Kriticari i analiticari!

Post Reply
El_presidente
Location: Show me the way to the next whiskey bar, oh, don't ask why

#26 Re: Kriticari i analiticari!

Post by El_presidente »

pemanapemani wrote:
Autobus wrote:Ja mislim da većina Bošnjaka (za razliku od Srba i Hrvata) doživljava BiH svojom državom. Ne mogu se složiti sa idejom da ova tri naroda stavimo u isti sepet, kad je očigledno šta koji narod želi.

BiH nije funkcionalna jer većina stanovništva ne želi da budu BiH državljani. Ne žele jer su zlonamjerni ili glupi. Ali u toj većini, po mome mišljenju najmanje ima Bošnjaka - kojima na kraju ostaje samo BiH.
Profesor Grebo nije izjednačio strane, nego je detektovao određene probleme.
Slažem sa tobom da većina Bošnjaka doživljava BiH kao svoju domovinu. Također, određen broj Srba i Hrvata isto tako doživljava BiH svojom domovinom, kao i "ostali".
Treba se stvoriti jasan proBiH front kojem će na prvom mjestu biti interes države i svih građana koji u njoj žive. Nije mi jasno zašto se uvijek mora mahati narodom kada se govori o patriotizmu? Npr., Bošnjaci i ostale probosanske snage, konstrukcija koja se često upotrebljava. Zar nismo svi koji volimo BiH i kojima je ona jedina domovina isti? Kada je o ovome riječ, uvijek se sjetim teme koja je bila aktuelna prije godinu, dvije i gdje je jedan forumaš, koji nije Bošnjak, napisao ovo mi je hvala što sam ostao sa vama u ratu. Od toga mi se diže kosa na glavi. Bolan, nisi ti ostao sa Bošnjacima, nego u svojoj domovini, koju su imali namjeru raskomadati i pobiti sve koji se nisu slagali sa njima.
Ako želimo da BiH postane normalna država, mada je "normalno" relativno, moramo početi od sebe, svoje ulice, mjesne zajednice, općine... Samo konkretnim rezultatima na terenu možemo fašistima začepiti gubicu i onima koji su indoktrinirani otvoriti oči.
Napravi od Sarajeva grad koji će biti primjer drugima. Čiste ulice, niska stopa kriminala, redovan gradski prijevoz, kulturna dešavanja, ulice bez rupa..., na narednim izborima ćeš imati potporu 20% građana koji preživljavaju u manjem entitetu.

vecinu se slazem sa tobom, samo bih dodao i smanjiti utjecaj islamsko-klerikalnih krugova na politicku i svaku drugu realnost i okrenuti se potpunoj sekularizaciji drustva, jer budimo realni to je ono sto najvise odbija druga dva naroda a iskreno niti meni kao bosnjaku se ne svidja nimalo
ne zelim da je bosnjak=musliman, jer nije i nikada nece biti (nadam se)
pemanapemani

#27 Re: Kriticari i analiticari!

Post by pemanapemani »

vecinu se slazem sa tobom, samo bih dodao i smanjiti utjecaj islamsko-klerikalnih krugova na politicku i svaku drugu realnost i okrenuti se potpunoj sekularizaciji drustva, jer budimo realni to je ono sto najvise odbija druga dva naroda a iskreno niti meni kao bosnjaku se ne svidja nimalo
ne zelim da je bosnjak=musliman, jer nije i nikada nece biti (nadam se)[/quote]

Ne znam baš da je to krucijalni problem. Ti "krugovi" nisu bili toliko izraženi 1992., pa su opet fašisti započeli agresiju na BiH. "krugovi" su iskoristili situaciju da pokušaju nametnuti svoju ideologiju, ali nisu uspjeli, što opet pokazuje kakva je svijest prosječnog Bošnjaka.
Treba uvezati sve ljude koji vole BiH, bez obzira ko su, bez obzira kojem narodu i religiji pripadaju, bez obzira kakvo državno uređenje žele itd. Nama treba neko kome će na prvom mjestu biti Bosna i Hercegovina. Neko kome će narodni, stranački, religijski, rodbinski i svaki drugi interesi biti u totalno drugom planu. Kada se taj neko ili neki pojave, naša domovina će krenuti naprijed.
El_presidente

#28 Re: Kriticari i analiticari!

Post by El_presidente »

pemanapemani wrote:vecinu se slazem sa tobom, samo bih dodao i smanjiti utjecaj islamsko-klerikalnih krugova na politicku i svaku drugu realnost i okrenuti se potpunoj sekularizaciji drustva, jer budimo realni to je ono sto najvise odbija druga dva naroda a iskreno niti meni kao bosnjaku se ne svidja nimalo
Ne znam baš da je to krucijalni problem. Ti "krugovi" nisu bili toliko izraženi 1992., pa su opet fašisti započeli agresiju na BiH. "krugovi" su iskoristili situaciju da pokušaju nametnuti svoju ideologiju, ali nisu uspjeli, što opet pokazuje kakva je svijest prosječnog Bošnjaka.
Treba uvezati sve ljude koji vole BiH, bez obzira ko su, bez obzira kojem narodu i religiji pripadaju, bez obzira kakvo državno uređenje žele itd. Nama treba neko kome će na prvom mjestu biti Bosna i Hercegovina. Neko kome će narodni, stranački, religijski, rodbinski i svaki drugi interesi biti u totalno drugom planu. Kada se taj neko ili neki pojave, naša domovina će krenuti naprijed.
[/quote]

bili su vrlo izrazeni i 92. samim tim sto je na celo dosla stranka i covjek kojima je musliman=bosnjak
koji su htjeli da stvore islamsku drzavu, ni sam ne znam zasto, koji su u vojsku uveli pozdrav tekbir iako je u nasoj armiji bilo svih naroda i narodnosti, i njima je vjerovatno bas bilo ugodno da cuju tekbir, al eto
a utjecaj tih krugova (ne znam zasto ih stavljas pod navodnike, kao da ja to izmisljam, a to ustvari ne postoji), si mogao vidjeti prije par mjeseci sa slucajem vjeronauke(kad je obecano i neka sarajevska jesen), a i sa uzurbanim i
bespotrebnim gradjenjem dzamija na svakom mogucem mjestu, bilo to igraliste za djecu, park, ili privatna parcela
ako ovo ne zelis da vidis onda ne znam o cemu pricamo
sarajevo nije teheran, kako ga dodik voli nazivati, ali na solidnom putu je da postane mini teheran
sve se gleda kroz naciju i vjeru, i u takvoj situaciji ne moze doci do zblizavanja ljudi

jedini izlaz koji ja vidim je kroz ekonomsko povezivanje dva entiteta i tri naroda, kad mujo vidi da ce kod joze zaraditi vise, a milos uvidi da mu je bolje poslovati u sarajevu nego u laktasima
drugi nacin stvarno ne vidim
cyprus

#29 Re: Kriticari i analiticari!

Post by cyprus »

Iako se ne slažem sa određenim formulacijama iz texta, mislim da je Grebo dobro primjetio da BiH ne voli baš puno ljudi... Ljudi vole svoje političke ideje, ideologije, zamišljene političke projekte, svoje etnotorove... Da to probam matematički složiti ovako:

ljubav prema narodima u BiH je direktno proporcionalna ljubavi prema BiH.

Toliko.
pemanapemani

#30 Re: Kriticari i analiticari!

Post by pemanapemani »

El_presidente wrote:
pemanapemani wrote:vecinu se slazem sa tobom, samo bih dodao i smanjiti utjecaj islamsko-klerikalnih krugova na politicku i svaku drugu realnost i okrenuti se potpunoj sekularizaciji drustva, jer budimo realni to je ono sto najvise odbija druga dva naroda a iskreno niti meni kao bosnjaku se ne svidja nimalo
bili su vrlo izrazeni i 92. samim tim sto je na celo dosla stranka i covjek kojima je musliman=bosnjak
koji su htjeli da stvore islamsku drzavu, ni sam ne znam zasto, koji su u vojsku uveli pozdrav tekbir iako je u nasoj armiji bilo svih naroda i narodnosti, i njima je vjerovatno bas bilo ugodno da cuju tekbir, al eto
a utjecaj tih krugova (ne znam zasto ih stavljas pod navodnike, kao da ja to izmisljam, a to ustvari ne postoji), si mogao vidjeti prije par mjeseci sa slucajem vjeronauke(kad je obecano i neka sarajevska jesen), a i sa uzurbanim i
bespotrebnim gradjenjem dzamija na svakom mogucem mjestu, bilo to igraliste za djecu, park, ili privatna parcela
ako ovo ne zelis da vidis onda ne znam o cemu pricamo
sarajevo nije teheran, kako ga dodik voli nazivati, ali na solidnom putu je da postane mini teheran
sve se gleda kroz naciju i vjeru, i u takvoj situaciji ne moze doci do zblizavanja ljudi

jedini izlaz koji ja vidim je kroz ekonomsko povezivanje dva entiteta i tri naroda, kad mujo vidi da ce kod joze zaraditi vise, a milos uvidi da mu je bolje poslovati u sarajevu nego u laktasima
drugi nacin stvarno ne vidim[/quote]

Ne kažem da oni ne postoje. Stavio sam pod navodnike "krugovi" da bih citirao tebe i da ne tražim drugi pojam za pokušaj islamizacije. Ono što sam htio reći jeste da se Bošnjaci nisu priklonili "krugovima" kako se to očekivalo. Unatoč "krugovima", fašizmu, agresiji itd., Bošnjaci su daleko manje radikalni od ostala dva naroda.
Slažem se sa tobom da je jedini izlaz ekonomija. Naravno, treba u kalkulacije uzeti i one koji se smatraju "ostalima", među koje i sam spadam. Sad bih najrađe rekao Bosanci i Hercegovci, ali su "eksperti" utvrdili da smo mi mućci, potomci mješanih brakova, neojugoslaveni, ubačeni elementi, izdajice itd., pa ne bih da otvaram pandorinu kutiju i kvarim konstitutivnu idilu.
vatana

#31 Re: Kriticari i analiticari!

Post by vatana »

Covjek je opisao trenutnu situaciju u BiH i sve pogodio. Sad, jedna je stvar sta bi mi zelili da cujemo, a sta je istina. To on i sam kaze, fino pise u tekstu. Mogo je on i palamudit i pisat kako BiH ima buducnost i zajednicki zivot. Al sta imas od toga kad nije istina. Bolje cut istinu, pa kakva god da je, nego zivjeti u zabludi.
Ja ne znam jel iko od vas otiso igdje dalje iz tog j...... Sarajeva, pa da vidi malo sta i kako zive ljudi u Doboju, Prijedoru, Sipovu, Livnu, Capljini.
Ti ljudi sjede i citaju novine iz Srbije ili Hrvatske i sekiraju se o tome kako je neko u Leskovcu opljackao banku ili kako je neko u Sisku pregazio covjeka autom. A pojma nemaju niti ih interesuje sta se desava u Maglaju ili Tuzli. Njihove su misli uprte ka Srbiji i Hrvatskoj. Oni su odvojeni jedni od drugih i fizicki i psihicki.

U ovoj drzavi imas 3 javna mijenja, koja su 99% odvojena jedna od drugog. Skontajte malo, 3 JAVNA MIJENJA!!!

Oni su se borili da razvale BiH u 90-tim, zasto vas sada cudi da u miru ne zele BiH?

Narod je slijep.
zavrzlama

#32 Re: Kriticari i analiticari!

Post by zavrzlama »

Ma ja grebo...eto i bosnjci ne vole BIH ,znaci kraj iste......grebine price su za antibosanske usi,ne za usi onih koji vole BIH...jak analiticar ,prognozira teska vremena za BIH,pa BIH je vec 20 godina pod konstantnim pritiscima svih vrsta,cak sta vise zivi se pod stagnacijom kao nacinom zivota....i sad grebo dosao da nam to saopsti :-) ...

Mi grebo znamo u kakvoj je situaciji BIH,a znas i ti sam....ali ti grebice nemas muda da javno kazes sta ce biti rezultat kad dodje dan, da neki i prakticki na terenu pokusaju da ovako stanje u BIH pretvore u podjelu iste...i to ti grebo znas,ali neces da analiziras,nego eto po stoti put ukazujes na katostrofalnio stanje u BiH,za koje zna i najnepismeniji stanovnik ove drzave...snaga analiticara u BIH je da zna ishod ove agonije ,a ne da analizama samo potvrdjuje postojanje iste...
popajic

#33 Re: Kriticari i analiticari!

Post by popajic »

Vrlo je pogresno kritikovati Grebu koji samo sazeto iznosi i upozorava na postojece stanje u BIH.
Jesu li etnosi u glavnoj ulozi - jesu !
Jesu li u tijesnoj vezi sa klerikalcima - jesu !
Je li BIH de facto podijeljena po toj suludoj etno - klerikalnoj osnovi - jeste !
Cini li se nesto vrlo jasno , glasno i autoritativno da se to promijeni - vrlo nedovoljno !
OVO nije osmislio Grebo nego upravo oni koji ce ga zbog ove njegove analize "razapeti na kriz" umjesto da se late uzroka .
Ja , na zalost , ne vidim iz Sarajeva cvrste , osmisljene , patriotske i svakom jasne akcije "udara" na ove uzroke. A upravo od njih to ocekujem.
Patriota naravno ima - ali njihov servis ( politicki izabranici ) to moraju u praksi ( a ne samo verbalno ) artikulisati.
Bosnolog

#34 Re: Kriticari i analiticari!

Post by Bosnolog »

Kazaz: SDP me više mrzi nego Dodika
Objavljeno: 23.10.2011 - 20:06

Image
Enver Kazaz oštro napao SDP i platformašku vlast
Gost emisije "Dobar, loš, zao" urednika i voditelja Maria Vrankića bio je prof.dr. Enver Kazaz. U samom uvodu emisije Kazaz je rekao da je on čovjek koga SDP BiH mrzi više od Dodika, te da je on ponosan zbog te činjenice.
U uvodu emisije Kazaz je govorio o tome postoji socijaldemokracija u BiH.
-Zlatko Lagumdžija je član bošnjačkon senata, skupa sa svim ostalim bošnjačkim nacionalistima, a u javnosti se predstavlja kao predsjednik socijaldemokratske stranke i diči se sa njezinom multietničnošću-istaknuo je on te istakao da na posljednjim izborima glasači nisu glasovali za SDP, nego protiv dotadašnje vlasti, a dobili su puno gore ljude koji su krvožedni vlasti. Predsjednik platformaške opcije Federalne vlade Nikšić krši Ustav postavljajući svoga brata za direktora javnog poduzeća.

"SDP je svojom politikom gurnuo hrvatske stranke u separatizam, a srbe je najviše približio državotvornosti, rekao je Kazaz.

U emisiji je bilo puno riječi i o nepotizmu koji provode platformaši, kršenju Ustava, a ugledni gost se dotakao i nelegalnog člana predsjedništva BiH Željka Komšića, kao iplatformaškog javnog tv servisa koji radi po nalogu Zlatka Lagumdžije.

U emisiji je postavljeno i anketno pitanje koje je glasilo: Postoji li socijaldemokracija u BiH?

Evo jos jednog antiprotivnog pljuvaca SDP kao dezurnog krivca za sve u BiH od devedesetih do danas,ali je ujedno i bez ikakvog prijedloga i real vizije buducnosti BiH,(FiloKazazofja)
Area_51

#35 Re: Kriticari i analiticari!

Post by Area_51 »

Sta se cudite, jer otprilike sve sto se napise na radiosarajevo izgleda kao odredjena frustracija. To je takva njihova uredjivacka koncepcija, da se pomalo popljuje sve sto se moze, sa vidnim otklonom prema jednoj maloj minornoj stranci, koja tamo propagira svoje stavove. Moje je misljenje kako treba citati i takve tekstove, ne precesto, vec povremeno kad je tema aktualna i ako tekst nije pisan carsijskim jezikom, cime taj portal obiluje.

Ono sto smeta meni, ne mora i drugima, sto ti frustrirani pisci »pametnih« tekstova sebe smatraju intelektualcima, dok je njihova elokventna sposobnost malo jaca od piljara, sto ih bas i ne svrstava u kategoriju intelektualno sposobnih.

Slican je u nizu takvih likova Enver Kazaz, poklopac svim serpama, koji nema pravo ovo da govori jer je bio:

1. Nacelnik za moral i bezbjednost tokom rata u Armiji Bosne i Hercegovine, kojeg je tamo instalirala SDA
2. Tokom svog boravka na toj funkciji bio je izrazito rigidnih i nacionalistickih stavova
3. Kad se njemu neciji stav ne svidja, on te jednostavno opali sakom, makar to bilo i u knjizari BuyBook.

To jednostavno treba preskociti.
Hame_
Location: Srebrenik, Županija tuzlanska, HiB, Europa, Svjeverna strana Zemlje, Mjesec, Sunce,... odosmo u PM!

#36 Reporteri HRT1 - Rob Riemen

Post by Hame_ »

O lažima u politici i društvu, i posljedicama...

ultima_palabra

#37 Re: Kriticari i analiticari!

Post by ultima_palabra »

Meni se ne sviđa defetizam koji fura Grebo, kao i još par intelektualaca koje cijenim... Gojko Berić npr. Čudi me da ne znaju prepoznati aktuelni trenutak u kojem su neprijatelji BiH u defanzivi.

Ima još taj jedan momenat koji mi se ne sviđa... dosta analitičara i "analitičara" kad se priča o rušilačkim aktivnostima najvećih srpskih i hrvatskih stranaka, ne propušta priliku da pomene i taj neki "bošnjačko-islamski" krug koji je kao važan faktor nestabilnosti :-) Sve da bi ispao neutralan i objektivan pred publikom u regionu, a nauštrb istine i realnosti.
jasko_ba

#38 Re: Kriticari i analiticari!

Post by jasko_ba »

ultima_palabra wrote:Ima još taj jedan momenat koji mi se ne sviđa... dosta analitičara i "analitičara" kad se priča o rušilačkim aktivnostima najvećih srpskih i hrvatskih stranaka, ne propušta priliku da pomene i taj neki "bošnjačko-islamski" krug koji je kao važan faktor nestabilnosti :-) Sve da bi ispao neutralan i objektivan pred publikom u regionu, a nauštrb istine i realnosti.
:thumbup:
El_presidente

#39 Re: Kriticari i analiticari!

Post by El_presidente »

ultima_palabra wrote:Meni se ne sviđa defetizam koji fura Grebo, kao i još par intelektualaca koje cijenim... Gojko Berić npr. Čudi me da ne znaju prepoznati aktuelni trenutak u kojem su neprijatelji BiH u defanzivi.

Ima još taj jedan momenat koji mi se ne sviđa... dosta analitičara i "analitičara" kad se priča o rušilačkim aktivnostima najvećih srpskih i hrvatskih stranaka, ne propušta priliku da pomene i taj neki "bošnjačko-islamski" krug koji je kao važan faktor nestabilnosti :-) Sve da bi ispao neutralan i objektivan pred publikom u regionu, a nauštrb istine i realnosti.

u cemu je problem sa pominjanjem bosnjacko-islamskog kruga kao jednog od vecih faktora koji unistavaju ovu ionako sjebanu drzavu??
ultima_palabra

#40 Re: Kriticari i analiticari!

Post by ultima_palabra »

El_presidente wrote:
ultima_palabra wrote:Meni se ne sviđa defetizam koji fura Grebo, kao i još par intelektualaca koje cijenim... Gojko Berić npr. Čudi me da ne znaju prepoznati aktuelni trenutak u kojem su neprijatelji BiH u defanzivi.

u cemu je problem sa pominjanjem bosnjacko-islamskog kruga kao jednog od vecih faktora koji unistavaju ovu ionako sjebanu drzavu??
Pa evo ti nam elaboriraj taj krug... ko ga čini, kako djeluje, zbog čega je destruktivan po državu itd.
amrica

#41 Re: Kriticari i analiticari!

Post by amrica »

ne znam iz kojeg razloga spominje, mozda zbog neutralnosti :? a mozda i ne

jer taj krug postoji i jako je uticajan cak i opasan...
od banu, preko zukorlicevih snova o nezavisnosti (uz pistolje i pratecu opremu :sad: ), preko reisovih urlanja, prijetnji, pokazivanja i dokazivanja moci, svojatanja ne samo IZ kao privatnog vlasnistva, nego cak i poistevojecivanja samog sebe sa islamom (svaka kritika na njegov racun zbog lopovluka, petljanja u politiku, generalno raznih petljanja... se svodi na napad na muslimane i islam) .... do vehabija... pa Gluha Bukovica i ostale slicne situacije sve nesankcionirano stoji...
Hodidid

#42 Re: Kriticari i analiticari!

Post by Hodidid »

Cuj Kazaz nam je ponovo dosao do jednog senzacionalnog otkrica da politika SDP-a vodi HDZ u separatizam. Naravno da nije SDP-a i njegove destruktivne politike HDZ ne bi nikad bio separatisticki nastrojen.

Grebo opet izlazi s tezom da cuj molim te niko u BiH ne voli tu drzavu. Koliko je meni poznato vise od 50 % stanovnistva u BiH je voli gospodine Grebo. Inace nikad nisam bio ljubitelj njegovih izlaganja jer kad krene pa se zapetlja, nikad otpetljati a stalno ponavlja ovaj kao postapalicu sto je klasika kod ljudi koji ne znaju sta reci ili imaju problema sa artikuliranjem svojih ideja u javnom prostoru.

Moja tetka od 80 i kusur godina hoce nervni slom da dobije kad ga vidi na tv-u. Kaze vidi ga hem ne zna dvije suvisle recenice sastaviti hem sav umrtvljen a profesor na fakultetu. A meni bude zao pa kazem bice bolje tetka jednog dana abd.
mO k3

#43 Re: Kriticari i analiticari!

Post by mO k3 »

ultima_palabra wrote:
El_presidente wrote:

Pa evo ti nam elaboriraj taj krug... ko ga čini, kako djeluje, zbog čega je destruktivan po državu itd.
:thumbup: bas i mene zanima :?
ultima_palabra

#44 Re: Kriticari i analiticari!

Post by ultima_palabra »

amrica wrote:

ne znam iz kojeg razloga spominje, mozda zbog neutralnosti :? a mozda i ne

jer taj krug postoji i jako je uticajan cak i opasan...
od banu, preko zukorlicevih snova o nezavisnosti (uz pistolje i pratecu opremu :sad: ), preko reisovih urlanja, prijetnji, pokazivanja i dokazivanja moci, svojatanja ne samo IZ kao privatnog vlasnistva, nego cak i poistevojecivanja samog sebe sa islamom (svaka kritika na njegov racun zbog lopovluka, petljanja u politiku, generalno raznih petljanja... se svodi na napad na muslimane i islam) .... do vehabija... pa Gluha Bukovica i ostale slicne situacije sve nesankcionirano stoji...
Kolika je podrška tom krugu, pokazuje nekoliko posljednjih izbora... koga god je reis podržao izgubio je izbore 8-)

A što se tih svađa između klerikalnih i sekularnih krugova, toga imaš u svakoj razvijenijoj državi. I bolje da ih ima, nego da crkve i javne institucije pušu u jedan rog kao u RS ili zapadnoj Hercegovini. Ali ponavljam, na koji način reis i IZ dovode u pitanje opstanak države, konstitutivnost nekog od naroda ili slično?
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#45 Re: Kriticari i analiticari!

Post by JoseMujica »

nije Grebo rekao ništa što nije očigledno...nakon BANU

Nije ovdje pitanje šta ljudi obični ljudi misle i govore...pitanje jeste šta političke elite konkretno rade? I Grebo je upravo odgovorio na to...like it or not
CaCO3

#46 Re: Kriticari i analiticari!

Post by CaCO3 »

Najbolji opis stanja u BiH, a i na forumu sa-x :D
MIROSLAV LAJČAK: Meni sve sliči na dječije igre. Dodik nešto kaže, onda političari u Sarajevu na to reaguju, i svi se bave tom igrom već godinama
U glavnom se sve svodi na mlacenje prazne slame...
El_presidente

#47 Re: Kriticari i analiticari!

Post by El_presidente »

ultima_palabra wrote:
El_presidente wrote:

vrlo rado bi ti elaborirao taj krug, a i ostala dva kruga na nekoliko listova, ali to bi bilo preduboko i preopsirno

od 92. se nastoji osnovati muslimanska drzava, pocevsi jos od alije, pa su ga naslijedili neki puleni

na celu reis, naravno, vrhuska SDA, raznorazni kriminalci, koji daju donacije za izgradnju reisove rezidencije, a imaju desetine procesa koji se vode protiv njih, ali naravno da svaka druga pocinje sa allaha mi, i naravno u prvom su safu kad treba biti vidjen

djeluje kako mu odgovara, koristeci sva moralna i nemoralna sredstva (zrtve u potocarima, najugrozenije i najslabije, tj. djecu, manipulirajuci sa ljudima, kako i gdje njima odgovara)
pa se govor za zrtve u potocarima, pretvori u govor o mrznji, o tome kako nam je turska majka, kako su djeca iz mijesanih brakova kopilad itd.

gradnja dzamija je neumoljiva, valjda se vode ono starom, gdje god vidis prazno mjesto, ti dzamiju sagradi, jos nemoj slucajno da ko upita jel morala dzamija tu
pokusaj majcin sine provesti reformu skolstva, odvojiti vjeru od drzavnih institucija, reis dize svoj glas do neba, prijeteci jarane nekim proljecima, jesenima :? :? i drugim godisnjim dobima

i sve to utice i na druga dva naroda, ne samo da utice, sto je jos vaznije daje im odredjeni legitimitet na osnovu kojeg oni mogu reci, pa vidite da mi sa njima ne mozemo zivjeti, to su ekstremni muslimani (iako nismo), oni zele islamsku drzavu (dosta ih istina zeli to), itd.

a rezultat toga je vrhunac seljakluka koji sam ja vidio svojim ocima, da hrvatska izgubi od turske u fudbalu i da citav grad navija za tursku, klanjaju po turskim zastavama i ostale besmislice

druga 2 naroda su jos gora, da se razumijemo, ali nismo ni mi cvjecke, i idemo u skroz pogresnom pravcu

ima ovdje jos stosta da se napise, od jednog "nebitnog" ukidanja mess plakata, jer naravno smeta reisu, do zukorlicevih nebuloza, koje ce samo nastetiti ljudima sandzaka

ali ja pricam gluposti nije to tako
rogoz

#48 Re: Kriticari i analiticari!

Post by rogoz »

U svemu se krije mrznja prema islamu koji je prisutan u BiH!!!

Ukratko,BiH DA,ALI BEZ ISLAMA... :arrow:
amrica

#49 Re: Kriticari i analiticari!

Post by amrica »

rogoz wrote:U svemu se krije mrznja prema islamu koji je prisutan u BiH!!!

Ukratko,BiH DA,ALI BEZ ISLAMA... :arrow:
islam kao relijgija OK

bosna kao islamska drzava - NE
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#50 Re: Kriticari i analiticari!

Post by pici »

Mene umalo pojedini fHorumaši prije par godina ne razapeše ko Jesusa kad sam kritikovao Grebu onomad kako je ušao u studio FTV i na dnevniku izjavi onako sav zadihan i zajapuren da su to posljenji dani BiH :shock: ...toliko je uspanićio obićnu raju koji su imalo davali do njegovog mišljenja...to je ono s ostavkom Špire-Svire i povlaćenje srbskih predstavnika iz zajedničkih institucija...on kao profesor nek predaje i uči djecu, kao analitićar, nek okaĆi Đozluke o klin :oops: ...ovaj moralni.bezbjenjak...jeko ON :shock: :mrgreen:
Post Reply