jebi ga, kakvo pitanje takav i odgovor...Redondo wrote:Sta da kazem covjeku kojem je argument "Islam ce za 50-100 godina zavladati svijetom"?Kasips wrote:
Mnogo ti nešto okolo procjenjuješ ko je koliko pametan. Ne valja ti ta bahatost i arogancija, nije prikladno, jbg. Imaš stavove sa kojima se drugi na slažu, i ne vidim da te neko do sada nazvao "malo pametnim" zbog toga. Bez potrebe vrijeđaš ljude.Cak mu nisam rekao da nije pametan, samo da je Real Kan mnogo pametniji od njega.
Montgomery: Rješenje za BiH je mirni raspad
- Sezam
#351 Re: Montgomery: Rješenje za BiH je mirni raspad
- poznanik
#352 Re: Montgomery: Rješenje za BiH je mirni raspad
Nisam siguran da bi Bošnjačka (muslimanska) strana željno dočekala otcjepljenje RS da bi formirala "svoju" vlast na "svom" području, nemaju oni toliko snage ni podrške, a i previše je domoljublja prema "izgubljenim" krajevima da bi sve moglo jednostavno proći.Redondo wrote:@poznanik i @zavrzlama, kako sam i mislio. mnogo ali mnogo ste naivni. najozbiljnije.
-
naiskrenije
#353 Re: Montgomery: Rješenje za BiH je mirni raspad
Poređenje je neprikladno.U Palestini je došlo do invazije Jevreja skoro iz cijelog svijeta koji su protjerali većinske Arape i naselili se u Palestinu .Ništa slično sa ovim što se desilo u BiH.Kasips wrote:
Aha, dakle tu smo. Evropa se ne bi uplašila nove Palestine, ali da bi mogla smatrati da je OK napraviti je, to je uredu?
I ne treba se Evropa plašiti nove Palestine. Mi ne želimo, u Parizu ili Londonu, recimo, praviti bošnjačke stolne gradove. To ne žele ni palestinci takođe.
- jazzer
#354 Re: Montgomery: Rješenje za BiH je mirni raspad
Redondo,
jesu li Srbi pocinili genocid u posljednjem ratu?
- poznanik
#355 Re: Montgomery: Rješenje za BiH je mirni raspad
Čime ste stekli pravo na "auto i stan", i jedan i drugi?Redondo wrote:Jok brate, ja ostao s tobom, ti mi ukro i auto i stan, ostavio me bez posla, htio me i ubit na pravdi Boga i jos mi rekao da sam agresor.zavrzlama wrote:sta ces takav sam..naivan..nego kad sam naivan i mislis da ima puno naivaca...kreni u secesiju dok je pogodan vakat mozda kasnije ovi naivni postanu jos naivniji pa si tek onda najebo...samo rahat patnja i gutanje knedli jer se nema cime i skim izvest secesija...valja trpit,znam nije lako...ukro si mi auto ali ga ne smijes voziti i otjerati u svoju avlijuRedondo wrote:@poznanik i @zavrzlama, kako sam i mislio. mnogo ali mnogo ste naivni. najozbiljnije.[/size]
- manolito
#356 Re: Montgomery: Rješenje za BiH je mirni raspad
e moji cetnici, mislite vi nas poklali a mi cemo vama s rahat-lokumom doci 
- Redondo
#357 Re: Montgomery: Rješenje za BiH je mirni raspad
Sta je ovo neki kviz a ti si Oliver Mlakar?jazzer wrote:Redondo,
- manolito
#358 Re: Montgomery: Rješenje za BiH je mirni raspad
redondo,jazzer wrote:Redondo,
jesi li ti pocinio genocid (ma to je pitanje onako, znamo da jesi)
- Sezam
#359 Re: Montgomery: Rješenje za BiH je mirni raspad
Evo da ti sapnem odgovor (ulozi kviska): Jesu!Redondo wrote:Sta je ovo neki kviz a ti si Oliver Mlakar?jazzer wrote:Redondo,
- Redondo
#360 Re: Montgomery: Rješenje za BiH je mirni raspad
Govorim bukvalno i za auto i za stan.poznanik wrote:
Čime ste stekli pravo na "auto i stan", i jedan i drugi?
- jazzer
#361 Re: Montgomery: Rješenje za BiH je mirni raspad
Ne, nisam O.M., prodiskutovao bih malo s tobom ali me ovo interesuje pa ako moze tvoj cijenjeni odgovor.Redondo wrote:Sta je ovo neki kviz a ti si Oliver Mlakar?jazzer wrote:Redondo,
Hvala.
- manolito
#362 Re: Montgomery: Rješenje za BiH je mirni raspad
misle redondo, naiskrenije i njima slicni, ''mi smo njih poklali ali oni su budale, oni ce to zaboraviti'', pa ovi cetnici naivniji nego sto smo mi bili '92
- Redondo
#363 Re: Montgomery: Rješenje za BiH je mirni raspad
Jesi li za takve tvrdnje spreman da odgovaras na sudu?manolito wrote:redondo,jazzer wrote:Redondo,
-
baxul
#364 Re: Montgomery: Rješenje za BiH je mirni raspad
pa 'ajde redondo 'ladno bez emocija, racionalno odgovori?
- poznanik
#365 Re: Montgomery: Rješenje za BiH je mirni raspad
Ja sam pretpostavio teritorijalno pravo. ok..Redondo wrote:Govorim bukvalno i za auto i za stan.poznanik wrote:Čime ste stekli pravo na "auto i stan", i jedan i drugi?
- Redondo
#366 Re: Montgomery: Rješenje za BiH je mirni raspad
Ima presuda suda i ja je postujem. Nemoj me uvlaciti u te providne igre jer ne postoji kolektivna odgovornost.jazzer wrote:Ne, nisam O.M., prodiskutovao bih malo s tobom ali me ovo interesuje pa ako moze tvoj cijenjeni odgovor.Redondo wrote:Sta je ovo neki kviz a ti si Oliver Mlakar?jazzer wrote:Redondo,
Hvala.
- manolito
#367 Re: Montgomery: Rješenje za BiH je mirni raspad
nisu to tvrdnje, to su cinjenice (a tek sto mi ogadi nekad omiljenog igraca)Redondo wrote:Jesi li za takve tvrdnje spreman da odgovaras na sudu?manolito wrote:redondo,jazzer wrote:Redondo,
cuj da odgovaram na sudu, ti bi malo klao, malo sudio, ha ceto
-
Klodovik
#368 Re: Montgomery: Rješenje za BiH je mirni raspad
Evo i tebi hipotetičko pitanje. Kako Srbi misle spriječiti ukidanje RS-a ako Amerika, Rusija i ostale sile to naume i dozvole?Redondo wrote:Evo jedno hipoteticko pitanje. Amerika, Rusija i ostale sile dozvole otcjepljenje Republike Srpske. Kako misle Bosnjaci to da sprijece? Kojom fizickom silom, kojim naoruzanjem, kojim novcem, kojom strategijom? Odakle dubina teritorije za ofanzivne akcije? Odakle ljudstvo koje bi trebalo mobilisati za napad? Odakle podrska iz svijeta ako Ameri i Rusi uz Kinu ne budu imali nista protiv otcjepljenja?
Znaci hladno bez emocija, racionalno da neko obrazlozi.
RS se, u ovom geografskom obliku, jednostavno ne može odvojiti. To je jasno i maloj djeci. A situacija se mijenja (i mijenjati će se) i Srbima, ne samo Bošnjacima ili Hrvatima.
- Kasips
#369 Re: Montgomery: Rješenje za BiH je mirni raspad
Ti ako ne možeš naći elemente za poređenje i pored činjenica kao što su Srebrenica (ljudi pobijeni, protjerani i sad to više nije njihova zemlja) Mostar (logori, oteti stanovi, pljačke, silovanja) itd. Onda to nije moj problem. Meni je poređenje sa otimanjem zemlje i ubijanjem drugih i drugačijih u bilo kom dijelu svijeta baš, ali baš za poređenje.naiskrenije wrote:Poređenje je neprikladno.U Palestini je došlo do invazije Jevreja skoro iz cijelog svijeta koji su protjerali većinske Arape i naselili se u Palestinu .Ništa slično sa ovim što se desilo u BiH.Kasips wrote:
Aha, dakle tu smo. Evropa se ne bi uplašila nove Palestine, ali da bi mogla smatrati da je OK napraviti je, to je uredu?
I ne treba se Evropa plašiti nove Palestine. Mi ne želimo, u Parizu ili Londonu, recimo, praviti bošnjačke stolne gradove. To ne žele ni palestinci takođe.
- manolito
#370 Re: Montgomery: Rješenje za BiH je mirni raspad
ne postoji kolektivna odgovornost al' su pojedinci dobar posao uradili, a cetoRedondo wrote: Ima presuda suda i ja je postujem. Nemoj me uvlaciti u te providne igre jer ne postoji kolektivna odgovornost.
- Vitez Koja
#371 Re: Montgomery: Rješenje za BiH je mirni raspad
Ne treba nam nikakav primjer od onoga sto smo imali u zadnjem ratu. Ni oruzija, ni znacajnije podrske (osim deklaritivne), 1992.godine nisu imale BH patriote, pa se odbranise.S druge strane, JNA, precutno odobravanje od strane MZ itd. I sta cemo sad!?Redondo wrote:Evo jedno hipoteticko pitanje. Amerika, Rusija i ostale sile dozvole otcjepljenje Republike Srpske. Kako misle Bosnjaci to da sprijece? Kojom fizickom silom, kojim naoruzanjem, kojim novcem, kojom strategijom? Odakle dubina teritorije za ofanzivne akcije? Odakle ljudstvo koje bi trebalo mobilisati za napad? Odakle podrska iz svijeta ako Ameri i Rusi uz Kinu ne budu imali nista protiv otcjepljenja?
Kakve dubine ti spominjes!? Marsal ti je drugo ime!?
Nemoj se brinuti za ljudstvo. Bice ga (mada, nebi volio da toga dodje).
Opet, Ameri, Rusi i Kinezi. Dodaj jos marsovce i imaces kompletnu sliku.
- manolito
#372 Re: Montgomery: Rješenje za BiH je mirni raspad
sjecate li se kad smo se mi zavaravali da ce nas Ameri braniti, ili ono ''ma nece dozvoliti stranci rat'', itd., itd. ? pa sta je ovo, sad se oni time tjese !?Vitez Koja wrote:Ne treba nam nikakav primjer od onoga sto smo imali u zadnjem ratu. Ni oruzija, ni znacajnije podrske (osim deklaritivne), 1992.godine nisu imale BH patriote, pa se odbranise.S druge strane, JNA, precutno odobravanje od strane MZ itd. I sta cemo sad!?Redondo wrote:Evo jedno hipoteticko pitanje. Amerika, Rusija i ostale sile dozvole otcjepljenje Republike Srpske. Kako misle Bosnjaci to da sprijece? Kojom fizickom silom, kojim naoruzanjem, kojim novcem, kojom strategijom? Odakle dubina teritorije za ofanzivne akcije? Odakle ljudstvo koje bi trebalo mobilisati za napad? Odakle podrska iz svijeta ako Ameri i Rusi uz Kinu ne budu imali nista protiv otcjepljenja?
- Sezam
#373 Re: Montgomery: Rješenje za BiH je mirni raspad
Bem ti sunce kalajisano, preko milijardu i po Srba, Kineza, Rusa, Amera i Hercegbosnjaka i opet ne mogu razjebat Bosnu i Hercegovinu...Vitez Koja wrote:Ne treba nam nikakav primjer od onoga sto smo imali u zadnjem ratu. Ni oruzija, ni znacajnije podrske (osim deklaritivne), 1992.godine nisu imale BH patriote, pa se odbranise.S druge strane, JNA, precutno odobravanje od strane MZ itd. I sta cemo sad!?Redondo wrote:Evo jedno hipoteticko pitanje. Amerika, Rusija i ostale sile dozvole otcjepljenje Republike Srpske. Kako misle Bosnjaci to da sprijece? Kojom fizickom silom, kojim naoruzanjem, kojim novcem, kojom strategijom? Odakle dubina teritorije za ofanzivne akcije? Odakle ljudstvo koje bi trebalo mobilisati za napad? Odakle podrska iz svijeta ako Ameri i Rusi uz Kinu ne budu imali nista protiv otcjepljenja?
- Redondo
#374 Re: Montgomery: Rješenje za BiH je mirni raspad
Ne, Marsali su ovi drugi sto hoce ratovati. Pitam ih kako.Vitez Koja wrote:
Ne treba nam nikakav primjer od onoga sto smo imali u zadnjem ratu. Ni oruzija, ni znacajnije podrske (osim deklaritivne), 1992.godine nisu imale BH patriote, pa se odbranise.S druge strane, JNA, precutno odobravanje od strane MZ itd. I sta cemo sad!?
- Real Khan
#375 Re: Montgomery: Rješenje za BiH je mirni raspad
Genocid nije (niti može biti) individualni zločin nego je projekat koji je jako zahtjevan...tako da ubistvo, silovanje ili teška krađa mogu biti individualni zločini i postoji individualna odgovornost...ali kada je riječ o genocidu - to je već stvar udruženog zločinačkog poduhvata uz učešće INSTITUCIJA...a institucije (vojska i policija) današnjeg RS-a su u ratu počinile genocid (prema presudi). Hajde sada odgovori na ono pitanje (nije kviz nego samo da vidim s kim imamo posla).Redondo wrote:
Ima presuda suda i ja je postujem. Nemoj me uvlaciti u te providne igre jer ne postoji kolektivna odgovornost.
Last edited by Real Khan on 01/11/2010 16:03, edited 1 time in total.