Natasa Kandic o zlocincima

pesak

Post by pesak »

Nije se mislilo da je Hitler toliko opasan, pa se nije mislilo ni da je Milosevic opasan...cak je jedno vreme bio "faktor mira " na Balkanu... :shock: ....sad se ne misli da je Kostunica opasan /kao naklonjen zapadnim demokratijama/ :shock: ...e, pa videcemo...kome treba mnogo vremena, taj ce izgubiti vreme... :D
cyklona

Post by cyklona »

Prozor wrote:Popustljivost fasistima je najveca greska svjetske zajednice. A uvijek se ponavlja, kako se Hitleru popustalo, kako se popustalo Milosevicu, tako se popusta Kostunici a vidjecemo kol´ko ce zakuhat...
Istina! To se najbolje vidjelo po podrsci koju je imao osvjedoceni SS-aktivista Izetbegovic! Cim su podrzali njega i njegove sovinisticke ideje zacrtane u Islamskoj deklaraciji - moralo je nastati veliko njesra.....
ibro dirka

Post by ibro dirka »

pesak wrote:Nije se mislilo da je Hitler toliko opasan, pa se nije mislilo ni da je Milosevic opasan...cak je jedno vreme bio "faktor mira " na Balkanu... :shock: ....sad se ne misli da je Kostunica opasan /kao naklonjen zapadnim demokratijama/ :shock: ...e, pa videcemo...kome treba mnogo vremena, taj ce izgubiti vreme... :D
Kostunica je kao takav puno gori od Zlobe, samo sto srecom bar trenutno nema ni desetinu onoga sto je Milosevicu bilo na raspolaganju.
pesak

Post by pesak »

sta li si ti trazio na standu b92... :?
and

Post by and »

cyklona wrote:
Prozor wrote:Popustljivost fasistima je najveca greska svjetske zajednice. A uvijek se ponavlja, kako se Hitleru popustalo, kako se popustalo Milosevicu, tako se popusta Kostunici a vidjecemo kol´ko ce zakuhat...
Istina! To se najbolje vidjelo po podrsci koju je imao osvjedoceni SS-aktivista Izetbegovic! Cim su podrzali njega i njegove sovinisticke ideje zacrtane u Islamskoj deklaraciji - moralo je nastati veliko njesra.....
pojasni
pesak

Post by pesak »

Šta se dogodilo u Beloj Crkvi
24. oktobar 2007. | 07:16 -> 22:31 | Izvor: B92, Beta, Tanjug
Beograd, Bela Crkva -- Ministar policije Dragan Jočić poslao je tim koji proverava navode vlasnika Televizije TNT o sinoćenjem hapšenju u Beloj Crkvi.

Dan nakon što je Stefan Cvetković, vlasnik lokalne televizije, izjavio da je video ljude u civilu koji odvode čoveka kome je na glavu navučena crna kapa. Ekipa B92 u Beloj Crkvi, osim tvrdnji tog novinara, nije mogla da utvrdi postojanje drugih detalja koji bi potkepili tu priču. Ministar policije potvrđuje da je pretresa bilo, ali ne i hapšenja.

Vlasnik lokalne televizije Stefan Cvetković sumnja da je, posle zvanične, nastavljena tajna akcija potrage za haškim optuženicima u tom gradu.

On kaže da je dobio anonimnu dojavu da se nešto desava na putu ka Kovinu, da je tamo i krenuo kada su njegov automobil zaustavile neidentifikovane osobe i naredile mu da se vrati.

Ipak, Cvetković kaže da je uspeo okolnim putem stigne do mesta odakle je, kako tvrdi, posmatrao nesvakidašnje hapšenje.

Trujino naselje, gde se, kako Cvetković tvrdi, dogodilo hapšenje, nalazi se na desetak kilometara od Bele Crkve i deo je gazdinstva "Vojvodinašuma".

U redovnu kontrolu stigao je jedan od rukovodilaca gazdinstva "Pančevo", koji je za B92 dematovao ove Cvetkovićeve tvrdnje i kaže da mu radnici ništa sumnjivo nisu prijavili.

Ipak, kako nam je potvrdio, to naselje devedesetih godina adaptirano je za potrebe tadašnje službe Državne bezbednosti i kasnije Vojske Jugoslavije i u u njemu su svojevremeno boravili visoki službenici DB-a, među kojima je i sadašnji haški optuženik Jovica Stanišić.

Tokom dana po nalogu policije u Belu Crkvu poslata je ekipa policajaca koji su proverili skoro sve Cvetkovićeve tvrdnje, rekao je Dragan Jočić. Ministar je, osvrnuvši se na tvrdnje Cvetkovića, rekao da tu nema ni trunke istine:

„Dobio sam jedan izveštaj i razgovarao sam sa nadležnim vojnim organima. To je bila redovna aktivnost vojske Srbije, policija u tome nije učestvovala i od onoga što je on rekao, prema onome što sam ja dobio od zvaničnih organa, skoro da nema ni trunke istine“, kazao je Jočić.

On je rekao da pripadnici policije nisu učestvovali u akciji potrage za haškim optuženicima koju je Voska Srbije sprovela u kasarni u Beloj Crkvi.

Jočić je novinarima u parlamentu rekao da je to bila redovna vojna aktivnost i da je tu informaciju dobio u razgovoru sa nadležnim vojnim organima.

Cvetković i dalje tvrdi da je video hapšenje i da nije jedini očevidac. Ipak, identitet osobe, koja je, kako tvrdi, bila sa njim, nije želeo da oda zbog, kako je objasnio, straha od odmazde.

Privođenje "osobe sa kapuljačom"

Stefan Cvetković je za B92 rekao da su vojne službe prekinule preteres još tokom popodneva, nakon čega je televiziji stigla informacija da se nešto dešava na putu ka Kovinu.

"Naišli smo na jednu zaista čudnu scenu, 12 km od Bele Crkve ka Kovinu zaustavljeni smo od strane jedne grupe civila sa dva crna džipa koja su bila potpuno neobeležena, bez vidnih tablica", tvrdi on.

"Rečeno nam je da ne možemo dalje da nastavimo put i bez ikakvih obrazloženja nam je naloženo da se vratimo nazad, ponavljam - lica nisu bila u uniformama", kaže Cvetković.

"Pošto smo dobili ponovo potvrdu informacije od ljudi iz obližnjeg vikend naselja da se 'nešto dešava' u tom delu Deliblatske peščare, uputili smo se jednim drugim putem do navedenih objekata", kaže on.

"Kada smo stigli do tih objekata, uočili smo privođenje jedne osobe sa kapuljačom na glavi, a posle manje od deset minuta iz tog objekta se pojavilo još nekoliko osoba koje su tu privedenu osobu odvezli ka Kovinu sa dva džipa", kaže on.

U policiji u Beloj Crkvi su za B92 demantovali Cvetkovićeve tvrdnje, navodeć da sinoć "nije bilo nikakvih hapšenja".

"Redovne aktivnosti provere"

Kako je za B92 potvrdio koordinator Akcionog plana za hvatanje haških begunaca Rasim Ljajić, u Beloj Crkvi juče su u toku dana i večeri izvršene akcije na potrazi za odbeglim optuženicima za ratne zločine.

Potraga je izvršena u kasarni i klubu Vojske u Beloj Crkvi, rekao je Ljajić i precizirao da se radi o redovnim aktivnostima u sklopu provere u vojnim objektima.

Ljajić tvrdi da akcija nema veze sa predstojećom posetom glavne tužiteljke Haškog tribunala Beogradu.

Podsetimo, slična akcija sprovedena je prošle nedelje u Pančevu i Zrenjaninu, a iz Ministarstva odbrane tada je saopšteno da je reč o "redovnim aktivnostima".
pesak

Post by pesak »

Ne verujem da se ista moze dogoditi pretresanjem vojnih objekata zbog toga sto odavno nijedan vojnik nije "izvrsio samoubistvo " ...zato mislim da se r krije u gradu beogradu u nekom stanu, kao obican civil...jedno vreme su silni mladi vojnici nalazeni mrtvi po kasarnama...dozivljavala sam to kao trag ratka mladica...ko ga je video, morao je da umre...
mora da bude u beogradu, jer je po svemu sudeci bolestan i trebaju mu lekari i lekovi...muvaju ga iz stana u stan...a kao traze ga... :roll:
and

Post by and »

ne znam samo da li postoji kazna za nekoga ko skriva ratne zlocince 12 godina?
pesak

Post by pesak »

and wrote:ne znam samo da li postoji kazna za nekoga ko skriva ratne zlocince 12 godina?
da. bas vala.
pesak

Post by pesak »

....
Last edited by pesak on 25/10/2007 00:35, edited 1 time in total.
pesak

Post by pesak »

pesak

Post by pesak »

http://www.naslovi.net/search.php?q=ratko+mladi%C4%87

ubistvo djindjica 12. marta je bio poklon ratku za rodjendan...
Edin H.

Post by Edin H. »

Evo kaze Tadic da Mladic nije u Srbiji, a gdje je pojma nemaju :roll:

Clanak iz danasnjeg Independenta

Serbs claim Mladic left country years ago
By Kim Sengupta in Belgrade
Published: 30 October 2007
Ratko Mladic, the war crimes fugitive whose arrest is a key condition for Serbia's entry into the European Union, has not been seen in the country for the past five years, and the security forces have no idea where he is, according to the President, Boris Tadic.

Serbia's failure to apprehend the former Bosnian Serb general is said to have led to heated exchanges with Carla del Ponte, the chief UN war crimes prosecutor, who was in Belgrade last week.

The Serbian government had announced a bounty of €1m (£700,000) earlier this month for Mladic, and officials had stated they were confident of tracking him down. This led to Ms del Ponte forecasting that an arrest was likely to take place "within weeks".

Mr Tadic seemed to pour cold water on this timeframe. "Our information is that Ratko Mladic was in Serbia in the middle of 2002, after that he disappeared and we don't know where he is," he told reporters. "If we knew where he and other fugitives were, we would arrest them. But I cannot seem to make the ICTY [International Criminal Tribunal for the former Yugoslavia] understand that. We have co-operated fully [and] we have carried out hundreds of raids. But it seems it is hard getting that message over to the international community."

Ms del Ponte and other UN officials have repeatedly accused elements in the Serbian government and military of shielding Mladic, who is wanted for the massacre in 1995 of 8,000 Muslims in Srebenica. They are also said to be protecting Radovan Karadzic, the ex-Bosnian Serb president, indicted for genocide.

Mladic is widely believed to be hiding in Serbia. Karadzic, according to reports, may have fled to the eastern Bosnia-northern Montenegro border region.

The Serbian government points out that while the two men are among just four wanted war criminals still free, a number of prominent suspects, including Slobodan Milosevic, have been handed over. One of the latest was Vlastimir Djordevic, a former Serbian police commander, arrested four months ago.

A senior official with the war crimes tribunal said: "The Serbian government cannot just say that just because they had given over some of the suspects we should forget about the rest. Srebrenica was the worst atrocity in Europe since the Second World War and Mladic must answer the charges laid against him. For President Tadic to say that he has simply disappeared since 2002 beggars belief and raises questions about just how serious they are about this."

Some Serbians are angry that the West appears to be preparing to let Kosovo break away. A leading journalist in Belgrade said: "It seems we have to accept that we lose a part of our country, Kosovo, before we can become members. As far as the war crimes suspects are concerned there is a feeling enough is enough."

The Serbian economy remains in a precarious state and joining the EU is seen by the vast majority as the only hope of salvation. Slobodan Vucicevic, a Serbian entrepreneur, said: "If the handing over of Mladic and Karadzic is the obstacle [to EU membership), then our message to the government is: 'Just do it, do it for the sake of everyone.'"

http://news.independent.co.uk/europe/article3109887.ece
Edin H.

Post by Edin H. »

Sin i snaha Ratka Mladica na informativnom razgovoru

http://www.naslovi.net/search.php?q=ratko+mladi%C4%87
Prozor

Post by Prozor »

cyklona wrote:
Opet ti?
seiko22
Location: "REPUBLIKA SRPSKA IS GENOCIDAL PRODUCT AND SHOULD BE ABOLISHED " Prof. Francis A. Boyle

Post by seiko22 »

and wrote:
cyklona wrote:
pojasni

evo "pojasnjenja", ali u suprotnom pravcu!! :D
4. ALIJA I MILOSEVIC SAMI U HOTELSKOJ SOBI U DAYTONU – MRSNI HODZA

Kako svjedoci Nedzib Sacirbagovic, licni izaslanik Alije Izetbegovica u Americi, u novinama Sabah od 17-tog oktobra 2007 (stranica 10), Alija i Milosevic su sami proveli preko dva sata u Alijinoj hotelsko sobi za vrijeme pregovora u Daytonu. Sacirbegovic pise u Sabahu: “Bilo je blizu 21h, kada se cula neka zivost u hodniku. Pogledao sam i cuo da je predsjednik Milosevic dosao kod Alije u posjetu na razgovor. Posto je Alija vec bio u pidzami Milosevic je zamoljen da priceka dok se predsjednik preobuce. I tako je Milosevic cekao nekoliko minuta pred Alijinom sobom. Usao je, i mi koji smo slucajno saznali za taj posjet bili smo malo iznenadjeni tom neplaniranom sastanku. Sastanak je potrajao vise od dva sahata kada je Milosevic otisao. Predsjednik Izetbegovic ga je ispratio, a na Milosevica su cekali njegovi pratioci koji su ga dopratili”.

Nakon agresije, nakon genocida, i nakon svih zlocina koje pocini Srbija u BiH, ukljucujuci i genocid u Srebrenici, Alija provodi preko dva sata u intimnom razgovoru sa Milosevicem. Sjecanja Sacirbegovica su vrlo precizna, sa imenima ucesnika u dogadjajima i vremenu dogadjaja. Nista nije tako privatno kao sto je spavaca soba i hotelska soba. Presdtavnik agresora i nacije koja je odgovorna pred svijetom jer nije sprijecila genocid u Srebrenici u hotelskoj sobi u intimnom razgovoru sa predstavnikom drzave koja je zrtva agresije i genocida?!

Ali to ne treba da cudi, u istom izdanju Sabaha, na stranici 13, Alenko Zornija prenosi svjedocenje Vuka Draskovica u njegovoj knjizi “Meta” kako ga je Izetbegovic, prilikom njihovog prvog i jedinog susreta pred sami rat, uvjeravao da je Srbin. “Izetbegovic nas docekuje ljubazno i sa osmehom koji, vidi se, nije namesten.” Alenko Zornija na kraju clanka citira svjedocenje Vuka Draskovica: “Ode, bez reci, na drugi kraj prostranog kabinerta i, cini mi se, iz fioke svog radnog stola, izvuce nekakav papir i vrati se. – Nisam ja, Vuce, od onih koji kriju ko su i od koga su – pruzi mi pozuteli papir, ali ga ne ispusta iz ruke, - Ovo je moj robijaski poslijeratni karton iz zatvora u Foci, gdje sam robijao kao mladomusliman. Ispunio sam ga svojerucno, bez icijeg nagovora i po svojoj slobodnoj volji. Izvolite, procitajte. I ja citam. Pise, zelenim mastilom. Ime; Alija. Prezime: Izetbegovic. Veroispovest: musliman. Nacionalnost: Srbin.

I tu nema nista novo. Alija se i javno izjasnjavao kao Srbin. Ali ono sto je tu novo, koliko je Aliji bilo vazno da ga autor “Noza” prihvati kao Srbina.

Zahvaljujuci svjedocenju Sacirbegovica sa pregovora u Daytonu lakse je shvati da je Alija Izetbegovic otac Republike Srpske.

I pored svih ovih istina o Aliji Izetbegovicu i njegovoj ulozi u genocidu nad Bosnjacima i izdaji Republike BiH, njegova fotografija je na najprominentnijem mjestu u Bosnjackoj dzamiji u Hamtramick-u, u Michiganu. I ne samo to. U subotu, 20. oktobra, MRSNI hodza otvara Bosnjacko Bajramsko sijelo u Hamtramick-u sa zahtjevom da se Aliji Izetbegovivu povodom godisnjice njegove smrti pruci El-Fatiha. Zasto MRSNI hodza? MRSNI su oni koji obozavaju nekog covjeka kao sto vjernici obozavaju Boga ili oni koji se boje covjeka kao sto se vjernici boje Boga.
uvjek dobar gost

Post by uvjek dobar gost »

Nataši Kandić svaka čast, super žena... obraz Srbije ... zaslužila je svašta nešto... ali mi jednostavno nemamo vremena...
Vojislav

Post by Vojislav »

Na žalost, mislim da Nataša greši. Često daje netačne i neproverene informacije zasnovane samo na glasinama i poluproverenim informacijama i time šteti opštoj stvari. OK, slažemo se da većina građana u Srbiji ne želi da pogleda tu njenu istinu iz ovih ili onih razloga, ali je često i ta njena istina neproverena, špekulativna ili konstrukcija (čitaj: kontraproduktivna). Izvinite, ali ja naprosto ne verujem da je Mladić viđen u centru Beograda pa još i da ga čekaju bolnička kola!!!? A istovremeno se priča da su tri mladića iz Gardijske brigade ubijena samo zato jer su ga videla!? Pa koliko ga je onda videlo u centru Beograda i u bolnici u koju su ga dovezli!!!? Mnogo. I od svih tih očevidaca stigla priča jedino do Nataše!? Mislim da preteruje...ako je i od Nataše, mnogo je...Što normalno ne znači da u mnogo čemu nije u pravu i da se sa njom u mnogo čemu i ne slažem ali mislim da ovakvom pričom naprosto šteti pre svega samoj sebi...
and

Post by and »

seiko22 wrote:
and wrote:
cyklona wrote: Istina! To se najbolje vidjelo po podrsci koju je imao osvjedoceni SS-aktivista Izetbegovic! Cim su podrzali njega i njegove sovinisticke ideje zacrtane u Islamskoj deklaraciji - moralo je nastati veliko njesra.....
pojasni

Kako svjedoci Nedzib Sacirbagovic, licni izaslanik Alije Izetbegovica u Americi, u novinama Sabah od 17-tog oktobra 2007 (stranica 10), Alija i Milosevic su sami proveli preko dva sata u Alijinoj hotelsko sobi za vrijeme pregovora u Daytonu. Sacirbegovic pise u Sabahu: “Bilo je blizu 21h, kada se cula neka zivost u hodniku. Pogledao sam i cuo da je predsjednik Milosevic dosao kod Alije u posjetu na razgovor. Posto je Alija vec bio u pidzami Milosevic je zamoljen da priceka dok se predsjednik preobuce. I tako je Milosevic cekao nekoliko minuta pred Alijinom sobom. Usao je, i mi koji smo slucajno saznali za taj posjet bili smo malo iznenadjeni tom neplaniranom sastanku. Sastanak je potrajao vise od dva sahata kada je Milosevic otisao. Predsjednik Izetbegovic ga je ispratio, a na Milosevica su cekali njegovi pratioci koji su ga dopratili”.

Nakon agresije, nakon genocida, i nakon svih zlocina koje pocini Srbija u BiH, ukljucujuci i genocid u Srebrenici, Alija provodi preko dva sata u intimnom razgovoru sa Milosevicem. Sjecanja Sacirbegovica su vrlo precizna, sa imenima ucesnika u dogadjajima i vremenu dogadjaja. Nista nije tako privatno kao sto je spavaca soba i hotelska soba. Presdtavnik agresora i nacije koja je odgovorna pred svijetom jer nije sprijecila genocid u Srebrenici u hotelskoj sobi u intimnom razgovoru sa predstavnikom drzave koja je zrtva agresije i genocida?!

Ali to ne treba da cudi, u istom izdanju Sabaha, na stranici 13, Alenko Zornija prenosi svjedocenje Vuka Draskovica u njegovoj knjizi “Meta” kako ga je Izetbegovic, prilikom njihovog prvog i jedinog susreta pred sami rat, uvjeravao da je Srbin. “Izetbegovic nas docekuje ljubazno i sa osmehom koji, vidi se, nije namesten.” Alenko Zornija na kraju clanka citira svjedocenje Vuka Draskovica: “Ode, bez reci, na drugi kraj prostranog kabinerta i, cini mi se, iz fioke svog radnog stola, izvuce nekakav papir i vrati se. – Nisam ja, Vuce, od onih koji kriju ko su i od koga su – pruzi mi pozuteli papir, ali ga ne ispusta iz ruke, - Ovo je moj robijaski poslijeratni karton iz zatvora u Foci, gdje sam robijao kao mladomusliman. Ispunio sam ga svojerucno, bez icijeg nagovora i po svojoj slobodnoj volji. Izvolite, procitajte. I ja citam. Pise, zelenim mastilom. Ime; Alija. Prezime: Izetbegovic. Veroispovest: musliman. Nacionalnost: Srbin.

I tu nema nista novo. Alija se i javno izjasnjavao kao Srbin. Ali ono sto je tu novo, koliko je Aliji bilo vazno da ga autor “Noza” prihvati kao Srbina.

Zahvaljujuci svjedocenju Sacirbegovica sa pregovora u Daytonu lakse je shvati da je Alija Izetbegovic otac Republike Srpske.

I pored svih ovih istina o Aliji Izetbegovicu i njegovoj ulozi u genocidu nad Bosnjacima i izdaji Republike BiH, njegova fotografija je na najprominentnijem mjestu u Bosnjackoj dzamiji u Hamtramick-u, u Michiganu. I ne samo to. U subotu, 20. oktobra, MRSNI hodza otvara Bosnjacko Bajramsko sijelo u Hamtramick-u sa zahtjevom da se Aliji Izetbegovivu povodom godisnjice njegove smrti pruci El-Fatiha. Zasto MRSNI hodza? MRSNI su oni koji obozavaju nekog covjeka kao sto vjernici obozavaju Boga ili oni koji se boje covjeka kao sto se vjernici boje Boga.
i sta mi pojasni?
gospodar kuglastih munja

Post by gospodar kuglastih munja »

and wrote:
seiko22 wrote:
and wrote: pojasni

i sta mi pojasni?
...pidzama, soba u hotelu, njih dvojica sami, dva sata u cetiri oka... :lol: ...hu jepote, pa i hadum bi shvatio o cemu se radi... :lol: :D
and

Post by and »

gospodar kuglastih munja wrote:
and wrote:
seiko22 wrote:
i sta mi pojasni?
...pidzama, soba u hotelu, njih dvojica sami, dva sata u cetiri oka... :lol: ...hu jepote, pa i hadum bi shvatio o cemu se radi... :lol: :D
a,to je ss aktivista :? :D
Post Reply