Milorad Dodik ALL ABOUT

Locked
Tara the River

#66601 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by Tara the River »

Nisam poklonik zanra, ali nas novi predsjednik je pjevac par excellence. :D

Milorad Dodik nakog proglašenja pobjede zapjevao "Romaniju"
https://www.klix.ba/vijesti/bih/milorad ... /181008023

:bih:
SaraFina

#66602 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by SaraFina »

Tara the River wrote:Nisam poklonik zanra, ali nas novi predsjednik je pjevac par excellence. :D

Milorad Dodik nakog proglašenja pobjede zapjevao "Romaniju"
https://www.klix.ba/vijesti/bih/milorad ... /181008023

:bih:

Zamisli ti mentalni sklop prosječnog SNSD-OVCA :(
Tara the River

#66603 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by Tara the River »

Ma hajde, sta fali Halidu? :D
Last edited by Tara the River on 09/10/2018 00:19, edited 1 time in total.
Ima Bosne_Bice Bosne
Location: The field “Location” is too short, a minimum of 2 characters is required.

#66604 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by Ima Bosne_Bice Bosne »

Peda Petrol wrote:
It_is_a_Leclerc wrote:
Peda Petrol wrote:Meni se čini da ćete vi 110 sa preponama trčati sa komšijama u FBiH. Tu je ključan detalj ustvari sudijski znak za start.
Pustite vi FBiH.

Milorad Dodik je u sinoćnjem govoru:

a) nazvao Bošnjake muslimanima, svjesno kršeći odredbe Ustava BiH i Ustava RS na koji se zaklinje. To je uvredljivo, pežorativno i diskriminatorno. Bošnjaci su građani RS, kao i svi drugi, i, zbog ustavne specifičnosti, i ne mogu ni za koga drugog glasati do li za Srbe. Pa što su njihovi glasovi toliko gadni i neželjeni?

b) direktno prekršio Ustav RS i Ustav BiH kazavši da on u predsjedništvu predstavlja Srbe. Ustav BiH kaže da se u Predsjedništvo biraju dva člana iz FBiH i jedan iz RS, a nikako da neko predstavlja samo jedan narod. Dodik, u najboljem slučaju, može predstavljati samo entitet iz kojeg je biran, a tamo su, opet podsjećam, odredbama Ustava RS konstitutivni narodi Bošnjaci, Hrvati i Srbi.

c) direktno prekršio Ustav BiH kazavši kako će se zakleti Narodnoj skupštini RS.

E sad, vi meni recite. S obzirom na stalno kršenje Dejtonskog sporazuma, odnosno aneksa IV istog i aneksa VIII istog, da li SNSD i službeno odustaje od Dejtona ili ostajemo privrženi istom.

Vjerujte, Bošnjaci bi bili najsretniji kad bi u RS našli partnera za razvaljivanje Dejtona.
a) Ako ćemo se čvrsto držati formalnosti, više je muslimana u RS nego Bošnjaka. Šta ako je govoreći o komšijama mislio na religijsku pripadnost birača?
Drugo, tačno je ne mogu glasati za bošnjačkog člana Predsjedništva, ali je identično sa Srbima u FBiH. Koji su danas barem duplo više diskriminisani u FBiH. Ničiji glasovi nisu gadni iz ugla političara. Dodik je želio istaći kako su prošli put na neki način odlučili, a da to ovaj put neće. Bez obzira što je ponovo najveći broj Bošnjaka glasao za Ivanića.

b) Predstavlja narod koji je za njega glasao. Za njega su glasali Srbi u 99%.

c) Zakletve će biti i sasvim razumna odluka. Zakleće se onima koji su ga izabrali da ih predstavlja. To su trebali raditi i svi njegovi prethodnici.

O kršenju Ustava obično se krene onda kada je mlin zarđao. A zaista ne vidim zbog čega nekima toliko smeta Dodikov predlog da pored zastave BiH stoji i zastava Republike Srpske, a zašto da ne i zastava Herceg Bosne, ako je već Željko član Predsjedništva iz reda hrvatskog naroda... Ako se već tvrdi da je RS dio BiH, onda zaista ne vidim potrebu omalovažavanja zvaničnog simbola Republike Srpske.

Povuci vodu poslije sranja! :run:
SaraFina

#66605 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by SaraFina »

Meni nije jasno da možeš živjeti u sjevernokoreanskom režimu, gdje je bolestan lik poput Dodika gospodar života i smrti, pa i srpske djece. Gdje najveće institucije tog entiteta prikrivaju smrt djeteta srpskog dobrovoljca, koji je učestovao u stvaranju RS..
Gdje vlada korupcija i osobno bogaćenje popraćeno prijetnjama za radna mjesta ako glas na izborima upute kontra režima. I onda da taj isti čovjek dobije izbore. Moj mozak takve införmacije "teško obradjuje"...
Droog

#66606 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by Droog »

SaraFina wrote:Meni nije jasno da možeš živjeti u sjevernokoreanskom režimu, gdje je bolestan lik poput Dodika gospodar života i smrti, pa i srpske djece. Gdje najveće institucije tog entiteta prikrivaju smrt djeteta srpskog dobrovoljca, koji je učestovao u stvaranju RS..
Gdje vlada korupcija i osobno bogaćenje popraćeno prijetnjama za radna mjesta ako glas na izborima upute kontra režima. I onda da taj isti čovjek dobije izbore. Moj mozak takve införmacije "teško obradjuje"...
Sad ce on tebi spomenuti rahmetli Memica...

I tako to...
Maraschino

#66607 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by Maraschino »

SaraFina wrote:Meni nije jasno da možeš živjeti u sjevernokoreanskom režimu, gdje je bolestan lik poput Dodika gospodar života i smrti, pa i srpske djece. Gdje najveće institucije tog entiteta prikrivaju smrt djeteta srpskog dobrovoljca, koji je učestovao u stvaranju RS..
Ja ne mogu da shvatim taj mentalitet da daje podrsku covjeku koji se bahato obogatio(i kompletna porodica sve sa kumovima) a narodu baca mrvice i nacionalizam.
horkesh

#66608 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by horkesh »

Glavna postizborna je da će biti zastava. Ko o čemu, Mile i njegove ovce o zastavama, od slogana do mitinga. Ako se maše zastavama, sve je u redu.

No, polako, u mračnom vilajetu su već ostali bez slobode govora i kretanja, da vidimo kojih su se još sloboda spremni odreći kako bi se mahalo zastavama :bih:
Fudo387

#66609 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by Fudo387 »

Maraschino wrote:
Ja ne mogu da shvatim taj mentalitet da daje podrsku covjeku koji se bahato obogatio(i kompletna porodica sve sa kumovima) a narodu baca mrvice i nacionalizam.
Ja shvatam.
Ne zna za bolje.
Malo mrvica, nije gladan, malo sovinisticke furke jer to je jedino sto razumije u nekom qrcevom duhovnom fazonu, i dobar. U neka doba penzija, sprovod, i eto, egzistir’o je.
Sljedeci.
Maraschino

#66610 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by Maraschino »

Fudo387 wrote:
Maraschino wrote:
Ja shvatam.
Ne zna za bolje.
Malo mrvica, nije gladan, malo sovinisticke furke jer to je jedino sto razumije u nekom qrcevom duhovnom fazonu, i dobar. U neka doba penzija, sprovod, i eto, egzistir’o je.
Sljedeci.
Tako egzistira i tvoj danasnji sagovornik koji kaze ''dok je Dodika i Izetbegovica meni je dobro i nista ne bi mijenjao''.
Uhljeb.
Fudo387

#66611 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by Fudo387 »

Maraschino wrote:
Fudo387 wrote:
Maraschino wrote:
Ja shvatam.
Ne zna za bolje.
Sljedeci.
Tako egzistira i tvoj danasnji sagovornik koji kaze ''dok je Dodika i Izetbegovica meni je dobro i nista ne bi mijenjao''.
Uhljeb.
Ma jasno.
Tomahawk11
Globalni moderator

#66612 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by Tomahawk11 »

Alo ba, kakva je ovo najezda trolova, :izet: se svi i ne :nasolji1: što bi rekao naš dragi PreCjednik :oops: :mrgreen:
Razumijem ja, krivo vam što je PreCjendik pobijedio za člana PreCjedništva tzv. BiH 8-)
prljavi Hare
Location: Šta se ono u Njujorku plavi,Donaldovi prameni na glavi

#66613 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by prljavi Hare »

Tomahawk11 wrote:Alo ba, kakva je ovo najezda trolova, :izet: se svi i ne :nasolji1: što bi rekao naš dragi PreCjednik :oops: :mrgreen:
Razumijem ja, krivo vam što je PreCjendik pobijedio za člana PreCjedništva tzv. BiH 8-)
:thumbup:

Sad lafo svi podržavaju Guardiana,a gdje su bili kada su se bile najteže bitke? :? Većina podržala Krmoglavog i TIP-500. :-)

Malo morgen,što bi rekao blagopočivši Slobodan M.! :izet:
mO k3

#66614 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by mO k3 »

prljavi Hare wrote:
Tomahawk11 wrote:Alo ba, kakva je ovo najezda trolova, :izet: se svi i ne :nasolji1: što bi rekao naš dragi PreCjednik :oops: :mrgreen:
:thumbup:

Sad lafo svi podržavaju Guardiana,a gdje su bili kada su se bile najteže bitke? :? Većina podržala Krmoglavog i TIP-500. :-)

Malo morgen,što bi rekao blagopočivši Slobodan M.! :izet:
Tu je nas par , na čelu @ Peksin Hare koji smo branili dijelo od našeg voljenog predsjednika !!

Tomo banaj trolove , nedaj da pljuju po predsjedniku
Tomahawk11
Globalni moderator

#66615 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by Tomahawk11 »

Haj nek samo još jednu zucne protiv PreCjednika na ovoj temi :twisted:
Ništa vam nije sveto :!: :oops:
daddy-kool

#66616 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by daddy-kool »

Molio bih forumaše kada pišu na ovoj temi da postovi budu u duhu izvornog dejtonskog sporazuma, republike šumske, porodičnog života, investiconih ciklusa i slobode. Mogu biti teme iz prirode, slobode, guardianove avanture ili raskrinkavanje izdajnika iz opozicije.

Primjer prihvatljivog posta:
„Potpuna sloboda postoji samo u prirodi. Rijeka teče tamo, brdo je ovdje, planina je ovdje, trava izrasla ovdje, ovdje se dešava…“
Sutra kada ova tema bude obavezno štivo u školama, nemojte da se sramotimo pred djecom dok budu učila napamet pojedine autore.

:D
Peda Petrol

#66617 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by Peda Petrol »

Da poimenice ne odgovaram, jedino Srbi ovaj put nisu izabrali stranku koja je bila na vlasti u ratu. Jedino su se Srbi izmakli od te radikalne nacionalističke spike na mitinzima. Stoga ta nepotrebna količina antipatije ustvari je prije proizvod sopstvenih izbora koji nisu dovoljni spremni za politički megdan sa srpskim članom Predsjedništva. I naravno ponovo će se najprije formirati NSRS. Sve ostalo će kasniti poprilično. I opet je iz ugla tih i takvih kojima smeta Milorad Dodik glavni krivac upravo Dodik. To govori o nezrelosti javnosti u FBiH kada se govori o političkom realizmu ili bolje reći težnji da se bude sve svja u BiH.
archi_a

#66618 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by archi_a »

:lol: :bih:
prljavi Hare
Location: Šta se ono u Njujorku plavi,Donaldovi prameni na glavi

#66619 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by prljavi Hare »

Ko ih jebe,nek' žive kako hoće i biraju koga hoće u svom 23% trokutistanu.Zna se gdje je porodični život i sloboda. :izet:
Tomahawk11
Globalni moderator

#66620 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by Tomahawk11 »

Ja bih samo da dodam....ko ne voli Dodik Mila skočila mu dabogda kila :mrgreen:
Peda Petrol

#66621 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by Peda Petrol »

Nema potrebe za kletvama. Već za političkim racionalizmom.
Labirint

#66622 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by Labirint »

@Prljavi, kakve planove imaš u naredne četri godine sa ovim Petrolom? Hoće li te mjenjati ovdje na temi kada budeš opravdano odsutan radi obaveza? Moj prijedlog je da ga imenuješ u Rajka Vasića teme i da ga moderacija ovlasti da nas redovno ažurira o svakom Gardijanovom potezu, migu, mitingu, izjavi i naravno gostovanju kod Marića te kada ugosti Djakovića...
madner

#66623 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by madner »

Peda Petrol wrote:Da poimenice ne odgovaram, jedino Srbi ovaj put nisu izabrali stranku koja je bila na vlasti u ratu. Jedino su se Srbi izmakli od te radikalne nacionalističke spike na mitinzima. Stoga ta nepotrebna količina antipatije ustvari je prije proizvod sopstvenih izbora koji nisu dovoljni spremni za politički megdan sa srpskim članom Predsjedništva. I naravno ponovo će se najprije formirati NSRS. Sve ostalo će kasniti poprilično. I opet je iz ugla tih i takvih kojima smeta Milorad Dodik glavni krivac upravo Dodik. To govori o nezrelosti javnosti u FBiH kada se govori o političkom realizmu ili bolje reći težnji da se bude sve svja u BiH.
Sve sve, ali kako je SNSD odmakao od radikalne nacionalisticke price po mitizima tako ti Save i Kosova? :D
vatrogasac

#66624 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by vatrogasac »

Peda Petrol wrote:Da poimenice ne odgovaram, jedino Srbi ovaj put nisu izabrali stranku koja je bila na vlasti u ratu. Jedino su se Srbi izmakli od te radikalne nacionalističke spike na mitinzima. Stoga ta nepotrebna količina antipatije ustvari je prije proizvod sopstvenih izbora koji nisu dovoljni spremni za politički megdan sa srpskim članom Predsjedništva. I naravno ponovo će se najprije formirati NSRS. Sve ostalo će kasniti poprilično. I opet je iz ugla tih i takvih kojima smeta Milorad Dodik glavni krivac upravo Dodik. To govori o nezrelosti javnosti u FBiH kada se govori o političkom realizmu ili bolje reći težnji da se bude sve svja u BiH.
Kakve to veze ima? I desni populisti u Evropi nisu ratovali za Hitlera, ali su po ideji neonacisti. Gdje ćeš porediti Dodikov rigidni šovinizam sa tamo nekim Mektićem, Šarovićem, Pandurevićkom itd... koje se i može slušati i kao nešto bi i radili.
Peda Petrol

#66625 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by Peda Petrol »

Ni na jednom mitingu nije bilo četničkih zastava.
Ni na jednom mitingu nije bilo tradicionalnih pozdrava.
Ni na jednom mitingu nije bilo nosanja fotografija onih koji su bili u ratu vođe jednog od naroda.
Ni na jednom mitingu nisu popovi bili u prvim redovima.
Ni na jednom mitingu nije pozivano na rat i sukobe.

Dovoljno.
Locked