Mala nacistička gamad u Sarajevu i prikladne metode

Mujo.Hrnjica

#76 Re: Mala nacistička gamad u Sarajevu i prikladne metode

Post by Mujo.Hrnjica »

ultima_palabra wrote:Aman jarabi, kako zuma nema, forum se oteo kontroli :-)
Mujo.Hrnjica wrote:Ljude koji nasilno hoce da mijenjaju rezultat demokratskih izbora i ne mozes drugacije smiriti

da odma rezimiramo jer znam sta sada mislite

naime, pricalo se o oko 3 miliona problematicnih listica ali je Ahmo pobijedio sa 15 miliona razlike, kontas pa prem atome nije bilo svrhe praviti one gluposti

Kina u onakvim slucajevima salje tenkove

Sa cionistickim placenicima i ne mozes drukcije, samo ostro i na prvu!

Zamisli da smo mi imali policiju pa kad je pocela balvan revolucija da je uletila policija pa izvalila bubrege pendrecima? Zar ne bi bilo bolje?
Što se tiče tvog heroja, reći ću ti da je lako tuđim kurcem gloginje mlatiti. On priča gluposti o holokaustu, a Palestinci najebu.
Sa FAŠISTIMA ne može drukčije, samo oštro i na prvu :dance:
Izvini, sad ti moram dokazivati koliko si zaludjen i neuk.

Hajde mi reci koje gluposti o holokaustu prica, pa cemo dalje!
KREMEN

#77 Re: Mala nacistička gamad u Sarajevu i prikladne metode

Post by KREMEN »

pure_love wrote:na facebooku su se pojavile nacisticke (bosnjacke)grupe koje prvenstveno hvale Handzar,Hitlera,arijsku rasu,a napadaju Izrael,jevreje,srbe itd itd

uglavnom postalo je in biti nacista medju omladinskim "alternativcima"
Ma najbolje je sto u Srbiji ima isti mozgovi i napadju sve iste kao i ovi, samo sebe oduzmu i ubace muslimane, ali svi su protiv Jevreja, svasta...
popajic

#78 Re: Mala nacistička gamad u Sarajevu i prikladne metode

Post by popajic »

@Mujo hrnjica
A sta je fasizam?
Ono sto se na nasim prostorima pokusava provuci pod demokratijom
Fašizam se često opisuje kao ekstremni oblik nacionalizma, s obzirom da su većina država u kojima se pojavio bile nacionalne države. U višeetničkim sredinama se fašizam često manifestirao kroz etničku, rasnu i vjersku netoleranciju,
Mujo.Hrnjica

#79 Re: Mala nacistička gamad u Sarajevu i prikladne metode

Post by Mujo.Hrnjica »

popajic wrote:
@Mujo hrnjica
A sta je fasizam?
Ono sto se na nasim prostorima pokusava provuci pod demokratijom
Fašizam se često opisuje kao ekstremni oblik nacionalizma, s obzirom da su većina država u kojima se pojavio bile nacionalne države. U višeetničkim sredinama se fašizam često manifestirao kroz etničku, rasnu i vjersku netoleranciju,
Ma sta se kod nas sve pokusava provuci pod demokratijom ja ne bih znao nabrojati, falilo bi mi rijeci u vokabularu.

Sve sto se provuce, provuce se jer narod tako hoce, nemojte se lagati, vi znate ko je za koga glasao i stoga uzivajte!

Ovi sto glasaju za ove lafa nacionaliste nek se ne zale, Zlajini isto bi trebali da sute jer im Zlaja prodaje maglu 20 godina, 2 puta bio u Vladi a nista napravio nije.

Takodje i ovi neglasaci ne bi se trebali zaliti jer neglasanjem dajes glas pobjednicima.

Tako, postovani sugovornice, da je ovaj narod i zasluzio sta mu se radi jer on to hoce, meni je zao nas pacenika cije stranke imaju po jednog ili nijednog predstavnika, izasli smo na izbore a nemamo uticaja na politicko stanje u drzavi.
Elvis_je_ziv

#80 Re: Mala nacistička gamad u Sarajevu i prikladne metode

Post by Elvis_je_ziv »

Ne,ne i ne !
Nema u Sarajevu fasizma, sovinizma ,nacionalizma ...Niti mrve ... Ni nasilja ni maloljetnicke delikvencije... ne tuku ni homoseksualce... Ne bode se u Sarajevu nozem u tramvaju zbog ruznog pogleda,ne spaljuju starice....Nadmeni kriminalci ne tuku zene, ni manje ni vise ,nego pred sudovima .Kako bi jadna prosla na nekom drugom mjestu ?
Ne desavaju se ,vala, ni miniranja, niti bilo kakva druga eksplodiranja... Itd,itd,itd...
Sarajevo je jedan dobri, tolerantni , da ne kazem . merhametli grad..grad dobrih ,tolerantnih i multietnici okrenutih ljudi...i Mickey Rourke je ljetos popio pivu na Carsiji.
A valjda on zna.

Ne i ne !
A ti plakati...Ma neka budala malo ''popjo''...A siguran sam da nije iz Sarajeva !

Ma Sarajevo je dobro a drugi su pogan.
Fair Life

#81 Re: Mala nacistička gamad u Sarajevu i prikladne metode

Post by Fair Life »

Sve ni se cini da ce zajedno sa ustasama iz Hrvatske i Bosnjaci "cakijaske" orijentacije krenuti u zagrljaj cetnicima na Ravnu Goru.

PS. Zajedno su skupa...

Image
Fair Life

#82 Re: Mala nacistička gamad u Sarajevu i prikladne metode

Post by Fair Life »

fake76 wrote:...

Pojma vi nemate - i nemojte se petljati u ono što se ne razumijete.
Image
Luke Perry

#83 Re: Mala nacistička gamad u Sarajevu i prikladne metode

Post by Luke Perry »

mozda je samo opet napredna omladina organizovala maskenbal :-)
kad su u izraelu uhapsili neke neonaciste ne bi me cudilo da ih ima i u Timbuktuu
KREMEN

#84 Re: Mala nacistička gamad u Sarajevu i prikladne metode

Post by KREMEN »

Luke Perry wrote:mozda je samo opet napredna omladina organizovala maskenbal :-)
kad su u izraelu uhapsili neke neonaciste ne bi me cudilo da ih ima i u Timbuktuu
Pa slikao se i Engleski princ, njihov ponos u hitlerovoj uniformi, sta ces dalje..pa oni odmah zataskaju..
fake76

#85 Re: Mala nacistička gamad u Sarajevu i prikladne metode

Post by fake76 »

Srbija na Trebeviću - a naši šatro ljevičari i antifašisti prave lov na vještice za jednim sistemom koji ne postoji vec 65 godina. Dragi moji Titovci - eno vam šuma i bogaza i hajte u šumu u borbu protiv četnika. A da biste vi najviše voljeli da hapsite i bijete Bošnjake pod raznim izgovorima po Sarajevu - to mi je jasno.

Kome god treba borba protiv fašizma - eno genocidne RS, eno BL, Pala i Ist. Sarajevo, energiju na četnike. Sikter iz Sarajeva.
Andrej4MRN7H

#86 Re: Mala nacistička gamad u Sarajevu i prikladne metode

Post by Andrej4MRN7H »

Raus mit dem abchaum...
Van de Gog,pa ova plakata tesko se moze definisati,sta joj je cilj i namjena,cak ni poruka nije definisana smjernicom..
niti se moze odrediti koja politicka kategorija stoji iza ove plakate.
prerano je to za osudu,u nagomilanom politickom i ekonomskom stanju u zemlji ova poruka moze da se odnosi i na politicare,i na ekstremiste,fasiste itd..
Ja cisto sumnjam da je nacisticka i profasisticka..pa kako odrediste i to da je cin maloljetnika?
Razloga nema da je rasisticka,jer mi u BiH nemamo toliko stranaca i prema strancima smo bolji nego prema svojima.
Par kineza imamo,par sandzaklija...i ne vidim da je to bas neki razlog..
vi se ovdje gotov pobiste oko natpisa ove plakate,..u prevodu bi bilo(koliko ja znam njemacki) Vani bagro s nasih podrucja...otprilike tako.. :bih:
simpozijum delirijum

#87 Re: Mala nacistička gamad u Sarajevu i prikladne metode

Post by simpozijum delirijum »

u jednoj Rusiji koja i dan danas kao svetinju slavi (ukljucujuci i njihovu crkvu ) obrambeni rat protiv nacista u kojem su izgubili 20 miliona ljudi imas mlade neo-naciste citavu masu :skoljka:
nista me ne iznenadjuje niti da ih ima i u Izraelu
socioloski fenomen je to takodjer , mlade usijane glave imresionirane mrakom i agresivom jednoga vrlo discipliniranoga pokreta , nacisti su osvojili pola planete u jednome momentu i bili su tehnoloska sila tada ! sve te kozne jakne ,vojnicke cizme ,celave glave, death metal ( mada nema naravno muzika veze vec kao neki simbol agresive ,vidjeo sam svapske neo-naciste na koncertu Laybacha u Njemackoj na primjer , mada to veze sa vezom nema !)
ideologija pripadnistva , pleme , u doba rasula tranzicijskih drzava privlaci te mlade glupane koje pucaju hormoni
ne treba ih se bojati kada nisu u coporu, licno sam dvojici spuco' samar u svabiji kada su maltretirali jednu Turkinju i razbjezali se ko pilici ! :lol:
napadaju samo kada ih ima vise od 5-6 na jednoga i iz zasjede sa bejzbol palicama i lancima
kukavice ba! 8-)
seln

#88 Re: Mala nacistička gamad u Sarajevu i prikladne metode

Post by seln »

Ja sam vec svega vidio na ovom forumu...nacionaliste velikosrbe, velikohrvate, panislamiste, komuniste...
ali, ako ce se tolerisati fasizam, recite, pa da idem.
Ne mogu da vjerujem...tip srpskim nacionalizmom opravdava svoj fasizam i porucuje antifasistima da se ciste iz Sarajeva...
fake76

#89 Re: Mala nacistička gamad u Sarajevu i prikladne metode

Post by fake76 »

Momak - u Doboj ili BL pa tamo stisni pa skini plakat nekog srpskog pokreta. Nećeš stići ni do auta. razumijemo se mi odlično. Ganjate vještice po Sa, a ne smijete u RS da pisnete pravim fašistima.
luciferino

#90 Re: Mala nacistička gamad u Sarajevu i prikladne metode

Post by luciferino »

a ode sve u 4834659165498 lijepih pm... :roll:
ultima_palabra

#91 Re: Mala nacistička gamad u Sarajevu i prikladne metode

Post by ultima_palabra »

fake76 wrote:Momak - u Doboj ili BL pa tamo stisni pa skini plakat nekog srpskog pokreta. Nećeš stići ni do auta. razumijemo se mi odlično. Ganjate vještice po Sa, a ne smijete u RS da pisnete pravim fašistima.
Ovakvim se na zapadu provjeri IP adresa, pa policiji :dance: A kod nas...
Romeo 80
Grijem se na: Džemper
Vozim: Azijsku nakazu

#92 Re: Mala nacistička gamad u Sarajevu i prikladne metode

Post by Romeo 80 »

fake76 wrote:Momak - u Doboj ili BL pa tamo stisni pa skini plakat nekog srpskog pokreta. Nećeš stići ni do auta. razumijemo se mi odlično. Ganjate vještice po Sa, a ne smijete u RS da pisnete pravim fašistima.
A sad zapjevaj! :D :-)

Meti, meti, meti ispred svoga praga
Jer je, jer je, jer je i to dio svijeta
Ko to radi on je snaga ekološkoga pokreta! :D :oops:
Andrej4MRN7H

#93 Re: Mala nacistička gamad u Sarajevu i prikladne metode

Post by Andrej4MRN7H »

ultima_palabra wrote:
Ovakvim se na zapadu provjeri IP adresa, pa policiji :dance: A kod nas...
Ultima-palabra,molim te ne dizi tenzije,ovaj momak nije nacinio grub istup,ti ga hoces vec da svrstas u red onih o kojima tu pisemo..ne,nemoj tako,nije to fer! :bih:
Broj 1

#94 Re: Mala nacistička gamad u Sarajevu i prikladne metode

Post by Broj 1 »

Care sve to stoji, ali mi moramo pokazati da smo drugaciji od tih bandita kao sto i jesmo.
fake76 wrote:
U periodu od 1941-1945 nacistička gamad i njihove domaće sluge, samo zbog "pogrešnog"porijekla ubili su 10.000 naših sugrađana, odnosno 15% ukupne populacije koja je na početku II svjetskog rata živjela u Sarajevu.Stravičan podatak! Naš dug prema tragično umorenim sugrađanima mora biti taj da ne dopustimo manifestacije fašizma na ulicama našeg i njihovog grada nikada -niti u bilo kom obliku.
U periodu od 1941-1945 srpska fašistička gamad i njihove domaće sluge, samo zbog "pogrešnog"porijekla ubili su 100000 naših sugrađana uglavnom bošnjačkog porijekla, odnosno 10% ukupne populacije Bošnjaka koja je na početku II svjetskog rata živjela u Sarajevu i BiH.Stravičan podatak! Naš dug prema tragično umorenim sugrađanima i sunarodnicima mora biti taj da ne dopustimo manifestacije srpskog fašizma na ulicama našeg i njihovog grada nikada -niti u bilo kom obliku.

E - ovo je pravilan tekst.
To ti ljut jer ti je dedo poslije onog rata morao u Argentinu ?
Obična raja nije mogla ni svoj grad napustiti, a nekamoli dotamo stići. Naši civili i vojnici su završili u Blajburgu, po slovenačkim rudokopima, jamama i npr. na Vracama. Dok su Dražini i Nedićevi četnici lako prelazili u ljevićarske četnike =partizane i činili većinu tamo, naši kolaborateri balijice sa petokrakama i zločinci su se takmičili ko će i srodnika otkucati, ubiti i prokazati. Eto - to smo mi. Zato nam se i dogodila 1992 i opet će kako se ovom forumu komentariše.

Vrlo je simptomatično ko su tzv. ljevičari po Sarajevu. Pored ostataka crvenih kolaboratera - glavninu čine miješani brakovi u kojima uglavnom srpski odn. hrvatski roditelj vodi glavnu riječ. Puna usta SDP-a i Tita, a kad malo zagrebeš izroni ne baš ljepo lice prikivenih četalja i stašau. :run: Ne do bog da se šta na Srbe i Hrvate kaže ili uradi.
simpozijum delirijum

#95 Re: Mala nacistička gamad u Sarajevu i prikladne metode

Post by simpozijum delirijum »

jel' ti momak ?! imaju vjerovao ili ne i u RS i u Srbiji gradjansku i jacu nego kod nas opoziciju koja se bori protiv neo-nacista ,pogledaj im malo forume nisu svi tamo cetnici i nacisti, evo cak zabranjuju taj neki novi cetnicki pokret u Beogradu opet vjerovao ili ne i hapse ih , ajmo cistiti prvo u svome dvoristu ( tacnije u gradu ) pusti sada RS
pojedinac

#96 Re: Mala nacistička gamad u Sarajevu i prikladne metode

Post by pojedinac »

seln wrote:Fasizam je jos uvijek najvece zlo.
Svaki *izam je još uvijek najveće zlo.
fake76

#97 Re: Mala nacistička gamad u Sarajevu i prikladne metode

Post by fake76 »

Ja nisam ničim prekršio zakon, naprotiv... JNA jeste postala VRS. Handžar divizija jeste spasila Bošnjake od pokolja 1943-1945 u SI Bosni (pročitajte najbolju knjigu na tu temu od George Lepre-a), i sve žrtve su jednake pa ma čije bile. Sve ostale opaske takođe spadaju pod slobodu govora.

Sve o Velikosrbima što sam rekao stoji. Izvolite pa prijavljujte - al ne smijete pisnuti ni riječ četnicima po RS-u i tamo gdje to nešto znači. A ima se vremena za naprđivanje o dalekoj prošlosti gdje guzi ne prijeti nikakva opasnost. Sramota. Za šta strada 11000 Sarajlija....
KRST

#98 Re: Mala nacistička gamad u Sarajevu i prikladne metode

Post by KRST »

Poštovani forumaši,

registrirah se kako bih utažio vašu znatiželju potaknutu hiperaktivizmom i zabrinutošću vašega moderatora dr.goga.

Prvo, da vam odmah kažem - ne radi se o nacističkome plakatu, niti o dokazu tobožnje pojave nacističkih skupina, gamadi, kako ju je nazvao vrli pokretač.

Krst koji je prikazan na, nazvaše ih plakatima, a radi se o običnim isprintanim A4 stranicama, nigdje se ne smatra nacističkim znamenjem. Pogledajte samo znamenja njemačke vojske danas, posebice zračnih snaga.

Drugo: Da, u pravu ste dr. gog glede rečenice koja je kod vas izazvala zebnju i višak adrenalina. Međutim, da li ste ikada čuli za NSK i Laibach, umjetnike koje su neznalice optuživale za propagiranje nacističke ideologije, a koji su zapravo samo htjeli, domišljatom i efektnom, provokativnom i zloslutnom simbolikom probuditi svijest ljudi o opasnosti povratka totalitarizma i crne sjene globalne diktature.

Da otklonim još jednu sumnju: Ovo nije umjetnički projekt.
Dakle, da rezimiram. Nikakve malodobne osobe ne stoje iza ovoga, niti bilo kakvi nacisti ili tome slično.

Svrha ove poruka, ali vi to niste shvatili dr. gog, jer je i bilo sve malo zakukuljeno istini za volju, je prosvjed protiv sramne presude Okružnoga suda u Beogradu gospodinu Jurišiću.

Ne znam da li ste primijetili, ali bagra ili ološ ili otpad (kao ste vi izvijestili ljude) koji se tamo spominju na njemačkome jeziku odnosi se i na federalne parlamentarce, Ministarstvo kulture, iransku ambasadu i sve druge za koje, uvjeravam vas, autori ove poruke smatraju ološem.
Poruka nema veze sa QF. Štaviše, autori poruke su prošle godine jako podržali prvi QF, pa umalo dobili degenek.

Precrtavajući ove poruke, izgleda da ste nesvjesno dr. gog, stali u obranu ove bagre koju sam nabrojao, a kojima je, onako usput, pored predstavnika pravdoljubive Srbije, ova poruka baš i pasala, prema mišljenju autora poruke.

Pozzz

Citat: "Strip sam pravio ja, samo nek' se zna! A-ha!"
Last edited by KRST on 30/09/2009 21:41, edited 1 time in total.
Broj 1

#99 Re: Mala nacistička gamad u Sarajevu i prikladne metode

Post by Broj 1 »

Tacno, ali moramo napomenuti ko je aminovo tu srbiju na Trebevicu.
Jos mu turbe napravili sa pogledom na Trebevic, onako kad kisa pada da covjek moze da gleda na svoje djelo.
Ne volim ni ja ove titoiste, ali ne volim ni one koji misle da je svaki balija dobar, neka samo ima msulimansko ime i mora biti OK.

fake76 wrote:Srbija na Trebeviću - a naši šatro ljevičari i antifašisti prave lov na vještice za jednim sistemom koji ne postoji vec 65 godina. Dragi moji Titovci - eno vam šuma i bogaza i hajte u šumu u borbu protiv četnika. A da biste vi najviše voljeli da hapsite i bijete Bošnjake pod raznim izgovorima po Sarajevu - to mi je jasno.

Kome god treba borba protiv fašizma - eno genocidne RS, eno BL, Pala i Ist. Sarajevo, energiju na četnike. Sikter iz Sarajeva.
fake76

#100 Re: Mala nacistička gamad u Sarajevu i prikladne metode

Post by fake76 »

Ne volim ni ja ove titoiste, ali ne volim ni one koji misle da je svaki balija dobar, neka samo ima msulimansko ime i mora biti OK.
Ima istine u tome, ali neka svoga i u gori vuka. :D
Locked