Montgomery: Rješenje za BiH je mirni raspad

Locked
essex

#51 Re: Montgomery: Rješenje za BiH je mirni raspad

Post by essex »

bosan wrote:Ja budale ,kod nas se ne moze u miru ni kafa popit a kamo li zemlja dijelit. :-)
ma volim bosance i nasu logiku :D :thumbup: hehehe...
poznanik

#52 Re: Montgomery: Rješenje za BiH je mirni raspad

Post by poznanik »

luckypot wrote:a sto mirno ljepote moje sto ne nemirno? ja bas cekam dan disolucije, da se svedu racuni iz rata :D al dzaba ja to cekam, niti referenduma niti otcjepljenja nista :mrgreen:
Objavi svoju adresu da ti mogu dostaviti i svoju opremu za nemirni raspad, prije ćeš svesti račune, a i bit ćeš još zajebaniji :oops:
KENJAC

#53 Re: Montgomery: Rješenje za BiH je mirni raspad

Post by KENJAC »

Dje je referendum tu neko najebe! Od kad je svijeta! A u Bosni kad je referendum za par mjeseci se cuje samo "dum dum"
essex

#54 Re: Montgomery: Rješenje za BiH je mirni raspad

Post by essex »

luckypot wrote: bude li raspad, rs ide kako je i dosla, na traktorima
da, a na pavlovica mostu cemo ih docekati slaufima da im speremo i ono malo bosanske zemlje sto se nakupila na traktorima i prikolicama, ni to nece sa sobom u srbiju...i to je bosna!
vladivostok

#55 Re: Montgomery: Rješenje za BiH je mirni raspad

Post by vladivostok »

ali ljudi ne brinite smisliti ce se nesto jer previse je ovo vrijeme zajebano da bi se desio rat, kao da bi eu dozvolila da se desi rat ponovo, kao da bi amerikanci dozvolili srbima da dobiju novu teritoriju, kao da ti svijet zelio da se stvori jedna islamska bosna pogotovo sad nakon sto iran postaje sila...boje nas se i ameri i svi, rjesice se situacija u bosni na silu, kao sto su nas posvadjali i zaratili bivsu yu tako ce nas pomiriti jer to najvise pase njima, a najmanje im pasu novi nemiri a pogotovo islamska bosna...mada bi bilo lijepo imati koju nuklearku u sarajevu za svaki sluca ;-) hehehehe :bih: :bih:

ne brinite ljudi bice sve ok
Hemel

#56 Re: Montgomery: Rješenje za BiH je mirni raspad

Post by Hemel »

bumaje wrote:Montgomery: Rješenja za propalu i nefunkcionalnu BiH je mirni raspad
Nekadašnji specijalni savjetnik američkog predsjednika za BiH izjavio je večeras da je BiH propala država u kojoj ništa ne funkcioniše

Montgomery: Bošnjaci žive još uvijek u prošlosti

Nekadašnji specijalni savjetnik američkog predsjednika za BiH William Montgomery izjavio je večeras da je BiH propala država u kojoj ništa ne funkcioniše i da jedno od rješenja može biti mirna disolucija zemlje.

"U BiH ništa nije riješeno 15 godina nakon rata uprkos naporima međunarodne zajednice. Nikoga u BiH ne treba prisiljavati da ostane u zemlji koja ne funkcioniše i zbog toga je jedno od mogućih rješenja ocjepljenje Republike Srpske i disolucija zemlje", rekao je Montgomery.

On je istakao da političari u BiH, a prevashodno Bošnjaci, moraju početi da razmišljaju o takvoj vrsti alternative.

Montgomery je napomenuo da u prilog disoluciji zemlje ide činjenica da Srbi i Hrvati ne osjećaju BiH kao svoju zemlju i ne žele da žive u njoj.

Odgovarajući na pitanje da li je u BiH počinjen genocid, Montgomery je rekao da ne može da definiše koje su vrste zločina počinjene, ali da Bošnjaci žive još uvijek u prošlosti.
i sta ti rece na sve ovo... :? :-) :-)
poznanik

#57 Re: Montgomery: Rješenje za BiH je mirni raspad

Post by poznanik »

essex wrote:
da, a na pavlovica mostu cemo ih docekati slaufima da im speremo i ono malo bosanske zemlje sto se nakupila na traktorima i prikolicama, ni to nece sa sobom u srbiju...i to je bosna!
Da, a taj most je garant na rijeci Potomac :-)
luckypot

#58 Re: Montgomery: Rješenje za BiH je mirni raspad

Post by luckypot »

nije nego na drini - svecani ispracaj pri povratku u domovinu, da pozelimo ljudima sretan put, sto pitas? otkud toliko da nas ubjedjuju da ce u slucaju raspada sve biti ok?
zulla

#59 Re: Montgomery: Rješenje za BiH je mirni raspad

Post by zulla »

Dok drugi Slobodan ne dodje, nema ni rata. Da su htijeli ratovati ratovali bi na Kosovu. Sto se tice prica o podjele BiH to su samo politicki poeni , jer je ljudska glupost beskonacna a Bosna i Hercegovina vjecna
bingov buraz

#60 Re: Montgomery: Rješenje za BiH je mirni raspad

Post by bingov buraz »

Totalno nebitan lik...
Real Khan

#61 Re: Montgomery: Rješenje za BiH je mirni raspad

Post by Real Khan »

bumaje wrote:Montgomery: Rješenja za propalu i nefunkcionalnu BiH je mirni raspad
Nekadašnji specijalni savjetnik američkog predsjednika za BiH izjavio je večeras da je BiH propala država u kojoj ništa ne funkcioniše

Montgomery: Bošnjaci žive još uvijek u prošlosti

Nekadašnji specijalni savjetnik američkog predsjednika za BiH William Montgomery izjavio je večeras da je BiH propala država u kojoj ništa ne funkcioniše i da jedno od rješenja može biti mirna disolucija zemlje.

"U BiH ništa nije riješeno 15 godina nakon rata uprkos naporima međunarodne zajednice. Nikoga u BiH ne treba prisiljavati da ostane u zemlji koja ne funkcioniše i zbog toga je jedno od mogućih rješenja ocjepljenje Republike Srpske i disolucija zemlje", rekao je Montgomery.

On je istakao da političari u BiH, a prevashodno Bošnjaci, moraju početi da razmišljaju o takvoj vrsti alternative.

Montgomery je napomenuo da u prilog disoluciji zemlje ide činjenica da Srbi i Hrvati ne osjećaju BiH kao svoju zemlju i ne žele da žive u njoj.
Odgovarajući na pitanje da li je u BiH počinjen genocid, Montgomery je rekao da ne može da definiše koje su vrste zločina počinjene, ali da Bošnjaci žive još uvijek u prošlosti.
Pa znam ja dosta ljudi koji ne osjećaju USA svojom domovinom, pa opet ne govorim ljudima tamo da cijepaju tu državu...Znam mnogo više državljana Srbije i Hrvatske koji također ne osjećaju te države svojim domovinama, pa ni njima ne savjetujem "mirnu disoluciju"...a inače, kome se ne sviđa mjesto gdje se rodio i gdje živi, niko mu ne brani da se negdje mirno preseli i nastavi živjeti tamo gdje više voli... Eto, može u nekoj državi koju osjeća kao svoju domovinu, na primjer. Koliko sam upoznat, svi uživamo ustavom zagarantovanu slobodu kretanja i nikome to pravo nije uskraćeno (što bi bio jedini koliko-toliko prihvatljiv razlog za priču o kolektivnom otcjepljenju dijelova teritorije)...a pošto nemamo takvu vrstu kršenja ljudskih prava... Monty & Dodick - VOZDRA i ODJEBAUS!

A ukoliko žvaljo Montgomery ima problema sa razumijevanjem definicije zločina koji su počinjeni nad bošnjacima, neka kontaktira ICTY, ICJ, US Congress i US Senate, i ostale relevantne izvore i institucije.
essex

#62 Re: Montgomery: Rješenje za BiH je mirni raspad

Post by essex »

poznanik wrote:
essex wrote:
Da, a taj most je garant na rijeci Potomac :-)
ha? s'a ti je ba taj potomac? evo ti da te ne sanjam...

http://wikimapia.org/13012895/sr/%D0%9F ... ovica-most

cuj covjeka, nije cuo za pavlovica most a '95. toliko traktora hrlilo da ga se docepa...
naiskrenije

#63 Re: Montgomery: Rješenje za BiH je mirni raspad

Post by naiskrenije »

Naravno raspad i to mirni raspad za koji treba da se pobrine međunarodna zajednica priznanjem RS i eventualno hrvatskog entiteta.Ostatak Federacije bi zadržao ime i kontinuitet BiH.
luckypot

#64 Re: Montgomery: Rješenje za BiH je mirni raspad

Post by luckypot »

naiskrenije wrote:Naravno raspad i to mirni raspad za koji treba da se pobrine međunarodna zajednica priznanjem RS i eventualno hrvatskog entiteta.Ostatak Federacije bi zadržao ime i kontinuitet BiH.
ne moze to ni mz izvesti iz razloga sto nema cime - da nece mozda neko poslati 50,60000 vojnika da stoje na granicama izmedju bosnjaka, srba i hrvata - kome za ljubav i kako ce to objasniti kod kuce (pogotovo jos kako ce objasniti okretanje pusaka na muslimane sto je trenutno globalno vrlo nepopularan sport)..ko hoce otcjepljenje, valja se boriti i ginuti nema nista dzaba, znam ja da su srbi kukavice i bi to bila zestoka traktorijada, al hebiga tako grah pao, potpisali dejton i ostali u zemlji koju mrze pa jos s tolikim muslimanima :D
Jazz_Junkie

#65 Re: Montgomery: Rješenje za BiH je mirni raspad

Post by Jazz_Junkie »

Kako je vas samo jednostavno podhebavati. Nekakav nitkovic da izjavu i odma uzbuna.
Bosanac_21

#66 Re: Montgomery: Rješenje za BiH je mirni raspad

Post by Bosanac_21 »

Ni 1992 BiH nisu uspjeli dovesti do raspada, sad se nasli pametnjakovici da glume kriticare???? :x

Jedna si jedina nasa domovina BOSNA i HERCEGOVINA!!!! :bih:
luckypot

#67 Re: Montgomery: Rješenje za BiH je mirni raspad

Post by luckypot »

Jazz_Junkie wrote:Kako je vas samo jednostavno podhebavati. Nekakav nitkovic da izjavu i odma uzbuna.
nikakvo podhebavanje, stavise je koristan - da ne bi slucajno srbi pomislili da nesto moze proci mirno, a i da bosnjaci znaju sta im je ciniti...
chupacabra

#68 Re: Montgomery: Rješenje za BiH je mirni raspad

Post by chupacabra »

Legla Dodina uplata na Montijev racun pa covjek mora da opravda ocekivanja gazde iz Laktasa.
To su ti tipovi sa Dodijeve platne liste: Monti, Galijasevic, Trifunovic, Plockinic i ostala bagra.
Nema potrebe da se uzrujavate. Sva steta u njima bila.
DrugaGimnazija

#69 Re: Montgomery: Rješenje za BiH je mirni raspad

Post by DrugaGimnazija »

I ja sam za referendum na kojem bi jedna opcija bila otcjepljenje RS, a druga ukidanje RS i da taj referendum sprovedemo na nivou BiH. Zasto ne bismo Dodiku dali referendum? Zasluzio je!

Ja sam takodje i za samoukidanje FBiH i kantona i pripajanje citave teritorije FBiH-a RS-u, uz prenos svih drzavotvornih ovlasti Bosne i Hercegovine RS-u, tako da RS postane samostalna drzava, a dejtonska BiH prestane postojati.
exliberal

#70 Re: Montgomery: Rješenje za BiH je mirni raspad

Post by exliberal »

luckypot wrote:nije nego na drini - svecani ispracaj pri povratku u domovinu, da pozelimo ljudima sretan put, sto pitas? otkud toliko da nas ubjedjuju da ce u slucaju raspada sve biti ok?

Ja sam mislio da se na ovom forumu nesmije pozivat na nacionalnu netrepeljivost.....zar ove vase "zelje"...protjerivanje srba iz bosne ( vjerovatno se to odnosi i na hrvate) nisu ispoljivanje nacionalne netrepeljivosti?....to sto ti laki pozivas je poziv na genocid......sad da se neki srbin iz rs registruje ovdje i da kaze da ce ice ako treba opet pocinit genocid da bi odvojili rs ja bih mu isto odgovorio ko i vama......balavurdijo neizivljena....neznate vi sta je rat :x :x :x :x :x
PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#71 Re: Montgomery: Rješenje za BiH je mirni raspad

Post by PipiDugaDevetka »

...
1gorstak

#72 Re: Montgomery: Rješenje za BiH je mirni raspad

Post by 1gorstak »

Raspored wrote:Iz ličnog iskustva govorim da kada se pripreme zakoni i odluke koje su proizvod kompromisa svih strana one bez obzira na sistem glasanja lako prolaze kroz vlade i parlamente.
A to nam govoris jer mislis da smo telad koja ne zna kako stvari funkcionisu. Parlamentarci i likovi u tim raznim komisijama nisu tu da oni nesto kao odlucuju nego da sprovode volju stranackih sefova, nema tu dijaloga i dogovora nego se ide na ucjenjivanje i nadmudrivanje. Mi imamo dijametralno suprotstavljene stavove, sa jedne strane imamo one koji zele etnicku podjelu (sto u sustini vodi nestanku drzave) a sa druge one koji to ne zele. I svaku se inicijativu gleda kroz tu prizmu, koliko koji prijedlog vodi stabilizaciji ili nestanku drzave. Kakav kompromis, kakvi bakraci.
Toto
Grijem se na: solarno
Vozim: EJ

#73 Re: Montgomery: Rješenje za BiH je mirni raspad

Post by Toto »

Srbija uskoro mora da siri bratstvo i jedinstvo sa Kosmetom, pa Tadic, u strahu od Grobarovih navijaca, placa lobiste da bacaju petarde po Srbiji.
Sezam

#74 Re: Montgomery: Rješenje za BiH je mirni raspad

Post by Sezam »

Jebote zivot, cetiri stranice se vec obrnule, a niko da upita ovog trola sto postavi temu dje mu je link!? :-)

ovo isto ko ona situacija sa Kissingerom gdje ste raspravljali bogtepito koliko stranica o nekoj izjavi koju je on dao 1995 :-) ...sluzi li vama taj mozak vas cemu?

Hepo kockice :lol:
Toto
Grijem se na: solarno
Vozim: EJ

#75 Re: Montgomery: Rješenje za BiH je mirni raspad

Post by Toto »

Sezam wrote:Jebote zivot, cetiri stranice se vec obrnule, a niko da upita ovog trola sto postavi temu dje mu je link!? :-)

ovo isto ko ona situacija sa Kissingerom gdje ste raspravljali bogtepito koliko stranica o nekoj izjavi koju je on dao 1995 :-) ...sluzi li vama taj mozak vas cemu?

Hepo kockice :lol:
Asli ti ne gledas Hadzi face to face?? Poder Senad Mongomerija ko cigo cokoladu.
Locked