da preduhitrim kriticare tvog posta i folirantekamen spoticanja wrote:kda rekoh konstruktivno ne znaci da cemo se sloziti...i ne slazemo se uglavnom...ali bar smo na istom pocetnom stajalistu...a to je da zelimo zivjeti skupa...naravno za zajednicki zivot potrebne su male korekcije dalje i puno puno vece korekcije blize proslosti...mene kao nekoga ko pripada narodu koji je prezivio genocid,nije apsolutno vazno nista osim pravde...dakle prvo pravda...poslije sve ostalo...no pravda mora biti potpuna...a tu se sigurno slazemo obojica,sta je potrebno uraditi...pocevsi od imena manjeg entiteta do najnizih faktora vladanja...jer sve je to nastalo na nepravdi...e sad ne znam sta je tvoj fundament jer si jos uvijek nedorecen po tom pitanju,ali sasvim siguran sam da te slusamdraganbl wrote:Ne možemo biti konstruktivni ako se ne razumijemo ili ako ne želimo da se ne razumijemo. Eto ti prvi kažeš da su moji postovi uglavnom zreli. Međutim, ti prihvataš od mene samo ono u šta si ti možda već djelimično ubijeđen, pa ti moj stav služi samo kao potvrda onoga što već misliš. Međutim, čim izjavim nešto što se ne slaže sa tvojim ubjeđenjem, onda me automatski svrstavaš u tu tvoju matricu za koju prethodno kažeš joj ne pripadam. E to je po mom mišljenju veći problem, nego to što neki iskompleksirani luzer želi smrt Srbiji, poziva na kamenovanje ambasada, paljenje automobila sa bg registracijom i slično.kamen spoticanja wrote: mada u sustini nismo mi u zavadi...dapace...ovakak odnos je samo reakcija na ono mi lazemo a vi nam morate vjerovati...ne prolazi...jednostavno to se u srbiji konacno mora shvatiti![]()
a isto tako istina je da postovi draganabl budu uglavnom zreli...mnogo zreliji od matrice naroda kojem pripada![]()
i ne mali broj put sam uzdahnuo gledajuci uspjehe srbijanskih individualaca,kolektiva,sportskih ekipa jer nikako ne mogu da shvatim zasto se jedan takav ocigledan kvalitet uhvatio u zamku dobrice cosica i slobe milosevica...i nastavlja onu istu lazimo dok ne nestanemo
Problem ovog foruma nije to što ima par dosadnih kompleksaša, već to što građanski orijentisani forumaši razmišljaju usko i lokalno, ne planirajući da u tu svoju građansku viziju uključe čak ni mene, a kamoli nekog manje strpljivog Srbina. Tako čitavo građanstvo pada u vodu, a probosanska politika se pretvara u onu najmržu - kvazibosansku.
"bih se moze graditi samo na realnim osnovama koje uvazavaju pc kao izraz volje srpskog naroda i na tim osnovama treba graditi zajednicku buducnost uz medjusobno uvazavanje i postovanje, okrenuti se buducnosti a ne proslosti...."
a sad da prevedem s politickog srpskog jezika na normalni jezik
"mi smo demokratski osjetili volju da pokoljemo sve oko sebe, otvaramo konclogore i pocinimo genocid, i svako ko hoce da pravi buducnost mora da prihvati cinjenicu da smo mi takvi i da to proistice iz naseg identiteta, tradicije itd. takodje ko slucajno spomene sta smo mi radili mora mu biti jasno da je protiv gradjenja buducnosti na osnovama medjusobnog uvazavanja, jer ko ne bi uvazavao ovakvu ljepotu" - ovo sam prepisao od rajka kuzmanovica, s manjim korekcijama i prevodima