axyz wrote:drenmajster wrote:Najsmjesnije je sto se prijeratni trzni inspektor iz Prnjavora cije su slavne akcije prosipanja kajmaka seljacima na pijaci zbog navodne nehigijene, poslije rata na volseban nacin nacin dokopao preko SDA i prijatelja iz SDA (rahmetli Safeta Isovica) dobro placenog mjesta forenzicara(u koju se razumije kao Ekrem Jevric u pjevanje) a onda se ideoloski razisao sa Masovicem cim je nestalo para i cim su stranci doveli skolovane ljude i eksperte.Pa dvije godine je tijelo Avde Palica bilo u prosekturi a da Eksperti SA nisu znali za to(nije im niko rekao valjda).Nema vise nazad (ali da je bilo nekako trljati guzove po komisiji do penzije i izigravati strucnjaka prostoj neukoj masi).Covjece prebrojavaju zrtve kao da se radi o kubicima i prebacajima normi a ne ostacima najblizih.Vjetar ih odnio obojicu-i Masovica i njega-neka hljeb zaradjuju tamo gdje znaju raditi-ovdje na zalost nije mjesto niti za jednog
glup si ko noć
1. nisi informisan čovjek nikada nije bio tržni inspektor
2. Čovjek nikada nije bio forenzičar
3. ostavi rahmetli Safeta na miru
4. teško onome ko je na svojoj koži osjetio "školovane ljude" koje su doveli stranci[/quo Stvarno se izvinjavam na vlatitoj gresci -forenzicar je strucnjak za sudsku medicinu a forenzicka nauka je primjena naucnih disciplina u cilju davanja odgovora ili objasnjenja za potrebe pravnog objasnjenja cinjenica.Forenzicari su usko specijalizovani za primjenu odredjenih disciplina tako da forenzicka istrazivanja sprovode strucnjaci razlicitih profila.Izvinjavam se covjek zaista nije forenzicar vec samo obicni uposlenik u komisiji koji se sada batrga ali sam u svakom slucaju protiv toga da se lovci na maglu bave poslom kojem nisu dorasli(svaka cast vjerovatno ima mjesta za njih i na drugim vaznim pozicijama ali su sve ovo razvukli kao meksicku seriju).Safeta nisam spomenuo u negativnom smislu pa ne znam cemu tolika huja-ako sam nesto ruzno rekao neka mi oproste svi koji citaju.Recenicu-glup si ko noc prihvatam kao tvoju personalnu karakteristiku i malo se nauci redu -kada diskutujes ne vrijedjaj i ne psuj-mozemo se vrijedjati tri dana i nista od toga.Onda zavro si protiv Masovica a za ovog oponenta ko da ti je rod rodjeni-ohladi malo-Sarajevo je cudna carsija-prvo da se domaci namire a onda ako sta ostane doslama(ruzan naziv zar ne)a