Mujezinovic novi premijer FBiH?!

Post Reply
Better Man

#26 Re: Mujezinovic novi premijer FBiH?!

Post by Better Man »

Katastrofa nad katastrofama! Kad pomisliš da ne može gori od Brankovića, onda te Tihić razuvjeri i pokaže da može i gori od Brankovića, a to je kriminalizirani i nesposbni Mujezinović. Sjećali se ko smrti žene od pada Ledenice sa jedne zgrade u sred Titove za vrijeme njegovog mandata. Tad su ljudi bukvalno strahovali zimi za svoje živote od ledenica koje su visile sa krovova zgrada, jer dotični nije imao potrebu niti razlog da nadležnim komunalnim ustanovama izda naređenje da se iste uklone lkako bi građani, tj. pješaci mogli sigurno da se kreću gradom. A o drugim mučkama i lopovlucima da ne govorim. Tihić je ovim svojim izborom potvrdio da je teški kreten, debil i apsoluitni politički diletant i da nema blage veze sa životom i da je i sam on duboko ogrezao u kriminal i korupciju.
stari grad Visegrad

#27 Re: Mujezinovic novi premijer FBiH?!

Post by stari grad Visegrad »

Ocemo li mi razmisliti koji je najbolji za premijera FBiH i predloziti to SDA? Pa SDA bi trebala da slusa sta "narod" kaze.
stari grad Visegrad

#28 Re: Mujezinovic novi premijer FBiH?!

Post by stari grad Visegrad »

Meni se dopao onaj Smajlovic iz Zenice kada sam ga jednom gledao na tv. Dosta je uradio za Zenicu, pa bi tako mogao i za FBiH.
rado_vidjen

#29 Re: Mujezinovic novi premijer FBiH?!

Post by rado_vidjen »

tihic rehabilituje jos jednog politickog mrtvaca, nevjerovatno
samo ne znam sta bi sa kriterijem "mora biti privrednik"

sulji je najbitnije da je beskicmenjak i da ide kod njega po misljenje. takvima se i okruzio; seljacima i hodzicama iz provincije (poput ef.osmanovica) i beskorisnim beskicmenjacima, kebinog profila
jefferson

#30 Re: Mujezinovic novi premijer FBiH?!

Post by jefferson »

stari grad Visegrad wrote:Meni se dopao onaj Smajlovic iz Zenice kada sam ga jednom gledao na tv. Dosta je uradio za Zenicu, pa bi tako mogao i za FBiH.
Neka ga u Zenici :)
nosara

#31 Re: Mujezinovic novi premijer FBiH?!

Post by nosara »

Bilo bi najbolje i najpostenije prema narodu, prema biracima sda, da bramzes ostane... :D
Svjez, odmoran, a i posla ima koliko hoces... Sve nesto zapoceo, a nije dovrsio... :-)
Toliko firmi je ostalo nepoklonjeno "prijateljima" Bosne i Bosanaca... :thumbup:
Nije fer da se ovako perfidno izigravaju glasaci i njihova glasacka volja... :lol:
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#32 Re: Mujezinovic novi premijer FBiH?!

Post by Truba »

iskreno rečeno boli me đon

legalna vlast na demokratski način bira premijera

narod će ih opet izabrati...

točka ko kuća
Dozer

#33 Re: Mujezinovic novi premijer FBiH?!

Post by Dozer »

@Novi_nick

Slazem se s tobom, osim u jednom - nije ovo sve usmjereno iskljucivo na Bosnjake i Bosance (a, btw, i Bosnjaci su Bosanci, zar ne? Ali nije to tema ;)).
Poenta svega ovoga sto oni rade, ne samo SDA i druge slicne Bosnjacke stranke nego isto tako i Hrvatske i Srpske, jeste torovanje naroda. Medjutim, tu postoje dvije ostrice maca - jedna javna, odnosno ona koja se javno prezentira narodu(ima), i druga prikrivena koja se stalno nazire i koja je manje-vise jasna, ali nikada i javno potvrdjena.

Sa javne strane, svi oni pricaju (najcesce svako svom narodu) o bosnjastvu, srpstvu i hrvatstvu, uz neizostavnu religijsku notu naravno, a cilj ovoga jeste odrzati homogene etnicke cjeline kroz potenciranje i odrzavanje teza o ugrozenosti jednih od strane onih drugih i trecih. Podrazumijeva se da je sva ova prica jedna konstantna predizborna kampanja koja ne prestaje od '90, odnosno zadnjih skoro 20 godina. Srecom, bar koliko ja vidim, narodu(ima) je ova prica vec poprilicno dodijala, sve vise ljudi postaje svjesno stanja i sve vise tih istih ljudi okrece ledja od ovakvih politika i stranaka. I to je dobro. U ovom paketu je lose samo sto ti ljudi koji se okrecu od etnicara padaju u apatiju i ne izlaze na glasanje, a to onda omogucava vladajucim strankama da se odrzavaju na vlasti zahvaljujuci glasovima samo 20-30% od ukupnog glasackog tijela.

Druga ostrica maca, odnosno ona prikrivena, jeste pozadinsko dogovaranje etnicarskih stranaka koje diktira prvu, javnu pricu. Nazalost, dobar broj ljudi u BiH jos uvijek ovo nije shvatio i jos uvijek su podlozni plasiranim tezama straha, ugrozenosti i vjerske netrpeljivosti.

Ukratko, nisu samo Bosnjaci u cabru, nego isto tako i BH Srbi i BH Hrvati, a promijeniti se nece nista dok se ne izadje na izbore, svi zajedno, i ne glasa se za neku opciju koja nudi gradjanski, a ne etnicki orijentisanu pricu. I tu se slazem s Komijem.
Narod je taj koji ima moc, ne politicari, ne politicke stranke. Jos samo da se to shvati...
Karadoz

#34 Re: Mujezinovic novi premijer FBiH?!

Post by Karadoz »

"Sta fali Energoinvestu? Ko kaze da je potpuno propao? Ja cu kupiti dio", izjavio je nedavno Mustafa Mujezinovic, guverner Sarajevskog kantona, bar tako tvrde ocevici. Ali da guverner ima razloge da misli kako je Energoinvest preduzece sa svijetlom buducnoscu, e za to postoje konkretni motivi, a dokazi o tome su, naravno, u Agenciji za privatizaciju.
VjecitiStudent

#35 Re: Mujezinovic novi premijer FBiH?!

Post by VjecitiStudent »

Sinoc u 'Posteno', braneci jarana , direktora banke kojem je donedavno bio savjetnik, izvali premijer, ne trepnuvsi, da je zasluga banke i to sto je u novoj zgradi EU, izgradjenoj nasim parama, koju joj za skupe pare renta jedan drugi uglednik SDA , zaposleno, mozete misliti, i lokalno osoblje.
:shock: :shock: :shock:

Nazalost, nakon 20 godina skoro pa neprekidne vladavine, SDA ocito s pravom misli da za glasacko tijelo ima obicnu glupu stoku.
muha_sa

#36 Re: Mujezinovic novi premijer FBiH?!

Post by muha_sa »

Gostujuci u teleringu premijer i ovo rece te osta ziv :lol:

hajd sta fali ako neko malo i ukrade--moze mu se i progledat kroz prste ako zaposli bar jednog coJka :lol:
nellington

#37 Re: Mujezinovic novi premijer FBiH?!

Post by nellington »

Kad već nižemo bisere: "Kakva recesija? Ljudi kupuju, nose kese, ja svojim očima vidio!" M.M.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#38 Re: Mujezinovic novi premijer FBiH?!

Post by Truba »

oni uvijek pobijede na izborima

mi smo manjina :D što ukazujemo koliko su oni loši vladaoci

većina onih koji izađu žele njega i njemu slične
ultima_palabra

#39 Re: Mujezinovic novi premijer FBiH?!

Post by ultima_palabra »

Ima i ona, nešto u smislu: Ako budemo ganjali kriminal u državnim institucijama, onda ti ljudi neće ništa raditi, pošto će morati pripremati odbranu :shock:
Mujezinović je federalni Grunf :D
Optimus Prime

#40 Re: Mujezinovic novi premijer FBiH?!

Post by Optimus Prime »

VjecitiStudent wrote: Nazalost, nakon 20 godina skoro pa neprekidne vladavine, SDA ocito s pravom misli da za glasacko tijelo ima obicnu glupu stoku.
Pa za vecinu SDA glasaca je to sasvim plauzibilan odgovor. :D

Davati visemilionske, skoro beskamatne kredite da bi se po koji lokalac, koji bi tu ionako dobio posao zaposlio, je krajni domet ekonomske politike vladajucih SDA-ovaca.
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#41 Re: Mujezinovic novi premijer FBiH?!

Post by pici »

nellington wrote:Kad već nižemo bisere: "Kakva recesija? Ljudi kupuju, nose kese, ja svojim očima vidio!" M.M.

Hovo kad sam čuo i vidio svojim očima :mrgreen: na TV-u dotiČnog premijera ....zgadio mi se pravo....Hebo ti begeluke feudalistiČke kako je to zvuČalo s njegovijeH usana :shock: .....ko ono ima se pa daj još reži plate,pemzije,tople itd...ja rekoH nekim dotiČnijem forumašima za koga bi kao glasali...reko za koga nemojte,samo spisak uzmite s poljina,aleje i injiH elitanerskiH naselja pa Če vam se samo kasti ;-)
pici

#42 Re: Mujezinovic novi premijer FBiH?!

Post by pici »

muha_sa wrote:Gostujuci u teleringu premijer i ovo rece te osta ziv :lol:

hajd sta fali ako neko malo i ukrade--moze mu se i progledat kroz prste ako zaposli bar jednog coJka :lol:

e ovo je za ANALe biserskog hoštapleruka vladajuče elite :shock: :mrgreen:
muha_sa

#43 Re: Mujezinovic novi premijer FBiH?!

Post by muha_sa »

pici wrote:
nellington wrote:Kad već nižemo bisere: "Kakva recesija? Ljudi kupuju, nose kese, ja svojim očima vidio!" M.M.

Hovo kad sam čuo i vidio svojim očima :mrgreen: na TV-u dotiČnog premijera ....zgadio mi se pravo....Hebo ti begeluke feudalistiČke kako je to zvuČalo s njegovijeH usana :shock: .....ko ono ima se pa daj još reži plate,pemzije,tople itd...ja rekoH nekim dotiČnijem forumašima za koga bi kao glasali...reko za koga nemojte,samo spisak uzmite s poljina,aleje i injiH elitanerskiH naselja pa Če vam se samo kasti ;-)
al nasem narodu nikad iz guJce u vusugla doc :-) niko vise ne pominje predhodnika koji je sve po zakonu odradio :lol:

i teko dalje i tako redom--sjasi kurta da uzjase murta :-)
Optimus Prime

#44 Re: Mujezinovic novi premijer FBiH?!

Post by Optimus Prime »

Moze li neko da to stavi na youtube?
pici

#45 Re: Mujezinovic novi premijer FBiH?!

Post by pici »

muha_sa wrote:
pici wrote:

al nasem narodu nikad iz guJce u vusugla doc :-) niko vise ne pominje predhodnika koji je sve po zakonu odradio :lol:

i teko dalje i tako redom--sjasi kurta da uzjase murta :-)
pa eto mu šanMse da zaposli jednog Človeka pa da mu se sve Halali :mrgreen:
jazzer

#46 Re: Mujezinovic novi premijer FBiH?!

Post by jazzer »

pici wrote:

I ja sam gledao tu emisiju, nevjerovatno!!! Pa u iole ozbiljnijoj zemlji ne bi trebao dati
ostavku poslije ovakve idiotske izjave nego bi ga dozivotno otjerali sa bilo koje javne funkcije.
Nesposobni lopov!!! :x :x
nova_korisnica

#47 Re: Mujezinovic novi premijer FBiH?!

Post by nova_korisnica »

pici wrote:

pa sta ocekivati od covjeka koji se vadi na berlusconija i njegovu vladu :-)
nisam ga prije nesto gledala na tv-u niti puno slusala sta prica...ono sto je pisalo u novinama u njemu sam uzimala sa rezervom, kontajuci da je to mozda ne toliko objektivno...ali kad sam ga cula na teleringu i sinoc na federalnoj....omg...tuge i premijera :| niti zna sta se desava u entitetu koji vodi, niti ga je briga...a sa svojim biserima ce uskoro sustignuti i bush-a...
jadni mi snjim i politicarima poput njega...
nellington

#48 Re: Mujezinovic novi premijer FBiH?!

Post by nellington »

Optimus Prime wrote:
Moze li neko da to stavi na youtube?
Ovo moje već imaš:

A vrijedilo bi da neko sastavi greatest s*hits ovog genija pa napravi klip.
kiky

#49 Re: Mujezinovic novi premijer FBiH?!

Post by kiky »

izetbegović, tihić, mujezinović, đaferović, šahinpašić .... i slični moroni su jednostavno takvog mentalnog sklopa kojem je pijaca nivo a kafić maksimalan životni uspjeh ...
očekivat od njih bilo šta drugo je nepravda prema njima samima ...
birali smo i eto nam ...
ubjeđivat ih da se nesmije krast, da postoje sukobi interesa, da je imovina kojom raspolažu vlasništvo građana i države a ne njihov plijen ili tal i još gomilu drugih stvari, jednostavno nema smisla ...
nadajmo se da tužilaštvo i policija imaju dovoljno snage i volje da rade svoj poso ...
pa kako nam bude ...
hamza_sa

#50 Re: Mujezinovic novi premijer FBiH?!

Post by hamza_sa »

Sinoc je, cak izjavio da mu je i plata bijedna.

Fuj!
Post Reply