razmisljao sam.... koji kurac se mi svadjamo? fakat, ja volim sve ljude. koji kurac znaci nacionalni identitet? trenutno slusam novi album radiohead-a, koji, siguran sam, slusa i neki moji vrsnjak u banjaluci ili trebinju. sta znaci to srbin, hrvat, bosnjak, albanac, jevrej, rom, whatever.... sto se svadjamo? na kraju krajeva, sta znaci BH identitet, sta znaci domovina, zar nismo svi gradjani svijeta, u ovom globaliziranom svijetu, ma koliko to isprazno zvucalo?... sta znaci to biti bosanac?
na koncertu su svi plesali, svi su bili sretni, niko se nije svadjao... siguran sam da je tu bilo ljudi raznih nacionalnosti... je li moguce da je ovaj narod toliko naivan i da dopusta da ih ovi lideri, kao kakve ovce, vodi u propast, sve zbog svojih licnih interesa? valjda jeste....
ne znam... sve je ovo veliko, veliko sranje.... ovo fakat nikome ne treba.
zasto niko ne promovise ljubav? zasto niko ne promivise slicnosti, a ne razlike? zar nismo svi na kraju evropljani, zar nas to svakako ne ceka?
mozemo li se mi, mladi ljudi, ujediniti, naci zajednicki interes, i pokusati promovisati pozitivne vrijednosti?