pemanapemani wrote:Profesor Grebo nije izjednačio strane, nego je detektovao određene probleme.Autobus wrote:Ja mislim da većina Bošnjaka (za razliku od Srba i Hrvata) doživljava BiH svojom državom. Ne mogu se složiti sa idejom da ova tri naroda stavimo u isti sepet, kad je očigledno šta koji narod želi.
BiH nije funkcionalna jer većina stanovništva ne želi da budu BiH državljani. Ne žele jer su zlonamjerni ili glupi. Ali u toj većini, po mome mišljenju najmanje ima Bošnjaka - kojima na kraju ostaje samo BiH.
Slažem sa tobom da većina Bošnjaka doživljava BiH kao svoju domovinu. Također, određen broj Srba i Hrvata isto tako doživljava BiH svojom domovinom, kao i "ostali".
Treba se stvoriti jasan proBiH front kojem će na prvom mjestu biti interes države i svih građana koji u njoj žive. Nije mi jasno zašto se uvijek mora mahati narodom kada se govori o patriotizmu? Npr., Bošnjaci i ostale probosanske snage, konstrukcija koja se često upotrebljava. Zar nismo svi koji volimo BiH i kojima je ona jedina domovina isti? Kada je o ovome riječ, uvijek se sjetim teme koja je bila aktuelna prije godinu, dvije i gdje je jedan forumaš, koji nije Bošnjak, napisao ovo mi je hvala što sam ostao sa vama u ratu. Od toga mi se diže kosa na glavi. Bolan, nisi ti ostao sa Bošnjacima, nego u svojoj domovini, koju su imali namjeru raskomadati i pobiti sve koji se nisu slagali sa njima.
Ako želimo da BiH postane normalna država, mada je "normalno" relativno, moramo početi od sebe, svoje ulice, mjesne zajednice, općine... Samo konkretnim rezultatima na terenu možemo fašistima začepiti gubicu i onima koji su indoktrinirani otvoriti oči.
Napravi od Sarajeva grad koji će biti primjer drugima. Čiste ulice, niska stopa kriminala, redovan gradski prijevoz, kulturna dešavanja, ulice bez rupa..., na narednim izborima ćeš imati potporu 20% građana koji preživljavaju u manjem entitetu.
vecinu se slazem sa tobom, samo bih dodao i smanjiti utjecaj islamsko-klerikalnih krugova na politicku i svaku drugu realnost i okrenuti se potpunoj sekularizaciji drustva, jer budimo realni to je ono sto najvise odbija druga dva naroda a iskreno niti meni kao bosnjaku se ne svidja nimalo
ne zelim da je bosnjak=musliman, jer nije i nikada nece biti (nadam se)