Kriticari i analiticari!

Post Reply
Chisum

#151 Re: Gradimir Gojer najavio samoubistvo za 17.11.2011.

Post by Chisum »

Joj Grada..... ko te ne zna..... :) :-)

Rijec samoubistvo, kraj imena nekoga tako duboko zaljubljenog u sebe, poput Gojera (u krugu njemu nekada bliskih ljudi, koje je, u svom toj patoloskoj trci za foteljama, zvanjima, paushalima, zaboravio - poznat i kao Gnojer), smijesno je...
Last edited by Chisum on 17/11/2011 18:36, edited 3 times in total.
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#153 Re: Gradimir Gojer najavio samoubistvo za 17.11.2011.

Post by pici »

rahmanjin wrote:Maloprije sam cuo infromaciju da ce Gradimir Gojer izvrsiti sutra u 10:00 samoubistvo ukoliko ne dobije neku direktorsku poziciju. Navodno, obrazlozenje je da on ne moze da se izdrzava sa platom dramaturga. I jedan od razloga zasto je smijenjen sa mjesta direktora Narodnog pozorista je taj sto je Hrvat, po njegovoj interpretaciji.
Ako je ovo istina onda je taj covjek đubre. Ljudi sastavljaju kraj s krajem sa 500 maraka, a on gospodin ne moze sa platom dramaturga. Jos je i clan gradskog vijeca Sarajevo i tu dobija pausal. Mijenjao je stranke samo da bi bio na funkciji i sada kada je smijenjen onda je ugrozeni Hrvat. Ma fuj. Ne mogu da shvatim da se ljudi toliko ufuraju da su neko i nesto i da ultimativno traze funkciju. Gdje su rezultati njegovog rada? Osim sto je napisao najgoru navijacku himnu Zelje u istoriji kluba. Nisam ni od koga za njega cuo lijepu rijec, svi kazu da je ljigavac. I sad jos daj mu opet direktorsku stolicu, nakon direktorskih pozicija u Narodnom pozoristu, Kamernom, MESS-u... Zato olaksaj sebi muke i ubij se odmah, ne cekaj sutra i 10:00 sati.
Image

ĆekajuĆi (Godoa-Gojera) funkciju... :mrgreen:

hebiga Grada kad padne stranka (SBiH) ode funkcija...jedna od tvojijeH najdražijeH rijeČi ti se odbi od glavu "Politikanstvo" :oops:
Control panel

#154 Re: Kriticari i analiticari!

Post by Control panel »

kako ga nije sramota. :x

u ovoj drzavi Gojer nije bio jos samo premijer i predsjednik drzave. i sigurno se dobro potkozio da mu plata i ovi pausali i naknade po raznim komisijama sluze kao dzeparac.
fali mu sluzbeni pasat iz narodnog pozorista, dnevnice, raznorazna izmisljena putovanja o drzavnom trosku.
plata u NP mu je sigurno jedno 1500 KM+ topli obrok jedno 200 KM + pausal u gradskom vijecu jedno 400 KM + pausal u Starom gradu cca 400 KM + komisije u tim vijecima jedno 300 KM. znaci sto se zna ima minimalno primanja jedno

2800 KM i covjek kaze da nema od cega da zivi. :x :x :x :x :x :x :x :x :x :x :x :x :x :x :x :x :x :x :x :x :x :x :x :x :x :x :x :x
Control panel

#155 Re: Kriticari i analiticari!

Post by Control panel »

a garant je svaku svoju reziju dodatno naplacivao mimo svoje redovne plate.
prljavi Hare
Location: Šta se ono u Njujorku plavi,Donaldovi prameni na glavi

#156 Re: Kriticari i analiticari!

Post by prljavi Hare »

Control panel wrote:kako ga nije sramota. :x

u ovoj drzavi Gojer nije bio jos samo premijer i predsjednik drzave. i sigurno se dobro potkozio da mu plata i ovi pausali i naknade po raznim komisijama sluze kao dzeparac.
fali mu sluzbeni pasat iz narodnog pozorista, dnevnice, raznorazna izmisljena putovanja o drzavnom trosku.
plata u NP mu je sigurno jedno 1500 KM+ topli obrok jedno 200 KM + pausal u gradskom vijecu jedno 400 KM + pausal u Starom gradu cca 400 KM + komisije u tim vijecima jedno 300 KM. znaci sto se zna ima minimalno primanja jedno

2800 KM i covjek kaze da nema od cega da zivi. :x :x :x :x :x :x :x :x :x :x :x :x :x :x :x :x :x :x :x :x :x :x :x :x :x :x :x :x

Sitacija nije ružičasta ali mislim da je pretjerano da digne na sebe ruku! :lol: :lol: :lol:
popajic

#157 Re: Kriticari i analiticari!

Post by popajic »

- Nas istražuju oni koji bi trebali istraživati one koji su nas tukli i zatvarali u logore tokom rata. To što se istražuje jedan Backović, heroj otpora u Sarajevu, general Atif Dudaković, heroj koji je branio narod cijele Bosanske krajine, te što su zbog odnosa domaćih vlasti prema njima mnogi generali otišli pod zemlju, kao što je Mehmed Alagić, govori da je u BiH počeo lov na one koji su branili državu BiH - smatra Gojer.

Ipak, kako kaže, vrhunac političkog skandala u BiH je pokušaj da se starosnim godinama opravda odlazak u penziju Dragana Vikića, za kojeg, kako kaže, sve Sarajlije znaju da je sa svojom jedinicom prvi stao u odbranu BiH i Sarajeva.

- To je katastrofalan potez. Ja se kao građanin Sarajeva ne osjećam sigurnim otkad na čelu Specijalne jedinice više nije Dragan Vikić. On je potvrđen u najtežim ratnim okolnostima kao patriota i rodoljub. Bitna je činjenica da nije smijenjen samo Vikić, nego i Hrvat Vikić - kaže Gojer.
Svakakve gluposti su izasle iz Gojerovih usta , ali ova nije jedna od njih.
Btw - jel' se ubo ili je odgodio do nekog drugog 17-og ?
ultima_palabra

#158 Re: Kriticari i analiticari!

Post by ultima_palabra »

Nije glupost? Hrvat Lukač penzioniše Hrvata Vikića, i to je zavjera :-) Mislim, uopšte ne znam ni šta su po nacionalnosti, niti me zanima...

Da ne govorim da stavlja sebe u istu ravan sa Dudakovićem :oops: Vrlo se nisko spušta čak i za svoje standarde...
popajic

#159 Re: Kriticari i analiticari!

Post by popajic »

ultima_palabra wrote:Nije glupost? Hrvat Lukač penzioniše Hrvata Vikića, i to je zavjera :-) Mislim, uopšte ne znam ni šta su po nacionalnosti, niti me zanima...

Da ne govorim da stavlja sebe u istu ravan sa Dudakovićem :oops: Vrlo se nisko spušta čak i za svoje standarde...
Ne, ne , zaboli me kakve je ko nacionalnosti - samo ovo sto rece o iznebuha namjeri da se penzionise Vikic , jer tu zaista nesto podobro zaudara.
Control panel

#160 Re: Kriticari i analiticari!

Post by Control panel »

popajic wrote:
ultima_palabra wrote:Nije glupost? Hrvat Lukač penzioniše Hrvata Vikića, i to je zavjera :-) Mislim, uopšte ne znam ni šta su po nacionalnosti, niti me zanima...

Ne, ne , zaboli me kakve je ko nacionalnosti - samo ovo sto rece o iznebuha namjeri da se penzionise Vikic , jer tu zaista nesto podobro zaudara.
e eto trebao nam je Gojer otvoriti oci. mi kao nismo skontali da se iza penzionisanja nesto krije. :roll:
Banksy

#161 Re: Kriticari i analiticari!

Post by Banksy »

Fašizam na našoj adresi
21. Novembar 2011

Piše: Dino Mustafić

Mnogo smo puta čuli i vidjeli u našem javnom prostoru kako se otvoreno podržava vulgarni nacionalizam i veličaju fašističke ideje. Vjerovatno ohrabren nedavnim grafitom na jednoj sarajevskoj zgradi koji je glasio "Srbe na vrbe", predsjednik Federacije Živko Budimir procjenjuje da je došao pravi tajming za koncert deklariranog nacionaliste Marka Perkovića Thompsona u Sarajevu. Svačije je pravo da ima svoj muzički odabir i senzibilitet, jer i to govori o njemu samome, ali kada visoko pozicionirani funkcioner u ovoj zemlji ustvrdi kako ne vidi ništa problematično u sadržaju pjesama i stilu pomenutog turbo-kič ustaštva onda je to skandalozno, sramotno i mizerno. U kič društvu politika više nije javna adresa ozbiljne rasprave šta je dobro i potrebno našem društvu, kako se to može ostvariti. Mi smo takvih rasprava lišeni već decenijama, izgubili smo povjerenje u institucije u kojima sjede šarlatani i demagozi vođeni populističkim instinktom održanja na vlasti, jer kontekst u kojem oni vladaju je društvo poharano krizama koje, nažalost, nije ništa naučilo iz lekcija polovine i kraja dvadesetog stoljeća

U svojoj knjizi "Anatomija fašizma" ugledni povjesničar Robert O. Paxton nas upozorava da u 21. stoljeću nijedan fašist neće prisvojiti naslov "fašist", jer fašiste djelomice prepoznajemo po onome što oni govore; svakako važno je i kako djeluju. Taj novi, remodulirani fašizam niče u nedostatku političkih ideja i nepoznavanju univerzalnih vrijednosti, pa tako uzima oblik i boju svog vremena i kulture. A mi živimo u kulturi poricanja i laži, opravdavanja zla koje je činjeno drugima u ime nacionalnih prava, interesa i zaštite. Govoreći moralno, pa čak i politički, naša ravnodušnost i naviknutost na pojavu fašizma je opasna za budućnost. Zato se mora otvoreno reći da je izjava Živka Budimira i partija iz koje on dolazi (Hrvatska stranka prava), a koja ima pozitivan stav prema zločinačkom i kvinsliškom ustaškom pokretu iz Drugog svjetskog rata, prototip današnjeg fašizma. Danas je to jedna od vladajućih stranaka u Federaciji.

Nažalost, predsjednik Federacije je samo jedan u nizu galerijskih likova bh. političara koji liče na fantome, duhove prošlosti kojima želimo vidjeti kraj, ali oni se kao smrtonosni virus začas preoblikuju tvoreći nove i nepredvidive kombinacije, nove složenice vladanja i političkih koaliranja. U Bosni i Hercegovini je danas teško reći šta je lijevo, a šta desno, što politiku dovodi do kraja smisla i ne ostavlja nikakav prostor za alternativu. Za taj fašizam koji se rodio pod našim prozorima, koji se ispisuje na zgradama i grobljima, spomenicima antifašizma i kome se navijački skandira na stadionima, odgovorni smo svi, pojedinačno i kolektivno. To je rezultat duhovne praznine, izgubljene političke vizije ideja i ideala, oportune akademske zajednice, kriminogene poslovne elite, segregacijskog školskog sistema, politički kontroliranih medija.

Duboko utonuvši u rezignaciju naše društvo je iscrpljeno politikom propalih projekata, pregovora i dogovora, najavljenih predizbornih reformi kao snagom demokratskog i privrednog razvoja. Međutim, umor i zasićenost politikom ne mogu biti izgovor za gubitak građanskog identiteta, pretvaranje u pokornog glasača, "čovjeka mase" koji nema sposobnost da prepozna život kao dobrotu, istinu, ljepotu, pravdu i saosjećanje.

Ako na to pristanemo to znači da se fašizam opet nastanio na našoj adresi ili možda nije nikada ni otišao?

Control panel

#162 Re: Kriticari i analiticari!

Post by Control panel »

Gojer rises again
izgleda da opet nije odrzao rijec.
ultima_palabra

#163 Re: Kriticari i analiticari!

Post by ultima_palabra »

Control panel wrote:Gojer rises again
Eno Gnojer drži lekcije o nedostatku patriotizma vladajućih, par dana nakon što je nudio svoje "usluge" Dodiku i Čoviću :lol:
hercegovac_pravi

#164 Re: Kriticari i analiticari!

Post by hercegovac_pravi »

ultima_palabra wrote:
Control panel wrote:Gojer rises again
Eno Gnojer drži lekcije o nedostatku patriotizma vladajućih, par dana nakon što je nudio svoje "usluge" Dodiku i Čoviću :lol:
Ne zna jel pošo ili došo... :-)
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#165 Re: Kriticari i analiticari!

Post by JoseMujica »

dajte da se organizujemo i skupimo para da čoek ništa ne radi, a bude plaćen.

Jednom se zajebah pa odoh na predstavu koju je režirao Gojer...omg tada i nikad više!
Skijaš

#166 Re: Kriticari i analiticari!

Post by Skijaš »

Esad Hećimović, u njemu poznatim vodama antidržavne agitacije :

"Kada Nijaz Duraković, jedan od ranije vodećih bošnjačkih komunista, govori o tome da je na Prvom zasjedanju ZAVNOBiH-a učestvovalo najviše Srba, te da je među njima prvi predsjednik bio djed Nenada Kecmanovića, bivšeg člana Predsjedništva BiH i profesora u Sarajevu, koji je sada predavač u Banjoj Luci i Beogradu, da li on kaže da Bošnjaci danas slave srpski praznik? Ili nam to govori da treba prvo da gradimo pomirenje i dijalog sa, simbolički rečeno, današnjom generacijom Kecmanovića, kako bismo gradili novu BiH, a ne da slavimo postignuća njegovog djeda?"

http://www.oslobodjenje.ba/index.php?id=21504

"Današnji" Kecmanović Esade, je četnik sa dna kace, koji traži nestanak države ili ako ne može sada, onda sabotiranje iste dok se ne ukaže prikladna šansa. Sa takvima nema mira ni pomirenja, a odgovornost za naše stanje snosite i vi koji izjednačavate srpstvo i srpski narod sa velikosrpskim projektom. Ja ne znam je li ti Dodik dao lovu da pišeš te gluposti, ali da navodiš vodu na njegov mlin, navodiš.

Srpski narod je podnio ogromnu žrtvu za bolje sutra naših naroda, većina partizana su bili Srbi i da su htjeli, mogli su nakon sloma NDH imati Veliku Srbiju do Trsta da su htjeli. Ali nisu, prihvatili su Hrvata za vođu i ravnopravnost naroda. To treba cijeniti. Ali ovo što "današnji" Kecmanovići brane nema veze sa tim plemenitim ciljevima. Krsne slave svega živog i mrtvog, srpsko ovo, srpsko ono, minimiziranje i negiranje genocida, ne možeš to sve prikačiti srpskom narodu Esade, jer ako se to uradi, tek tada suživot nije moguć, tek tada jedan od naroda mora biti potpuno uništen da bi došlo do stabilizacije.

Voljeti BiH i braniti suživot podrazumjeva suprotstavljanje svim oblicima nacionalizma, bošnjačkim, hrvatskim i srpskim, ne može se suživota radi tolerisati ideje mržnje, nije to suživot. Ove "današnje" Kecmanoviće koji misle da narodi ne mogu živjeti zajedno, treba poraziti svim zakonom dopuštenim sredstvima, da im se za trag ne zna, to bi uostalom od nas i očekivali oni "nekadašnji" Kecmanovići.
jasko_ba

#167 Re: Kriticari i analiticari!

Post by jasko_ba »

Skijaš wrote:Esad Hećimović, u njemu poznatim vodama antidržavne agitacije :
Sa takvima nema mira ni pomirenja, a odgovornost za naše stanje snosite i vi koji izjednačavate srpstvo i srpski narod sa velikosrpskim projektom. Ja ne znam je li ti Dodik dao lovu da pišeš te gluposti, ali da navodiš vodu na njegov mlin, navodiš.
ubjedljivo najveca ubleha od danasnjih "novinara", pored tikvese, jedan od razloga sto ne citam vise i dane i oslobodjenje (a nisam jedini sigurno)
od vasica, galijasevica i slicnih znam sta mogu ocekivati, al kad ovi krenu, cuvaj se brate :x
Control panel

#168 Re: Kriticari i analiticari!

Post by Control panel »

vidjeh gojera danas polaze cvijece :x
Corto Maltese

#169 Re: Kriticari i analiticari!

Post by Corto Maltese »

Control panel wrote:vidjeh gojera danas polaze cvijece :x
Je l' to zabranjeno?
Banksy

#170 Re: Kriticari i analiticari!

Post by Banksy »

Corto Maltese wrote:
Control panel wrote:vidjeh gojera danas polaze cvijece :x
Je l' to zabranjeno?
ot
Sjeća li se ko Živka Budimira kad polaže cvijeće na Vječnu vatru 9. maja, na dan pobjede nad fašizmom :D
sinuhe

#171 Re: Kriticari i analiticari!

Post by sinuhe »

Zar nije Budimir bio aktivni oficir JNA iz Posusja. Neobican slucaj a i valjda jedini Hrvat koji se zove Zivko.
Banksy

#172 Re: Kriticari i analiticari!

Post by Banksy »

sinuhe wrote:Zar nije Budimir bio aktivni oficir JNA iz Posusja. Neobican slucaj a i valjda jedini Hrvat koji se zove Zivko.
http://www.facebook.com/group.php?gid=50221717409
sinuhe

#173 Re: Kriticari i analiticari!

Post by sinuhe »

A dobro ima i neki Stojan Mamic Hrvat, ali rijetkost je to.
Banksy

#174 Re: Kriticari i analiticari!

Post by Banksy »

...
Skijaš

#175 Re: Kriticari i analiticari!

Post by Skijaš »

Skijaš wrote:Esad Hećimović, u njemu poznatim vodama antidržavne agitacije :

"Kada Nijaz Duraković, jedan od ranije vodećih bošnjačkih komunista, govori o tome da je na Prvom zasjedanju ZAVNOBiH-a učestvovalo najviše Srba, te da je među njima prvi predsjednik bio djed Nenada Kecmanovića, bivšeg člana Predsjedništva BiH i profesora u Sarajevu, koji je sada predavač u Banjoj Luci i Beogradu, da li on kaže da Bošnjaci danas slave srpski praznik? Ili nam to govori da treba prvo da gradimo pomirenje i dijalog sa, simbolički rečeno, današnjom generacijom Kecmanovića, kako bismo gradili novu BiH, a ne da slavimo postignuća njegovog djeda?"

http://www.oslobodjenje.ba/index.php?id=21504

"Današnji" Kecmanović Esade, je četnik sa dna kace, koji traži nestanak države ili ako ne može sada, onda sabotiranje iste dok se ne ukaže prikladna šansa. Sa takvima nema mira ni pomirenja, a odgovornost za naše stanje snosite i vi koji izjednačavate srpstvo i srpski narod sa velikosrpskim projektom. Ja ne znam je li ti Dodik dao lovu da pišeš te gluposti, ali da navodiš vodu na njegov mlin, navodiš.

Srpski narod je podnio ogromnu žrtvu za bolje sutra naših naroda, većina partizana su bili Srbi i da su htjeli, mogli su nakon sloma NDH imati Veliku Srbiju do Trsta da su htjeli. Ali nisu, prihvatili su Hrvata za vođu i ravnopravnost naroda. To treba cijeniti. Ali ovo što "današnji" Kecmanovići brane nema veze sa tim plemenitim ciljevima. Krsne slave svega živog i mrtvog, srpsko ovo, srpsko ono, minimiziranje i negiranje genocida, ne možeš to sve prikačiti srpskom narodu Esade, jer ako se to uradi, tek tada suživot nije moguć, tek tada jedan od naroda mora biti potpuno uništen da bi došlo do stabilizacije.

Voljeti BiH i braniti suživot podrazumjeva suprotstavljanje svim oblicima nacionalizma, bošnjačkim, hrvatskim i srpskim, ne može se suživota radi tolerisati ideje mržnje, nije to suživot. Ove "današnje" Kecmanoviće koji misle da narodi ne mogu živjeti zajedno, treba poraziti svim zakonom dopuštenim sredstvima, da im se za trag ne zna, to bi uostalom od nas i očekivali oni "nekadašnji" Kecmanovići.
http://www.nspm.rs/sudbina-dejtonske-bi ... akasi.html

Vidio sam ovaj tekst ranije, ali sam ga tek sada stigao detaljno iščitati i imam potrebu da tebi Hećimoviću kažem sljedeće, jeb'o te ovaj "današnji" Kecmanović u usta. Znam, nije po uzusima "kulture dijaloga", znam, zvuči ružno, znam, znam, ali s vama se drugačije stvarno ne može. Ti i ostali kojima je Dodik platio da radite na izjednačavanju strana se možete na glavu nasaditi, ali to nikad neće proći. Patriota ove zemlje je onaj ko odvoji koliko može za obnovu pravoslavne crkve u Mostaru, to je patriotizam, braniti tu našu šarolikost i bogatstvo. Ali kada je zločinačka ideologija koju promoviše Kecmanović postala bosanskohercegovačka vrijednost koju bi mi trebali prihvatiti i s kojom bi se trebali pomiriti ?
Post Reply