Kraj entiteta?

Locked
mO k3

#26 Re: Kraj entiteta?

Post by mO k3 »

Drvosjeca iz Dejcica wrote:
forceware wrote:
Almond wrote:Entiteti su nastali da bi se Bošnjaci koji su muslimani u očima Zapada satjerali u kontrolisane "rezervate".
Nakon ozakonjenja genocidne tvorevine RS u Dejtonu i oslobađanja Srbije od odgovornosti u Hagu izgubio sam svaku iluziju u dobre namjere Zapada.
Ne očekujem ukidanje entiteta.
Ne zaboravi da se ta kataklizma bošnjačkog naroda dešava od 1991 kada su počeli da mašu zastavama Turske i Saudijske Arabije i kada su islamisti iz SDA na prevaru smijenili legalno izabranog Fikreta Abdića.

Retorika koju možemo vidjeti po ovim sarajevskim bošnjačkim forumima i mržnja koju iz njih izbija daju nama Srbima a i Hrvatima vjeru u ispravnost naših postupaka, i prije 20 godina a i sada.
Kada vućeš za jezik evo da odgovorim istim tonom. Ta kataklizma bošnjačkog naroda se naravno trebala desiti kao što je onaj vaš ludi ratni zločinac najavljivao za govornicom, ali na vašu nesreću se nije sprovela u djelo iz više razloga. Kada govorimo o katalizmama naroda mislim da su Srbi najveći gubitnici u bivšoj Jugoslaviji ali eto neki i danas sanjaju vlažne snove u obliku neke mitomanske Srbije i granice Karlobag-Ogulin-Karlovac-Virovitica. O ratnom zločincu i izdajniku Fikretu Abdiću ne treba trošiti rijeći, o njemu je ovozemaljski sud rekao dovoljno a i šta bi za novo imao reći ishlapljeli starac i njegova neracionalna politika?

Te floskule o sarajevskim forumima/novinama/doktorima/političarima su već toliko postale isprazne da mislim da ga ni prosječan glasač SNSD-a ne uzima za ozbiljno - smišljajte nešto novo. Sa druge strane pogledaj bljuvotine na forumu I. Sarajevo gdje se otvoreno poziva na nova klanja ali to naravno nikom od vas separatista iz manjeg BH entiteta ne smeta pa kada malo bolje razmislim KLIX.BA je zaista visoko profesinalni portal i imeprativ za portale u okruženju.

Kada govoriš o navodnoj ispravnosti vaših (Srpskih i Hrvatskih) postupaka (genocida, protjerivanja i ratnih zločina) evo upravo ovakvi tvoji komentari nama Bošnjacima otklanjaju svaku sumnju u ispravnost naših postupaka te nam daju novu snagu da istrajemo u svojim nastojanjima da separatistima iz manjeg BH entiteta i ekstremnom krilu HDZ-a ne dozvolimo cijepanje BiH.
Malo si fulno sto se tice boldiranog ,ali sve u svemu slazem se, ali citiracu jednog cijenjenog forumasa
argyle wrote:Ja odem u Bileću i počnem pričati o reformi zdravstva, a oni moji seljaci bulje k’o telad. Onda ja viknem: ‘Mi nećemo dati Republiku Srpsku!’, a oni u delirij.
sinuhe

#27 Re: Kraj entiteta?

Post by sinuhe »

ali uzmimo jedno mjesto koje je bilo 100% srpsko prije rata na teritoriju gdje je RS i drugo na teritoriju gdje je sada federacija

vidjet će se razlike :mrgreen: očite ... druga tema...
Grahovo, Ljubinje :?

Kako se Celinac razlikuje od Kladnja?
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#28 Re: Kraj entiteta?

Post by Truba »

bolja je usporedba zaselak u pofalićima i iza vraca 8)
mO k3

#29 Re: Kraj entiteta?

Post by mO k3 »

sinuhe wrote:
ali uzmimo jedno mjesto koje je bilo 100% srpsko prije rata na teritoriju gdje je RS i drugo na teritoriju gdje je sada federacija

vidjet će se razlike :mrgreen: očite ... druga tema...
Grahovo, Ljubinje :?

Kako se Celinac razlikuje od Kladnja?
Mislis na Turski Celinac??
sinuhe

#30 Re: Kraj entiteta?

Post by sinuhe »

Ma ne znam. Prije rata je bilo tih par mjesta sa recimo oko 100 % jednih.
mO k3

#31 Re: Kraj entiteta?

Post by mO k3 »

sinuhe wrote:Ma ne znam. Prije rata je bilo tih par mjesta sa recimo oko 100 % jednih.
Celinac nije bio 100% ....Vecinu u gradu cinili su muslimani ...
sinuhe

#32 Re: Kraj entiteta?

Post by sinuhe »

Ženski Dr.Med wrote:
sinuhe wrote:Ma ne znam. Prije rata je bilo tih par mjesta sa recimo oko 100 % jednih.
A jesu dobro. Onda Drvar i Grahovo tamo bas nikog drugog nije bilo.
polovka

#33 Re: Kraj entiteta?

Post by polovka »

Ženski Dr.Med wrote:
Jesi li siguran :wink: ?
mO k3

#34 Re: Kraj entiteta?

Post by mO k3 »

Naravno :) barem onoliko koliko sam upucen .. ako znas bolje napisi
polovka

#35 Re: Kraj entiteta?

Post by polovka »

Nacionalni sastav stanovništva - općina Čelinac, popis 1991.
ukupno: 18.713
Srbi - 16.554 (88,46%)
Muslimani - 1.446 (7,72%)
Hrvati - 76 (0,40%)
Jugoslaveni - 377 (2,01%)
ostali, neopredijeljeni i nepoznato - 260 (1,41%)
Nacionalni sastav stanovništva - Grad Čelinac, popis 1991.
ukupno: 4.857
Srbi - 3.450 (71,03%)
Muslimani - 1.005 (20,69%)
Hrvati - 51 (1,05%)
Jugoslaveni - 234 (4,81%)
ostali, neopredijeljeni i nepoznato - 117 (2,40%
mO k3

#36 Re: Kraj entiteta?

Post by mO k3 »

polovka wrote:Nacionalni sastav stanovništva - općina Čelinac, popis 1991.
Srbi - 16.554 (88,46%)
Hrvati - 76 (0,40%)
Nacionalni sastav stanovništva - Grad Čelinac, popis 1991.
ukupno: 4.857
Srbi - 3.450 (71,03%)
Muslimani - 1.005 (20,69%)
Hrvati - 51 (1,05%)
Jugoslaveni - 234 (4,81%)
ostali, neopredijeljeni i nepoznato - 117 (2,40%
Zaboravio sam nesto napisati u centru su cinili barem vecinu .... a posto je teritorija grada celinca velika nije ni cudo 88% Srba ... kontas
polovka

#37 Re: Kraj entiteta?

Post by polovka »

Znači u dvospratnici kod pošte su činili većinu i možda kod doma zdravlja :D
Haj' ba :zzzz:
Truba

#38 Re: Kraj entiteta?

Post by Truba »

šta si ba bukvalac isti đavo 100% ili 90%

ne mora biti općina 100% uzmi neki jednonacionalni zaselak...
sinuhe

#39 Re: Kraj entiteta?

Post by sinuhe »

A dobro labude sta da radimo sa tim podatkom?

I ja sam odrastao u BL u okruzenju 80% Srba. U tom mikrosvijetu par ulica.
Last edited by sinuhe on 20/09/2012 09:43, edited 1 time in total.
mO k3

#40 Re: Kraj entiteta?

Post by mO k3 »

Imam druga u Celincu ,ali mogu ti reci da je tu malo vise zgrada koje sam vidio ,a gdje bude posta? jeli tamo kod doma zdravlja?

Osim toga hebo celinac selo :)
zippoo87

#41 Re: Kraj entiteta?

Post by zippoo87 »

meni nije jasno razmisljanje i ocekivanja da ce nam opet neko drugi krojiti drzavu i sudbinu a da cemo mi to samo posmatrati na tv-u i razglabavati na forumima ili negdje drugo gdje "niko" ne cuje

meni je ovo jadno razmisljanje i jadni oni koji ovo ocekuju,umjesto da ocekuju od nasih politicara i da ih pritiskom natjeramo da rade u korist naroda

a sada konkretno na temu,ne moraju nama stranci "ukidati" nista,postoje politike i opcije u BiH koje imaju plan novog teritorijalno-administrativnog uredjenja drzave,bez entiteta ali sa regijama i distriktima i ovo su sasvim legitimni zahtjevi i sto je jos vaznije,moguci za provesti da ni jedan narod ili ostali ne budu zakinuti i da svi budu na dobitku
meni je ovakva tema nepotrebna i samo je prostor za trolanje,kada jedan mulac baci fasisticku izjavu,svi se zalijepe za nju
po meni,trenutno najbolje izradjeni prijedlog za reorganizaciju BiH ima Nasa Stranka
oni koji su citali vjerovatno ce se sloziti sa mnom a oni koji nisu,garant trolati,ali nebitno
Truba

#42 Re: Kraj entiteta?

Post by Truba »

sinuhe wrote:A dobro labude sta da radimo sa tim podatkom?
s kojim podatkom? o čemu mi ovdje pričamo? kako je nacija loša stvar? kako je bratsvtvo-jedinstvo super? kako bi trebali živjeti kao u francuskoj da smo svi francuzi?

čovječe objasnio sam ti šta znači RS za srbe... sačuvali su se na svojim ognjištima ne stide se što navijaju za zvezdu i partizan... daju imena djeci koja žele, nosaju zastave koje žele pjevaju pjesme koje žele, uzgajaju krmad, jedu pršut,
imaju stotinu problema kao i ljudi u federaciji ali imaju jedan manje... ja to zovem (n - 1)

ne znam šta nije jasno :? :? :?
mO k3

#43 Re: Kraj entiteta?

Post by mO k3 »

Otisli smo o off topic..
sinuhe

#44 Re: Kraj entiteta?

Post by sinuhe »

Black swan wrote:
sinuhe wrote:A dobro labude sta da radimo sa tim podatkom?
s kojim podatkom? o čemu mi ovdje pričamo? kako je nacija loša stvar? kako je bratsvtvo-jedinstvo super? kako bi trebali živjeti kao u francuskoj da smo svi francuzi?

čovječe objasnio sam ti šta znači RS za srbe... sačuvali su se na svojim ognjištima ne stide se što navijaju za zvezdu i partizan... daju imena djeci koja žele, nosaju zastave koje žele pjevaju pjesme koje žele, uzgajaju krmad, jedu pršut,
imaju stotinu problema kao i ljudi u federaciji ali imaju jedan manje... ja to zovem (n - 1)

ne znam šta nije jasno :? :? :?
To je valjda jasno da ljudi na teitoriji gdje su vecina ne gledaju druge. Ali ne znam kakve veze to ima s tobom kad si manjina u Sarajevu.
Truba

#45 Re: Kraj entiteta?

Post by Truba »

Ženski Dr.Med wrote:Otisli smo o off topic..
nije oftopik
automatic wrote:Šta mislite, hoće li nakon završnih riječi, krajnjih zaključaka i konačnih presuda u Haagu, dogovorom svjetskih sila doći do reakcije Ujedinjenih Nacija preko Vijeća Sigurnosti, OHR-a i EUFOR-a, koji će zajedničkim dekretom o neophodnom kontrolisanom reorganizovanju BIH u svrhu formiranja i postizanja dugoročno normalne države, entiteti koje danas poznajemo biti pravno poništeni i kao takvi prestati postojati?
frajer pita ja odgovaram...
da ukinu u UNu RS neće se ništa promijeniti
neće biti "srpski" entitet nego općine/kantoni gdje su srbi u većini...

nije govno nego se pas posro
jugoistocnjak

#46 Re: Kraj entiteta?

Post by jugoistocnjak »

Bice ukinuti kad Srbi prestanu vaspitavati svoju djecu uz gusle i na lazima, znaci zabavice se to. :(
Nazalost, oni ne vide kako ih Mile i njegovo drustvo pljackaju. Koliko god ih pljackali njihovi lideri oni se uvijek napale na price o Turcima i slicnim stvarima. Sretno im bilo! Dok njima dodje iz .uzice u glavu!
sinuhe

#47 Re: Kraj entiteta?

Post by sinuhe »

Black swan wrote:
nije oftopik
automatic wrote:Šta mislite, hoće li nakon završnih riječi, krajnjih zaključaka i konačnih presuda u Haagu, dogovorom svjetskih sila doći do reakcije Ujedinjenih Nacija preko Vijeća Sigurnosti, OHR-a i EUFOR-a, koji će zajedničkim dekretom o neophodnom kontrolisanom reorganizovanju BIH u svrhu formiranja i postizanja dugoročno normalne države, entiteti koje danas poznajemo biti pravno poništeni i kao takvi prestati postojati?

Nista ne moze promijeniti tragediju koja se vec desila 92-95.
zippoo87

#48 Re: Kraj entiteta?

Post by zippoo87 »

Black swan wrote:
nije oftopik

slazem se sa labudom
bas se nista nece promijeniti ,nece ni jedan stanovnik izgubiti imovinu,vjeru,vrijednost,... samo nece dolaziti iz Federacije nego iz "opstine gracanica" i nece dolaziti iz republike srpske,nego iz doboja,banjaluke,itd
iste mogucnosti (ili vece,ako se stvari urede kako treba) a nazivi ne bi vrijedjali nikoga

i molim vas nemojte mi te copy/paste statistike,gadi mi se kada to vidim u ovakvim temama,probajte svoje statove braniti na drugi nacin
bonkla

#49 Re: Kraj entiteta?

Post by bonkla »

Nacionalni sastav stanovništva - općina Čelinac, popis 1991.
Srbi - 16.554 (88,46%)
Hrvati - 76 (0,40%)

Kako me ovo nervira u ***** sve otislo. Ja sam bosanac ateista i sta trebam reci " Nepoznato " ?

Ovo je bilo 1991 i nista se nije promjenilo **** ga život.
mojusername

#50 Re: Kraj entiteta?

Post by mojusername »

A sto bi se ukidali entiteti? Neka ih, ko da ih nema. Ja zivim u jednom, studiram u drugom, i svaki dan idem tamo-ovamo. Boze sacuvaj, cesta ko cesta, ljudi ko ljudi, sise ko sise. Samo je sistem skolovanja mnogo bolji u RS, i profesori su mnooogo 'normalniji'. Ostalo sve je pfffff.....isto. Ne znam sto se uopste nesto dize prasina oko entiteta. Tu su, postoje, ali zasto obracati paznju?
Locked