguća rješenja osim treceg

U ovom neobjavljenom ratu, za sada samo rijecima, ZA i PROTIV treceg entiteta, nisam nigdje citao neku realnu analizu koja bi se odmakla od one standardne bosnjacke, ma oni to samo hoce herceg bosnu, i progovorila o nekim stvarima:

1. Kada se uspostavljao kanton srednja Bosna, odnos je bio recimo pola pola, sada zakljucno sa 2010 g. prema rezultatima izbora, Bosnjaci su na pragu 2/3 vecine.
2. Mada su se vec svima popeli na glavu sa tim hrvatskim kanalom, cinjenica je da kad upalite kablovsku nemate ni jedan kanal sa tih tzv. Hrvatskih podrucja.

Mozemo bez sumnje reci da su bosanski Hrvati desetkovani (cija je to krivica necemo o tome) i taj se trend pogorsava iz godine u godinu

Insistiranje na trecem entitetu cak i od strane onih hrvata koje smatramo probosanskim trebalo je, za njihovo dobro, upaliti crveno svjetlo kod Bosnjaka da shvate da tu ima jos nesto osim zelje za ozivljavanjem herceg bosne.

Sta Bosnjaci mogu ponuditi Hrvatima sto bi poboljsalo njihovo stanje i pokazali da im je stalo do njihove dobrobiti?

Jedan jednostavan a ucinkovit korak bi bio priznavanje Bosnjaka da postoji problem smanjivanja Hrvata u Bosni (ne i Hercegovini ) i recimo da kaze da je optimalan broj Hrvata u Bosni potreban da bi ostali znacajan faktor recimo 500.000 dusa.

Onda bi se u Bosni prebrojalo koliko stvarno ima Hrvata i sve dok ne bi dosegli tu cifru drzava bi znatno stimulisala natalitet, kroz posebne dodatke i olaksice za drugo,trece dijete.

Ovo bi recimo bio prvi korak, sta mislite da bi se jos moglo uraditi ?
zemo_online

#313 Re: Ne potcjenjujte Hrvate u BiH

Post by zemo_online »

prica o ravnopravnosti je maska,to je sredstvo ,a ne cilj.

ista prica kao srbi u hrvatskoj 1990.
ravno

#314 Re: Ne potcjenjujte Hrvate u BiH

Post by ravno »

luckypot wrote:hajd nek nam predlagači trećeg nacrtaju (na salveti :D ) kartu trećeg (zadatak broj 1)

Pa šta ti ima crtati, karta je "HRHB" i zatečeno stanje 94 (u prvoj fazi). Bolan, njima entitet i treba zato da u njemu ne bude nikog osim Hrvata, a ubjeđivanje (za odlazak) bi bilo kao i 93. Kroz čitavu istoriju su čistili sve tragove Bošnjaka (a bogami i Srba) - od džamije u Makarskoj, "imotskog kadije", pa sve na istok do Mostara i Neretve, pa to barem nije teško utvrditi. Sad se ide dalje, malo je prostora. Kakav Komšić i bakrači, nigdje veze, problem je što ih je ponijela Oluja i sada po inerciji treba jamiti što više i to očistiti od nehrvata. Pošto je vojno sada teško jer je problematična podrška iz Hrvatske (NATO), hajmo svaki dan trubiti o ugroženosti i ubjeđivati "balije" kako je to najbolje mirnim putem. Mlatiš o islamskim fundamentalistima i mašeš kukastim krstovima, sve mirno i uljuđeno. Kuku, kuku, ko ih ne zna, skupo bi ih platio. Ko ne zna, rekao bi da u Hercegovini ima najmanje 8 000 000 pripadnika SWAT, pa ih nemoj podcjenjivati, zajebani su. Iz ovoga isključujem onaj dio Hrvata kojima nije do konc-logora, pljačke, silovanja i protjerivanja drugih.

Moj Jozinho reče:
"imam na lageru i još jedno , a to je federacija BiH kao takva, ali... kao prvo bošnjaci moraju prestati služiti se vlastitom mitomanijom kao što su to činili srbi prije rata. Mislim da je Bakir krenuo dobrim putem ispričavši se za zločine ABiH , kao i onaj zapovjednik ABiH u Fojnici. Čini mi se da su tu fazu, nazovimo je katarza bh Hrvati prošli. Jbg, na vama je red. Eto je to je moje drugo, malo bolnije riješenje, riješenje.

Jozinho, hvala ti na ovome boldanom, uljepšao si mi dan. A gdje vam je ta katarza bila najintenzivnija, u Stocu ili Lištici? Haj, vala, da i mi na kraju, nakon susjeda, doživimo tu katarzu, pa da lakše odemo iz trećeg entiteta!
kv99

#315 Re: Ne potcjenjujte Hrvate u BiH

Post by kv99 »

sa obzirom na... wrote:Moguća rješenja osim treceg

U ovom neobjavljenom ratu, za sada samo rijecima, ZA i PROTIV treceg entiteta, nisam nigdje citao neku realnu analizu koja bi se odmakla od one standardne bosnjacke, ma oni to samo hoce herceg bosnu, i progovorila o nekim stvarima:

1. Kada se uspostavljao kanton srednja Bosna, odnos je bio recimo pola pola, sada zakljucno sa 2010 g. prema rezultatima izbora, Bosnjaci su na pragu 2/3 vecine.
2. Mada su se vec svima popeli na glavu sa tim hrvatskim kanalom, cinjenica je da kad upalite kablovsku nemate ni jedan kanal sa tih tzv. Hrvatskih podrucja.

Mozemo bez sumnje reci da su bosanski Hrvati desetkovani (cija je to krivica necemo o tome) i taj se trend pogorsava iz godine u godinu

Insistiranje na trecem entitetu cak i od strane onih hrvata koje smatramo probosanskim trebalo je, za njihovo dobro, upaliti crveno svjetlo kod Bosnjaka da shvate da tu ima jos nesto osim zelje za ozivljavanjem herceg bosne.

Sta Bosnjaci mogu ponuditi Hrvatima sto bi poboljsalo njihovo stanje i pokazali da im je stalo do njihove dobrobiti?

Jedan jednostavan a ucinkovit korak bi bio priznavanje Bosnjaka da postoji problem smanjivanja Hrvata u Bosni (ne i Hercegovini ) i recimo da kaze da je optimalan broj Hrvata u Bosni potreban da bi ostali znacajan faktor recimo 500.000 dusa.

Onda bi se u Bosni prebrojalo koliko stvarno ima Hrvata i sve dok ne bi dosegli tu cifru drzava bi znatno stimulisala natalitet, kroz posebne dodatke i olaksice za drugo,trece dijete.

Ovo bi recimo bio prvi korak, sta mislite da bi se jos moglo uraditi ?

- Za TV sa "Hrvatskog podrucja " se obrati svojim sunarodnjacima koji su toliko skrti da nece da plate taj kanal. Postojao je vec kanal koji je bio sa "Hrvatskog podrucja", kojeg je kontrolisao HDZ, koji je imao urednicku politiku pod njihovom kontrolom i koji je ugasen...sta mislis zbog cega ? Nisu ga Bosnjaci ugasili i to je dokaz kako ne trazite kanal na koji imate pravo tj da ga sami placate i finansirate vec trazite podjelu postojeceg javnog kanala i na to nemate pravo. I to vam nisu rekli samo Bosnjaci vec i Ustavni sud, Visoki predstavnici, ambasadori zapadnih zemalja itd
- BIH Hrvati se iseljuju ne samo sa podrucja gdje su u manjini i ne iseljuju se samo oni. Iseljuju se kao i ostali zbpg lose ekonosmke situacije a jedan od razloga je i uvoznicka mafija koja unistava domacu proizvodnju a potencira uvoz i to pogotovo iz komsiluka a to je izrazeno pogotovo u Zapadnoj Hercegovini , pogledaj gdje se nalaze najveci uvoznici i gdje npr u Srednjoj Bosni od 10 najvecih firmi je 8 uvoznickih a vlasnici su BIH Hrvati. Problem je sto ti vlasnici udovaljaju sebi a ne ostalim BiH Hrvatima pa se njima obrati sto ljudi sele .

Kada se okrenete i pogledate u sebe i vidite da ne mozete zagovarati " Hrvatska nam je mati a Bosna i Hercegovina vjestacka stvorevina" pa se onda zaliti sto se ljudi iseljavaju i ne zele da zive tu. Kada se okrenete svojoj zemlji i kada je pocnete da pravite a ne da rusite i dijelite i kada sami shvatite da vam Dodik nije saveznik vec katil onda ce doci do promjene i u broju BiH Hrvata. Do sada niste promjenili politiku koja vas je dovela u ovu situaciju vec samo mjenjate izvrsenje politike i tek kada se odreknete toga moze doci do promjene.
Last edited by kv99 on 18/11/2010 13:42, edited 1 time in total.
Jozinho

#316 Re: Ne potcjenjujte Hrvate u BiH

Post by Jozinho »

ravno wrote: Jozinho, hvala ti na ovome boldanom, uljepšao si mi dan. A gdje vam je ta katarza bila najintenzivnija, u Stocu ili Lištici? Haj, vala, da i mi na kraju, nakon susjeda, doživimo tu katarzu, pa da lakše odemo iz trećeg entiteta!
rekao sam ti ja da je to teži put. ti to upravo potvrđuješ. mitomanija vam je pamet uzela kao i srbima prije rata.

p.s. di ćeš ti živit je tvoj izbor. meni se živo je*e za tvoje stambeno pitanje.
luckypot

#317 Re: Ne potcjenjujte Hrvate u BiH

Post by luckypot »

Jozinho wrote:
ravno wrote: Jozinho, hvala ti na ovome boldanom, uljepšao si mi dan. A gdje vam je ta katarza bila najintenzivnija, u Stocu ili Lištici? Haj, vala, da i mi na kraju, nakon susjeda, doživimo tu katarzu, pa da lakše odemo iz trećeg entiteta!
rekao sam ti ja da je to teži put. ti to upravo potvrđuješ. mitomanija vam je pamet uzela kao i srbima prije rata.

p.s. di ćeš ti živit je tvoj izbor. meni se živo je*e za tvoje stambeno pitanje.
čuj mitomanija, pa nismo valjda umišljali rušenje starog mosta, heoliodrom, i ostalo, ili recimo istjerivanje bošnjaka iz hercegovine i tako to...izgleda da vam nije katarza gotova, doduše to razumijem, najčešće se katarza dešava kad ubijanje uspije, u ovom slučaju što ste baš nahebali pokušali pobiti a napravili totalnu većinu, i šta ćete sad?

nego džaba priča, opustimo se svi i samo veselo, dejton hopa cupa dok se boje ne rastope :mrgreen:
Jozinho

#318 Re: Ne potcjenjujte Hrvate u BiH

Post by Jozinho »

luckypot wrote:
Jozinho wrote:

čuj mitomanija, pa nismo valjda umišljali rušenje starog mosta, heoliodrom, i ostalo, ili recimo istjerivanje bošnjaka iz hercegovine i tako to...izgleda da vam nije katarza gotova, doduše to razumijem, najčešće se katarza dešava kad ubijanje uspije, u ovom slučaju što ste baš nahebali pokušali pobiti a napravili totalnu većinu, i šta ćete sad?

nego džaba priča, opustimo se svi i samo veselo, dejton hopa cupa dok se boje ne rastope :mrgreen:
ja se isto slažem. izvorni dayton i mirna bosna. a i u okviru ovakvog daytona postoje mogućnosti blokade svih razina vlasti u BiH.

a katarza se odnosila na mitomaniju. vi još s tim trebate raščistiti pred svojim vratima. ima tu posla. :bih:
armin071

#319 Re: Ne potcjenjujte Hrvate u BiH

Post by armin071 »

luckypot wrote:
Jozinho wrote:

Pa zar se ne sjecas da su "HVO eksperti" dokazali da smo mi most srusili sami, a i da je u Heliodromu ustvari bio "prihvatni centar" Bosnjackih izbjeglica koji su bjezali od samih sebe. I da su oni snimci "ljudskih kostura" ustvari samo Bosnjaci koji su sami odbijali hranu, a sve s ciljem da "dodju u liniju".

Nego ja bih Hrvatima predlozio isto jedan referendum. Nek se usaglase sa svojim "kolegama" iz PC istinskim borcima za Treci pa onda mogu svi zajedno o jednom trosku praviti isti. Jer ja ovako ponizavanje od mrskih "mundjosa" ne bih vise trpio...
ravno

#320 Re: Ne potcjenjujte Hrvate u BiH

Post by ravno »

@s obzirom...

«1. Kada se uspostavljao kanton srednja Bosna, odnos je bio recimo pola pola, sada zakljucno sa 2010 g. prema rezultatima izbora, Bosnjaci su na pragu 2/3 vecine.»

Šta je razlog, bože? Može li se to popraviti ako iselimo te Bošnjake, pa da se ostali vrate?

«2. Mada su se vec svima popeli na glavu sa tim hrvatskim kanalom, cinjenica je da kad upalite kablovsku nemate ni jedan kanal sa tih tzv. Hrvatskih podrucja.»

Onima koji neće da plaćaju zajedničku TV, treba platiti njihovu ekskluzivnu, jel to? Bi li tako rado plaćao i ženi da hoće pod svaku cijenu da se razvede?

«Mozemo bez sumnje reci da su bosanski Hrvati desetkovani (cija je to krivica necemo o tome) i taj se trend pogorsava iz godine u godinu»

Pa što ne bismo i o tome, ako su za to krivi Bošnjaci, onda neka snose odgovornost, a ako nisu, šta onda?

«Insistiranje na trecem entitetu cak i od strane onih hrvata koje smatramo probosanskim trebalo je, za njihovo dobro, upaliti crveno svjetlo kod Bosnjaka da shvate da tu ima jos nesto osim zelje za ozivljavanjem herceg bosne.»

Baš? Pa i jeste, da nije bilo te herceg bosne (koja vodi svu priču), konc-logora, silovanja, pljačke i ostalih igrica. Koga su zmije ujedale.....

«Sta Bosnjaci mogu ponuditi Hrvatima sto bi poboljsalo njihovo stanje i pokazali da im je stalo do njihove dobrobiti?»

Pitanje svih pitanja! Pa valjda da iskažu istu brigu koju Hrvati ukazuju njima? Ili da se svi povuku u Sarajevo, može li tako?

«Jedan jednostavan a ucinkovit korak bi bio priznavanje Bosnjaka da postoji problem smanjivanja Hrvata u Bosni (ne i Hercegovini ) i recimo da kaze da je optimalan broj Hrvata u Bosni potreban da bi ostali znacajan faktor recimo 500.000 dusa.
Onda bi se u Bosni prebrojalo koliko stvarno ima Hrvata i sve dok ne bi dosegli tu cifru drzava bi znatno stimulisala natalitet, kroz posebne dodatke i olaksice za drugo,trece dijete.»

Bolan, ti od njih napravi snježne leoparde i pande! Ja duboko vjerujem da BH Hrvatima ne treba ničija pomoć oko nataliteta. Nuditi takvu pomoć bi bilo pravo provokativno. To što smo mi imali pomoć oko mortaliteta je nešto drugo.

Dayton, Dayton, samo Dayton! Ima tu Mićo pravo! NE Ronhil, NE Violeta, NE ništa dok ne bude svaki Bošnjak vrijedan koliko i Hrvat! Kad on bude žalio mene, žaliću i ja njega! Kako onaj gore reče meni, jebe mi se gdje živi i kako živi! Eto sve znaju kako treba, pa neka to pokažu u Stocu, Čapljini i Počitelju! Onda ćemo sve srediti za 24 sata.
balks

#321 Re: Ne potcjenjujte Hrvate u BiH

Post by balks »

1gorstak wrote:
nikad_vise wrote:Bosnjaci ne zele nikakav treci entitet na racun Federacije BIH..il puca i RS po savovima il nista..

al et svakako da cemo podrzati sve sto se dogovore tri naroda u BIH :D

p.s.gledaj apsurda..Srbi se pozivaju na dejton,bosnjaci se pozivaju na dejton..a hrvati navalili na reforme u drzave..:D
Reforma je neophodnost jer dugorocno ne odgovara ni Hrvatima ni Srbima. Postojece stanje steti svima, ali Bosnjacima najmanje i potrebno je doci do stvarnog dogovora dok jos mozemo.
Možeš li mi ovo malo pojasnit?
Mislim ta taktika čekanja vam se nije nešto pretjerano isplatila.
Pozicije su iste kao i 95/6.
U RS niste napravili ništa, 2010g tamo stojite gore nego 2000. Grješim li? Misliš li da će te tamo bolje stojat 2020, nego dana?
Vrijeme prolazi, reforme stoje, napredka nema ni za koga.
Ali mi nije jasna ta smouvjerenost Bošnjaka da vrijeme radi za njih, pa ajmo čekat.
Meni se iz Zg-a čini da BiH ovako dalje ne može i da nešto treba mijenjat.
Šta, kako, to se morate sami dogovorit.

Jest da mi je prvi post pa odmah malo u off, al iz čitave ove rasprave se i vidi vaš podcjenjivački stav prema Hrvatima u BiH!
ravno

#322 Re: Ne potcjenjujte Hrvate u BiH

Post by ravno »

balks wrote:
1gorstak wrote:
nikad_vise wrote:Bosnjaci ne zele nikakav treci entitet na racun Federacije BIH..il puca i RS po savovima il nista..

p.s.gledaj apsurda..Srbi se pozivaju na dejton,bosnjaci se pozivaju na dejton..a hrvati navalili na reforme u drzave..:D
Reforma je neophodnost jer dugorocno ne odgovara ni Hrvatima ni Srbima. Postojece stanje steti svima, ali Bosnjacima najmanje i potrebno je doci do stvarnog dogovora dok jos mozemo.
U RS niste napravili ništa, 2010g tamo stojite gore nego 2000. Grješim li? Misliš li da će te tamo bolje stojat 2020, nego dana?
Ali mi nije jasna ta smouvjerenost Bošnjaka da vrijeme radi za njih, pa ajmo čekat.

Jest da mi je prvi post pa odmah malo u off, al iz čitave ove rasprave se i vidi vaš podcjenjivački stav prema Hrvatima u BiH!

Sused, kako tumačiš samouvjerenost i aroganciju Hrvata u BiH? Doći će "Tigrovi" opet iz Zagreba da to potvrde kao 93., jel to? Podcjenjivački stav, ako ga ima, učimo od vas na "Index.hr".
BiH-x

#323 Re: Ne potcjenjujte Hrvate u BiH

Post by BiH-x »

BaileyS wrote:Hrvati su prihvatili postojanje RS-a a ne mogu svariti Federaciju.

:thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup:
AliceInChains

#324 Re: Ne potcjenjujte Hrvate u BiH

Post by AliceInChains »

balks wrote:
1gorstak wrote:

Pa dobro. Eto, damo mi Hercegovcima treci entitet, i onda ce nam biti bolje u RS-u, onda cemo moci provesti sve vaznije reforme i sta je najvaznije, Hrvati bi bili presretni. Covic bi prestao biti fasista, privolio bi BIH. Srbi bi se ugledali u Bosnjacku dovronamjernost i ideja privremene i nakaradne drzave bi se u Hrvatskim i Srpskim glavama ugasila. :lol: Dobro ti to procijenjujes iz Zagreba, nema sta.

Umjesto da se boris za Hrvatski stub Bosne i Hercegovine i normalne Hrvate, ti iz Zagreba uvelicavas ove Hrvatske fasiste u Bosni, a i one, koji ih iz Hrvatske podrzavaju u rusenju Hrvatskog stuba ove nam drzave....ti opravdavas Tudmanovu staru politiku, koja je Hrvate u Bosni dovela na mizerabilan broj. Reci ti men, ko goni Hrvate iz onih krajeva, gdje su vecina, da bjeze iz ove drzave? Bosnjaci? :mrgreen:

Ma j, kad se jos vise usmjere ionako usmjereni Bosnjaci, onda ce sve biti lepo i fino. :mrgreen:
osa

#325 Re: Ne potcjenjujte Hrvate u BiH

Post by osa »

hornet prvi wrote:Neke realnosti mnogi Bosnjaci prosto ne vide ,ili ne zele da vide ...

Jedna od njih je da su Srbi i Hrvati ,gdje god se okrenu, ... Sjeverno ,juzno, istocno,zapadno..na Uni , na Savi, na moru, na Drini...
Iza ovih Hrvata u BiH, uvjek ce biti ,vise ili manje, jos cetiri miliona Hrvata u Hrvatskoj...a iza Srba 7-8...Srba iz Srbije (Cedu i par sporadicnih likova, ne racunam :) )...
Ne zelim time reci da ce BiH nestati , licno spadam u one koji misle da ona ima smisla , ali i coravom je jasno da nema sanse da BiH bude onakva kakva je bosnjaci prizeljkuju...

Upornim guranjem davno provaljene ''gradjanske'' podvale ,upravo bosnjacka politika najvise steti realno mogucoj drzavi BiH...Srbija jeste matica Srba u BiH, ali i BiH je njihova drzava u kojoj imaju jasno izrazenu autonomiju olicenu u RS , kao sto je i slucaj u svim demokratskim visenacionalnim drzavama u svijetu...isto to zele i hoce (i dobit ce) i Hrvati koji su ocigledno neravnopravni u FBiH...

PS.
Srbija i Hrvatska polako normalizuju svoje odnose, sto ce se takodje itakako pozitivno osjetiti u BiH.

nema više otvorenih pitanja, bar ne onih bitnih...
Locked