Montgomery: Rješenje za BiH je mirni raspad

Locked
Real Khan

#751 Re: Montgomery: Rješenje za BiH je mirni raspad

Post by Real Khan »

Redondo wrote:
Real Khan wrote:
Statistička greška? Za 99% od 150.000 "proteranih Srba" iz Sarajeva, obrati se Radovanu Karadžiću, Krajišniku i ostalim rukovodiocima "plemena" koji su nakon potpisivanja Daytona NAREDILI sarajevskim Srbima da se isele u "novo, srpsko Sarajevo" (svi smo mogli vidjeti i makete tog velegrada sa tramvajskim linijama, ulicama sa po 15 traka,...) tako da dalju statistiku prepuštam tebi :wink: To što se većina nije vratila, pričao sam sa mnogim od njih i primjetio sam da ih je stid (eno ih dosta oko Bijeljine) ili su se već odselili za BG, Novi Sad ili su otišli dalje po svijetu. Kažu da im je pun quratz svega i da ne mogu više ni sami sa sobom...

A za izjave Čegara, nemam ja šta njega pitati jer ja nisam tužioc. Postoje nadležne institucije pa neka istraže i osude svakoga ko je zaslužio.
Ma ja pun im qratz svega ali ipak lakše u BG ili Ns nego u gradu za koji su se svim srcem starosjedioci borili. :wink:

To i ja stalno govorim pa kazu da sam salonski. Postoje nadlezne institucije, neka rade svoj posao, ti svakako nisi odgovoran za to.
Ma pogrešno si me razumio. Nisu oni starosjedioci koji su se borili za BiH otišli u BG i NS. Tamo su oni što ih je Krajišnik namamio kao stoku na sol. Jebiga, oni čekali da se napravi tramvajska linija od Lukavice do Pala i razočarani otišli za majčicu Srbiju...Sasvim razumljivo, i ja bih slično uradio da je mene neko nasankao kao njih (mnogi su kao krajnji levati sami sebi zapalili kuću pred reintegraciju i otišli u to imaginarno "srpsko Sarajevo"...nemoj se praviti blentav jer sigurno znaš bolje od mene ove činjenice)...
Mnogi od mojih suboraca Srba su i dalje tu i često se viđamo, pijemo kafu zajedno, dernečimo... a oni što su nakon nekog vremena otišli, većinom su se ispalili za USA, Kanadu, Novi Zeland, Australiju, Njemačku itd. i ne žele imati ništa sa čitavim Balkanom. Kontaš?
osa

#752 Re: Montgomery: Rješenje za BiH je mirni raspad

Post by osa »

kadteskoje wrote:@osa
Koliko je uticaj Dodika i njegove ekipe na sudstvo u RS-u veliki ne treba trošiti riječi.Isti je slučaj i sa sudom BiH samo su drugi mentori u pitanju.Daleko je to sve od nezavisnog,objektivnog,bla,bla,bla
na balkanu ne postoji neovisno sudstvo, nigdje, čak ni u sloveniji koja je u e.u., sjetimo se samo depozita u ljubljanskoj banci i tzv. izbrisanih......
Redondo

#753 Re: Montgomery: Rješenje za BiH je mirni raspad

Post by Redondo »

halo_ba wrote: Neka, hvala.
S tobom vise nemam sta pricati. SrBski muskarcina ne shvata zene ozbiljno, ok.
Prijavila sam post moderatoru, pa nek on vidi.
Vec sam te jednom zamolila da me ne zoves ovako ili onako.
E svasta, pa sama si rekla da si jako mlada. Ako su za tebe rijeci poput dijete i djevojcice uvreda onda ti se javno izvinjavam.
halo_ba

#754 Re: Montgomery: Rješenje za BiH je mirni raspad

Post by halo_ba »

osa wrote:
halo_ba wrote:
Redondo wrote:
Daj dijete otidji u istocnu Bosnu pa pogledaj koliko se ljudi vratilo. Niko nikome ne brani povratak. Eno ti u Zvorniku bar 3-4 dzamije u centru grada, na sred Romanije dzamija, u Bratuncu, Srebrenici kuce obnovljene, ljudi zive, Kozarac, Kozluk... E sad nikad se svi nece vratiti, to je i normalno nakon svakog rata je tako. A ima i onih koji kukaju da se ne mogu vratiti ali nece da zamijene Sarajevo za neku vukojebinu kod Rogatice.

A ciji sam ja to?
Dijete ti je znas vec ko.
Znas li koliko je povratnika ubijeno? kako su tamo gledani?
Znas li da ima sela koja nemaju nikakvu putnu komunikaciju, pa cak ni struju?
Teoretski se mogu vratiti, ali reci to nekoj zeni koju je komsija srbin silovao, a sad je isti u policiji RS.

nešto oko travnika, dvojica policajaca, porodica anđelić ......
Da, i to. Ali to nisu bile povratnici, vec ljudi koji su svoji na svom.
Ubili su ih zlocinci, koji su, koliko znam, vec uhvaceni i kaznjeni.
Nisi znao ili samo sufliras Redondu?
Real Khan

#755 Re: Montgomery: Rješenje za BiH je mirni raspad

Post by Real Khan »

osa wrote:
Koliko je uticaj Dodika i njegove ekipe na sudstvo u RS-u veliki ne treba trošiti riječi.Isti je slučaj i sa sudom BiH samo su drugi mentori u pitanju.Daleko je to sve od nezavisnog,objektivnog,bla,bla,bla
na balkanu ne postoji neovisno sudstvo, nigdje, čak ni u sloveniji koja je u e.u., sjetimo se samo depozita u ljubljanskoj banci i tzv. izbrisanih......
@osa, de sviju ti reci nam kakve ovo veze ima sa izjavom Montgomeryja????
osa

#756 Re: Montgomery: Rješenje za BiH je mirni raspad

Post by osa »

halo_ba wrote:
osa wrote:
halo_ba wrote:
Dijete ti je znas vec ko.
Znas li koliko je povratnika ubijeno? kako su tamo gledani?
Znas li da ima sela koja nemaju nikakvu putnu komunikaciju, pa cak ni struju?
Teoretski se mogu vratiti, ali reci to nekoj zeni koju je komsija srbin silovao, a sad je isti u policiji RS.

nešto oko travnika, dvojica policajaca, porodica anđelić ......
Da, i to. Ali to nisu bile povratnici, vec ljudi koji su svoji na svom.
mislim da su bili povratnici, a i u čemu je razlika, ljudi su stradali, a zločinci nisu uhićeni, barem ne svi, poslat ću ti podatke na pp jer nije tema.....
osa

#757 Re: Montgomery: Rješenje za BiH je mirni raspad

Post by osa »

Real Khan wrote:
osa wrote:
nikakve stari, ti se dotaknu organa gonjenja, ja popratio, neki nadodali i eto ti skretanja, isprika....
Redondo

#758 Re: Montgomery: Rješenje za BiH je mirni raspad

Post by Redondo »

halo_ba wrote: Da, i to. Ali to nisu bile povratnici, vec ljudi koji su svoji na svom.
S obzirom da sa mnom nemas sta pricati onda me nemoj ni spominjati. Zaobidji me.
Real Khan

#759 Re: Montgomery: Rješenje za BiH je mirni raspad

Post by Real Khan »

osa wrote:
Real Khan wrote:
nikakve stari, ti se dotaknu organa gonjenja, ja popratio, neki nadodali i eto ti skretanja, isprika....
Ma nema frke...
Nego da pitam ove što bi se "cepali" :D kad ćete početi da se "cepate" da i mi nešto "pocepamo" :D Eto rek'o vam Montgomery, razumjeli smo da je uprkos javnom demantiju u najdubljoj tajnosti i USA i EU i Rusija za "cepanje" Bosne...Šta čekate? Nije vas valjda strah ove "šake jada" koja se ne bi smjela ničemu protiviti zbog volje velikih sila.
halo_ba

#760 Re: Montgomery: Rješenje za BiH je mirni raspad

Post by halo_ba »

Redondo wrote:
halo_ba wrote: Da, i to. Ali to nisu bile povratnici, vec ljudi koji su svoji na svom.
S obzirom da sa mnom nemas sta pricati onda me nemoj ni spominjati. Zaobidji me.
Izvvinjavam se.
Formuliracu pitanje drugacije?
@osa,
nisi znao ili sufliras velikosrbima?
bosnianwoman

#761 Re: Montgomery: Rješenje za BiH je mirni raspad

Post by bosnianwoman »

Redondo wrote:
Ti pricas o nekoj maltene romanticarskoj borbi za multietnicku Bosnu svih njenih naroda i o nekim fantomskim starosjediocima, da je to tako ne bi danas broj Srba u Sarajevu bio na nivou statisticke greske. Jer danas je mir, vratili bi se svi oni koji su pobjegli od rata.

A za silovanja pitaj Čegara, prije par mjeseci je u Oslobodjenju spominjao kako su srpske djevojcice silovane u nekom obdanistu. Niko se na tu izjavu nije ni osvrnuo. Ponavljam, to je rekao Cegar, jedan od heroja odbrane grada, a ne Risto Djogo.
Da nisu pobjegli i prodali svoje stanove koje su dobili za dzaba KM od drzave, mozda bi situacija bila bolja ali eto... :roll:

Nemojmo o ovome ljudi, past ce dosta ruznih rijeci a onda ce moderacija da radi overtime :mrgreen: :bih:
osa

#762 Re: Montgomery: Rješenje za BiH je mirni raspad

Post by osa »

halo_ba wrote:
Redondo wrote:
Izvvinjavam se.
@osa,
da li su to ovi preko 190 cm.....
Redondo

#763 Re: Montgomery: Rješenje za BiH je mirni raspad

Post by Redondo »

bosnianwoman wrote:
Redondo wrote:
Ti pricas o nekoj maltene romanticarskoj borbi za multietnicku Bosnu svih njenih naroda i o nekim fantomskim starosjediocima, da je to tako ne bi danas broj Srba u Sarajevu bio na nivou statisticke greske. Jer danas je mir, vratili bi se svi oni koji su pobjegli od rata.

A za silovanja pitaj Čegara, prije par mjeseci je u Oslobodjenju spominjao kako su srpske djevojcice silovane u nekom obdanistu. Niko se na tu izjavu nije ni osvrnuo. Ponavljam, to je rekao Cegar, jedan od heroja odbrane grada, a ne Risto Djogo.
Da nisu pobjegli i prodali svoje stanove koje su dobili za dzaba KM od drzave, mozda bi situacija bila bolja ali eto... :roll:

Nemojmo o ovome ljudi, past ce dosta ruznih rijeci a onda ce moderacija da radi overtime :mrgreen: :bih:
Ti izneses tezu pa onda kazes nemojmo o ovome. :roll:
zavrzlama

#764 Re: Montgomery: Rješenje za BiH je mirni raspad

Post by zavrzlama »

Redondo wrote:Kad kaze Montgomeri to je nebitno ali zato kad kaze Mesic to je zakon. :D Montgomeri je bivsi ambasador u ZG i BG i kao takav njegova ima vecu vaznost od bilo kojeg sadasnjeg predsjednika bilo koje ovdasnje banana drzave a kamoli bivseg. :) Amerika nikad ne nastupa jasno sa mogucim zvanicnim stavovima nego se kroz usta ovakvih pustaju probni baloni i najave mogucih rjesenja. Amerikanci su pragmaticni ako nesto ne funkcionise a u taj projekat su sljuljane milijarde dolara onda ce ga mijenjati. Ako procijene da im je manja steta od bosnjackog nezadovoljstva nego od srpskog i hrvatskog onda ce biti bye, bye. Tu su i Rusi sa kojima, htjeli ne htjeli, moraju biti dobri zbog sve izvjesnijeg napada na Iran.
BIH je preci savez sa Hrvatskom i vaznije sta kaze Mesic,nego sta kaze jedan"bivsi" americki ambasador...USA je zacrtala svoj nacionalni interes na Balkanu a to je Drina granica NATO-a...o srpskom lobiranju po svijetu znamo puno...izgubljen rat u Hrvatskoj,Izgubljen rat u BIH,odvojeno desno oko Crna Gora i kao slag na tortu gubljenje koliojevke i NATO bombardovanje Srbije...a ti pricas o vaznosti sta lobista Montgomeri kaki...frajer jednostavno uzima lovu a namiguje na Americku vladu :wink: ...15 godina poslije dejtona velikosrpska masinerija radi na secesiji i lobiranju,grdne pare se trose a rezultati "0"...

Ameri ne koriste slogan kao ti"sta im je veca steta" oni koriste "sta im je veca korist"..a bogumi veca im je korist BIH cjelovita,dodvoravanje arapskoj nafti, nego podrzavanje malog ausvica nastalog na genocidu,etnickom ciscenju i zlocinu i ruse 600 Km od Avijana....na sto spade velikosrpslka sila,da podjelu BIH vidi u izjavama bivseg ambasadora :D

a taj rat sa Iranom kojeg prizeljkujes i mislis da ce preokrenuti interes USA protiv BIH se grdno varas...bas u toj situaciji bi USA da bi opravdala napad na Iran pomagala muslimane na drugim podrucjima kao kompezaciju...i BIH je USA pomogla iz interesa ,bas radi te kompezacije za ratove sa muslimanima na drugim stranama...

A kao glavna stvar,nece ameri ratovat za BIH srbe da bi se pomogla secesija,nego ce u najgorem slucaju po BIH biti neutralni a to je vise nego dovoljno da se vojno sruse pobunjenici..kako god okrenes velikosrpska ideja je najebala :D

nego de ti s eokreni kini i rusima...ameri su prevrtljivi :D
Redondo

#765 Re: Montgomery: Rješenje za BiH je mirni raspad

Post by Redondo »

halo_ba wrote:
Redondo wrote:
Izvvinjavam se.
@osa,
To je ta tolerancija, kultura dijaloga, multietnicka Bosna za kakvu se doticna zalaze. Fuj.
osa

#766 Re: Montgomery: Rješenje za BiH je mirni raspad

Post by osa »

Redondo wrote:
halo_ba wrote:
Izvvinjavam se.
@osa,
To je ta tolerancija, kultura dijaloga, multietnicka Bosna za kakvu se doticna zalaze. Fuj.
to je ekipa za koju je vlastiti nacionalizam domoljublje, a tuđi nacionalizam je fašizam......
Redondo

#767 Re: Montgomery: Rješenje za BiH je mirni raspad

Post by Redondo »

zavrzlama wrote:
BIH je preci savez sa Hrvatskom i vaznije sta kaze Mesic,nego sta kaze jedan"bivsi" americki ambasador...USA je zacrtala svoj nacionalni interes na Balkanu a to je Drina granica NATO-a...o srpskom lobiranju po svijetu znamo puno...izgubljen rat u Hrvatskoj,Izgubljen rat u BIH,odvojeno desno oko Crna Gora i kao slag na tortu gubljenje koliojevke i NATO bombardovanje Srbije...a ti pricas o vaznosti sta lobista Montgomeri kaki...frajer jednostavno uzima lovu a namiguje na Americku vladu :wink: ...15 godina poslije dejtona velikosrpska masinerija radi na secesiji i lobiranju,grdne pare se trose a rezultati "0"...

Ameri ne koriste slogan kao ti"sta im je veca steta" oni koriste "sta im je veca korist"..a bogumi veca im je korist BIH cjelovita,dodvoravanje arapskoj nafti, nego podrzavanje malog ausvica nastalog na genocidu,etnickom ciscenju i zlocinu i ruse 600 Km od Avijana....na sto spade velikosrpslka sila,da podjelu BIH vidi u izjavama bivseg ambasadora :D

a taj rat sa Iranom kojeg prizeljkujes i mislis da ce preokrenuti interes USA protiv BIH se grdno varas...bas u toj situaciji bi USA da bi opravdala napad na Iran pomagala muslimane na drugim podrucjima kao kompezaciju...i BIH je USA pomogla iz interesa ,bas radi te kompezacije za ratove sa muslimanima na drugim stranama...

A kao glavna stvar,nece ameri ratovat za BIH srbe da bi se pomogla secesija,nego ce u najgorem slucaju po BIH biti neutralni a to je vise nego dovoljno da se vojno sruse pobunjenici..kako god okrenes velikosrpska ideja je najebala :D

:lol: Pa ti se svakom svojom rečenicom namještaš na volej. :D
halo_ba

#768 Re: Montgomery: Rješenje za BiH je mirni raspad

Post by halo_ba »

osa wrote:
halo_ba wrote:
Redondo wrote:
Izvvinjavam se.
@osa,
Ne. To su likovi slicni tebi, koje bi da dijele ono sto nije njihovo. Samo umjesto pletera nose kokardu.
osa

#769 Re: Montgomery: Rješenje za BiH je mirni raspad

Post by osa »

halo_ba wrote:
osa wrote:
Ne. To su likovi slicni tebi, koje bi da dijele ono sto nije njihovo. Samo umjesto pletera nose kokardu.
dijele, hajde i to je donekle u redu,nešto će nas zapasti, a šta tek reći za ove koji bi uzeli i svoje i tuđe....
zavrzlama

#770 Re: Montgomery: Rješenje za BiH je mirni raspad

Post by zavrzlama »

Redondo wrote:
zavrzlama wrote:

ne vidjoh ja odgovor da pobijes moje tvrdnje :wink:
Real Khan

#771 Re: Montgomery: Rješenje za BiH je mirni raspad

Post by Real Khan »

osa wrote:
Redondo wrote:
halo_ba wrote:
Izvvinjavam se.
@osa,
to je ekipa za koju je vlastiti nacionalizam domoljublje, a tuđi nacionalizam je fašizam......
Zanimljivo je kako se vas dvojica slažete, razumijete i dopunjavate...Ma, kao da vas je jedna mati rodila :D ja sam iskreno ganut :D
halo_ba

#772 Re: Montgomery: Rješenje za BiH je mirni raspad

Post by halo_ba »

osa wrote:
halo_ba wrote:
osa wrote:
dijele, hajde i to je donekle u redu,nešto će nas zapasti, a šta tek reći za ove koji bi uzeli i svoje i tuđe....
Mislis, Srbe i Hrvate?
Real Khan

#773 Re: Montgomery: Rješenje za BiH je mirni raspad

Post by Real Khan »

Redondo wrote:
zavrzlama wrote:

Jašta...nego da ti prevedem: @zavrzlama ti kaže da nas USA ne podržava što nas nešto voli, nego da zaštiti svoje sebične interese (u koje se cjelovita BiH savršeno i dugoročno UKLAPA). Drugim riječima, tu velikosrpski vlažni snovi o otcjepljenju RS-a automatski presušuju. Kontaš li sad'? :D
Redondo

#774 Re: Montgomery: Rješenje za BiH je mirni raspad

Post by Redondo »

zavrzlama wrote:
ne vidjoh ja odgovor da pobijes moje tvrdnje :wink:
Sto se meni zalis? :D
osa

#775 Re: Montgomery: Rješenje za BiH je mirni raspad

Post by osa »

Real Khan wrote:
osa wrote:
Zanimljivo je kako se vas dvojica slažete, razumijete i dopunjavate...Ma, kao da vas je jedna mati rodila :D ja sam iskreno ganut :D
polako, vjerojatno, šta vjerojatno, sigurno, ćemo doći i do tema gdje se nećemo slagati, naime još nisam sreo čovjeka s kim bi se u svemu složio, a i kažu da to nije normalno, dakle, zaključujem da sam ja normalan..
Locked