Mala nacistička gamad u Sarajevu i prikladne metode

dr.gog
Grijem se na: briketi kanabisa
Horoskop: Vodolija

#1 Mala nacistička gamad u Sarajevu i prikladne metode

Post by dr.gog »

Kao i svaki veliki grad i sarajevo je dobilo svoju nacističku gamad :)
,
Maloprije sam dobio poruku prijatelja u kojoj mi veli da je gamad polijepila plakete znakovite nacističke sadržine i parole:

Raus mit dem abchaum!

(napolje sa otpadom, prljavštinom itd itd,upotrebljavano često od strane neonacista ,desničara i sličnog smeća)

Sjedoh na biciklo sa sprejem u ruksaku i pronađoh ovo:

Image

Na Obali Maka Dizdara, sve do Dva ribara bilo je ovo, što sam uspio uništiti i ukloniti uz zbunjene poglede policajaca kraj Fed.parlamenta, te raje koja je mirno ispijala kafe.

Image

Image

nakon čega sam pristupio ugodnom:

Image

Image
:D

i naravno

Image

Nadam se da antigrađani nisu uspjeli odštampati odviše svog propagandističkog smeća, i tako zagaditi divan jesenji dan u glavnom Gradu BiH.

U svakom slučaju žao mi je što nisam susreo nekog od tih veseljaka da im uručim prigodan paket po uzoru na meni milog grofa Stauffenberga :D .Plakat je fotografisan i po propisu pažljivo sačuvan za analizu u MUP-u KS glede otisaka i slično.Prisutni policajci me nisu ometali niti tražili podatke(ionako su to ljudi na obezbjeđenju Parlamenta, a nijedno od njih dvoje nažalost nije znalo njemački jezik niti smisao poruke)

:sax: :bih:
Tomislav MO

#2 Re: Mala nacistička gamad u Sarajevu i prikladne metode

Post by Tomislav MO »

Svašta, moram priznat da me iznenađuje.

A tko ovo postavlja? Kome je upućeno? Niš ne kontam. :?
dr.gog

#3 Re: Mala nacistička gamad u Sarajevu i prikladne metode

Post by dr.gog »

Tomislave k vragu...pa znaš da su svi desničari svijeta isti kao i njihov podmladak, što sam nedavno i saopštio jednoj forumskoj zajednici koju ,vjerujem, poznaješ.

Nije ni bitno kome je upućeno, bitno je da se konačno pojavljuje i diferencira scena ekstremizma.Lijepo je što gamad pri tome izlazi na svijetlo dana Gospodnjeg :D gdje mogu biti adekvatno tretirani.
seln

#4 Re: Mala nacistička gamad u Sarajevu i prikladne metode

Post by seln »

Kome god da je upuceno...mora se sasjeci u korijenu i strogo kazniti.
"I neka vas ne obuzme milost..."
mO k3

#5 Re: Mala nacistička gamad u Sarajevu i prikladne metode

Post by mO k3 »

lolol to je neka parodija.... ja vjerujem da je to neka mala grupica od 5 djecaka u godisnjoj dobi od 14-16 godina.. koji zapravo neznaju sta to uopste znaci.....

Ali vrhunac svega toga je sta sam vidio u banjaluci par debila nacista srpskih koji su isli kroz ulice i pozdravljale sa hitlerlovim pozdravom!!!!

Naravno da su ta djeca upucena u istoriju znali bi sta su nijemci radila srbima....

zalosno!!!
mO k3

#6 Re: Mala nacistička gamad u Sarajevu i prikladne metode

Post by mO k3 »

dr.gog wrote:Tomislave k vragu...pa znaš da su svi desničari svijeta isti kao i njihov podmladak, što sam nedavno i saopštio jednoj forumskoj zajednici koju ,vjerujem, poznaješ.

Nije ni bitno kome je upućeno, bitno je da se konačno pojavljuje i diferencira scena ekstremizma.Lijepo je što gamad pri tome izlazi na svijetlo dana Gospodnjeg :D gdje mogu biti adekvatno tretirani.
bio je i jedan slucaj u izraelu mrsko mi traziti po netu ...par njih koji su dosli u izrael i izajsnili se kao jevreji da su takodje krenuli tim istim putem nacista sa hitlerovim pozdravom itd...
tandrkalo

#7 Re: Mala nacistička gamad u Sarajevu i prikladne metode

Post by tandrkalo »

a nasi policajci ne sprehaju njemacki pa i da im pred nosom lijepe ove plakate ne bi skontali..
FantomDOTba

#9 Re: Mala nacistička gamad u Sarajevu i prikladne metode

Post by FantomDOTba »

Nemojte me pogresno shvatiti, ali ne vidim nijedan nacisticki znak, barem ne ovo do sada sto je objavljeno i okaceno po gradu.

Tu stoji tekst na njemackom i nista vise. Moze da se odnosi na bilo sta, i bilo koga
tetakk

#10 Re: Mala nacistička gamad u Sarajevu i prikladne metode

Post by tetakk »

Treba to rezati u korijenu, inace se moze lako rasiriti.
Pas im mutter ujeo nacisticku :x
@dr.dog
Svaka cast
Silkwood

#11 Re: Mala nacistička gamad u Sarajevu i prikladne metode

Post by Silkwood »

tandrkalo wrote:a nasi policajci ne sprehaju njemacki pa i da im pred nosom lijepe ove plakate ne bi skontali..
Ajd bar govore engleski:

Image

Što se tiče teme, ne znam šta bi rekao, kome to može biti upućeno, Romima?
Last edited by Silkwood on 30/09/2009 16:20, edited 1 time in total.
DJ Babo

#12 Re: Mala nacistička gamad u Sarajevu i prikladne metode

Post by DJ Babo »

posto je na obali maka dizdara, da to nije neki "performans" studenata sa likovne akademije?
dr.gog

#13 Re: Mala nacistička gamad u Sarajevu i prikladne metode

Post by dr.gog »

DJ Babo wrote:posto je na obali maka dizdara, da to nije neki "performans" studenata sa likovne akademije?
Nije, raspitah se među nekoliko koje poznajem, mada mi je bilo teško i da ih pitam takvu ludost.
duspi

#14 Re: Mala nacistička gamad u Sarajevu i prikladne metode

Post by duspi »

strašno, ovaj grad iz dana u dan ide više u neku stvar (država je već davno otišla)...

još nam samo nacisti fale, ko da nemamo dovoljno ekstrema...

@gog svaka čast za instant reakciju !
seln

#15 Re: Mala nacistička gamad u Sarajevu i prikladne metode

Post by seln »

FantomDOTba wrote:Nemojte me pogresno shvatiti, ali ne vidim nijedan nacisticki znak, barem ne ovo do sada sto je objavljeno i okaceno po gradu.

Tu stoji tekst na njemackom i nista vise. Moze da se odnosi na bilo sta, i bilo koga
"Raus mit dem Abschaum" je dio standardnog reportoara nacista njemackog govornog podrucja, a odnosi se na sve koji nisu "zdravi dio nacije": jevreje, strance, ljevicare, umjetnike, homoseksualce...
da je pisalo "Wer will fi..en?", i ja bih vjerovao da je samo vjezba iz njemackog...ili ponuda.
FantomDOTba

#16 Re: Mala nacistička gamad u Sarajevu i prikladne metode

Post by FantomDOTba »

Prije ce bit da je ekoloski pokret :lol:
neprilagodjena

#17 Re: Mala nacistička gamad u Sarajevu i prikladne metode

Post by neprilagodjena »

Jel to hoce da se rjese kineza :roll: :roll:

Ne razumije mda policija te plakate nije uklonila :roll:
_BaD_BoY

#18 Re: Mala nacistička gamad u Sarajevu i prikladne metode

Post by _BaD_BoY »

sumnjam da su dijeca..ja poznajem nekoliko likova koji otvoreno hvale i podrzavaju nacizam..cak su i neke grafite piseli kao smrt jevrejima i slicno..sto je jos veci apsurd to su stariji momci..jedan magistrirao na pravu,jedan ide na osijek historiju i jedan na ekonomiju..prilicno potkovani momci al zaludjeni time..
fake76

#19 Re: Mala nacistička gamad u Sarajevu i prikladne metode

Post by fake76 »

Nemojmo sada prosipati demagogiju onu našu šuplju sarajevsku ovdje. Lako je napadati na davno poraženi režim koji nema nikakvog uticaja, a vrlo je teško stisnuti pa reći - hajmo u istočno Sarajevo pa pomarisati sudionike sastanka ravnogorskog četničkog pokreta, ili šta ti ja znam praviti belaj na tompsonovom koncertu tipovima sa ustaškim šapkama ili ići pred neku džamiju pa se kačiti sa bradatim vehabijama.

Neki bi ovdje da biju davno prošle bitke, a jadnici su i kukavci kad se treba fašizmu suprotaviti danas i ovdje. :-)

Na kraju krajeva - većina vas nema pojma o 2 svjetskom ratu, sem propagande koja je 50 godina dolazila iz Beograda. Partizani su stvorili JNA, a JNA je preko noći postala ono što su i partizani bili od početka - srpska vojska. Ta partizanija je nas koštala genocida i preko pola BiH.
U isto vrijeme Handžar divizija je u sjeveroistočnoj Bosni sačuvala od pokolja tipa Srebrenice 300000 Bošnjaka i to 2 duge godine. Jel sad treba hvaliti ljevičarske četnike = partizane što nas još onda ne pobiše ????
Šta je sa Izraelom koji pobi gdje stigne civile, žene, djecu... Gdje je ta jevrejska humanost ? - svijet bi proždrli da mogu. Sramota. Kad ubijaju Jevreje, Ruse i Srbe - to je genocid. A kad ubijaju Nijemce, npr. Palestince, Čečene, Bošnjake - to nije ništa. Ko su u stvari loši - a ko dobri momci ??

Pojma vi nemate - i nemojte se petljati u ono što se ne razumijete.
Last edited by fake76 on 30/09/2009 16:42, edited 1 time in total.
Rafael

#20 Re: Mala nacistička gamad u Sarajevu i prikladne metode

Post by Rafael »

Silkwood wrote:
tandrkalo wrote:a nasi policajci ne sprehaju njemacki pa i da im pred nosom lijepe ove plakate ne bi skontali..
Ajd bar govore engleski:

Image

Što se tiče teme, ne znam šta bi rekao, kome to može biti upućeno, Romima?
Pa neće valjda Hrvatima i njihovom cvijeću :D
FantomDOTba

#21 Re: Mala nacistička gamad u Sarajevu i prikladne metode

Post by FantomDOTba »

_BaD_BoY wrote:sumnjam da su dijeca..ja poznajem nekoliko likova koji otvoreno hvale i podrzavaju nacizam..cak su i neke grafite piseli kao smrt jevrejima i slicno..sto je jos veci apsurd to su stariji momci..jedan magistrirao na pravu,jedan ide na osijek historiju i jedan na ekonomiju..prilicno potkovani momci al zaludjeni time..
Ma kakvi nacisti u Sarajevu sta vam je, to isto Islamisti u Texasu :D
seln

#22 Re: Mala nacistička gamad u Sarajevu i prikladne metode

Post by seln »

fake76 wrote:Nemojmo sada prosipati demagogiju onu našu šuplju sarajevsku ovdje. Lako je napadati na davno poraženi režim koji nema nikakvog uticaja, a vrlo je teško stisnuti pa reći - hajmo u istočno Sarajevo pa pomarisati sudionike sastanka ravnogorskog četničkog pokreta, ili šta ti ja znam praviti belaj na tompsonovom koncertu tipovima sa ustaškim šapkama ili ići pred neku džamiju pa se kačiti sa bradatim vehabijama.

Neki bi ovdje da biju davno prošle bitke, a jadnici su i kukavci kad se treba fašizmu suprotaviti danas i ovdje. :-)

Na kraju krajeva - većina vas nema pojma o 2 svjetskom ratu, sem propagande koja je 50 godina dolazila iz Beograda. Partizani su stvorili JNA, a JNA je preko noći postala ono što su i partizani bili od početka - srpska vojska. Ta partizanija je nas koštala genocida i preko pola BiH.
U isto vrijeme Handžar divizija je u sjeveroistočnoj Bosni sačuvala od pokolja tipa Srebrenice 300000 Bošnjaka i to 2 duge godine. Jel sad treba hvaliti ljevičarske četnike = partizane što nas još onda ne pobiše ????
Šta je sa Izraelom koji pobi gdje stigne civile, žene, djecu... Gdje je ta jevrejska humanosti - svijet bi proždrli da mogu. Ko su u stvari loši - a ko dobri momci ??

Hoces li biti ljubazan i pustiti odrasle da pricaju? Hvala.
Ti si se tvojim postom vec deklarirao.
Last edited by seln on 30/09/2009 16:42, edited 1 time in total.
FantomDOTba

#23 Re: Mala nacistička gamad u Sarajevu i prikladne metode

Post by FantomDOTba »

fake76 wrote:Nemojmo sada prosipati demagogiju onu našu šuplju sarajevsku ovdje. Lako je napadati na davno poraženi režim koji nema nikakvog uticaja, a vrlo je teško stisnuti pa reći - hajmo u istočno Sarajevo pa pomarisati sudionike sastanka ravnogorskog četničkog pokreta, ili šta ti ja znam praviti belaj na tompsonovom koncertu tipovima sa ustaškim šapkama ili ići pred neku džamiju pa se kačiti sa bradatim vehabijama.

Šta je sa Izraelom koji pobi gdje stigne civile, žene, djecu... Gdje je ta jevrejska humanosti - svijet bi proždrli da mogu. Ko su u stvari loši - a ko dobri momci ??

Momak, ovo kao da je napisao Ahmedinedzad glavom i bradom, jos samo da si negirao ono sto negira i eto te, pljunuti on :D
valterbranisarajevo

#24 Re: Mala nacistička gamad u Sarajevu i prikladne metode

Post by valterbranisarajevo »

Bravo dr.gog! :)

Sarajevo je do sada bilo pošteđeno prisustva i djelovanja raznih fašističkih organizacija kao što su skinhedsi ili stormfront, na što sam ja veoma ponosan.

Međutim na primjerima iz bližeg i daljnjeg okruženja očigledno se vidi da takve organizacije mogu veoma uspješno privući određeni krug mladih ljudi i od njih napraviti monstrume koji će kasnije svima zadavati glavobolje.

Zato se slažem da bilo kakav nagovještaj pojava koje se mogu povezati sa mržnjom i netolerancijom treba strogo sasjeći u korijenu.

Nažalost, koliko ja znam, zlikovci koji su nacističkim simbolima i porukama, 9. maja oskrnavili Spomen park Vraca nikada nisu uhvaćeni..

S druge strane ukoliko je ovo reklama za neku aktivnost ili performans koji nema veze sa fašizmom mogu reći da je izuzetno glup i nemaštovit..
fake76

#25 Re: Mala nacistička gamad u Sarajevu i prikladne metode

Post by fake76 »

Ništa je ne negiram. Žrtva je žrtva, genocid je genocid, ma ko da ga čini i kada. Meni je isto jevrejsko dijete u logoru i palestinsko koje ubija metak izraelskog vojnika u kolijevci. Al dosta brate više srpske propagande ovdje, ima ovdje i obrazovanih i obaviještenih i potkovanih. I dosta više držanja pridika Njemcima i njihovim saveznicima i dan danas od onih koji i u ovom trenutku čine iste ili gore stvari nego Treći rajh. Otkačite više.
Locked